X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • alma Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja Cię rozumiem, bo sama byłabym zła, gdyby mi rodzice rozpowiadali po wsi o mojej ciąży, a wiadomo,że w takich małych miejscowościach każdy szuka sensacji, ktoś coś doda, ubarwi etc. Ja sama jak jadę na wieś do rodziców, to widzę sąsiadki uprawiające socjologię okienną, czyli wszystko o wszystkich muszą wiedzieć, ale na siebie spojrzeć i zająć się swoim życiem to nie łaska, tylko ploty we łbie i dlatego nikomu nic nie mówię... Moi rodzice na szczęście uszanowali naszą decyzję i raczej wie niewielkie grono osób, niektórzy nawet w rodzinie jeszcze nie wiedzą :D Z drugiej strony myślę, że Twoja mama zrobiła to, bo się bardzo cieszy i może nie potrafiła tego ukryć... ale Twoja zemsta z imieniem to po prostu pierwsza klasa :D
    Co do naszych dolegliwości, no to jest trochę dupa blada, najgorzej, że ta jedna torbiel to mnie tak boli, że aż rwie :/ Może Twój mięśniak rośnie pod wpływem hormonów ciążowych? Tak jak torbiele

gosia86 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Alma a jednak torbiele.. Dobrze, że dostałaś skierowanie na to usg.
    Mam nadzieję, że nie ten co Cię tak boli nie będzie rósł pod wpływem hormonów..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia teraz liczę na to, że one się wchłoną, a zwłaszcza ta boląca, bo chyba nie wyrobię...
    A skierowania nie dostałam, bo chodzę do gina prywatnie, on tylko mi polecił, żebym zrobiła to usg w centrum diagnostyki piersi, więc za wizytę musiałam też z własnej kieszeni zabulić 130 zł :/ No, ale z drugiej strony przynajmniej wiem na czym stoję, bo inaczej dalej bym się denerwowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:27

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, ledwo Was nadrobiłam, skrobiecie jak szalone :)
    Jagódka, czekamy na wieści, na pewno wszystko będzie ok :*
    Ja się dzisiaj nabiegałam i mała dopiero teraz mnie raczy kopniakami, wczoraj wierzgała cały dzień. Od dwóch dni mi się tragicznie zasypia, w sumie nie wiem czemu, dopiero co zdążyłam powiedzieć lekarzowi, że nie mam problemu ze spaniem...
    Kupiłam dzisiaj sobie dwie torby do szpitala, jedną dla mnie drugą dla Zosi, były po 10zł w Biedronce, to stwierdziłam, że co mi szkodzi :D Ta moja taka średnia ale Zosiowa całkiem porządna, kolega powiedział, że spokojnie z 50zł mogłaby kosztować. Teraz muszę je tylko uzupełnić. Rany, ile ja rzeczy jeszcze muszę nakupować, ja chcę już moje pieniążki z ZUSu...

Jagódkaaa lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka też jestem z Tobą i nie mogę doczekać się dobrych wieści. Tyle ludzi wokół chorych, a z maluszkiem na pewno wszystko ok.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma współczuję tych torbieli i trzymam kciuki żeby się wchłonęły :)

Moi rodzice to pytają czy mogą się pochwalić ze zostaną dziadkami :) inna sprawa z tesciami ale cóż żadnych nieprzyjemności z tego powodu nie miałam wszyscy się cieszą i gratulują :D

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie u gina, w 23 tc i 6 miesiącu :)

U nas wszystko dobrze, Maluszek waży już 500 gram, szyjka ponad 5 cm. Myślałam, że moja morfologia powoli się sypie, ale gin powiedziała, że jest ciągle dobra, a spadek hematokrytu lekko poniżej normy nie wymaga suplementacji żelazem. Odetchnęłam trochę, bo bardzo boję się zaparć. Okazało się też, że od 10 grudnia przytyłam 2 kg (moje pierwsze ciążowe kilogramy :) ). No i ponoć jak na skończony 22 tc, to mam duży brzuch. Dziwne, jakoś ciągle mi się wydaje, że jest malusi.

Poza tym bardzo leniwie. Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów udało mi się przespać całą noc. Chyba Filipek już mnie przygotowuje do swojego pojawienia się na świecie w maju :).

PS. Zapomniałam Wam napisać, że Filipek dzisiaj podczas USG sikał haha. Jak nie ziewa, zakłada nogi na głowę to siura ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:30

dorota1987, alma, Truskaweczka250, beti97, gosia86, Catyyy, PIGULSKA, maribel, gosiunia, madziorek, Rika, nadulek, Agusia246, Monika1357 lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma z miesniakami to jest tak ze one w ciąży zawsze rosną wlasnie od hormonów i podobno na jednym nigdy sie nie kończy ale nie ja pierwsza nie ostatnia
    Ja wiem ze ona się cieszy ale nie lubię jak dyskutuje na wsi o sprawach rodziny i wynosi to co dzieje się w domu
    Zaproponowala mi mama żebym sobie zamwoila kocyk na allegro i co jeszcze chce ale nie mam serca ja naciągać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mama chce coś podarować wnusi. Może np zamów na allegro jeden kocyk żeby jej przykro nie było, że nie może Was wspomóc w szykowaniu wyprawki

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, to oby się to po prostu nie powiększało i jak się da to wchłonęło, może też hormony zadziałają właśnie w drugą stronę...
    Moja mama kazała nam wózek wybierać, bo chciała sprezentować, ale mąż kategorycznie odmówił, bo stwierdził, że dla syna brykę sam kupi :) Ale to miłe, gdy dziadkowie angażują się w kompletowanie wyprawki dla wnusi/wnusia. Duma ich wtedy rozpiera :)
    Anielka gratuluję dobrych wieści :)
    Pigulska to właśnie super podejście, gdy rodzice się pytają, czy mogą się pochwalić, że zostaną dziadkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:04

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka trzymam kciuki za Was :* Jak mój B. wrócił z pracy to wybraliśmy się na zakupy. Zakupiłam dla siebie podkoszulkę za 10 zł i dla Małej 2 pary getrów z przeceny. Ja mam w piersiach też guzki ( gróczolakowłókniaki). Miałam już jednego giganta usuwanego. Bolesna sprawa, a jak wyszłam na słońce pierś pulsowała z bólu:/ wiem teź z sierpniowego usg że mam 2 nowe i jedną torbiel. Taki nasz babski urok. Powiem Wam że coraz ciężej się robi. Mam zaparcia z którymi walczę dietą, bóle w odcinku lędźwiowym i jakoś mi niedobrze. No i mam problem z zawiązaniem butów na stojąco, ale to pewnie każda z nas ma. Rika masz śliczny brzusio :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim rodzicom też na początku powiedziałam, że mają nie rozpowiadać o ciąży, w zasadzie do momentu kiedy powiemy sami wszystkim najważniejszym osobom, żeby nie dowiedzieli się pocztą pantoflową. Potem dałam rodzicom oficjalne zezwolenie, ale oni - chociaż duma ich mocno rozpierała, zwłaszcza przyszłego dziadka - to powiedzieli tylko tym osobom, którym bardzo chcieli. Ostatnio mieli gości, znajomych, którym w lutym urodzi się pierwszy wnuk i byli szczęśliwi, że mogli się wymienić takimi wieściami. Jest mi miło, że tak to wyszło. Mam w rodzicach ogromne wsparcie.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dochodzi jeszcze to że Mama powinna mieć troche dystansu wie że po stracie pierwszej ciąży nie chce sie chwalić drugą
    Wiem że teraz jestesmy juz na zupełnie innym etapie ale po co rozpowiadać obcym?
    Sama wie jak było za pierwszym razem gdy musiała w rodzinie powiedzieć że poroniłam
    Karolcia tak sobie myślę że to lepiej że mama chce żebym są sobie wybrała /kupiła a ona daje kasę bo mimo wszystko mamy inny gust
    Anielka gratuluję dobrych wieści

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mój sposób na zaparcia- gruszkę popiłam szklanką mleka i podziałało po 2 godzinach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:33

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, pewnie, że na dziewczynkę też będzie pasowała. Ja właśnie staram się kupować ubranka unisex, żeby "przyszłościowo" się przydały:) Zamawiałam z dostawą do domu. Dobrałam jeszcze body z długim i krótkim rękawem i skarpetki. Za przesyłkę nic nie płaciłam. Podaję link o warunkach dostawy: http://www.smyk.com/pomoc/warunki-dostawy

Puella, świetna koszula. Mamy podobny gust:)Czy rozmiarówka nie jest zawyżona/zaniżona?

Jagódka, trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze.

Anielka, Eklerka, gratuluję dobrych wieści:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:13

slash, Jagódkaaa lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to tak jak ja z moją mamą :) czasem jak chce mi coś kupić to mówi "mi się w ogóle nie podoba to tobie pewnie będzie" ;)
    Wydaje mi się, że jak się sama oferuje, żebyś coś zamówiła to będzie jej przykro jak nawet jednego kocyka nie kupisz.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka wspieram cie mocno. Daj znac co i jak. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze.

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się naszym Klocusiem :) Mały waży już 760g :) 26 grudnia straszyli mnie skracającą się szyjką (ponoć o 30%), a dziś 5cm :) Żyć nie umierać, tylko ta ciągła o0puchlizna i drętwienie rąk...

gosia86, dorota1987, czarna panda, Anielka, PIGULSKA, Ofelaine, alma, maribel, madziorek, Rika, nadulek, Bluberry, Monika1357 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie piję mleka bo wymiotuję po nim zanim trafi do żołądka. Patrzyłam dzisiaj na ceny butelek i powiem szczerze że lepiej zamówić przez Allegro :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi proszę jaka jest pierwsza faza opryszczki?nigdy tego nie mialam a teraz na wardze wyskoczyła mi grudka biala w środku i bolesna. Czy tak zaczyna się to paskudztwo?
    Smarować od razu to pasta do zębów?nic innego w domu nie mam chyba na opryszczkę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ