Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Za połówkowe usg prywatnie płaciłam 300 zł ! A za pierwsze prenatalne usg (bez testów) 150 zł Także ceny różne. Ja jestem z Krakowa a tu ceny są na prawdę różne.
Od stycznia dostałam się do mojej gin na NFZ więc kasę zamiast na wizyty mogę w końcu przeznaczyć na wyprawkę! -
Wszelkie masci bez recepty typu zovirax. Pasta do zebow. Albo spirytus. Niektore dziewczyny chyba soku z cytryny uzywaja. Chyba ze to pierwsza opryszczka to wtedy do ginekologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:33
-
Witam wszystkie majowe mamy, mam do Was pytanie dot. prania ciuszkow. Dodam,ze to pierwsza ciaza,a jestem w wieku 35+ i wole zapytac Was niz robic z siebie glupa przed o wiele mlodsza i niezbyt lubiana szwagierka
Jakie polecacie proszki do prania dzieciowych ciuszkow? Czy stosuje sie plyny do plukania czy tylko samo plukanie bez plynu? Jesli plyn to jaki? Czy prac w ostatnim tyg czy moge np 2mce wczesniej i juz sobie poprasowac i poukladac?
Pisalyscie ostatnio o praniu ciuszkow,cofnelam sie kilka stron wstecz i wypatrzylam Lovelle. Jesli macie inne to bardzo prosze o wskazowki.
-
A co do pasow to chcialam dodac z wlasnego doswiadczenia- w zeszlym tyg zatrzymala mnie policja i pan wladza opieprzyl mnie za zapinanie pasow. Zdziwilam sie mocno, tez uwazam,ze w razie wypadku mamy wieksze szanse z zapietymi pasami niz lecac np.przez przednia szybe. Ale pan policjant przekonywal,ze w drobnej kolizji lub przy hamowaniu przed przeszkodza narobie dziecku wiecej szkody niz pozytku jesli pasy wbija mi sie w brzuch. Oczywiscie wiem o adapterach,ale koszt spory,wiec tak jak Wy staram sie,zeby pas przechodzil po biodrach,a nie przez brzuch. Niemniej reakcja policjanta na pasy- bezcenne
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi.
Gabik - tutaj nie ma róznicy czy mamy 35+ czy 20+ w tych tematach jedna drugiej tu fajnie doradza. Ja tez jestem 35+.
Masz rację czasem lepiej zapytac się tutaj niz komus kto potem ma się wysmiewać z pytan. A tym temacie nie ma dziwnych pytan.
Co do pasów - jeśli zapinać to koniecznie pod brzuchem. Ja zapinam pod brzuch. Jesli jadę jako pasażer to nawet lekko jeszcze naciągam go ręką żeby był luz i trzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 23:15
GabiK, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dla naszych dziewczynek
widziałyście to? Muszę je mieć
http://allegro.pl/skarpetki-0-6-bawelna-jak-buciki-dla-dziewczynek-i4917125909.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Odzie%C5%BC-11764_Bielizna-89313_Skarpetki,+podkolan%C3%B3wki-89452_Rozmiar+16-18/10-11+cm-89472gosia86 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze chciałąbym znalezc takie z napisem kocham mamę kocham tatę ale w języku polskim. Widziałam gdzies na zdjęciu w internecie ale lepszej jakości niz te które znalazłam tutaj
http://babytime.iai-shop.com/product-pol-575-SKARPETKI-0-6-kocham-mame-kocham-tate.html
-
GabiK wrote:A co do pasow to chcialam dodac z wlasnego doswiadczenia- w zeszlym tyg zatrzymala mnie policja i pan wladza opieprzyl mnie za zapinanie pasow. Zdziwilam sie mocno, tez uwazam,ze w razie wypadku mamy wieksze szanse z zapietymi pasami niz lecac np.przez przednia szybe. Ale pan policjant przekonywal,ze w drobnej kolizji lub przy hamowaniu przed przeszkodza narobie dziecku wiecej szkody niz pozytku jesli pasy wbija mi sie w brzuch. Oczywiscie wiem o adapterach,ale koszt spory,wiec tak jak Wy staram sie,zeby pas przechodzil po biodrach,a nie przez brzuch. Niemniej reakcja policjanta na pasy- bezcenne
Ja tam jednak ufam opinii lekarza a nie policjanta.GabiK lubi tę wiadomość