X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to w ciągu dnia spróbuj się zdrzemnąć:)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja pospałam d 9:30 ;) wyspana jestem a za troche jade na zakupki z mama;p my też chcemy takie literki i raczej kupię bo ja zzdolności plastycznych nie mam;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny witamy się i my.
    dziś zaczynmy 24 tc - uff
    Ja od 5.50 na nogach bo było trzeba zawieźć Nadię do szkoły, a teraz z powrotem w wyrku ;-)

Monika1357 lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • katalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no.. ten filc to dla mnie trochę zbyt skomplikowane :P i tak sobie zajęcie na L4 znalazłam tą pościelą i ochraniaczami, boję się żebym się wyrobiła na czas :D literki wezmę drewniane i dodam swoje wstążki na których będą zawieszone :)

• Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,nie odzywalam sie wczoraj caly dzien ale nie bylo o czym pisac. Humor dzis nie teges.

Wracajac do kocykow minky to dzis chyba zamowie, bardzo ladn sa. Wybieram kolor mietowo szary bo w takich odcieniach bedzie nasz kacik dla maluszka.

Mam inny problem bo kuzynka meza wciska nam swoje lozeczko ale nie sprecyzowala czy chce odsprzedac czy pozyczyc. Jesli chce sprzedac to jak mam kupic lozeczko ktore mi nie odpowiada ze wzgledu na kolor, wymarzylam sobie biale gdyz kacik dla dziecko bedzie mietowo bialo szary to bez sensu. Mebelki beda biale i brazowe lozeczko nijak nie pasuje a nie wiem jak odnowic zeby aie nie obrazili. Dzwonia co chwile ze lozeczko juz spakowane i zebysmy przyjechali po nie. Nie nawidze ilmus czegos odmawiac zwlaszcza jak ten ktos upiera sie przy swoim.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Pigulska to w ciągu dnia spróbuj się zdrzemnąć:)
    Na pewno się zdrzemne po południu tylko właśnie żebym przez to nie miała problemów z zaśnięciem w nocy :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, może małe kłamstewko? Powiedz, że teściowie już Wam kupili łóżeczko i stoi u nich jeszcze.. Kup to co Ty chcesz, a nie w takich niedomówieniach trwać.. A niech sie obrażą, to nie jakaś super bliska rodzina, a jak normalni to i zrozumieją ;)

Blu, co Cię spoktało?

gosiunia lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.942567759087593&type=1
    Oto dziewczynki stronka co dziewczyna wykonuje Imiona z filcu;) Mogą was zainspirować lub można u mniej zamówić dla Leniwych :P :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w srode jade na glukoze i boje sie aby po pierwsze nie zwymiotowac i po drugie zeby wynik byl dobry.

Tez myslalam nad klamstwem, ze moja siostra przyszla chrzestna chce zrobic nam prezent. A rodzina to bliska tylko chyba meza wmanewruje w ta rozmowe bo ja nie lubie takich spraw zalatwiac. W koncu to jego rodzina :) a jak mam jej placic i byc niezadowolonym to wole dolozyc ta stowe czy dwie i kupic sobie wymarzone lozeczko,ktore przyda sie dla drugiego dziecka. OpcJa pozyczki jest jeszcze gorsza bo jak cos sie uszkodzi czy cos to kiepsko bedzie a oni chca miec jeszcze dzieci i jak za pol roku uda im sie to co oddam im wtedy ? Glupi pomysl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 10:25

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ja też się dziwię ludziom i ich zachowaniom czasem to aż mnie razi taka chamówa ale cóż poradzimy :/ ja osobiście to spotkałam się z większą uprzejmością ze strony mężczyzn szoook ;)

Ofelaine najwyżej się obrażą, nie rób czegoś wbrew sobie bo to Ty będziesz wstawać dziennie rano i patrzeć na łóżeczko które Ci się nie podoba...ja bym grzecznie podziękowała i powiedziała ze trafiła się okazja i kupiliście swoje łóżeczko :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:34

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe dzieczyny mają rację zapytaj wprost ile chcą za łóżeczko jak krzyknie kwotę to powiedz że masz już upatrzone, albo że wtej cenie koleżanka ci odsprzeda takie jakie sobie wymażylaś - małe kłamstewko a unikniesz niepotrzebnego skrępowania

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, współczuję.. u nas w tygodniu podobno jest otwarty gabinet tylko dla kobiet w ciąży, nie wiem jak w praktyce, bo zawsze chodzę w soboty do lab. Na krzywą pójdę pewnie pod koniec miesiąca. Dziś mnie czeka wyzwanie.. Wyłączają windę na kilka godzin, mieszkam na 11 piętrze :P zejść jakoś zejdę, bo już muszę wyjść z domu, ale mam nadzieję że włączą jak wrócę bo sobie tego nie wyobrażam :D

• slash Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Widzę że od rana tematy w toku.

Ja jutro chyba wybiorę się w końcu na tą glukozę i musze jeszcze zrobic krew, mocz, elektrolity i toxo. Więc troszkę popłynę bo to prywatnie.

Jeśli chodzi o odmawianie to też czasem mam z tym problem nawet częsciej niż czasem. Ale jakoś trzeba się w końcu nauczyc mówić nie. Może powiedz że bardzo dziękujesz za pomoc ale macie już inne upatrzone.
    Mojemu mężowi tez ostatnio z rodziny zaproponowano łózeczko, ale na szczęście my już mamy łózeczko i spokojnie mówimy dziękujemy już mamy łózeczko pokoleniowe :)
    Spokojnie nie denerwuj się czasem takie sytuacje same się rozwiązują.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:57

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel ty tą bluzę kupiłaś na chłopczyka, myślicie że na dziewczynkę tez mogę ją kupić?
    Co do literek to tez mi się podobają, planowałam że moze sama wytnę z materiału i uszyję przy pomocy mamy, ale nie wiem czy dam radę czasowo skoro jeszcze imienia nie wybraliśmy :(
    Myslałąm żeby powiesiec literki na łózeczku tzn z boku, bo gdzies tam wyczytałam ze lepiej jak nad łózeczkiem nic nie wisi, a i na początku to łózeczko chyba przysuniemy bliżej naszego łózka, a potem może odsuniemy bliżej ściany. Sama nie wiem jeszcze. Ehh w głowie tyle róznych teorii.
    Póki co literki są śliczne każde czy to drewniane czy z filcu czy materiału.

Wiecie co mi się jeszcze podoba, gdzies na youtubie widziałam takie kule z tiulu porobione bardzo ładnie to wyglądało.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=hM6H6zqjXrQ

coś takiego :) podobają się Wam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 10:49

klz98u696p33kjce.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Pora kupić podusię do spania dla ciężarówek - już się ulożyć nie mogę. Chciałąbym dzis kupić koszule nocne do szpitala i natera i na pozniej ale jakies ładne. Polacacie coś?

Anioł...pewnie każda z nas ma inny gust i każdej podobają się inne :p Ja nie lubię koszu ze zwierzątkami, misiami itd., więc zwykle szukam klasycznych, prostych. Kupiłam takie i jakościową są super, więc mogę polecić:

510f2ffb2ec15fe7med.jpg

nadulek, Bluberry, Catyyy, PIGULSKA, Anioł, madziorek, Karolcia88, jagoodka lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a propos ozdób, karuzeli, to jak znajdę moge Wam poprzesyłać wzory jak samodzielenie zrobić karuzelę, pierwsze książeczki dla dziecka (czarno-czerwono-białe). Ja w pierwszej ciąży bawiłam się i robiłam takie perdółki.

gosia86, Magic, gosiunia, Monika1357 lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ