X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam je tylko dlatego że nigdzie ich nie widziałam wcześniej a była ostatnia paczka i kosztowały tylko 4,99

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wieści powizytowych. Dorotka, no kawał chłopa rośnie, może macica nie nadąża, na pewno wszystko będzie dobrze :*
    Karolcia, leżenie w szpitalu jest trochę upierdliwe, ale na przykład moja koleżanka stwierdziła, że w szpitalu była najspokojniejsza, bo cały czas pod opieką i wcale nie chciała do domu wychodzić ;)

A przez Was się coraz bardziej nie mogę doczekać tych moich pieniążków, jak tylko przyjdą to zrywam się ze smyczy i kupuję WSZYSTKO :D Bo narazie podchodzę, oglądam, wzdycham i odchodzę. Tylko w ciuchbudach mam wolną rękę.

A czy któraś z Was już wie na pewno że będzie miała cc? Czy wszystkie z założenia siłami natury rodzimy? Bo ja szczerze mówiąc strasznie bym cesarki nie chciała. Wiem, że poród będzie okropnie bolał, ale mam w sobie taką chęć, żeby to przeżyć. Wręcz można by powiedzieć, że jestem podekscytowana tą perspektywą, bo wydaje mi się, że to jednocześnie najokropniejsze, ale też najbardziej magiczne wydarzenie w życiu. A operacje już miałam dwie, co prawda tylko laparoskopie, ale nie polecam. Wiadomo jak mus to mus, wszystko jest do przeżycia. Ale ci co z własnej nieprzymuszonej woli dają się pokroić wydają mi się lekko masochistyczni...

dorota1987, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos83 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki dzisiejszych badań i wszystko ok oprócz tego ze mam liczne bakterie w moczu. Wydaje mi się że któraś też pisała że tak ma. Czy wiecie co jest tego przyczyną?
    Pewnie masz zakażenie dróg moczowych :) Wcinaj żurawinę albo kup w aptece sok z żurawiny 100% i pozbędziesz się tego dziadostwa :) Ja miałam bardzo liczne bakterie, leukocyty i szczawiany wapnia i wykurzyłam je właśnie żurawiną :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej firmy eklerka kupujesz ten soczek z żurawiny? Pijesz go raz dziennie?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    A z jakiej firmy eklerka kupujesz ten soczek z żurawiny? Pijesz go raz dziennie?
    Ja kupiłam ten, tylko ze względu na cenę
    http://www.doz.pl/apteka/p66628-Vigana_Zurawina_sok_1000_ml
    Piję raz dziennie, 50ml, nierozcieńczony :) Wlewam do kubeczka i siup :) Kwaśny, ale do wytrzymania :D

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    A byliśmy dzisiaj z mężem z Ikei wzięliśmy jakieś pierdoly a kolejka do kas masakryczna
    Była otwarta jedna kasa uprzywilejowana i tam kolejka oczywiście największa
    Ale wg instrukcji podeszłam do kasjerki ale grzecznie czekam aż skończy obsługiwać klienta (jakas taka ćma była miała towar bez kodu i nie potrafiła się dogadać przez telefon co to jest za przedmiot) i w międzyczasie podchodzi pan i mówi że chciałby skorzystać z przywileju pierwszeństwa bo on z dziećmi na co ja mówię "przepraszam czy mogłabym przed panem?" (no w końcu wczesniej byłam w kolejce a poza tym krocze już mi prawie pękało z bólu) a gościu do mnie mówi " no to zależy czy panią przepuszcza" patrzę na gościa i mówię "przecież jestem w ciąży" a on na to " nie zauważyłem"

Pierwszy raz tak chamsko się wcięłam w kolejkę ale nie miałam juz siły a jeszcze tyle stać w kolejce
    Jeszcze na usprawiedliwienie dodam że dzieci nie były malutkie tylko takie okolo 3 lat
    A no i pan mąż zamiast zostać ze mną to poszedł kupić coś do picia :) pewnie bał się że ludzie z kolejki będą buczeć:D

Doświadczone mamy proszę wypowiedzcie się o tych podkładach
    Boję się tego że podkłady są bez skrzydełek
    Aż mi się przypomina katastrofa z młodości gdy zabrakło mi podpasek i musiałam posiłkować się podpaskami mamy właśnie bez skrzydełek

Jeżeli się obawiasz żeby podkład Ci się nie przemieszczał i rzeczywiście chronił przez przeciekami to polecam Hartmanna (http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=hartmann&search_scope=category-99351&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-dz-0113). Ja zakupiłam jedną paczkę i wzięłam je do szpitala, żeby mieć gwarancję, że nie przecięknę. Sprawdziły się w 100%. Po powrocie do domu przerzuciłam się już na Bellę, bo tańsze i wszędzie dostępne. Różnice: Bella nie tylko nie ma skrzydełek, ale tez nie ma przylepca, także przemieszcza się, zwłaszcza nocą. Hartmann ma kształt tradycyjnej podpaski (anatomiczny) i co dla mnie ważne ma przylepce, więc jest cały czas na swoim miejscu. Polecam szczerze - Hartmanna do szpitala, a w domu na spokojnie, gdzie możemy często zmieniać podkłady już zwykłą Bellę.

gosia86, Nana86, PIGULSKA, czarna panda lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana. U nas od 5:40 najpierw siku, potem fikanie Maleńtasa :)
    w ogóle w przyszłym pokoju synusia stoi póki co wielka szafa i łóżko (pokój powiedzmy, że gościnny :P) no i wystawiłam łóżko na aukcję i stwierdziłam, że trzeba je odświeżyć. Więc dziś z rana zabrałam się za mycie. Najpierw brzegi ładnie wyszorowałam i stwierdziłam, że wysuszę suszarką do włosów. Ustawiłam suszarkę na maxa i po chwili mi się spaliła :/ smrodek poszedł :/ i zostałam bez suszarki a dostałam ją jeszcze za czasów panieńskich na urodziny od męża, taka porządna :/

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam się w nerwowym nastroju, wykończy mnie własna matka. Dostałam ataku takiej furii, że aż potem rozpłakałam się bo sama robię krzywdę mojemu dziecku tymi nerwami. A i maluch zaczął brykać mocniej bo od wczoraj jakiś taki spokojny był.
    Udzieliło mu się. ;/

Dziś wizyta i całe szczęście, że zobaczę moją kruszynkę. Od razu humor mi się poprawi.

Mężuś pomalował wczoraj sufit i ściany na biało a dziś jedzie z kolorkami ;)
    Już robiłam próbę i mój miętowy jest taki jak chciałam ;)

A i jeszcze jedna pozytywna informacja, dostałam już trzynastkę więc mogę jechać po komodę dla kluski :):) i pokupować parę rzeczy bo widzę, że wy szalejecie z zakupami kosmetycznymi a ja tylko troszkę ciuszków mam.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spałam dobrze nawet bardzo pomimo wstawania co 2 godziny.

Ofe z jakiej firmy kupiliście miętową farbe?
    i czekamy na wieści z wizyty;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wychodzimy :) teraz tylko czekam na wypis ale to dopiero kolo 14.

Puella, Ofelaine, WesołaMama, MiM, Wonderwall, dorota1987, PIGULSKA, kika79, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulinqa farba jest ze śnieżki - kolor miętowe orzeźwienie.

Dam znać na pewno, mam nadzieje, że dzidzia pokaże nam swoje wdzięki i dowiemy sie kim jest ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Pewnie masz zakażenie dróg moczowych :) Wcinaj żurawinę albo kup w aptece sok z żurawiny 100% i pozbędziesz się tego dziadostwa :) Ja miałam bardzo liczne bakterie, leukocyty i szczawiany wapnia i wykurzyłam je właśnie żurawiną :)

Ja miałam bakterie w moczu, gin poleciła aby powtórzyła najpierw powtórzyła badania i jak bedą to przepisała mi monural, po tym od razu przeszło. Bakterie w moczu wbrew pozorom są niebezpieczne dla dziecka, mogą wywołać przedwczesny poród.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miętowy pokoik piękny ;) Córka ma pokoik na poddaszu i jest nie wielki w kolorach brzoskwiniowy z spad dachu pomalowany na błękitny i pomalowałam na nim chmury. W ciemnym koncie mąż przeprowadził światło więc lampa jest też taka chmurkowa i jest jaśniutko w pokoiku. I na jednej ścianie may tapetę w Sowy pasujące kolorystycznie do ścian ;)
    Ale teraz marzy mi się mięta z jasnym szarym ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie mięty - zrobiłam na szydełku dla córki (przedszkolnej) czapkę w kolorze miętowym i mam problem bo nigdzie nie mogę dostać futerkowego szarego pompona!!!!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline kciuki za wizytę i nie denerwuj się:*
    Puela dziękuję za polecenie tych podkładów powiedz proszę ile sztuk tego zamówić tą największą paczkę?
    Blu mi się też śniły bzdury i pół nocy na takim półśnie byłam
    Ogólnie to stwierdziłam że nasza córka jest taka jak jej tatuś im bardziej mi na czymś zależy i naciskam żeby to osiągnąć tym dłużej muszę na to czekać i z młodą jest tak samo im bardziej bym chciała żeby dała o sobie znać tym bardziej ta siedzi cicho
    Ale chyba popadam już w jakąś paranoję i powinnam dać dziecku trochę spokoju a nie ciągle czekam czy się ruszy
    Karolcia jeszcze na obiadek się załapiesz;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja też czekam na swoją trzynastkę jak na zbawienie bo Starszej muszę łóżko kupić :)

Karolcia tylko nie denerwuj się w jakim stanie zastaniesz mieszkanie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:18

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine - trzymam dziś kciuki za Ciebie i za fajną fotkę maluszka.

Co do cesarki to mi lekarz wczoraj powiedział, że na chwilę obecną jest za wcześnie żeby mówić o porodzie (bo pytałam o ten mój kręgosłup). Jak dla niego nie kwalifikuję się jednoznacznie do porodu naturalnego. Nie wiem czy wszystkim tak mówi, czy faktycznie będą takie wahania. Ja nie mam zdania jaki poród wolę, bo zdam się na opinię lekarza i będę wierzyła, że jest to najlepsze rozwiązanie dla dziecka.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ofeline kciuki za wizytę i nie denerwuj się:*
    Puela dziękuję za polecenie tych podkładów powiedz proszę ile sztuk tego zamówić tą największą paczkę?
    Blu mi się też śniły bzdury i pół nocy na takim półśnie byłam
    Ogólnie to stwierdziłam że nasza córka jest taka jak jej tatuś im bardziej mi na czymś zależy i naciskam żeby to osiągnąć tym dłużej muszę na to czekać i z młodą jest tak samo im bardziej bym chciała żeby dała o sobie znać tym bardziej ta siedzi cicho
    Ale chyba popadam już w jakąś paranoję i powinnam dać dziecku trochę spokoju a nie ciągle czekam czy się ruszy
    Karolcia jeszcze na obiadek się załapiesz;)

Gosia..ja zamówiłam 30 sztuk i mi ponad połowa po szpitalu została. Także jak chcesz tylko do szpitala, to spokojnie ta mniejsza paczka starczy -(14 sztuk).

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z 13 stkami. U mnie w pracy nie ma niestety :/ wstałam dzisiaj o 9 30 ale jestem jakaś niedorobiona. Nic mi się nie chce. Muszę iść kupić coś babci z okazji jej święta , ale nie wiem co. Ma 85 lat, masę chorób w tym cukrzycę. Słodycze odpadają, kubków ma masę. Znowu kwiatek? Herbatę co rusz od kogoś dostaje. Koleżanka do mnie wpadnie po 16. Dzisiaj po lactulosie zaliczyłam słabe "2" w łazience. Nie wezmę dzisiaj wit to jutro powinno być lepiej. W ogóle niedobrze zaczyna mi się robić. Coś mi dzisiaj jest ale muszę jakoś funkcjonować.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ