X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a można brać ranigast w ciąży? Bo słyszałam tylko o rennie.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam dziewczynki;)

Gratulacje Nejcik:) Pozytywnych wieści:)

Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolał:( wzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(

Kochana, słyszałam, że tylko Rennie można wziąc w ciąży na zgagę, ja też mam ten problem, że zgaga mnie bardzo męczy, ale mnie ratuje woda niegazowana małymi łykami i migdały w płatkach, można też spróbować mleko, raczje unikaj Ranigastu, bo on jest mocny. Będzie dobrze! :*

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nic nie łykam na zgage staram się jej pozbyć naturalnie :) mleko pomaga czasem na dłużej czasem na krócej ale daje radę ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:50

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    a można brać ranigast w ciąży? Bo słyszałam tylko o rennie.

Jestem wrzodowcem i w pierwszej ciąży żołądek mi bardzo dokuczał. Byłam na konsultacji u wielu lekarzy (dobrych ginekologów, gastrologów) i wszyscy jednogłośnie zapisywali mi Ranigast. Truskaweczka Ty wzięłaś jeden, ja brałam mega dawkę przez kilka miesięcy, także myślę, że bez obaw można od czasu do czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:07

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogólnie przeciwniczką leków w ciąży, wiadomo - jeśli lekarz przepisuje i są już koniecznie, to oczywiście, ale na silne bóle głowy czy np zgagę jakoś zawsze naturalnymi domowymi sposobami sobie pomagam i powoli wszystko ustaje, to samo miałam z przeziębieniem na początku ciąży, tydzień w łóżku, domowe sposoby i zero leków i się udało, czasem babcine sposoby bywają super pomocne ;-)

Bluberry, Truskaweczka250, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze Ranigastu nie można za dużo ale to już tak w konieczności mam biorę Rennie, ale wczoraj nie pomagała:( mleko tez pomaga mi ale po tym pasztecie no nie chciałam ryzykować żeby nocy w toalecie nie spędzić:( A pasztetu nie można bo jest w większości na bazie wątróbek a w nich jest witamina A co szkodzi w ciąży ale ja od początku ciąży nie jadłam wiec nic się chyba nie stanie jak jedna kanapkę zjadłam:) Ale po Ranigaście przeszło mi i dobrze spałam a tak bym sie pewnie męczyła:( A pasztetu już nie tknę:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, jeśli Ci nie służy, to oczywiście nie jedz, ale wiemy wszystkoie chyba jak to jest, że czasem smak na coś przeważa wszystko!! :D Wątróbki nie można częściej niż raz w miesiącu, ale ja na przykład bardzo bardzo lubię i raz w miesiącu sobie odrobinkę jem, bo mój teściu robi pyszną! :D Także wszystko w granicach rozsądku, ale słyszałam od mojej lekarki, że właśnie takie przetworzone szynki z puszki czy tego typu rzeczy są faktycznie niewskazane.

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten co jadłam pasztet bo był nie z puszki tylko taki pieczony na wagę, mąż sobie kupił ale taki pyszny był:) Cóż nie posłużył mi:)

25.png
    Mili <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

I my witamy się w 25.tygodniu! :D

Gratuluję wspaniałych wieści, wizytowych i badań :)

ja wciąż czekam na glukozę :( boję sie jej...

Całe szczęście teraz badanie moczu i posiew wyszły dobrze, w moczu nieliczne bakterie a w posiewie nic nie wyhodowali :)

Pochwalę się moim zakupem. Używany fotelik Maxi-Cosi CabrioFix :)
    96a30394eff006a2m.jpg 85913e81f14fa925m.jpg

Kosztował całe 160zł, musze dokupic jeszcze tylko adaptery, ale to już z wózkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:16

Truskaweczka250, Catyyy, Bluberry, katalina, gosia86, dorota1987, alma, gosiunia, PIGULSKA, nadulek, Wonderwall, Monika1357 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny fotelik ach i Różowy:) Uwielbiam teraz ten kolorek dla niuni:)

Magic lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wielkie gratulacje!!! Ja się nastawiałam na syna, a lekarz, że on na 90% widzi tu dziewczynę.... no ale pewności nie ma i nie potwierdza na 100% bo dzidzia wstydliwa i nie chciała nóżek prostować.
    wczoraj pierwszy raz nie było takiego szczęścia z powodu wielu wieści... ale dzisiaj już podchodzę do tego inaczej i jestem szczęśliwa, że dziewczynka będzie zdrowa. Także do brzuszka już nie mówię Adaś a Natalia :) chociaż póki nie ma 100% pewności wszystko jest możliwe ;) Teraz nic się bardziej nie liczy od samego zdrowia maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:20

Nejcik, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musiałam tylko wyprać pokrowiec i jak nówka! :) poza tym co ja będę go uzywać...max 6-7 miesięcy, bo w zmię, to juz grube ubrania i co? Mała sie nie zmieści :)

Catyyy ja tez przeżyłam bardzo jak powiedziano mi, że na pewno dziewczynka a ja tak bardzo chciałam chłopca... kilka dni dochodziłam do siebie, ale teraz nie zamienię jej na żadnego chłopca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:21

Catyyy, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:50

Nejcik lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pocieszali, że córka będzie ostoją dla matki, a chłopiec pójdzie w świat za żoną. Ale ja nie słucham takich rzeczy.... Teraz najważniejsze aby dziecko rozwijało się dobrze.

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    Mnie pocieszali, że córka będzie ostoją dla matki, a chłopiec pójdzie w świat za żoną. Ale ja nie słucham takich rzeczy.... Teraz najważniejsze aby dziecko rozwijało się dobrze.
    Catty, chłopcy są równie świetni jak dziewczynki i ja też nie słucham takich głupot! To kwestia charakteru a nie płci! Mój mąż ma siostry i żadna z nich nie mieszka w Polsce, wyjechały właśnie w świat i tam znalazły miłość, a bracia i my jesteśmy na miejscu i to my pomagamy cały czas rodzicom ;-)

Najważniejsze, żebyś miała zdrowe dzieciątko a na pewno tak będzie!! <3

Ja jestem najszczęśliwsza na świecie, że będziemy mieć syneczka, kiedyś może w przyszłości będzie córa, ale póki co świata już poza tym moim Antosiem nie widzę! :D

A i wybraliście pięknie imie - widzę, że będzie moja imiennicza - Natalka! :D <3

Catyyy, gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) przecież najważniejsze, że mamy zdrowe dzieci to to kim są powinno być drugorzędną sprawą :)

Wątróbka nie jest tyle nie dozwolona co po prostu w wątrobie odkładają się najgorsze syfy z organizmu :) ja raz tylko jadłam i to malutko :) ale brakowało mi takie mięsa :)

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci będą NAJFAJNIEJSZE bo MAJOWE :D

Bluberry, Nejcik, Magic, gosiunia, Anioł, Monika1357 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    Nasze dzieci będą NAJFAJNIEJSZE bo MAJOWE :D
    POPIERAM!! :D a w dodatku dla każdej z nas najmądrzejsze i najpiękniejsze, więc generalnie urodzimy same genialne dzieciaki! :D

Catyyy, Bluberry, Magic, Truskaweczka250, gosiunia, PIGULSKA, Monika1357 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie czas, a któraś z Was jeszcze nie widziała, to polecam fajny program na player.pl "O Matko!", taki z humorem, ale też fajne informacje można zaczerpnąc ;-) Tak dla wyluzowania się ;-)

KotMisia, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ