X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    giny i tak licza od miesiaczki - wiec pewnie jakos 5-6 tydzien masz zalezy kiedy mialas miesiaczke... u mnie bylo widac juz nawet serduszko jak poszlam w 6tygodniu i 2dniu liczac od ostatniej miesiaczki - ale wszystko zalezy kiedy tak naprawde miala owulacje :)

szansa jest ze bedzie cos widac - ja co do wieku plodu poszlam po 4 tyg plodu. no ale lepiej mi sie liczy od misiaczki.
    szansa tak jak powiedzialam jest ale jesli nic nie zobaczysz to tez nie ma co sie przejmowac bo moze byc widac rownie dobrze pozniej:) wszystko zalezy od owu, sprzetu gina itd.

kiedy ostatnia miesiaczka byla u ciebie i kiedy ewentualnie podejrzewasz ze owu byla?
    miesiączka ostatnia 8sierpnia owulka 22 sierpnia potwierdzona dzień przed testem owulacyjnym...także myślę że jakoś wtedy to było.Oby wszystko się udało i było dobrze to szybko zobaczyłaś serduszko:)gratuluje:)ja wybieram się do dośc dobrej ginekolog prywatnie i mam nadzieje że coś we środę już będzie widać... pozdr i dziekuje za pomoc;)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka bardzo współczuję! Ściskam mocno!!!!! Jeszcze będzie dobrze! :*

A ja dziś do Was z bardzo dobrymi wieściami! Dostałam pracę :) Nie jakąś byle jaką na czarno czy umowa śmieć tylko umowę o pracę, na cały etat!

I szef wie o błogosławionym stanie :) Ile dam radę popracować tyle będę chodziła.

Jestem bardzo szczęśliwa.

A ja dziś miałam pierwsze mdłości, po ogórku konserwowym na pusty brzuszek. Bleee :P

gosia86, Ewelcia, Rika, Emiliada, Magic, zgredka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym sie bardzo niesmiało przywitać i pogratulować Wam - Majowe Mamusie :)
    Agatko strasznie mi przykro,przytulam <3 <3 <3

WItam sie nieśmiało bo do potwierdzenia ciazy jeszcze mam daleko a jeszcze po moich przejsciach z moimi chorobami to już wogóle.
    Termin porodu wg belly mam na 22 maja mam cykle ostatnio 25-26 dniowe ale wczesne owulacje - teraz miałam albo w 9 lub w 10 dc
    Jestem pod telefonem z ginekologiem,leki mi przepisał już na wizycie w lipcu " w razie jak sie pani uda" a wizyte mam miec dopiero na poczatku 8 tc czyli 08.10 - nie wiem jak doczekam sie ale wole ze spokojem czekac. Biore luteine i niestety zaczeły mnie meczyć delikatnie mdłosci nooo chwilami mocniej mnie meczą :P

Zycze Wam wszystkim spokojnej ciazy :)

gosia86, Ewelcia, beti97, Emiliada, Ulka84 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko kochana ależ fajnie Cię tu widzieć :) Tym razem będzie wszytsko dobrze :* Trzymamy chyba wszystkie za Ciebie kciuki :*

inessa lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia odezwij sie po;) witamy Inessa ;)

inessa, gosia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal czekam
    4 godziny na poczekalni rewelacja
    Inesso mocno trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to... no cóż czego się nie zrobi żeby usłyszec że wszystko jest ok :) Powodzenia Gosia

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu pamietam <3 powodzenia <3

Dziekuje za miłe przywitanie!!!
    ja strasznie sie boje tak bardzo bym chciała aby tym razem nam sie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko witaj!
    Na adopcje czekamy juz rok a zdecydowalismy sie, bo wiedzielismy,ze mamy problemy z utrzymaniem ciązy a w tym roku ja straciłam już nadzieje na dziecko spod serca chociaz od poczatku znajomosci z mezem mówilismy tez o adopcji dziecka.
    Dlatego nie przerywany procedury adopcyjnej.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po kolejnym zwrocie..
    niedługo będę pisać tylko o tym jak wymioruję...;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, odczuwam mniej więcej to samo. Gin dał receptę na czopki i mąż właśnie pojechał do apteki, bo dzisiaj jednak wcale nie jest lepiej, wręcz przeciwnie, jestem absolutnie niezdolna do funkcjonowania :/ Leżę jak zwłok i co chwilę ciągnę się do toalety, poudaję, że wymiotuję i wracam...

Inessa, super Cię gościć tu u nas, mam nadzieję, że tym razem już wszystkie zostaniemy do końca :)
    Gosiu, jak tam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:05

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja mam prawie podobnie choć chyba znalazłam sposób :) Jak coś zjem musze na chwilkę się położyć (trudniej w pracy ale tam jem na prawdę malo), podnoszę się delikatnie a jak dalej męczą mdłości to cola :) - dzisiaj mi się udało nie zwymiotować chociaż uwierz było bardzo blisko :p

Gosia jak u Ciebie?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wyszlam z gabinetu czekalam od 15 ! I nawet mnie nie zbadal i nie zrobil usg!
    ale mnie uspokoil że ten pęcherzyk może taki być że nie ważny jest kształt tylko proporcje pęcherzyka żółtkowego do pęcherzyka owodniowego
    mam powtórzyć betę i przyjść na usg 26.09
    i dupek 3*1
    mam jeszcze umówioną wizytę u dr z ip w poniedziałek i pojadę jeszcze do niej sprawdzić co się tam dzieje

Ewelcia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja do pracy biorę mase przekąsek, jeszcze nikt nie wie, więc się z tym czaję, a to marchewki, ogórki, jabłko..
    ja muszę jeść regularnie bo inaczej mi niedobrze..

no ale to chyba dobrze co? znaczy, że tam w środku coś jednak działa..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, tyle się naczekałaś i nawet Cię nie zbadał... Chyba bym go pogryzła :/

Ewelcia - u mnie to działało na początku, teraz nie działa nic :( Próbuję z tic tacami miętowymi, a jak nie da rady, to te czopki :/

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w takim razie się nie stresujemy :) Plamisz jeszcze czy już nie? W poniedziałek jak zrobi Ci usg to będzie wiadomo co i jak :) A póki co jest dobrze i nie stresuj się :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi wszystko jedno było od wczoraj i tak nic się nie zmienilo pewnie a zbyt czeste usg tez nie jest wskazane a pójdę w poniedziałek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamie ale nie tak jak wczoraj

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) Zgredka ja dziś już 2 razy wymiotowałam.
    Beti mam do Ciebie pytanie z racji Twego fachu. Mam na wargach sromowych tylko po prawej stronie straszny świąd, już od dawna, był on jeszcze przed ciążą gin też to widział, nic nie stwierdził i przepsał hydrocortisonum, niewiele pomogło. Na początku myślałam, że to moje uczulenie na czekoladę tak mi wychodzi akurat w tym miejscu, ale teraz już wiem, że to musi być na coś innego i podejrzewam, że to na mleko. Jaką maść mogłabym stosować na to bezpieczną w ciąży? Bo już mi się odparzenia porobiły i nie wygląda to ciekawie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:29

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ