X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma podobno imbir jest dobry. Albo migdaly do przegryzania

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 3 razy dziennie wit B6 na mdłosci ale trzeba pamietac aby nie brac za duzo tej witaminy.
    Polecam na mdłosci arbuza bo on własnie zawiera wit B6 oraz banany.
    A na droge oj współczuje ale juz nie wiem co polecić zwykle polecaja imbir ale aby go żuć w trakcie jazdy ja sie wspomagam mietową gumą do żucia.

• alma Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia migdały pomagały mi na zgagę, ale jeśli chodzi o mdłości, to niestety je zwracam :/ ale chyba właśnie wypróbuję imbir, mam nadzieję, że pomoże.
    Ineska no własnie ja mam ten problem, że dzisiaj absolutnie wszystko rośnie mi w gardle, więc nie jestem w stanie przełknąć niczego, a już na pewno bananów, których nie lubię :/ Spróbuję też witaminy b6, jak radzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 13:35

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej podrozy to Ci nie zazdroszcze :(
    Mi jak jest niedobrze jak jade to albo sobie wlaczam klime albo biore bardzo glebokie oddechy..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to sprawa indywidualna bardzo.
    Banany - wyrzygałam.
    Mentosy/tic tac - tak samo.
    Herbata z imbirem - zero efektu.
    Guma do żucia - zero efektu.
    Woda jest do kitu, nie daję rady jej pić, za to udało mi się wypić trochę szałwi.
    Nie próbowałam jeszcze migdałów, ale mam co do nich mieszane uczucia...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mdłosci i wymioty trzeba jakoś przejsc ale pamietajcie prosze jak już one bedą za mocne to zgłoscie sie do lekarza bo mozna sie odwodnic. Rozumiem,ze leki sa ostatecznoscią ale mi lekarz i połozne mówia iz czasami podać lepiej lek bo jak mama sie meczy to to jest bardziej szkodliwe niz sam lek ( wiadomo z lekami nie przesadzac tzreba brac je z wielkim rozsądkiem ) przeciez czasami trzeba podac nawet antybiotyk mamie. ALe lekarz powinien byc na tyle rozsądny i wiedziec co jest wązne.
    Alma a arbuza byc dała rade tam jest wiecej wody ??!! a jest wit B6 naturalna a nie w tabletkach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 13:47

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym nawet chciala mieć mdłości mialabym większą pewność że jest ok
    wiem naiwne to moje myślenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba mamy wszystkie taki dzień na bleeee :(( Ja znowu się bujam w okolicach kibelka i nie wykluczone że zwymiotuję kolejny posiłek :( Nic dzisiaj nie toleruje. Złotego środka brak jak dla mnie na ten moment ;/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gosia86 nic sie nie martw ja tez bez mdłościowa - ciesz się ciążą :) wszystko jest napewno ok :) nie chciałabym być w Waszej skórze "wymiotujących" dziewczyny - współczuje!

gosia86 lubi tę wiadomość

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilibili :* cieszę się że nie jestem jedyna:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie dziewczyny zeby nie doprowadzic do odwodnienia. Wiem ze na nic sie nie ma ochoty ale to bardzo wazne zeby pic..
    Ja sie ciesze z mdlosci.. moze glupio to brzmi ale jak bylam w ciazy z Aniolkiem to nic mi jie dolegalo i sie skonczylo tragicznie :(
    Ale nie panikujcie bo mozecie sie cieszyc ze nic Wam nie dolega :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tak dalej pójdzie to przejdę się do szpitala na kroplówkę, bo że malutko jem, to trudno, ale to, że piję szklankę herbaty przez cały dzień i nic więcej nie mogę wmusić, a zdarza się zwracać konkretnie raczej nie jest zbyt optymistyczne...

Mam takie marzenie - wziąć karton soku, wypić pół naraz i nie zwymiotować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:27

3i4920mm0jlmd1e9.png

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije bardzo duzo- co wiaze sie z czestym odwiedzaniem toalety. Ale zauwazylam ze nie toleruje miesa z kurczaka;( a dzis rano wedliny co mi sie nie zdarzylo jeszcze. Nidlugo sam jogurty bede jesc. Masakra. Owoce tez moga byc ale pomidora i ogorka swizego nie zjem;/

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • alma Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska spróbuję się posiłkować tym arbuzem, ale nie wiem z jakim skutkiem, bo dziś naprawdę odrzuca mnie absolutnie od wszystkiego.
    Beti Tobie mdłości też dopiero się zaczęły?Bo ja ich wcześniej nie miałam a w zasadzie miałam, ale bardzo niewielkie. Największy dramat przeżywam jak otwieram lodówkę. Na samą myśl mnie mdli :/
    Karolcia podróż autobusem na dzisiaj odwołana, bo nie dam rady , zarzygam cały autobus :/ tym bardziej, że miewam czasem rzuty choroby lokomocyjnej z dzieciństwa.
    Z tym odwodnieniem to macie rację, trzeba jednak pić, tylko jak tu pić, jak mdli już po łyku?
    Agusia chyba naprawdę dla kazdego co innego i trzeba znaleźć swój złoty środek na mdłości.
    Gosiu nie martw się, będzie dobrze. Poza tym jeszcze wszystko przed Tobą, bo naprawdę mi się mdłości zaczęły dopiero teraz, czyli w 6 tyg. A ich brak też nie jest niczym złym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:33

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za bledy ale pisze z tel.
    Bluberry zazdroszcze;) sama bym pojechala jeszcze nad morze;)
    Na mnie dziala wida jak na razie na mdlosci jak napije sie to.na chwile przechodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 14:31

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Bilibili :* cieszę się że nie jestem jedyna:)

Gosia ja też nie mam mdłości i nie wymiotuję. Praktycznie nie mam żadnych objawów. Piersi nie bolą, są tylko jakby twardsze. Brzuch czasami pobolewa bardzo delikatnie. Jedyne co, to szybko się mecze i dużo jem. Kilka dni kręciło mi się w głowie.
    Niby to fajnie tak przechodzić ciąże ale mnie to stresuje, już wolałabym rzygnąć z raz dla zasady. No nic trzeba czekać do wizyty w środę.

Trzymam kciuki za was :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:14

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jak koń po westernie :)
    no widzicie laski jaki ten swiat posrany dziewczyny mają dosyć mdłości a my narzekamy ze ich nie mamy
    ale Ofelaine ma rację jeden rzyg by nas uspokoil :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja piję jak koń po westernie :)
    no widzicie laski jaki ten swiat posrany dziewczyny mają dosyć mdłości a my narzekamy ze ich nie mamy
    ale Ofelaine ma rację jeden rzyg by nas uspokoil :*

he he Gosia ja tez pije jak ten koń :)pragnienie mam mega duże i z butelka wody łażę wszędzie. I jak już będziemy miały maluszki przy sobie będziemy mogły się chwalić jak to my super przechodziłyśmy ciąże a reszta dziewczyn będzie nam zazdraszczać :)

Ewelcia, inessa, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q ja dzisaj tylko z deklikatnymi mdłościami przy tej nieszczęsnej lodówce:-P mi na mdlosci jedynie cola pomaga i wiem ze to dziwnie zabrzmi ale zamiast wody nosze w torebce cole:-D a i staram sie noe robic gwaltownuch ruchów tupu szybkie podnoszenie sie... A teraz wcinam mc donaldsa bo mialam straszna ochte:-P

A objawy? Mi nawet piersi twardsze sie nie zrobily:-P Mam tak jak ineska wiem ze nic nie zmienie... Owszem boje sie ale widialam skarby i mm nadzieje ze tym razem bedzie dobrze:-D

inessa, gosia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ