Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nejcik gratulacje, ale masz śliczną fotkę buźki maluszka
Karolcia a ból masz tylko brzucha, czy też krzyża? Może to znowu te więzadła albo macica się rozciąga? Mnie dziś w nocy też obudził ból, ten okresowy, ale po 10 minutach przeszło na szczęście.
Dziewczyny gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za następne
Ja na glukozę i morfologię idę w piątek. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
Gosia na ból głowy mam sprawdzony sposób- spróbuj szklankę wody z wyciśniętą połówką cytryny. Mi naprawdę pomaga, moja mama dostała taki patent od lekarza na jej migreny.gosia86, Nejcik lubią tę wiadomość
-
Nejcik cudowne wieści, cieszę się z Tobą
Padłam jak przeczytałam o tej wyprawce z RMFu. Miły prezent od radia, jak któraś faktycznie urodzi, ale żeby się na to rzucać? Może być tak, że przez desperatki, szpital nie przyjmie na prawdę potrzebujących. Marlencia daj znać jak tam sytuacja i powodzenia dla bratowej:)Nejcik, marlencia lubią tę wiadomość
-
Alma bol brzucha dzisiaj z mocnym bolem krzyza, ale w ostatnich dwoch dniach plecy nie bolaly.
Pewnie te wiezadla, ale do tej pory az tak bardzo i tak dlugo.
Juz sie moge poruszac bez zaciskania zebow wiec juz lepiej;) -
Gosia wiem, ze te dodatkowe szczepienia to drogi interes. Nie wiem dokladnie na co, ale ostatnio kuzynka meza szczepila synka i 600zl zaplacili.
Ale ja tez sie podpinam do pytania i chetnie poslucham doswiadczonych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 23:35
-
nick nieaktualny
-
Witamy się z rana
Nejcik gratuluję syna.
Ja właśnie wracam z miasta dziecko zawiedzione do szkoły a ja jadę najpierw do mamy na kawę i plotki a później z powrotem do wyrkaNejcik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNejcik gratulacje
Marlencia ja używam Perfecty i zadowolona jestem - póki co nic mi sie na ciele nie pojawiło.
Ja znów od 6 nie śpię - jak mąż wstaje to ja juz zasnąć nie mogę. wcześniej nie miałam tego problemu i spałam dalej do ok 8-9.
Dziś wizytują po L4 ale moze przy okazji lekarz sprawdzi jak mała się ma. W sumie miałam USG szybkie robione tydzień temu wiec nie wiem czy jest sens. Znaczy dla mnie to mogłoby być codziennie USG robione
Wczoraj się uśmiałąm bo stałam z koleżanką-marcówką przed ladą z płynami do kąpieli maluszków i 45 minut wybierałyśmy. W efekcie ja jeszcze nie wzięłam. Ale stawiam na Ziaję, a jak będzie uczuclenie to po Emolium mąż poleci.
dodatkowo mam już koszyki na łóżeczko na szpargałki z Ikei.
No i cały czas monitoruję co na OLX się dzieje bo moze tam łóżeczko kupię
Buziaki na dzień dobry.Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 25 tyg wg usg
Gratulujemy dzieciaczkówI wygląda na to, że w maju każdy chłopiec znajdzie swoją połówkę
taki domek prezentujemy w 25 tyg
a takie cudo mój Mąż zakupił wczoraj dla swojej księżniczkina brzuszek jeszcze trochę przyduża jednak
Anioł, Rika, gosia86, Nejcik, dorota1987, PIGULSKA, Bluberry, Catyyy, Magic, alma, gosiunia, nadulek, kika79, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Witamy się czwartkowo!
Jeżeli chodzi o szczepienie, to poszłam za radą mojej koleżanki pediatry i szczepiłam:
- w pierwszej dobie życia - płatna opcja - ENGERIX (wzw+ grużlica BCG (koszt ok 80 zł)
- 6 w 1 (202 zł)
- rotawirusy (305 zł)
- pneumokoki (290 zł)
Na rotawirusy zaszczepiłam po tym jak synek zachorowała na rota (traumatyczny pobyt w szpitalu w 3 m.ż), po szczepieniu jak złapał rota przechodził już bardzo łagodnie.
Na pneumokoki się zdecydowałam, bo musiałam wrócić do pracy a synek iść do żlobka/przedszkola.
Teraz mamy ospę w planach.
Moim zdaniem te skojarzone szczepienie są dla dziecka bezpieczniejsze - zawierają bezkomórkowy składnik, a nie całe komórki bakterii. Poza tym ograniczamy dziecku liczbę wkłuć, a kto już był na szczepieniu z dzieciątkiem, to już wie, że to mało sympatyczna sytuacja.
W przypadku drugiego dziecka wybiorę taką samą opcję.gosia86, PIGULSKA, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Magda a pieluchy tetrowe kupiłaś od tego użytkownika? jeżeli tak to jak jakościowo? Nie zrobią się z tego zaraz jakieś szmaty?
MiM ciesze się, że z Małym ok;)
nie kupowałam tetrowych bo już mam z toyrus śliczne kolorowe w misie -
Hej laseczki
wczoraj czytalam was na biezaco ale nie mialam sily pisac z powodu ogronego bolu glowy. Na szczescie dzis juz nie boli.
Nejcik gratuluje synkapiekna fotka i taka wyrazna.
Co do szczepien to ja chyba bede szczepic na rotawirusy i pneumokoki. I bardziej jesten za skojarzonymi ale mysle. Ze malo wiem w tej kwestii jeszcze i musze gdzies doczytac.
Katalina piekny domekNejcik, katalina lubią tę wiadomość
-
Witamy się dzisiaj i my w 22 tygodniu!
Dziękuję dziewczyny za gratulacje!
W życiu nie pomyślałam, że aż tak się będę stresować, od 3 nad ranem już nie spałam, ale na szczęście wszystko dobrze i to najważniejsze!
Antoś chyba czuł mój stres, bo wieczorem był spokojny i w nocy też i dał mi pospać, wczoraj po dniu pełnym emocji padliśmy jak muszki i pospaliśmy do 8:30
Teraz jemy śniadanie, a ja chodzę i śpiewam tylko "Kołysankę dla okruszka"Jestem taaaka szczęśliwa, a mąż pęka z dumy, jutro idzie do knajpki poświętować wstępnie z kolegami
A do mnie przyjeżdżają koleżanki jeszcze z czasów liceum, więc będzie fajny dzień, będę piekła dziś ciasto
dorota1987, PIGULSKA, gosia86, Bluberry, Catyyy, gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam już za sobą laboratorium, bo dzwoniłam do lekarza i kazał powtórzyć CRP, żeby sprawdzić czy rośnie. Dodatkowo zrobiłam morfologie, bo nie zaszkodzi. Wybrałam się pierwszy raz do innego laboratorium przy szpitalu i tam okazuje się, że przyjmują tylko kobiety w ciąży, rodziców z małymi dziećmi i ze skierowaniami z medycyny pracy. Przede mną w gabinecie był tylko jeden niemowlaczek i od razu ja, więc po poniedziałkowych przebojach to był na prawdę luksus. Oby tylko wyniki nie były gorsze.
Dziś jeszcze mąż będzie wściekły na cały świat, bo już jest wściekły od 6 rana. Mieszkamy na takiej górce i mąż wyjechał z garażu, a jak zamykał garaż to hamulec ręczny nie strzymał i autko powoli zjeżdżało w dół, otworzyły się drzwi od strony kierowcy, których do końca nie zamknął i zahamowały na jakichś kamieniach ozdobnych. Mamy nadzieję, że w aucie tylko zawiasy z drzwi są do wymiany. Dobrze, że stało się to z naszym gorszym, tzw. do zajeżdżenia autem i mógł jechać drugim...a ja znowu poprosiłam tatę żeby mnie zawiózł do laboratorium, bo bym tam nie doczłapała. -
I ja się witam
W nocy pobudka co 2 godz i standardowo problem z zaśnięciem...chyba trzeba będzie do tego przywyknąć
Katalina fajny brzusio i sukienusia przesłodka
Anioł powodzenia na wizycie i trzymam kciuki żeby udało się Malutką podejrzeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 09:29
katalina lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki;)
Gratulacje Nejcik:) Pozytywnych wieści:)
Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolałwzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(
Nejcik lubi tę wiadomość