X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, niedawno wróciłam z wizyty, bo jakąś straszną obsuwkę miał gin i weszłam godzinę piętnaście po czasie. ale dobrze się czekało, bo zgadałam się z jakąś mamą bliżniaczek i tak sobie plotkowałyśmy i czas szybciej zleciał.

do rzeczy. jest moje szczęście ! ma 1 cm , serducho mu pika, wszystko jest tak jak trzeba ! :) ale się ucieszyłam :)
    odpowiada 7 tc , czyli ok bo ja mam 32dniowe cykle.

tylko szkoda, że tak krótko, widziałam moją dzidzię, bo lekarz musiał nadgonić, bo za mną jeszcze 6 pacjentek
    Wkurzył się i mówił, że następnym razem będzie czytać nazwiska, bo to tak jest jak jakaś panna przyjdzie godzine przed czasem i się wtrynia w kolejke to później te co są o czasie muszą czekać :/

no a jedyna nieciekawa wiadomość to moje płytki krwi, mam je kontrolować bo coś ich mało jest, mam nadzieję, że będzie ok. nawet nie chcę czytać na necie co to oznacza, żeby się nie stresować.

Maaaaamooo , jak się cieszę ! :) :D :D

Ewelcia, Ewelcia, Eklerka, katalina lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jest zaczerwienienie i swędzi to może być to grzybica, która się nasila z czasem. Clotrimazolum niestety nie jest polecane w I trymestrze. Można by spróbować maścią Pimafucort( ma działanie p/grzybicze p/ bakteryjne i p/zapalne), ale jest na rp. i trzeba by się było skonsultować z ginem. Spróbuj do prania bielizny użyć np. białego jelenia albo innego delikatnego środka, bo silniejsze środki lubią podrażniać okolice intymne. No i coś co może wydać się dziwne, ale jest skuteczne to podmywanie się maślanką. Łagodzi podrażnienia i przywraca florę bakteryjną. Żele nawilżające mogą nasilić świąd i pieczenie. No i oczywiście dobrze by było żebyś nosiła bawełnianą bieliznę, bo każda sztuczna też powoduje podrażnienia.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie na froncie drobna infekcja, chyba za mocno się przytarłam. Na razie w ruchu Feminella Hyalsoft a od jutra Pimafucin ;/ Wolę dmuchać na zimno żeby do Kropuni nie przyplątała się żadna infekcja. Rozmawiałam dzisiaj z ginem przez tel więc od jutra działam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady Beti :* Jeśli chodzi o grzybicę, to chyba nie, bo miałam niedawno posiew, tyle, że z pochwy i było czysto. Pimafucort akurat posiadam, myślisz, że spróbować? Ja mam wrażenie, że to sprawka uczulenia jednak... i coś odczulającego by mi się przydało. Z bielizną, to jak najbardziej noszę tylko bawełnianą, ale mydła biały jeleń spróbuję. Nie wiem już od czego to może być, ale jest to bardzo męczące :/
    A u Ciebie co za infekcja się przypałętała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 21:07

relg3e5e54dwhg22.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Plamie ale nie tak jak wczoraj
    Przytulam Kochana ze wszystkich sił :( <3

Agatko, wyrazy współczucia, aż się popłakałam jak to przeczytałam... :( Brak słów :(

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Maaaaamooo , jak się cieszę ! :) :D :D

1cm? Jakie ono już jest duże! :) <3
    Ja swojego Bąbla idę podglądać dokładnie w 7 dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 21:19

nojaniewiem lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ph w granicach 7 więc myślę że to jakaś bakteria, bo przez suchość jestem podrażniona i zaczerwieniona. Jest sporo maści stosowanych przy alergii , ale bez rp. i konsultacji lekarza jest tylko hydrocortisonum. Pimafucort też zawiera go m in w swoim składzie. No a tabl w ciąży to raczej nie bo trafiają do krwioobiegu. Ciężko coś doradzić ;/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - super! gratuluję :) spore już to Twoje szczęście :)
    Gosia - kciuki nadal trzymam mocno za Ciebie :*

Beti, jak już Cię tak tu wykorzystujemy, to może mogłabyś mi powiedzieć coś o czopkach torecan? Niby dostałam receptę od gina, ale poczytałam trochę opinii i szczerze mówiąc boję się ich brać...

gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy Was brzuchy też tak bolą na dole? Myślałam, że już może przejdzie ale wciąż boli i najgorzej to z wczesnego rana i na wieczór...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:14

Ulka84, Ewelcia, gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja bym odpuściła bo producent wyraźnie podkreśla nie stosować w ciąży. Lepiej samemu coś pokombinować. Ja hallsy limonkowe mam na złe czasy. Popularne migdały u mnie nasilają mdłości. Ja bym nie używała tych czopków bo ciąża jest wczesna, a zarodek delikatny. Niestety nasze organizmy traktują nasze Maleństwa jak " pasożyty" na początku. Ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy bełt. Właśnie ciuciając hallseta. Banan i witaminka , którą zażyłam wylądowały w kiblu. Ja mam pusty żołądek , ale chociaż mnie już nie mdli :) Hmmm tylko co tu zrobić przecież nie przestanę jeść. Dobrze że nie jestem chudzinką mam niewielki zapasik więc nie umrzemy z głodu. Byle by się tylko nie odwodnić.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    gratuluje serduszek:)
    a ja znow pewnie panikuje ale wczoraj jak mialam mdlosci to dzis obudzilam sie bez nich - no i brzuch tez juz nie boli....w ogole jakbym nie byla w ciazy - tylko piersi bola, jesli sie to utrzyma przez kilka dni to chyba przyspiesze sobie wizyte o tydzien - na poniedzialek:/ bo zaczynam sie obawiac... jak myslicie? bo mi dwa objawy odeszly na dzien dzisiejszy - chyba ze sie jeszcze w ciagu dnia zmieni.

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria stanowczo za bardzo panikujesz i z takim nastawieniem trudno Ci będzie dotrwać do końca ciąży, bo w końcu dostaniesz jakiejś nerwicy albo zejdziesz na zawał. Uspokoj się, objawy są związane z hormonami, a jak wiadomo one szaleją w trakcie ciąży, więc to naturalne, że jednego dnia czujesz się super i nic Ci nie dolega, a nastepnego nie odstepujesz kibelka i marzysz, żeby dzień się skończył
    Bluberry zazdraszczam wypadu nad morze :-) wdychaj cenny jod i wypoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 10:37

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry zazdroszczę :) jak siedzę w domu to zaczynam wyszukiwać w necie informacji o ciążach bliźniaczych i szaleję z przerażenia :/ muszę się czymś zająć :P

AnnaMaria nie panikuj! Mnie nawet piersi nie bolą a jestem w ciąży... Na prawdę nie chcesz mieć mdłości codziennie - uwierz mi bo wiem co mówię - mam za dwoje :P

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też świruje z tymi objawami
    wczoraj piersi mniej bolały to myślałam że umrę z rozpaczy
    my to chyba masochistki jesteśmy ze lubimy ból
    dzisiaj jeszcze delikatnie plamie ale nie jest to mocno czerwona krew
    do poniedziałku wytrzymam
    Blubbery zazdroszczę wypadu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia moja rada- nie czytaj! W ten sposob się tylko niepotrzebnie stresujesz i swoje maleństwa przy okazji. W necie czasami można takie głupoty przeczytać, że szok i dosłownie wszystko pod siebie dopasowac, niemal każdy objaw zdiagnozwac jako śmiertelnie niebezpieczny, a to największa głupota jaką sobie robimy. Sama tak robiłam i więcej nie zamierzam. Każda z nas ma swoją intuicję i wierzę, że jeśli coś naprawdę byłoby nie tak, to będziemy o tym wiedzieć. I rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem, żeby nie panikowac i się odstresowac jest inne zajęcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 11:51

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, niesmialo chcialam dolaczyc do watku...

alma, zgredka, inessa, Rika, KotMisia, Emiliada, Ewelcia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho,
    ja już po fitnessie ;-) spokojnym, oczywiście mdłości wciąż trwają..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u nas cudna pogoda az zacheca do spaceru :)
    a co do objawów no własnie one raz sa a raz ich nie ma to hormony ale my kobiety najlepiej bysmy chciały aby dawały o sobie cały czas znać.
    Ja jestem juz po poronieniach i zauwazam,ze teraz mam mega schiza bo bardzo bym chciała aby sie udało tym razem ale z drugiej strony jakos tak jestem spokojniejsza niż w ostatniej ciaży i jest mi z tym lepiej. Mysle,ze jest to związane z tym,ze zdaje sobie sprawe iż robie tyle ile mozna aby Maluszek sie utrzymał ale jak bedzie sie miało coś stać to i tak tego niestety nie zmienię.
    Życze delikatnych objawów i miłego dnia <3 :)

Rika, Ewelcia lubią tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja mam dziś takie mdłości, że nawet nie oddalam się od kibelka. Dziewczyny czy możecie coś sprawdzonego polecić na mdłości? Niestety muszę dziś jechać 2,5 godz. autobusem i nie wiem jak to zniosę...:/

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ