Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu wiem że ciężko myśleć w takich sytuacjach pozytywnie ale nie masz wyjścia MUSISZ! Pytałam o to TSH bo sama wiesz jak było u mnie, ale przecież nie każda ciąża rozwija się tak samo... a może będą bliźniaki i dlatego młodsza ciąża? Zobacz ja mam młodszą prawie o tydzień
A jeśli chodzi o pęcherzyk to tak w 5t+1d miałam 10mm, lekarz sam się zdziwił że taki duży ale od razu założył mi kartę ciąży, może przeczuwał że będzie podwójniegosia86 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia - ale zauwazylas ze wg babyboom suwaczka milimetry sa podane mniejsze niz wg belly?? bo u mnie ze powinno 4mm a wg belly 8... heh:)
jesli spojrzysz na "ciąża tydzień po tygodniu"
a wg noworodek.pl wychodzi dla 8mm 6tydzi 5dni (+-4dni) a dla 9mm 6tydzi 6dni (+-4dni) wiec wymiary ok:) ale co strona to troche inaczej pisza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:12
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Gosiu wiem że ciężko myśleć w takich sytuacjach pozytywnie ale nie masz wyjścia MUSISZ! Pytałam o to TSH bo sama wiesz jak było u mnie, ale przecież nie każda ciąża rozwija się tak samo... a może będą bliźniaki i dlatego młodsza ciąża? Zobacz ja mam młodszą prawie o tydzień
A jeśli chodzi o pęcherzyk to tak w 5t+1d miałam 10mm, lekarz sam się zdziwił że taki duży ale od razu założył mi kartę ciąży, może przeczuwał że będzie podwójnie
dzięki Ewelcia czyli mój pęcherzyk jak na 5t3d nie jest mały?bo już się zastanawiałam czy nie jest za malutki -
Agatka strasznie mi przykro, przeszłam przez podobne doświadczenia, więc mogę sobie wyobrazić jaki ból i niesprawiedliwość czujesz, wiem, że żadne słowa tu ni pomogą , ale bardzo mi smutno z powodu Twojej tragedii <przutulam>
Ula nie panikuj , to pewnie drożdżyca, ona ma takie charakterystyczne "serowate" upławy i świąd. Jak Ci bardzo dokucza możesz sobie 'pimafucin'em posmarować, ta maść jest chyba bez recepty i jest dozwolona w ciąży. i gin pewnie przpisze Ci natamycyne albo nystatynę
Gosia trzymaj się, będzie dobrze, żeby Cię pocieszyć mój gin mi nawet nie mierzył wielkości pęcherzyka i zarodka, więc nawet nie wiem jakiej wielkości jest Maleństwo, czasami taka nieświadomość jest dobra, bo człowiek nie analizuje, czy mały czy duży itd. Trzymam kciuki
gosia86, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
a mnie dziś niesamowita senność przez cały dzień trzyma, zresztą czuję się jak w wierszu Brzechwy "Na tapczanie siedzi leń, nic nie robi cały dzień"
i niestety mdłości zaatakowały dziś intensywniej -
Pimafucin jest na rp. Jeżeli chodzi o stany zapalne pochwy najlepiej sprawdzają się globulki, maście i kremy zalecane są zewnętrznie, ale z braku laku można i użyć dopochwowo. Jeżeli nie ma swędzenia i pieczenia, ani dyskomfortu lepiej skonsultować się z lekarzem zanim podejmie się działania na własną rękę. Lekko żółtawy śluz może być też fizjologiczny, może się zmienić pod wpływem hormonów. Żeby utrzymać prawidłowe ph pochwy i zapobiec ewentualnym infekcją można wspomagać się probiotykami dopochwowymi np. Lactovaginalem , Invag. Nie ma co się stresować
alma, Ulka84 lubią tę wiadomość