Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wam:)
Ale macie fajnie z tymi 13-stkami ja mogę tylko pomarzyć o jakimś dodatkowym zastrzyku kasy
Gosia może Twoja Malutka jest po prostu bardzo spokojnabo mój Mały tak wyrabia ze aż szok! Nie wiem kiedy on śpi wczoraj do 1 buszował i rano od 6 od nowa...teraz też kopie po pęcherzu
ojj niejedna nieprzespana noc mnie czeka
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
13-stka fajna sprawa ale miesięczna pensja "dupy nie urywa" - jedynie co to w "państwówkach" masz cały socjal i jakąś tam stabilność zatrudnienia.
I tak dostane tylko część 13-stki bo pracowałam do września - potem poszłam na zwolnienie lekarskie.
Właśnie objadłam się świeżym białym chlebem, z dobrym masłem + cienko pokrojony schab!
Dziewczęta czy Wy też tak macie że jak za dużo zjecie to umieracie przez resztę dnia?03.02.2014 -
Ja mojego szkraba czuje tak co 2-3 godziny przez cały dzień i czasami nad ranem ok 4-5 jak wstaje siku ale nie zawsze. Ale są też dni, że mało się odzywa np. wczoraj - cisza prawie cały dzień. Każde dziecko ma inny temperament więc Gosiu nie martw się, twój dzidziuś będzie bardzo grzecznym dzieckiem.
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kochane dzisiaj mamy STUDNIÓWKĘ!!!!
Dokładnie 100 dni do porodu....reeeety ale ten czas zasuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:07
Bluberry, Eklerka, Catyyy, nadulek, gosia86, czarna panda, dorota1987, madziorek, kika79, alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my:)
Ofe kciuki za wizytę
Karolcia super że wychodzisz
a my właśnie wychodzimy na USG tarczycy i zrobić tsh i ft4 oby wkońcu wszystko było dobrze:(
miłego rankaKarolcia88 lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
cześć dziewczynki
Dorotko z Jasia to już kawał mężczyzny
Ofe ja na 13 mogę liczyć dopiero w lutym ;-( a szkoda...
Trzymam kciuki za wizytę i wszystkie dziś wizytujące.
My usg mamy w poniedziałek (w celu oceny szyjki) może i ja się dowiem ile moja gwiazdeczka "przytyła" przez 5 tygodni bo odtatnio na połówkowym ważyła 298 gdorota1987 lubi tę wiadomość
-
Nana86 wrote:Ja miałam bakterie w moczu, gin poleciła aby powtórzyła najpierw powtórzyła badania i jak bedą to przepisała mi monural, po tym od razu przeszło. Bakterie w moczu wbrew pozorom są niebezpieczne dla dziecka, mogą wywołać przedwczesny poród.
Bakterie w moczu nadal mialam bardzo liczne, ale po ponad tygodniu picia tego soku mam spokoj
Teraz tylko musze powtorzyc badanie
-
Witamy się z zagraconego mieszkania
Akcja remont....
idzie pełną parą, oprócz pokoiku dla dziecka, odświeżamy również przedpokój, żeby bałagan był za jednym razem. Ofelaine trzymam mocno kciuki za Cibie i dzieciątko - nie zapomnij o relacjach z wizyty
Co prawda nie zawsze mam czas by napisać cokolwiek na forum, ale staram się nie ominąć żadnego Waszego wpisu
MiM ja nie mogę się objadać bo później ciężko mi się ruszyć i do końca dnia ciężko mi na żołądku. Staram się jeść mniej, a częściej.
Czytam, a tu większość ma już tyle zgromadzonych, rzeczy dla siebie do porodu i dla dziecka. Ja na razie to tak symbolicznie, ale po remoncie postaram się nadgonić z zakupami
Pozdrawiam cieplutko -
Pigulska gratulacje
my mamy studniówkę za 6 dni
Ja się bardzo ciesze, że moja trzynastka jest już na koncie bo zdarzało się, że w lutym płacili. A dodatkowa kasa jest zawsze PILNIE potrzebna
Weszłam właśnie na allegro z myślą, że może zrobię jakieś zakupy ale tak naprawdę nie wiem co kupić, jaką butelkę wybrać, te wkłady, podpaski, kosmetyki dla dziecka...
Zielona jestem...PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja poki co nie kupilam jeszcze nic.
Mowilam mamie, zeby tata sciagnal ze strychu kartony z ciuszkami to sie upiera ze za wczesnie.
Ale przy nastepnej wyplacie mam zamiar troche zaszalec. -
MiM wrote:13-stka fajna sprawa ale miesięczna pensja "dupy nie urywa" - jedynie co to w "państwówkach" masz cały socjal i jakąś tam stabilność zatrudnienia.
I tak dostane tylko część 13-stki bo pracowałam do września - potem poszłam na zwolnienie lekarskie.
Właśnie objadłam się świeżym białym chlebem, z dobrym masłem + cienko pokrojony schab!
Dziewczęta czy Wy też tak macie że jak za dużo zjecie to umieracie przez resztę dnia? -
Witajcie.
Ja coś dziś kiepsko się czuje, chyba troszkę mnie brzuch boli i jelita. Wczoraj zjadłam hamburgera i to moze jego wina. Zaraz jego wina, moja wina - łakomstwo. Ale na coś trzeba zrzucić winę
Co do L4 ja dostaje tak na 4 tyg czasami na 31 dni. Co miesiac musze jechac do gin.
Ciekawe jaką dostaniemy 13tkę - bo ja tez w budżetówce.
A jesli obetną 13tke z uwagi na L4 ciążowe to co Nadulek zrobisz wtedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:39
-
Nadulek poczytałam teraz orzecznictwo i z tego co wiadomo muszę przepracować efektywnie 6 miesięcy kalendarzowych - a l4 daje mi prawo do otrzymania 13-stki - a nie świadczenie.
Urlop macierzyński jak najbardziej jest podstawą do wypłaty 13-stki ale l-4 już nie.
Jeżeli możesz to podeślij mi syg orzecznictwa - chętnie poczytam ( i może wyedukuje moje kadrowe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:45
03.02.2014 -
Ofelaine wrote:A zdecydowałyście już czy idziecie na roczny macierzyński, czy może na pół roku?
Orientuje się któraś z was ile płatny jest roczny macierzyński, 80% przez cały rok??
Tak 80% wynagrodzenia przez cały rok a jak na pół roku to 100%.
Ja chyba zdecyduje sie na pół roku + zaległy urlop. 9 miesięcy l4 do tego pół roczny macierzyński +zaległy urlop wyjdą z tego ze 2 lata.
A 2 lata przerwy w karierze zawodowej to jak zabójstwo.03.02.2014