Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa, ja tak mówię, ale też nie wiem jak wyjdzie i też nie zamierzam się w razie czego uważać za gorszą, po prostu bardzo bym chciała, bo z jednej strony to wygodniej wystawić cyca niż się bawić z robieniem mleka, no i taniej. ale w praktyce wiadomo, że czasem walka o to kp, o laktację wcale prosta i przyjemna nie jest.no ale ja nastawiam się na wszystko pozytywnie, kreuje sobie na razie sielankową wizję tego wszystkiego, a co :D

i wiadomo, ze nikt tu nie bedzie nikogo krytykował, to sprawa kazdej mamuski i zalezy od wielu czynników. najwazniejsze, żeby bobasy zdrowe, najedzone i zadowolone były ;)

co do koszuli to może jedną taką guziczkową też sobie zamówię, bo widze że fajna ;)

a teraz mnie ciśnie na słodkości po obiedzie. może budyń pójdę spreparuję czekoladowy i biorę się wreszcie za naukę...

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam problem bo mam wklęsłe brodawki więc już zaopatrzam się w butelki;)

a pojawiła wam się już siara lub jakieś wycieki??

Pompon ja też miała się pouczyć ale mi się nie chce;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam żadnych wycieków.

Ja to się zbieram już od rana i też strasznego mam lenia.Najchętniej bym książkę Dzieciozmagania czytała, bo fajna, albo po allegro buszowała ;)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę karmić piersią ale to życie weryfikuje. A póki dziecku nie robi się krzywdy to nie ma matek lepszych i gorszych. To nie karmienie, poród, umiejętność kąpieli czy zakładania pampersa jedną ręką mowi o tym czy jest się dobrą mamą.
    Za 18 lat jedyny sluszny sędzia powie czy jego mama jest ok :)

gosiunia, gosia86, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to super mama. I dla mnie najważniejsze, że zawsze miała dla nas czas. Nie jeździłam na zagraniczne wycieczki ani nie dostałam prawa jazdy na 18 urodziny. Ale nawet w najgorszej chwili mogłamliczyć na rodziców! Do dziś tak jest :) I to wg mnie jest miarą dobrego rodzicielstwa. :)

pompon, nick nieaktualny, gosiunia, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa pierwsze wycieki siary mialam okolo 14tc. Teraz to sie leje. W domu nie tak bardzo jak w szpitalu ale tutaj to chyba przez placz maluszkow ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja własnie nie mam nic żadnych wycieków czy przecieków.. Karolcia może instynkt zaczyna działać ;)

Kotmisia dla mnie moja mama też jest bardzo ważna i wiem że zawsze mi pomoże i że moge na nią liczyć w każdej chwili. i masz rację że dzieci nas ocenia jak dorosna;)
    tylko wiecie jest taka presja społczeństwa na kp, zwłaszcza najlepszymi doradcami sa stare ciotki, które we wszystko się wtrącają..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wycieki od 2 tygodni jakos.
    karmic piersia chcialabym bardzo ale zycie pokaze samo jak bedzie.

atdc8iikup31msj2.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, włosy się naprawią ale po prostu smutek wczoraj miałam:(

Paulinqa, ja wycieki mam od 15 tyg. Obecnie mam mokre całe prześcieradło jak rano wstaję.

Dziewczyny a czy wybrałyście już imię dla dzieciaków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

PIGULSKA, monilia84, gosia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos tak wybraliśmy Mikołaj ;)
    a wy?

Blu super to body;p haha dobre!;p
    na allegro też można zamówić takie z dowolnym napisem kiedys widziałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:34

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje! Tamte kobitki z ktorymi lezalam zostaly wypisane. Na ich miejsce przyszly juz nastepne dwie. Jedna ciagle czyms szelesci- pewnie by mi to nie przeszkadzalo gdybym dopiero nie usnela a druga taka mloda siksa zrobila sobie szafe z fotela. Brudne skarpetki , kurtka torebka wszystko rzucone. Na dodatek jak rozmawia przez telefon to normalnie na caly glos a raczej powinna polglosem :/
    Tesknie juz za tamtymi dziewczynami :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Pigulska super też myślę o czymś takim :) tylko jaki rozmiar kupić ? Przed ciążą wchodziłem w S/M .
    Ja też przed ciążą nosiłam s/m i zamówiłam wszystko w rozm M szlafrok jest dopasowany, koszula luźniejsza ale myślę że S byłaby za wąska i krótsza :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry świetne te bodziaki :)

Karolcia współczuję "współlokatorek" :/

Ja staram się nie słuchać wszystkich "mądrych" rad sama wszystkiego doświadcze a to przecież logiczne ze będę chciała dla mojego synka jak najlepiej. Z karmieniem to się okaże w swoim czasie bo mogę chcieć kp a niewiadomo czy będę miała wystarczająco dużo pokarmu ;) butle zawsze idzie dokupić to nie komuna :P

Póki co nie mam żadnych wycieków i nawet już nie bolą mnie piersi

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 współczuję, ja jutro idę do gin i będę ustalać czy mam iść do szpitala teraz na sprawdzenie co to za ból, czy może ona na coś wpadnie.

Paulinqua my właśnie wybraliśmy tylko dla chłopca ( już dawno) a będzie dziewczynka i nie mamy pomysłu. Jeszcze trochę czasu ale na razie przeszukałam online w poszukiwaniu imion i nie widzę zwycięzcy:(

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy ze szpitala :P Jako że do domowej się nie dostałam postanowiłam zajrzeć do cioci, która jest też lekarzem rodzinnym, żeby spojrzała. Potwierdziła mi to, czego się obawiałam - półpasiec. Ale nie byłyśmy obie pewne, bo innych objawów brak, a ciocia mówi, że kilka wirusów powoduje taką wysypkę. Poradziła żebym się przeszła do szpitala, może mnie obejrzą. No i obejrzeli. Nie półpasiec tylko najnormalniej w świecie OPRYSZCZKA. Na brzuchu! Pan doktor mówi, że to częste, ja pierwsze słyszę :P W każdym razie dostałam heviran w tabletkach, bezpieczny w ciąży i ma zniknąć w ciągu tygodnia. Trochę odetchnęłam, bo ten półpasiec mnie przeraził konkretnie...

A co do karmienia - mam tak jak Paulinqa. Też chcę karmić piersią, ale w miarę krótko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:51

age.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie karmienia mlekiem mm. Kiedyś w pamiętniku jednej dziewczyny przeczytałam właśnie, że nie może karmić piersią, prawdopodobnie z powodu braku pokarmu. Na pytanie od innych osób czy karmi, pisała że odpowiadała, cyt. " Nie ku***, głodzę własne dziecko". Te zdanie zapadło mi w pamięci. Myślę, że w przypadku każdej mamy to kwestia indywidualna. Nie wszystkie mogą i nie wszystkie tego chcą. Nie rozumiem tej całej nagonki na karmienie piersią.
    Osobiście chciałabym karmić piersią, ale życie samo to zweryfikuje. Polecam artykuł: http://mamawparyzu.blogspot.com/2014/09/egoistka-czy-matka-polka-czyli-troche.html

Gosia, ostatnio pisałaś, że murzynek Ci wyszedł zakalcowaty. Dziś postanowiłam upiec muffinki dla męża, które uwielbia i które zawsze wychodziły. Cóż ujrzałam po wyjęciu muffinek z piekarnika? Pełnej okazałości zakalec!:)

Karolcia, długo Cię trzymają w tym szpitalu. Dobrze, że już jutro wychodzisz. Nie ma to jak swoje łóżeczko:)

Kosogłos, u mnie będzie synek Tobiasz:)

gosia86, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos my z mezem tez mamy problem z wyborem imienia dla dziewczynki. Bo dla chlopca woadomo, ze Michal.A u nas na 80% poki co dziewczynka ma byc. Pierwsza mysl moja padla na Maje ale teraz mam troche watpliwosci. Jeszcze rozwazam Michaline, Malwine a maz chce Patrycje.

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie podmywałam się tamtum rosa, przynosiło mi ogromna ulgę.

Z butelek, tak jak już kiedyś pisałam u nas sprawdził się tylko Dr Brown's. Teraz też stawiam od razu na niego :P

Jeżeli chodzi o koszule do karmienia, to ja zamawiam o rozmiar mniejsze. Dzisiaj byłam też w sklepie z akcesoriami dla kobiet w ciązy i upatrzyłam sobie koszulę, babeczka też sugerowała, żeby wziąć rozmiar mniejszą i tak zrobiłam.

Karolcia88...przeleżałam kilka miesięcy na patologii, więc świetnie rozumiem co czujesz. A znajomości z dziewczynami z pokoju do tej pory utrzymuję :)

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ