X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:56

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wszystkim a ja dzisiaj źle się czuje od samego przebudzenia głowa mnie boli, katar mnie od dwóch dni męczy na razie sienny ale boje się tak często kichać żeby małej nic nie było od tego mojego kichania, chyba przeziębienie mnie bierze nie mam siły i taka obojętna jestem:( Pogoda tez jest taka ponura jak dzisiaj ja..:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapinam pasy :) Jeśli prowadzę, to część biodrową staram się jak najbardziej wsunąć pod brzuch. Jeśli jadę z mężem, to maksymalnie rozciągam pas i pilnuję by tylko część ramienna przylegała do ciała, a część biodrową trzymam w rękach :)

A co do dolegliwości, ja przez ten zakichany zespół cieśni nadgarstka śpię każdej nocy po max 4h :/ Palce 24h/dobę zdrętwiałe i niby mogę nimi ruszać, ale na okrągło czuję mróweczki i mam niepewny chwyt :/ Dziś w nocy tak zdrętwiały, że do tej pory ich nie czuję i pisać mogę tylko na w pełni wyprostowanych paluchach, o zrobieniu kanapki nie ma mowy, bo nie mam jak zgiąć palców... Niech to się wreszcie skończy!!!

Mały tak wczoraj przebierał nogami, że zastanawiam się czy to dziecko w ogóle śpi... Czułam go cały dzień i całą noc (zasnęłam ok. 4), strach pomyśleć co będzie jak już urodzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:01

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet zle sie czuje bez pasow a poza tym auto sie "drze" ze mam pasy niezapiete ;) wiec nawet jak jade do sklepu to zapinam bo nie dosc ze mi tak "lyso" bez pasow to jeszcze mis piszczy ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piszczy z 5 minut. Wiec mnie cholera bierze ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ja tez nie jestem do konca zadowolona z wyboru farb. Nie bylo takiego odcienia mięty jaki chcialam no ale zobaczymy jak będzie wygladal na scianie.

Od wczoraj skacze mi oko. Chyba brakuje mi magnezu. Trzeba lyknac.

Karolcia super, ze juz jutro wychodzisz :)

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Użytkownik u którego zamawiałam to http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773 ,nawet wanienke ze stelażem wzięłam, więc poza dużymi rzeczami już wiele nie zostało.

Też się muszę brać za naukę...

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja na początku tygodnia.

W środę mam wizytę i mam nadzieję, że łożysko poszło jeszcze bardziej do góry i już będę mogła się przestać martwić.

Ja też ostatnio mam jakieś ciężkie dni, nerwowe i jestem zmęczona, ale żeby się przespać w dzień to nie ma szans, bo nie mogę usnąć.

Już się nie mogę doczekać maja, żeby szybko zleciało.

gosiunia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie mogę zabrać za naukę, w ciąży w ogóle nie mam motywacji.

Dzwoniłam do szkoły rodzenia, zajęcia rozpoczynam 3 lutego o 17 do 18:30. I w każdy wtorek i czwartek mam zajęcia, więc luty zleci bardzo szybko.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poweekendowo ;) pogoda do niczego wstałam o 9 i dalej spac mi się chce... musze za trochę jechać wysłać torebkę bo sprzedałam na allegro;p

Monika zleci nam szybciej niz myslisz ja to sie boje że wszytskiego nie zdąże ogarnąć;D wiem tylko że pod koniec lutego zamawiamy wózek żeby przyszedł jak maz będzie w Pl pojedziemy też wtedy po łózeczko a resztę już jakoś sama ogarne może ;)

Karolcia to fajnie ze wychodzisz.;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka zespół ciesni nadgarstka to paskudna choroba :( zdiagnozowano ja u ciebie?? Chyba nie ma na to skutecznego sposobu poza zabiegiem :/ współczuję i życzę powrotu do formy ;)

Bluberry ja też sporo czasu spędzam na allegro a dziś powinna przyjść koszula nocna i szlafrok który zamówiłam u sprzedawcy którego polecałaś :D

Ofelaine u mnie niestety też kiepski wybór jeśli chodzi o kolor farb :/ musiałabym zamawiać przez internet ale zależało mi na czasie

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jeszcze tylko dzisiaj i jutro będziesz wylegiwać sie w domu. :) Chyba że cię szlag trafi jak wygląda Twoje mieszkanie po dłużej nieobecności Pani Domu :)

A mnie dopadają jakieś dziwne myśli - potem mi się śnią dziwne rzeczy i psycha nakręcona.

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie nakręcam niepotrzebnie. Od kilku dni słabiej czuje nasze maleństwo i sobie wkręcam ;( a lekarz mowil ze moge słabiej czuć bo kopie do wewnątrz a ja we wnętrzu nic nie czuje :/ ale człowiek jak ubzdura sobie to koniec :/

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wczoraj mezowi mowilam, ze juz 3 doba mija wiec nie ma bata i wychodze w poniedzialek, wiec jak wrocil ze szpitala to podobno odkurzal i myl podloge ;) zobaczymy jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac ;)

Nie nakrecamy sie negatywnie, myslimy o samych pozytywach ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam wiele rzeczy po córce ale jednak trzeba sporo dokupić - np. higieniczne produkty, kosmetyki dla dziecka itp.
    Najchętniej kupiłabym nową pościel, ale w sumie po co?
    Zazdroszczę Wam że kupujecie nowe rzeczy, ja mam po Emilce więc szkoda wyrzucać bo nie zniszczone.

Kocyków mam multum a jednak chciałoby się nowy ;) Więc postanowiłam że zrobię sama na drutach - będzie inny ;)
    Taki przypadł mi do gustu: http://www.stylowybrzdac.com/?tag=kocyk-na-drutach
    ale chyba w innym kolorze.

Też siedzę na allegro i spoglądam na strony przez Was polecane!

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:31

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek - głowa do góry! Będzie dobrze! Nie ma co myśleć negatywnie bo i tak nic to nie pomorze! A maluszek odczuwa że mama zdenerwowana...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dziewczynki
    Kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na wieści:)
    Karolcia podobno w szpitalu muszą trzymać minimum 3 dni bo to bardziej oplacalne dla szpitala finansowo ale najważniejsze że jutro wychodzisz :)
    Wesoła Mama Ty zdolniacha jesteś to na pewno zrobisz jakies cudeńko dla córeczki
    Ach te nasze maluchy jeszcze ich nie ma na świecie a juz spędzają nam sen z powiek

Pigulska wstawisz jasne meble wyjdzie słońce to kolor się rozjaśni:)

Katalina szybkiego powrotu do zdrowia dla męża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:37

katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Wesoła Mama - wszystko mam po córce! I wózek, i fotelik, i łóżeczko (tylko materacyk dokupić)

Muszę kupić tylko smoczek, butelkę, nakładki na cycki, i art higienicze dla mnie.
    ale bliżej kwietnia zrobię zakupy.

Tylko że ja nie lubię takich zakupów - moje dziecię rodziło się 21 września a ja dopiero tydzień przed zabrałam koleżankę i w sumie to ona zrobiła mi zakupy (mimo iż wcześniej byłam już na porodówce - bo myślałam że sie zaczęło - historia ze spakowaną szmatą i cukrem)

Cudowna koleżanka przywiozła mi także torbę pełna ciuchów. Więc więc miałam z głowy wyprawkę bo potem na bieżąco ktoś mi coś przynosił.

Naprawdę nie ma co się zaszmacać bo mimo ograniczonej liczby ciuchów to bywały egzemplarze tzw "nówki" co dziecko nie zdążyło ubrać bo już wyrosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:46

03.02.2014
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ