Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella wrote:MiM nam lekarka zawsze przepisuje kropelki (oprócz standardowo soli) do nebulizacji. Nazwa teraz uciekła mi z głowy. Syn miał rok, w którym 5 razy przechodził zapalenie oskrzeli i to mu bardzo pomagało.
Kropelki do nebulizacji czy do podania na łyżeczce?
Jagódka trzymam kciuki - Dziecko pewnie śpi!!!!
Jagódkaaa lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
MiM wrote:Pytanie do Mam - coś na bardzo duszący suchy kaszel u dzieciaka - co polecacie? Supremin i Sinecod - nie działają.Wychłodziłam dom kaloryfery na zero, okna rozszczelnione temperatura 20 stopni (trochę pomogło), nebulizację z soli co 3h.
-
MiM wrote:Kropelki do nebulizacji czy do podania na łyżeczce?
Jagódka trzymam kciuki - Dziecko pewnie śpi!!!!
Do nebulizacji. Miał takie ostre ataki suchego kaszlu, że bałam się, że się udusi. Nebulizacje lekami(włąsnie Berodual, Mucosolvan, Pulmicort) zawsze przynosiły szybki efekt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:25
-
uprzedzam że jest to dość silny lek podaje się go w szpitalach przy zapaleniu oskrzeli i płuc a ma na celu rozkurczenie tych organów
-
nadulek wrote:ja w takich skrajnych przypadkach używałm BERODUAL ale nie wiem czy masz do inhalacji
Nadulek mam. Najgorsze jest to że jest osłuchowo czysta! Dzisiaj rano byłam z nią na badaniu krwi CRP i morfologii - okaże się czy to wyjątkowo paskudny wirus czy już nadkażenie bakteryjne.
K*RWA!! Mam dość! - 260 zł w aptece wydane od Sylwestra!
Swoje dzieci będę namawiała albo do zostania ginekologiem (oczywiście prywatnie) albo do założenia własnej apteki!03.02.2014 -
Puella wrote:Do nebulizacji. Miał takie ostre ataki suchego kaszlu, że bałam się, że się udusi. Nebulizacje lekami zawsze przynosiły szybki efekt.
-
to zależy mim bo może się okazać że nie słychać a np na rtg by wyszło ja w ciężkich sytuacjach ok 5 kropli berodualu pod arunkiem że lekaż nie kazał inaczej
-
nadulek wrote:chyba mówimy o tym samym leku ale to jest na recepte
No właśnie tego już nie pamiętałam. U mnie zawsze zapas jest, bo nam pomaga.
Z tych bez recepty farmaceuta na pewno coś doradzi. U mnie (odpukać!) od roku poważniejszych infekcji nie było, więc już pozapominałam co na receptę było, a co nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:30
-
Mam go w domu, ale lekarka mi powiedziała żeby go nieużywać gdyż oskrzela czyste. Byłam u dwóch różnych pediatrów.
A od piątku ma straszne wahania temperatury od 36,6 do 38,9. Dlatego dzisiaj zrobiłam CRP. Kończą mi się pomysły.
Jeszcze raz sobie ulże - K*RWA.03.02.2014 -
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:01
MiM, Karolcia88, katalina, AGA 30, gosia86, PIGULSKA, Matik2012, Bluberry, gosiunia, Agusia246, dorota1987, beti97, Catyyy, Eklerka, maribel, WesołaMama, madziorek, Jagódkaaa, Magic, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
a twoje dziecko jest astmatykiem, alergikiem itp czy to zwykłe chorubsko bo to też różnica a sama wiesz że części leków nie wolno za późno podawać.
Odnośnie kasy zostawianej w aptece świetnie Cię rozumiem jak moja była w wieku przedszkolnym potrafiam po 800-900 zl miesięczie zostawić tam na leki -
Puella wrote:Do nebulizacji. Miał takie ostre ataki suchego kaszlu, że bałam się, że się udusi. Nebulizacje lekami(włąsnie Berodual, Mucosolvan, Pulmicort) zawsze przynosiły szybki efekt.
-
Mim to może Mucosolvan bo delikatniejszy wiesz nie wiem jak reaguje twoje dziecko wiesz jja zawsze wiedziaam jak spojrzałam na swoją czy to już czas na ciężką artylerię (BERODUAL) czy można coś słabszego ale moja od 4 lat już nie przechodzi takich chorubsk
-
Karolcia88 wrote:Panna Katarzyna ma apartament jak talala
Moja mała się gnieździ w 75cmRika lubi tę wiadomość
-
Jagódka nie doczytałam Twojego posta. Czekamy na same dobre wieści z ip. Dziecię pewnie śpi, albo nie ma siły kopać jak mama taka słaba.
mogłaś też spróbować chłodną kąpiel, zaraz by Ci zbiło temp.Jagódkaaa lubi tę wiadomość