X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu a daj linka do tego sprzedawcy od koszuli :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77833da53abc.jpg startujemy w 25 tydzień :)

nadulek, beti97, KotMisia, katalina, Bluberry, monilia84, PIGULSKA, Catyyy, gosiunia, Monika1357, madziorek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu i jak Twoje 4 litery? ;) Ja taki doradca a dziś rano krew po wizycie na 2 :( Aj ciąża to nie jest bułka z masłem ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dzisiaj i my z Wikusią :) Trzymamy łapki za wszystkie dzisiaj Wizytujące. Mnie mała zaczyna wybudzać w nocy, zastanawiam się czy jej się pory dnia nie pomyliły. Teraz mnie podkopuje, ale do wnętrza. Wczoraj mało się ruszała to dzisiaj nadrobi. Dzisiaj już porobiłam co musiałam, zaraz pójdę do sklepu a po obiedzie ksiądz chodzi ;/ Mam nadzieję że obejdzie się bez kazania "Panna z dzieckiem żyje na kocią łapę". Mi zostało do kupienia
    *koszule dla mnie szt 2
    *biustonosz do karmienia szt 2
    *kosmetyki plus rzeczy z apteki
    *łóżeczko, materacyk, 2 szt pościelowego, 3 szt prześcieradełek, podkład na materacyk.
    *pieluchy tetrowe jeszcze z 10 szt
    * parę ubranek, ręczniczki do kąpieli szt 2
    *laktator- ale to po wyjściu ze szpitala
    No i pewnie jeszcze czegoś zapomniałam ale to wyjdzie w praniu. I tak masa kasy jeszcze pójdzie ;/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

beti97 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dłuższej przerwie, chociaż pewnie to gdzieś umknęło, ze mnie nie było. Komputer zastrajkował i pozwolił mi wchodzić na kalendarz Belly a na forum już nie. Dziś ledwie weszłam. Pewnie nie dam rady przeczytać zaległych wpisów, czego żałuję. Dzisiaj też wizytuję o 15:45 + standardowa obsuwa. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć malucha. Wczoraj mieliśmy z mężem gości i dostaliśmy zaproszenie na ślub w Katowicach + wesele w Szczyrku. Bardzo się ucieszyliśmy, chociaż są niewielkie szanse, że będziemy uczestniczyć w tej uroczystości, bo odbędzie się 1 maja.
    Życzę Wam miłego dnia, u mnie szaro i ponuro. Aż się nic nie chce.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było, ale piszecie w takim tempie ze nie mam szans nadrobic, trochę jednak podczytuję, słyszę ze urządzanie juz pokoiki, zazdroszczę! my dopiero ruszymy w marcu, jakie kolory ścian robicie?

pisalyscie tez o pościeli dla maluszka, mi gdzieś obilo sie o uszy ze nie mozna noworodkow klasc na poduszce i ze w ogóle lepiej mieć kocyk zamiast kołderki, wiecie coś więcej na ten temat?

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    a i mam pytanie (pewnie już była mowa na ten temat, ale nie pamiętam) kupujecie tantum rose na czas połogu? czy można używać płyny do higieny intymnej z serii dla kobiet w ciąży i po porodzie? słyszałam też o szarym mydle
    Blue słyszałam ze tantum po porodzie jest znacznie lepsze niż zwykle płyny

Bluberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,.

Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka zespół ciesni nadgarstka to paskudna choroba :( zdiagnozowano ja u ciebie?? Chyba nie ma na to skutecznego sposobu poza zabiegiem :/ współczuję i życzę powrotu do formy ;)

Bluberry ja też sporo czasu spędzam na allegro a dziś powinna przyjść koszula nocna i szlafrok który zamówiłam u sprzedawcy którego polecałaś :D

Ofelaine u mnie niestety też kiepski wybór jeśli chodzi o kolor farb :/ musiałabym zamawiać przez internet ale zależało mi na czasie
    Podejrzewali zatrucie ciążowe, ale ani razu nie wykryto białka w moczu a ciśnienie krwi mam dobre, więc ginka powiedziała, że taki mój urok i że minie po porodzie :/ Można się wykończyć psychicznie... Wyglądam i czuję się jak wrak człowieka. Od ponad 2 miesięcy nie śpię po nocach, a w dzień nawet nie ma jak się położyć bo zawsze jest coś do zrobienia :/ Staram się jako tako dbać o dom, ale brakuje mi sił a nie chcę wszystkiego zwalać na barki męża, ale weź tu posprzątaj, zrób pranie, ugotuj coś pysznego, idź na zakupy jak spałaś 2h w nocy i przez cały dzień bolą Cię ręce do tego stopnia, że czasem w nocy mam łzy w oczach z bólu :/ Co jak co, ale ja za kolejną ciążę podziękuję :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie. Połówkowe wyszło jak najbardziej ok. Córunia jest zdrowa waży już 470g także rośnie jak na drożdżach. Jutro mam kolejne USG ze względu na amnio w innym ośrodku, mam nadzieje, że drugi lekarz też potwierdzi że córunia zdrowiutka. Za badania wziął mi 100zł czyli tak znośnie.

L4 odebrane także do 2 lutego u mojego gina mam spokój. Na następnej wizycie dostanę zlecenia na kolejne badania.

Eklerka, WesołaMama, gosia86, PIGULSKA, Catyyy, beti97, katalina, gosiunia, Bluberry, kika79, Monika1357, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    a i mam pytanie (pewnie już była mowa na ten temat, ale nie pamiętam) kupujecie tantum rose na czas połogu? czy można używać płyny do higieny intymnej z serii dla kobiet w ciąży i po porodzie? słyszałam też o szarym mydle
    Cześć, ja ściągnęłam listę rzeczy potrzebnych do porodu i tam było napisane, żeby zabrać ze sobą płyn do higieny intymnej ten sam co się używało do tej pory. Ja używam cały czas AA.
    A co do pościeli to czytałam w wielu miejscach,że dla dzieci do 12mca wystarcza kocyk i nie kładzie się na podusi. Może doświadczone mamy coś podpowiedzą w tej kwestii, bo też bym chętnie usłyszała jak to jest w praktyce?

Bluberry lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was prośbę :)
    Czy Waszym zdaniem ten wózek nadaje się dla chłopca? :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dccf06e97d82.jpg
    Upatrzyłam sobie identyczny ale w kolorze groszkowa zieleń + czarny, no ale byli szybsi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:00

Monika1357 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka fajny. Wygląda jak formuła 1 :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, wózek super, my mamy zostawiony od siostry więc na szczęście odpada ten wydatek.

Muszę się za to pożalić: wczoraj ufarbowałam włosy ( farbą bez amoniaku żeby nie wdychać) i choć przestrzegali mi że hormony mogą zrobić swoje nie słuchałam. Kolor wyszedł prawie czarny ( miał być średni brąz) i wyglądam jak truposz, a do tego zrobił mi się wczoraj taki kołtun że przez 4 gdoziny próbowałam go rozczesać. Wyrwałam (płacząc) sobie przesz to trochę włosów. Pewnie odrosną ale mam gniazda i wyglądam okropnie... ehh... a jeszcze mi się córcia wczoraj obraziła i nie chciała się ruszać więc w ogóle miałam straszny dzień.... ehhh...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Gosiu i jak Twoje 4 litery? ;) Ja taki doradca a dziś rano krew po wizycie na 2 :( Aj ciąża to nie jest bułka z masłem ;)
    Trochę mniej piecze niż wczoraj i z dwoja złego chyba wybieram hemoroidy niż zgagę;)
    My chyba uszyjemy pościel z mama lub teściową tylko muszę ładny materiał kupić

Eklerka jak na mój gust to ja bym dla chłopca nie kupiła ale o gustach się nie dyskutuje;) poza tym myślę że taki żółty to niekoniecznie praktyczny kolor bo weź pod uwagę te wszystkie muszki i robaczki które latem będą się zlatywać do takiego koloru
    Kosoglos współczuję da się jakoś uratować włosy? Ja się wybieram do fryzjera na początku lutego choć już by sie przydało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:21

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka tylko tak myślę, że ten żółty to może owady latem kusić.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wiem,ze przewaznie trzymaja 3 doby ale mi juz 4 doba idzie.
    I kolejne dwie dziewczyny przywedrowaly na sale, jedna bedzie miec dwoch chlopcow :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ