X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim też myślałam nad szklaną butelką bo plastik to plastik tworzywo sztuczne, ale cóż lekkie ...a nie zdarzyło Ci się żadnej potłuc???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:54

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:02

Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Mim też myślałam nad szklaną butelką bo plastik to plastik tworzywo sztuczne, ale cóż lekkie ...a nie zdarzyło Ci się żadnej potłuc???

W życiu! te z canpola są z grubego szkła- uwielbiam je bo niczym nie zachodzą a wiadomo jak zachowuje sie plastik jak go chcesz wyparzyć. A te gotowałam i nic się z nimi nie działo

PIGULSKA lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel świetny artykuł. ! ;)

Alma współczuje zwłaszcza tych kłuć bo sama glukoza była dla mnie dobra do wypicia. ja to miałam takie siniak po 3 kłuciach że szok..

Kosogłos nie powiem że my nie mieliśmy problemu z imieniem ja chcialam
    Antosia lub Franka a mąż Igora;p ale wyszedł w praniu Mikołaj i tak zostało;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:26

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma współczuję Ci masakra jakaś ja bym ich zebrała za to
    Byłam w super pharm i byla promicja 30% zniżki na butelki NUK nawet mialam już
    upatrzone ale stwierdziłam ze żadna z was ich nie kupuje więc się wstrzymałam
    Na hemoroidy dala mi posterisan kolejne 40 zl w atece już nawet nie liczę ile poszło
    Agusia ja pomalutku wykańczam juz heviran dostałam dawkę 3*1 po 400 mg na 10 dni oprycha właśnie ładnie się zagoiła:)

A wizyta w wc na 2 wcale nie należała do przyjemnych ;(

Karolcia jedną noc przeżyjesz jutro będziesz w domku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet sobie nie wyobrazasz jak chce sie juz polozyc spac przy mezu.
    Nie spalam z nim od niedzieli bo pojechal do Warszawy a jak wrocil to ja wyladowalam tutaj.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja wczoraj wieczorem się rozpłakałam bo mąż będzie musiał iść do pracy w tym tygodniu a byl w domu od wigilii
    I niby rozumiem że bez pracy nie ma kasy ale tak mi się smutno zrobiło ze znowu całymi dniami będę sama i będę tęsknić
    Nawet teraz jak to piszę to mam gulę w gardle :(
    Wiem co czujesz bo jak mialam zostac na noc w szpitalu to też był ryk
    Taka stara beksa ze mnie;)

Też bym chciała karmić piersią ale życie samo zweryfikuje i jak piszecie to nie karmienie piersią decyduje o tym jakimi jesteśmy matkami

Blu dały mi w aptece dokladnie 42,80 pytalam o cos tańszego to powiedziały że tylko po konsultacji z lekarzem bo zawierają substancję znieczulającą i ona może wywoływać Skórcze macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 19:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy problem z imieniem. Ma być chłopczyk, a imienia nie mamy, jak się urodzi i go zobaczymy to pewnie będziemy wiedzieli jak mu dać na imię.

Co do karmienia piersią to też bym chciała, zwłaszcza dlatego, że jest dużo zdrowiej i taniej, ale okaże się wszystko w maju.

Co do butelki to myślę, żeby kupić AVENT albo LOVI antykolkowe.

Co do porodu to ja się nie boję, tylko boję się, żeby miał mnie kto zawieść i torby wnieść do szpitala.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Jaś to już kawał chłopa bo ok. 960g. Dzisiaj doktor zrobił mu ładne zdjęcie i powiedział, że cały tata. Nie wiem jak to maluch zrobił, ale znowu po długim czasie jest główką do góry, a ma baardzo mało miejsca. Doktor dołożył mi Luteinę, żeby macica trochę lepiej współpracowała. Dostałam też dodatkowo magnez, żelazo i Furaginum i mam na prawdę leżeć, a nie tak jak do tej pory. Znowu trochę załamka i jeszcze pobierając próbkę do cytologii zauważył nadżerkę, ale to temat po porodzie. Jak nie urok...

Ja też nastawiam się na karmienie piersią, ale trudno określić jak to pójdzie. Do tej pory nie miałam jeszcze żadnych wycieków, a moje brodawki wyglądają jakby były jakieś popękane. Nie wiem czy to normalne, bo nie obserwuję u innych kobiet:P
    Planuję kupić te nakładki silikonowe, żeby wrazie czego oszczędzić sobie bólu i nie zrezygnować za wczesnie z karmienia, ale jestem w tym zielona. Te osłonki mają rozmiary i nie mam pojęcie jak to dobrać i z jakiej firmy kupić.

PIGULSKA, maribel, Bluberry, MiM, katalina, czarna panda, gosiunia, Anioł, Rika, nadulek lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wow prawie kilogram kawał chłopa:* pokaż fotkę
    Dorotko leż i odpoczywaj
    Ile tej luteiny dostałaś?

Mój mąż odetchnął gdy okazało się że będzie córeczka że przynajmniej nie będzie problemu z imieniem.bo dla dziewczynki mieliśmy wybrane a dla chłopca nie mogliśmy sie dogadać

Ja nie mam żadnych wycieków i na razie nie chcę się tym martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:23

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy proszę o poradę ;)

Czy kocyki i ochraniacze na łóżeczko tez sie pierze i prasuje, bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazic ;)

A drugie to jakie łóżeczko kupujecie, bo ja sobie wymyśliłam z szuflada i wyciąganym całym bokiem a teraz mam watpliwości czy to aby napewno sie sprawdzi.

Gratuluje pozytywnych wieści. Dorota rzeczywiście kawał chłopa z Twojego Jasia ;) nasz w czwartek miał lekko ponad 500 g to ciekawe ile wyjdzie za tydzien ;)

201505111762.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki dzisiejszych badań i wszystko ok oprócz tego ze mam liczne bakterie w moczu. Wydaje mi się że któraś też pisała że tak ma. Czy wiecie co jest tego przyczyną?

Eklerka lubi tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja właśnie dziś wypralam kocyki Ale ich nie prasuje,wypralam też kolderke podusie i ochraniacz Ale że to wkład to nie prasuje,prasowac będę powloczke,poszwe prześcieradło i poszewke na ochraniacz

Dorotka super wieści:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:34

dorota1987, madziorek lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota gratuluję dużego i silnego Jasia :) widocznie nie jest za mało miejsca skoro się obrócił ;) nie bardzo wiem jak macica ma współpracować?? Tzn ze nie rośnie tak jak powinna?? A ilość wód plodowych jest wystarczająca? Nie jestem lekarzem i nie chce się mądrzyć po prostu mnie to zaciekawiło... A brodawkami się nie przejmuj bo moje też jakieś takie spękane :/ nie wiem jak dopasować rozm nakładek tymbardziej ze i piersi i sutki przy laktacji pewnie się powiększą

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę na prawdę starała się odpoczywać, mąż też przejęty. Bardzo bym chciała pójść w sobotę na urodziny mojej chrześnicy, ma 9 lat i bardzo by przeżyła mój brak. Myśle, że jak cały tydzień będę leżeć, to w sobotę się nic nie stanie jak tam pojadę chociaż na chwilę, cały wysiłek to wsiąść do auta i trochę posiedzieć przy stole.

Luteinę mam brać na razie po jednej tabletce 100mg najlepiej na noc.

Mam jeszcze wątpliwość co do żelaza co mi doktor przepisał. Vitaminer ma 200% żelaza, a ja mam brać dodatkowo, a wiele z Was tak nie toleruje żelaza. Jakie są oznaki, że żelaza jest za dużo w organiźmie?

A to Jaś:)
    20c806414dfea1eamed.jpg

gosia86, PIGULSKA, Truskaweczka250, katalina, czarna panda, gosiunia, Bluberry, beti97, madziorek, maribel, Agusia246, nadulek, KotMisia, Monika1357 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja mam łóżeczko po chrzesniaku i niestety nie ma szuflady a by się przydała, i ma wyjmowane tylko 3 szczebelki. Wszystko należy wyprać czy to nowe czy używane ale prasować kocyk no nie wiem... mój jest dwustronny i tam gdzie bawełna może przelecę zelazkiem jeśli się pogniecie w praniu ;) ochraniacza raczej nie bede prasowac

madziorek lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że macica jest trochę twarda i mała. Po Luteinie ma się trochę rozciągnąć. O ilości wód płodowych nic nie mówił. Powiedział jeszcze, że całe szczęście, że mały ma dobrą wagę, bo na ostatniej wizycie tak nie koniecznie. Wtedy z 2 maja termin zmienił się na 6 maja, a dziś na 26 kwietnia.

dqprj44jymj31xvy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota jakie sliczne zdj i dzidziuś ;))) gratuluje ;) napatrzeć się nie mogę ;)
    Gosia to faktycznie wydajesz majatki w tej aptece;(
    mi tez smutno jest bez męża.. a co będzie jak po porodzie będzie miesiąc i znów bedzie musiał jechac? nie chce nawet myslec o tym;(

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ