Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się niedzielnie.
Gosiu ja idę 27 do giną i poproszę go o coś na zaparcia bo niedługo zejde z bólu,przez to też już mam na + 12kga ja nigdy zaparc nie miałam zawsze 48 kg wazylam a teraz odkąd jestem w ciąży idę raz na tydzień lub dwa... Czasem jest coś co pomoże Ale tylko na dzień dwa a potem to samo. Musimy to wytrzymać potem będzie już tylko lepiej...
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Witamy się i my
Czujemy się swietnie, Malutka baaardzo mocno się rusza, aż boli
Gosiu, niestety to hemoroidy.. Też to mialam, ale czopki pomoga, moze sprobuj też jakis ekstremalnych rozwiazan typu cos kiszonego plus kefir? Ja też ciagle pije kawe po sniadaniu, wiec raczej "oczyszczam" się przed wyjsciem do pracy..
Dziewczyny mam maly problem z mezem :p otoz ostatnio jest chory i lezy w lozku kiedy tylko moze, a jak lezy w lozku to lubi w ramach kuracji ogladac bajki... :p mamy taki kanal w necie że ciagle leca tam bajki. Wczoraj byla bajka o roszpunce, mój maz się wzruszyl i zaczal wywod że porwali im coreczke i to takie straszne. Dziś Odlot jest.. Wchodze do pokoju, a ten policzki mokre, bo oni nie moga miec dzieci i zona umiera temu bohaterowi... Ja rozumiem że ja jestem w ciazy, ale dlaczego on tak "wspolodczuwa"? Mam wrazenie że czasem hormony bardziej szaleja u niego niż u mnie :p
A wczoraj bylam na Marywilskiej wlasnie, kupiulismy malej kilka ciuszkow jeszcze, a wybralismy też wozek i lozeczko po ktore jedziemy za miesiacbaaaardzo się ciesze, wybralam wozek Camarelo Sevilla 3w1 w takim kolorze melanzu, pokrowiec wykonany z lnu, maz zachwycony, już się nauczyl rozkrecac wozek. Calosc mega lekka. Mam nadzieje że bedzie nam sluzyl
Anioł lubi tę wiadomość
-
a ja wczoraj się odhamiałam u przyjaciółki. Cały wieczór bez dzieci i rozmów o dzieciach, ciąży
OOO jak cudownie
Wróciłam do domu o 23:00 - warunki na drogach nie szczególne.
Ale mam do Was dziewczęta pytanie? Jak zapinacie pasy?? Bo jeden wiadomo idzie między piersiami a druga część pod brzuch czy na brzuch??03.02.2014 -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acc29a816692.jpg
To wczoraj upolowałam w H&MDzisiaj byłam w kościele i dowiedziałam się że ksiądz po kolędzie będzie jutro chodził. Wczoraj nie wzięłam witamin i dzisiaj w toalecie było mi się załatwić o niebo lepiej.
katalina, gosia86, monilia84, gosiunia, Bluberry, Catyyy, kika79, PIGULSKA, Wonderwall, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
MiM ja jezdze bardzo duzo samochodem, odchylam sobie fotel lekko do tylu i naciagam pas ten dolny lekko pod brzuch, teraz jak chlodno to mam grubsza warstwe na sobie zatem go nie odczuwam, ale jak bedzie cieplo to bede brala chyba recznik nna brzuch żeby mi się nie wpijal mocno. Ale jak jestem tak odchylona to nie mam takiego dyskomfortu.
-
MiM ja jeżdżę mało a nawet jak już to jako pasażer zdarza się że nie zapiman pasów (w zależności od auta) lub jeden przekładam pod brzuchem
Katalina może masz wrażliwego męża i tak sobie myślę że chyba lepsze to niż całkowita znieczulica
No to muszę się pogodzić z hemoroidami trudno
Chyba zrezygnuje z prenatal clasic na rzecz mama dha bo muszę brać suplement z jodem i wit d.może będzie łatwiej w wc
Martwi mnie też mniejsza aktywność małej. Rusza się ale coś leniwie wiem że stać ja na więcej
Karolcia a przedstawili Ci jakąkolwiek diagnozę czy tylko tak Cię trzymają i czekają na ten posiew z moczu? Kroplówkę dostałaś tylko raz czy więcej? Dają Ci coś jeszcze typu dupek lub luteina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:07
katalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Mój mąż wczoraj cały dzień mi gotował a przedwczoraj dostałam zjebkę bo: "on przeczytał rozdział w książce o żywieniu cieżarnych i ja się za cholerę nie stosuję do zasad". Wymyślił nawet że mam zapisywac co zjadłam w danym dniu. Dziś też śniadanko dostałam i od razu inwigilacja ile kaw dziennie pijęCholera piję dwie, ale powiedziałam ze jedną wiec juz się kawy dziś nie napiję
Poza tym chcę jechać 11 lutego do rodziców, a ze piękne loty Rynanairem z Wro do Modlina są to kupiłam bilet za 39 zł za oba loty łącznie i czekam. a tu: Musisz mieć zezwolenie od lekarza bo nie zawsze można latać w ciąży. Jak ci ginekolog nie pozwoli to nigdzie nie lecisz
Śmieszny i kochany ten mój Małżonek
katalina, gosia86 lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Chodzi Wam o czopki na zatwardzenie czy są jakieś typowo na hemoroidy?
Jak nie urok to sraczka <opryszczka. Hemoroidy. Coś jeszcze do zestawu?>
Gosia z hemoroidami walcz jak tylko zaczną się pierwsze objawy. W pierwszej ciąży nabawiłam się pod sam koniec, niestety nie udało mi się ich zaleczyć i podczas porodu był koszmar, bardziej póżniej bolałay mnie hemoroidy niż samo gojenie się krocza. W tej ciąży tez z nimi od początku walczę. Stosuję czopki Hemerectal plus maść. Czopek na noc, w ciągu dnia kilka razy maść.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Gosia z hemoroidami walcz jak tylko zaczną się pierwsze objawy. W pierwszej ciąży nabawiłam się pod sam koniec, niestety nie udało mi się ich zaleczyć i podczas porodu był koszmar, bardziej póżniej bolałay mnie hemoroidy niż samo gojenie się krocza. W tej ciąży tez z nimi od początku walczę. Stosuję czopki Hemerectal plus maść. Czopek na noc, w ciągu dnia kilka razy maść.
-
I ja się witam
Humor taki sobie Mały też leniwy ale przynajmniej matki nie skopie za mocno
Mamy z mężem problem z doborem nowej szafy do sypialni... niby wybór jest ogromny ale jak przyjdzie co do czego to nie ma nic szczególnegoto co mi się podoba to jemu absolutnie nie przypada do gustu bo wszystko to tandeta i badziewz lichej płyty
chyba się skończy na zamówieniu pod wymiar ale nie wiem ile nas to będzie kosztowało
-
My wczoraj zrobiliśmy rajd po ciuchbudach i mąż kupił sobie spodnie i kupiliśmy księżnicce trochę ciuszków
Potem zrobiliśmy spacer po parku i się zmachałam okropnie...
Teściowa wróciła na weekend i od razu same problemy. Wypuściła niechcący psa (który nam nie uciekł już od pół roku), a że pies głupi to pobiegł i pogryzł innego i jeszcze dziewczyna która chciała je rozdzielić została ugryziona. I teraz na naszej głowie oczywiście wszystko bo ona wyjeżdża i rączki umywa. No czasem bym ją tak przez łeb zdzieliła... Że już nie powiem że co chwilę zmienia zdanie i nie da się z nią niczego ustalić i też mam ją ochotę zamordować wtedy...
A pies się na smyczy prowadzić nie daje, jestem ja, stara babcia i mój mąż, który czasu nie ma, żeby z psem na jakieś obserwacje zapierniczać. No przecież szlag mnie trafił. Zero spokoju. -
Czesc dziewczyny.
Ja jezdze duzo samochodem, ale pasow nie zapinam bo w ciazy nie trzeba.
Weszlam na wage a tam plus 10, wlasnie przekroczylam 63 kg, mam nadzieje ze 70 nie przekrocze.
W nocy nie moglam lezec na lewym boku bo bardzo mnie mrzuch bolal, a na prawym nie ma problemu, mam nadzieje ze to dziecko mi uciska i dlatego taki bol.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Monika to prawda, ze w widocznej ciazy mozesz pasow nie zapinac, ale to bardzo niebezpieczne w razie (tfu tfu) jakiegos wypadku/stluczki bo wtedy z cala sila uderzenia kumuluje sie na brzuchu.
Zdecydowanie bezpieczniej jest zapinac pas, ale tq dolna czesc musi byc ulozona pod brzuchem -
Ja właśnie skorzystałam z tego rabatu 25 % i zamiast 40 zł, wydałam 30 zł
muszę u mamy na poczcie też tak zrobić i pójdę jeszcze coś kupić Małej . Jestem już zaopatrzona w proszki lovela do białego i koloru i w płyny do płukania także. Babcia się dzisiaj postarała i kupiła. Poobcinałam dzisiaj metki z ubranek i posegregowałam. Nawet ułożyłam zestaw wyjściowy ze szpitala. Oczywiście mój B. podobnie jak Gosi skwitował to że jeszcze 4 miesiące a ja już wszystko wyciągam. Oczywiście poprawiłam go że nie 4 a 3,5. Faceci chyba ich nigdy nie zrozumiem. Teraz zostaje poprać i dokupić jeszcze parę ciuszków. No ale mniej więcej wiem chociaż co muszę dokupić. Na pewno bluza z H&M i tu poproszę babcie co by magiczny kupon wydrukowała i parę body i może z 2 pajace na 56 cm. Resztę ciuszków dokupię na bierząco. W sobotę najprawdopodobniej pojedziemy do teściowej do Poznania, odgrażała się że ma nam dać kasę na ubranka. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bardzo jestem ciekawa.
-
Hej majówki
Ja mam na razie dwa opakowania pieluszek jedynek po 30 i 33 sztuki, pampersy premium care i baby dream, zamierzam jeszcze kupić dada, żeby wypróbować, które nam najbardziej będą pasować,a i dwie pieluszki tescowe, próbki. Tak samo dwie saszetki loveli do prania do białego, więc myślę, że na ten pierwszy rzut wystarczy, ale i tak zamierzam kupić, przejdę się jutro do biedronki, ale pewnie już nie złapię, zobaczymy.
Dzisiaj pozbyłam się choinki, posprzątałam, obaidek zrobiłam i zjadłam i teraz chwila odpoczynku. Zaraz chyba wstawię pranie z ciuszkami. Myślałam, żeby teraz wyprac wszystko w normalnym proszku, a za jakieś dwa miesiące już w dzidziusiowym. Czy jest sens ? Czy wystarczy tylko raz w dzidziusiowym, biorąc pod uwagę, że trochę mam używek. Jak sądzicie mamuśki? -
Witamy się w 23 tygodniu
Ale ten czas szybciutko leci. Jutro wizyta - polówkowe i mam pytanie do Was czy za to USG placilyscie wiecej niz zawsze czyli tak jak za prenatalne ??
rzesyłam fotki ubranek które udalo mi się upolowac dla córeczki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93654d1069ab.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19a78574ccbf.jpgPIGULSKA, gosia86, katalina, beti97, WesołaMama, Bluberry lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc