WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hm.. właśnie, musiałabym przedzwonić i zapytać.

Ta miejscowość jest położona 10 km ode mnie także mogłabym je w sumie na żywo obejrzeć zanim się zdecyduje.
    No to rzut beretem ;) my ostatnio kupiliśmy mebelki używane na olx.pl w super stanie i cenie jestem bardzo zadowolona :) mebelki śliczne robione na wymiar a nie żaden badziew z płyty wiórowej

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że katalog z "pierdółkami" wyrzuciałm z lapka, ale podsyłam strony, z których można ściągnąć materiały:

http://baby.zorger.com/
    http://www.bielemorele.pl/?s=mobile
    http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/mobile.html
    http://www.brillbaby.com/free-download/infant-stimulation-cards.php
    http://lovelife.typepad.com/my_weblog/2007/10/grow-big-dreams.html
    http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo, dzisiaj zaliczyłam laboratorium. Miałam zrobić CRP i oprócz tego mocz. Dziś przychodnia przeżyła prawdziwe oblężenie, jeszcze nigdy nie widziałam tyle ludzi do kolejki. Nie próbowałam nawet domagać się jakiś praw, a na dobrodziejstwo innych osób też nie liczyłam. Poprosiłam jedynie rodziców, żeby mnie zawieźli do laboratorium i czekali ze mną a raczej zamiast mnie w kolejce, bo ja sobie siedziałam parę metrów dalej gdzie było miejsce. Nie przyjmuję się tym, że ktoś pomyślał, że przyszłam z rodzicami...taka dziwna. Ale jakbym zemdlała, albo cokolwiek innego to nikt by się mną nie zainteresował tylko by patrzeli jak leżę. Tacy są ludzie niestety.
    A ja sobie zaprosiłam potem rodziców na kawkę i drożdżówki, zleciało mi trochę czasu, a teraz czuję jak chce mi się spać...

Któraś dziś wizytuje?

Magic lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne koszule bardzo mi się podobają i ta firma Italian Fashion ma super materiały. Ja też kupiłam z tej firmy koszule tylko w sklepie za 45 zł na allegro troche droższe były. Będą ją miała po porodzie do samego porodu kupie jakąś tańszą
    a taką mam:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1eba1230b7e.jpg

gosiunia, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Puella - tez ja widziałam i myslałam o niej :)

Najgorsze koszule to te szare, dziecinne z misiami zyrafkami - kuźwa kobieta w ciaży to nie dziecko i czemu oferuja coś w czym się debilnie i brzydko wygląda :/

No ja kupiłam sobie takie "debilne" koszule i nie jest to jakaś tajemnica na forum. Wiadomo, że nie każdemu się wszystko podoba, może też bym wybrała inne ale to TYLKO koszule. Teraz pójdę do szpitala rodzić ze świadomością, że wyglądam debilnie i brzydko.

gosia86, Bluberry, gosiunia, Wonderwall, beti97 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Doremma Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - dołączam nieśmiało do Majówek 2015 :) czy pomożecie odnależć wątek dobrych położnych na Madalińskiego - zamierzam wziąć indywidualną opiekę położnej ze względu na mój niski próg bolu:)

009ff1aee15e13b873b333bf8d0260bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 12:55

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to jestesmy dwie :D bo ja dostalam od siostry
    To wcale nie wstyd ze poszłaś z rodzicami do laboratorium bo obcy Ci nie pomogą
    Dziewczyny które czekają na pierwsze dziecko czy dajecie dziadkom na dzuen babci i dziadka jakieś upominki w tym roku?
    Kolezanka sie mnie o to pytała
    Ale ja uważam że skoro dziecka jeszcze nie ma na świecie to jeszcze czas na świętowanie dnia dziadka babci
    A Wy co o tym myślicie?

dorota1987, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Doremma, fajnie, że dołączyłaś.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    No ja kupiłam sobie takie "debilne" koszule i nie jest to jakaś tajemnica na forum. Wiadomo, że nie każdemu się wszystko podoba, może też bym wybrała inne ale to TYLKO koszule. Teraz pójdę do szpitala rodzić ze świadomością, że wyglądam debilnie i brzydko.

Dorota najważniejsze, że Tobie się podobają. Każdy ma inny gust, więc nie ma co tu dyskutować. Akurat te koszule w żyrafki i inne zwierzątka są bardzo popularne i 90% dziewczyn na porodówce takie miały. One w 100% kojarzą mi się z ciążą.

Ja wybrałam bez zwierzątek, bo tak wolę. Patrzę też na uniwersalność koszuli, taka rozpinaną nie kojarząca się tylko z dzieckiem/ciąża/karmieniem póżniej będę mogła nosić jako zwykła koszulę do spania.

dorota1987, gosiunia, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaraz mi raźniej Gosia. Ja się zastanawiałam nad np. czymś słodkim dla przyszłych dziadków, ale nie wiem nawet czy dam radę dotrzeć do swoich i męża dziadków. Wszystko zależy co mi lekarz powie za tydzień na wizycie. Ale tak sobie myślę, że przyszli dziadkowie już dostali najlepszy prezent, czyli wnuka w drodze i wnuk jeszcze da w swoim życiu dużo prezentów czy laurek dziadkom.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doremma wrote:
    Cześć dziewczyny - dołączam nieśmiało do Majówek 2015 :) czy pomożecie odnależć wątek dobrych położnych na Madalińskiego - zamierzam wziąć indywidualną opiekę położnej ze względu na mój niski próg bolu:)

009ff1aee15e13b873b333bf8d0260bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Polecam Kasię Kuchtę. Kobieta Anioł! To jest nasz (mój i koleżanek z pracy) number 1. Ciepła, dynamiczna i co najważniejsze bierze pod uwagę Twoje zdanie. Rodzisz w takiej pozycji jak Ci wygodnie, nawet kucnej na stołku. Ja już z nią podpisałam umowę.

Doremma lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, ze jeszcze za wcześnie na świętowanie Dnia Babci i Dziadka więc ja nic nie kupuję przyszłym dziadkom.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda pierworodny już na świecie...ale się wypowiem :p

Jak byłam w ciąży nie dawałam Dziadkom prezentu z okazji ich święta. Dopiero jak synek się urodził, przyszło ich święto, dałam im kalendarz (akurat dzień dziadków jest na początku roku) ze zdjęciami ich wnuka. Dziadkowie byli zachwyceni. Kalendarz do tej pory przechowują.

dorota1987, gosiunia, gosia86, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Puella. Ja wiem, że ile ludzi tyle gustów, ale myślę, że na forum bezpieczniej jest mówić " a mi się bardziej podoba taka", bo to miejsce traktujemy jako wsparcie.

A swoją drogą mój mąż ma zielony t-shirt ze śmiesznym żółwiem jako pamiątkę z Zakynthos i chętnie go ubiera. Na pewno hejterzy by go wykończyli, ale wśród znajomych koszulka robi furorę i wszyscy by taką chcieli... a zaznaczam, że nie idzie w tym spać, tylko ubiera na co dzień.

gosiunia, beti97 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:35

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia ja mam taką ale zostawiam ją na okres po porodzie :) i mam 3 takie w których obecnie śpię :)

Doremma witamy wśród szczęśliwych majówek :) ja nie pomogę. Moje znajome obeszły się bez dodatkowej opieki ;)

Ja też nic nie kupuję dla przyszłych dziadków :) będzie na to czas :) a super, że załapiemy się na dzień mamy i dzień ojca :)

gosiunia, Doremma lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:35

Doremma lubi tę wiadomość

• Doremma Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Katarzyna Kuchta jest na liście nazwisk od mojej Pani dr do której chodzę - także dziękuję za potwierdzenie:)

• Puella Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doremma wrote:
    Pani Katarzyna Kuchta jest na liście nazwisk od mojej Pani dr do której chodzę - także dziękuję za potwierdzenie:)

Doremma... a na kiedy masz termin?

3i49df9htr170int.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magic - chodzi o pobranie krwi pępowinowej. Nawet chyba więcej wychodzi niż 1500 zł. Nie pamiętam dokładnie musiałabym poczytac.

Ofe co do łózeczka 10 km to nie tak daleko - ja bym podjechała i je obejrzała a potem zadecydujesz czy warto.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ