Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia ja Cię rozumiem, bo sama byłabym zła, gdyby mi rodzice rozpowiadali po wsi o mojej ciąży, a wiadomo,że w takich małych miejscowościach każdy szuka sensacji, ktoś coś doda, ubarwi etc. Ja sama jak jadę na wieś do rodziców, to widzę sąsiadki uprawiające socjologię okienną, czyli wszystko o wszystkich muszą wiedzieć, ale na siebie spojrzeć i zająć się swoim życiem to nie łaska, tylko ploty we łbie i dlatego nikomu nic nie mówię... Moi rodzice na szczęście uszanowali naszą decyzję i raczej wie niewielkie grono osób, niektórzy nawet w rodzinie jeszcze nie wiedzą
Z drugiej strony myślę, że Twoja mama zrobiła to, bo się bardzo cieszy i może nie potrafiła tego ukryć... ale Twoja zemsta z imieniem to po prostu pierwsza klasa
Co do naszych dolegliwości, no to jest trochę dupa blada, najgorzej, że ta jedna torbiel to mnie tak boli, że aż rwieMoże Twój mięśniak rośnie pod wpływem hormonów ciążowych? Tak jak torbiele
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia teraz liczę na to, że one się wchłoną, a zwłaszcza ta boląca, bo chyba nie wyrobię...
A skierowania nie dostałam, bo chodzę do gina prywatnie, on tylko mi polecił, żebym zrobiła to usg w centrum diagnostyki piersi, więc za wizytę musiałam też z własnej kieszeni zabulić 130 złNo, ale z drugiej strony przynajmniej wiem na czym stoję, bo inaczej dalej bym się denerwowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:27
-
Och, ledwo Was nadrobiłam, skrobiecie jak szalone
Jagódka, czekamy na wieści, na pewno wszystko będzie ok :*
Ja się dzisiaj nabiegałam i mała dopiero teraz mnie raczy kopniakami, wczoraj wierzgała cały dzień. Od dwóch dni mi się tragicznie zasypia, w sumie nie wiem czemu, dopiero co zdążyłam powiedzieć lekarzowi, że nie mam problemu ze spaniem...
Kupiłam dzisiaj sobie dwie torby do szpitala, jedną dla mnie drugą dla Zosi, były po 10zł w Biedronce, to stwierdziłam, że co mi szkodziTa moja taka średnia ale Zosiowa całkiem porządna, kolega powiedział, że spokojnie z 50zł mogłaby kosztować. Teraz muszę je tylko uzupełnić. Rany, ile ja rzeczy jeszcze muszę nakupować, ja chcę już moje pieniążki z ZUSu...
Jagódkaaa lubi tę wiadomość
-
Alma współczuję tych torbieli i trzymam kciuki żeby się wchłonęły
Moi rodzice to pytają czy mogą się pochwalić ze zostaną dziadkamiinna sprawa z tesciami ale cóż żadnych nieprzyjemności z tego powodu nie miałam wszyscy się cieszą i gratulują
alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witamy się po wizycie u gina, w 23 tc i 6 miesiącu
U nas wszystko dobrze, Maluszek waży już 500 gram, szyjka ponad 5 cm. Myślałam, że moja morfologia powoli się sypie, ale gin powiedziała, że jest ciągle dobra, a spadek hematokrytu lekko poniżej normy nie wymaga suplementacji żelazem. Odetchnęłam trochę, bo bardzo boję się zaparć. Okazało się też, że od 10 grudnia przytyłam 2 kg (moje pierwsze ciążowe kilogramy). No i ponoć jak na skończony 22 tc, to mam duży brzuch. Dziwne, jakoś ciągle mi się wydaje, że jest malusi.
Poza tym bardzo leniwie. Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów udało mi się przespać całą noc. Chyba Filipek już mnie przygotowuje do swojego pojawienia się na świecie w maju.
PS. Zapomniałam Wam napisać, że Filipek dzisiaj podczas USG sikał haha. Jak nie ziewa, zakłada nogi na głowę to siura.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:30
dorota1987, alma, Truskaweczka250, beti97, gosia86, Catyyy, PIGULSKA, maribel, gosiunia, madziorek, Rika, nadulek, Agusia246, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Alma z miesniakami to jest tak ze one w ciąży zawsze rosną wlasnie od hormonów i podobno na jednym nigdy sie nie kończy ale nie ja pierwsza nie ostatnia
Ja wiem ze ona się cieszy ale nie lubię jak dyskutuje na wsi o sprawach rodziny i wynosi to co dzieje się w domu
Zaproponowala mi mama żebym sobie zamwoila kocyk na allegro i co jeszcze chce ale nie mam serca ja naciągać -
Gosia, mama chce coś podarować wnusi. Może np zamów na allegro jeden kocyk żeby jej przykro nie było, że nie może Was wspomóc w szykowaniu wyprawki
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosia, to oby się to po prostu nie powiększało i jak się da to wchłonęło, może też hormony zadziałają właśnie w drugą stronę...
Moja mama kazała nam wózek wybierać, bo chciała sprezentować, ale mąż kategorycznie odmówił, bo stwierdził, że dla syna brykę sam kupiAle to miłe, gdy dziadkowie angażują się w kompletowanie wyprawki dla wnusi/wnusia. Duma ich wtedy rozpiera
Anielka gratuluję dobrych wieści
Pigulska to właśnie super podejście, gdy rodzice się pytają, czy mogą się pochwalić, że zostaną dziadkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:04
PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Jagódka trzymam kciuki za Was :* Jak mój B. wrócił z pracy to wybraliśmy się na zakupy. Zakupiłam dla siebie podkoszulkę za 10 zł i dla Małej 2 pary getrów z przeceny. Ja mam w piersiach też guzki ( gróczolakowłókniaki). Miałam już jednego giganta usuwanego. Bolesna sprawa, a jak wyszłam na słońce pierś pulsowała z bólu:/ wiem teź z sierpniowego usg że mam 2 nowe i jedną torbiel. Taki nasz babski urok. Powiem Wam że coraz ciężej się robi. Mam zaparcia z którymi walczę dietą, bóle w odcinku lędźwiowym i jakoś mi niedobrze. No i mam problem z zawiązaniem butów na stojąco, ale to pewnie każda z nas ma. Rika masz śliczny brzusio
Jagódkaaa lubi tę wiadomość
-
Moim rodzicom też na początku powiedziałam, że mają nie rozpowiadać o ciąży, w zasadzie do momentu kiedy powiemy sami wszystkim najważniejszym osobom, żeby nie dowiedzieli się pocztą pantoflową. Potem dałam rodzicom oficjalne zezwolenie, ale oni - chociaż duma ich mocno rozpierała, zwłaszcza przyszłego dziadka - to powiedzieli tylko tym osobom, którym bardzo chcieli. Ostatnio mieli gości, znajomych, którym w lutym urodzi się pierwszy wnuk i byli szczęśliwi, że mogli się wymienić takimi wieściami. Jest mi miło, że tak to wyszło. Mam w rodzicach ogromne wsparcie.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
U nas dochodzi jeszcze to że Mama powinna mieć troche dystansu wie że po stracie pierwszej ciąży nie chce sie chwalić drugą
Wiem że teraz jestesmy juz na zupełnie innym etapie ale po co rozpowiadać obcym?
Sama wie jak było za pierwszym razem gdy musiała w rodzinie powiedzieć że poroniłam
Karolcia tak sobie myślę że to lepiej że mama chce żebym są sobie wybrała /kupiła a ona daje kasę bo mimo wszystko mamy inny gust
Anielka gratuluję dobrych wieści -
Slash, pewnie, że na dziewczynkę też będzie pasowała. Ja właśnie staram się kupować ubranka unisex, żeby "przyszłościowo" się przydały:) Zamawiałam z dostawą do domu. Dobrałam jeszcze body z długim i krótkim rękawem i skarpetki. Za przesyłkę nic nie płaciłam. Podaję link o warunkach dostawy: http://www.smyk.com/pomoc/warunki-dostawy
Puella, świetna koszula. Mamy podobny gust:)Czy rozmiarówka nie jest zawyżona/zaniżona?
Jagódka, trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze.
Anielka, Eklerka, gratuluję dobrych wieści:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:13
slash, Jagódkaaa lubią tę wiadomość
-
Gosia to tak jak ja z moją mamą
czasem jak chce mi coś kupić to mówi "mi się w ogóle nie podoba to tobie pewnie będzie"
Wydaje mi się, że jak się sama oferuje, żebyś coś zamówiła to będzie jej przykro jak nawet jednego kocyka nie kupisz.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Chwalę się naszym Klocusiem
Mały waży już 760g
26 grudnia straszyli mnie skracającą się szyjką (ponoć o 30%), a dziś 5cm
Żyć nie umierać, tylko ta ciągła o0puchlizna i drętwienie rąk...
gosia86, dorota1987, czarna panda, Anielka, PIGULSKA, Ofelaine, alma, maribel, madziorek, Rika, nadulek, Bluberry, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny napiszcie mi proszę jaka jest pierwsza faza opryszczki?nigdy tego nie mialam a teraz na wardze wyskoczyła mi grudka biala w środku i bolesna. Czy tak zaczyna się to paskudztwo?
Smarować od razu to pasta do zębów?nic innego w domu nie mam chyba na opryszczkę