Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
katalina wrote:
Hmm tak sobie podczytuję obecne rodzące (miesiącami).. W styczniówkach zaczęły się rozpakowywać już w listopadzie (ekstremalnie), ale już na początku grudnia dużo było porodów.. Zastanawiam się jak to u nas będzie
Już się doczekać nie mogę!
Mnie dziś zapowiedziano, że jak Klocek będzie tak przybierał na wadze, to zamiast 4 maja... zawędruję na porodówkę 15 kwietnia
Gosia, na moje oko to opryszczka. U mnie Heviran rozprawił się z tym cholerstwem w tempie ekspresowymWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:29
-
No ja mam ogólnie termin na 30 kwietnia wiec może wcześniej się rozpakuje
przenosić też bym nie chciała pożyjemy zobaczymy
Wesoła kojarzę temat Twojej koleżanki najgorsze ze juz była po terminie w szpitalu i jeszcze tam czekali bóg wie na co
Gosiu obserwuj to jak do rana urośnie bąbel na wardze to lepiej skonsultować z lekarzem
Rety co z Jagódką długo się nie odzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:32
Jagódkaaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Zobaczę co to się zrobi do rana, najbardziej bym chciała jak pisze Katalina aby samo znikło
No właśnie Jagódka daj znać jak u Ciebie
Eklerka znam dziewczynę ktora urodziła dziewczynkę 5kg ale ona w ciąży wygaldala jak monstrum a ogólnie była szczupła przed ciążąJagódkaaa lubi tę wiadomość
-
Gosiu lubię bo też tak czekam na ten 25 tydzień
zostało nam chyba z 3 dni
ale oby maluszki do samego maja w brzuszkach siedziały.
A u mnie tak się zazwyczaj opryszczka zaczyna,że czuję taką gulkę właśnie ,oby u Ciebie to nie było to-a jeśli jutro rano jednak Ci wyjdzie to rzeczywiście lepiej się z ginem skontaktować .gosia86 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
katalina wrote:Eklerka, moja Niuńka ważyła w pt ponad 600g wg skali Sheparda czy jak to tam.. To co, duże dziecko na cc się kwalifikuje?
Nasz Bąbel ma za dużą główkę, za długie nogi, za duży obwód brzuszka... Ogólnie jeden wielki Klocek. Zawsze był przynajmniej 7 dni z wymiarami do tyłu a tu nagle jak podgonił...
Gosiu u mnie by chyba nie było problemów. Mam szerokie biodra, więc Mały jakoś by się wydostałAle marzyłam o porodzie sn, a dziś na dzień dobry usłyszałam "o matko, jaki on duży"
Bawił się pępowiną, słodki widok
Dziewczyny, jak Wy liczycie te tygodnie i miesiące?Dla mnie w 6 miesiąc weszłam dziś... No i każdy ginekolog, z którym się spotkałam za 24 tydzień uznaje 24 tydzień a nie 23 lub 23 + 1 dzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:55
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu skierowanie na cc to waga dziecka powyżej 4,5 kg, w przypadku cukrzycy to 4,2 albo 4,3. Moja ważyła prawie 500 g w 21f4d. A teraz się okazuje, że mam cukrzycę to nie wiem jaka ona wielka urośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:57
-
Eklerka bo tak jest, 24 tydzień to 24-0+6, ale większość kobiet mówi, że jest już w 25t.
to tak jak z Twoimi urodzinami. Jak masz np urodziny w lipcu to w styczniu mówisz, że masz 25 czy 26? Rocznikowo niby masz 26 ale jeszcze ich nie skończyłaśEklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Eklerka najważniejsze żeby zdrowo i prawidłowo się rozwijał
mój synek raczej tez będzie należał do większych bo oboje jesteśmy wysocy ale to się okaże na porodówce dopiero
Też wychodzę z założenia, że ważne żeby było zdroweKarolcia88 wrote:Eklerka bo tak jest, 24 tydzień to 24-0+6, ale większość kobiet mówi, że jest już w 25t.
to tak jak z Twoimi urodzinami. Jak masz np urodziny w lipcu to w styczniu mówisz, że masz 25 czy 26? Rocznikowo niby masz 26 ale jeszcze ich nie skończyłaśNadal mam 28, bo 29 będę miała 21 września 2015r. o 3:05.
Kiedyś ksiądz mi to obrazowo wytłumaczył, że gdybym teraz umarła (tiaaa, nie ma to jak optymistyczna wizja przyszłości), to na nekrologu napiszą 28 lat, a nie 29
I tego się trzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 23:08
PIGULSKA, Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Moja ginka tez liczy tygodnie nieskończone czyli jak mam dziś 24t5d to dla niej jest 24 tydzień a nie 25
Ksiądz miał trafne porównanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 23:11
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Zajrzałem do Was jeszcze bo spać nie mogę
już od kilku dni źle sypiam. Czyżby organizm się przestawiał już na nocne karmienie dziecka ? Gosiu jeżeli to opryszczka to lepiej skonsultuj się z lekarzem.. Mi bardzo na opryszczkę pomaga oxycort a - maść oczna. Oprycha znika w oczach, ale jest na rp. No i ogólnie niby nie powinno stosować się na opryszczkę, ale mi kiedyś tak internistka życie uratowała bo wywaliło mi na pół twarzy
myślę sobie ile będę potrzebować butelek bo na Allegro fajna promocja aventa i zastanawiam się czy kupić. Może doświadczone mamy coś podpowiedzą?