X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa, ja tak mówię, ale też nie wiem jak wyjdzie i też nie zamierzam się w razie czego uważać za gorszą, po prostu bardzo bym chciała, bo z jednej strony to wygodniej wystawić cyca niż się bawić z robieniem mleka, no i taniej. ale w praktyce wiadomo, że czasem walka o to kp, o laktację wcale prosta i przyjemna nie jest.no ale ja nastawiam się na wszystko pozytywnie, kreuje sobie na razie sielankową wizję tego wszystkiego, a co :D

i wiadomo, ze nikt tu nie bedzie nikogo krytykował, to sprawa kazdej mamuski i zalezy od wielu czynników. najwazniejsze, żeby bobasy zdrowe, najedzone i zadowolone były ;)

co do koszuli to może jedną taką guziczkową też sobie zamówię, bo widze że fajna ;)

a teraz mnie ciśnie na słodkości po obiedzie. może budyń pójdę spreparuję czekoladowy i biorę się wreszcie za naukę...

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam problem bo mam wklęsłe brodawki więc już zaopatrzam się w butelki;)

a pojawiła wam się już siara lub jakieś wycieki??

Pompon ja też miała się pouczyć ale mi się nie chce;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam żadnych wycieków.

Ja to się zbieram już od rana i też strasznego mam lenia.Najchętniej bym książkę Dzieciozmagania czytała, bo fajna, albo po allegro buszowała ;)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę karmić piersią ale to życie weryfikuje. A póki dziecku nie robi się krzywdy to nie ma matek lepszych i gorszych. To nie karmienie, poród, umiejętność kąpieli czy zakładania pampersa jedną ręką mowi o tym czy jest się dobrą mamą.
    Za 18 lat jedyny sluszny sędzia powie czy jego mama jest ok :)

gosiunia, gosia86, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to super mama. I dla mnie najważniejsze, że zawsze miała dla nas czas. Nie jeździłam na zagraniczne wycieczki ani nie dostałam prawa jazdy na 18 urodziny. Ale nawet w najgorszej chwili mogłamliczyć na rodziców! Do dziś tak jest :) I to wg mnie jest miarą dobrego rodzicielstwa. :)

pompon, Bluberry, gosiunia, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa pierwsze wycieki siary mialam okolo 14tc. Teraz to sie leje. W domu nie tak bardzo jak w szpitalu ale tutaj to chyba przez placz maluszkow ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja własnie nie mam nic żadnych wycieków czy przecieków.. Karolcia może instynkt zaczyna działać ;)

Kotmisia dla mnie moja mama też jest bardzo ważna i wiem że zawsze mi pomoże i że moge na nią liczyć w każdej chwili. i masz rację że dzieci nas ocenia jak dorosna;)
    tylko wiecie jest taka presja społczeństwa na kp, zwłaszcza najlepszymi doradcami sa stare ciotki, które we wszystko się wtrącają..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wycieki od 2 tygodni jakos.
    karmic piersia chcialabym bardzo ale zycie pokaze samo jak bedzie.

atdc8iikup31msj2.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, włosy się naprawią ale po prostu smutek wczoraj miałam:(

Paulinqa, ja wycieki mam od 15 tyg. Obecnie mam mokre całe prześcieradło jak rano wstaję.

Dziewczyny a czy wybrałyście już imię dla dzieciaków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

PIGULSKA, monilia84, gosia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos tak wybraliśmy Mikołaj ;)
    a wy?

Blu super to body;p haha dobre!;p
    na allegro też można zamówić takie z dowolnym napisem kiedys widziałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:34

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje! Tamte kobitki z ktorymi lezalam zostaly wypisane. Na ich miejsce przyszly juz nastepne dwie. Jedna ciagle czyms szelesci- pewnie by mi to nie przeszkadzalo gdybym dopiero nie usnela a druga taka mloda siksa zrobila sobie szafe z fotela. Brudne skarpetki , kurtka torebka wszystko rzucone. Na dodatek jak rozmawia przez telefon to normalnie na caly glos a raczej powinna polglosem :/
    Tesknie juz za tamtymi dziewczynami :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Pigulska super też myślę o czymś takim :) tylko jaki rozmiar kupić ? Przed ciążą wchodziłem w S/M .
    Ja też przed ciążą nosiłam s/m i zamówiłam wszystko w rozm M szlafrok jest dopasowany, koszula luźniejsza ale myślę że S byłaby za wąska i krótsza :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry świetne te bodziaki :)

Karolcia współczuję "współlokatorek" :/

Ja staram się nie słuchać wszystkich "mądrych" rad sama wszystkiego doświadcze a to przecież logiczne ze będę chciała dla mojego synka jak najlepiej. Z karmieniem to się okaże w swoim czasie bo mogę chcieć kp a niewiadomo czy będę miała wystarczająco dużo pokarmu ;) butle zawsze idzie dokupić to nie komuna :P

Póki co nie mam żadnych wycieków i nawet już nie bolą mnie piersi

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 współczuję, ja jutro idę do gin i będę ustalać czy mam iść do szpitala teraz na sprawdzenie co to za ból, czy może ona na coś wpadnie.

Paulinqua my właśnie wybraliśmy tylko dla chłopca ( już dawno) a będzie dziewczynka i nie mamy pomysłu. Jeszcze trochę czasu ale na razie przeszukałam online w poszukiwaniu imion i nie widzę zwycięzcy:(

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy ze szpitala :P Jako że do domowej się nie dostałam postanowiłam zajrzeć do cioci, która jest też lekarzem rodzinnym, żeby spojrzała. Potwierdziła mi to, czego się obawiałam - półpasiec. Ale nie byłyśmy obie pewne, bo innych objawów brak, a ciocia mówi, że kilka wirusów powoduje taką wysypkę. Poradziła żebym się przeszła do szpitala, może mnie obejrzą. No i obejrzeli. Nie półpasiec tylko najnormalniej w świecie OPRYSZCZKA. Na brzuchu! Pan doktor mówi, że to częste, ja pierwsze słyszę :P W każdym razie dostałam heviran w tabletkach, bezpieczny w ciąży i ma zniknąć w ciągu tygodnia. Trochę odetchnęłam, bo ten półpasiec mnie przeraził konkretnie...

A co do karmienia - mam tak jak Paulinqa. Też chcę karmić piersią, ale w miarę krótko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:51

preg.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie karmienia mlekiem mm. Kiedyś w pamiętniku jednej dziewczyny przeczytałam właśnie, że nie może karmić piersią, prawdopodobnie z powodu braku pokarmu. Na pytanie od innych osób czy karmi, pisała że odpowiadała, cyt. " Nie ku***, głodzę własne dziecko". Te zdanie zapadło mi w pamięci. Myślę, że w przypadku każdej mamy to kwestia indywidualna. Nie wszystkie mogą i nie wszystkie tego chcą. Nie rozumiem tej całej nagonki na karmienie piersią.
    Osobiście chciałabym karmić piersią, ale życie samo to zweryfikuje. Polecam artykuł: http://mamawparyzu.blogspot.com/2014/09/egoistka-czy-matka-polka-czyli-troche.html

Gosia, ostatnio pisałaś, że murzynek Ci wyszedł zakalcowaty. Dziś postanowiłam upiec muffinki dla męża, które uwielbia i które zawsze wychodziły. Cóż ujrzałam po wyjęciu muffinek z piekarnika? Pełnej okazałości zakalec!:)

Karolcia, długo Cię trzymają w tym szpitalu. Dobrze, że już jutro wychodzisz. Nie ma to jak swoje łóżeczko:)

Kosogłos, u mnie będzie synek Tobiasz:)

gosia86, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos my z mezem tez mamy problem z wyborem imienia dla dziewczynki. Bo dla chlopca woadomo, ze Michal.A u nas na 80% poki co dziewczynka ma byc. Pierwsza mysl moja padla na Maje ale teraz mam troche watpliwosci. Jeszcze rozwazam Michaline, Malwine a maz chce Patrycje.

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie podmywałam się tamtum rosa, przynosiło mi ogromna ulgę.

Z butelek, tak jak już kiedyś pisałam u nas sprawdził się tylko Dr Brown's. Teraz też stawiam od razu na niego :P

Jeżeli chodzi o koszule do karmienia, to ja zamawiam o rozmiar mniejsze. Dzisiaj byłam też w sklepie z akcesoriami dla kobiet w ciązy i upatrzyłam sobie koszulę, babeczka też sugerowała, żeby wziąć rozmiar mniejszą i tak zrobiłam.

Karolcia88...przeleżałam kilka miesięcy na patologii, więc świetnie rozumiem co czujesz. A znajomości z dziewczynami z pokoju do tej pory utrzymuję :)

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ