X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka piękny chłopczyk:*
    Pigulska też dzisiaj o tym myślałam jaki rozmiar kupić tych nakładek
    A jeszcze zastanawia mnie to czy musimy używać podkładów poporodowych czy mogą to być duże podpaski na noc ze skrzydełkami?

Paulinqa miesięczny zapas duphastonu plus luteiny do tego magnez, syrop na przeziębienie, heviran i sie uzbierało

A muszę się pochwalić że udało mi się wyrwać kasę za buty z reklamacji ale musiałam napisać konkretne pismo powołując się na ustawę

Dlatego ja naprawdę jestem pełna podziwu dla par które żyją na odległość bo wiem że ja bym nie dała rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:51

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo marzyłam o takim zdjęciu buzinki. Bardzo się rozczarowałam jak na badaniach prenatalnych i wogóle na ostatnich wizytach nic takiego nie było widać. A w ogóle to marzył mi się film z badań. To teraz w nagrodę takie zdjęcie. Mąż też zadowolony, a doktor miał skopaną sondę i spytał po kim taki wojownik. Może będzie tak kopał, że zrobi sobie sam w macicy trochę więcej miejsca:)

Dziewczyny a co do łóżeczek to ja mam już zamówione i też bardzo chciałam z szufladą i z wyjmowanym całym bokiem, żeby było dla starszego dziecka. Skończyło sie na tym, że jest szuflada. Sprzedawca wydał nam się bardzo kompetentny i wytłumaczył, że są takie łóżeczka z wyjmowanym bokiem, ale on ich nie poleca, bo na pewno nie posiadają atestów bezpieczeństwa. Łóżeczko bez boku traci stabilność, a nie chcemy żeby się coś stało maluchowi zwłaszcza jak zacznie hopsiać. Może kto inny ma całkiem odmienne opinie, ale piszę tylko co ja usłyszałam.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaniemy meble dla małej od przyjaciela łóżeczko, komodę, szafę i przewijak ale nawet nie wiem jak to wygląda wiem tylko że białe
    Miałam nadzieje że mąż przywiezie to w zeszłym tygodniu do domu bo teraz leży to wszystko w garażu ale jakoś nie było mu po drodze a dzisiaj powiedział że jak będzie taka potrzeba to nawet w niedzielę po to pojedzie
    Nawet nie chce mi się z nim o tym dyskutować:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota kawał chłopa z Jaśka :) fotka cudna aż zazdroszczę bo ja nie dostałam zdjęcia aż od 13 tygodnia za to mam film z połówkowego ale też nie jest super wyraźny.
    Moze jutro doktorka poproszę o zdjęcie.

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, jaki śliczny Maluch! Jestem absolutnie zakochana :D Moja Izunia zakrywa buźkę łapką za każdym razem! taka jest uparta.. także nie mamy jak jej podejrzeć, tylko poczuje ciepło na buziolku to już rączka na twarz, a potem paluch do buziaka i dalej nic nie widać :) Może za tydzień się uda :) w każdym razie, konkretny facet Ci rośnie w brzuszku ;) Aż się boję pomyśleć ile Iza przybrała na wadze od ostatniego razu..

Co do butelek to na pewno stawiam na szklane, na pewno jedną kupię plastikową z brown's. Odnalazłam nawet u siebie w domu 3 szklane butle, ale to ewidentnie na starsze dziecko dwie, jedną pewnie wykorzystam i dokupię drugą szklaną i smoczki. Dostałam dziś kocyk! mam też śliczny kartonik, jutro może pocykam fotki i wrzucę :)

Mąż coraz bardziej mi się rozkłada, aż mi go szkoda, bo widzę że nawet przestaje się ze sobą ciećkać i nie zachowuje się jak dzieciuch.. ale gorączka go męczy, a oczywiście nie dostał żadnego antybiotyku.. ja nie wiem co ci lekarze teraz nagle się tacy naturalni zrobili.. Zapisali mu tylko to co już cały weekend mu podawałam i bez efektu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka super zdjecie :)

Co do imienia do u nas będzie Jagna - już nie raz mówiłam. wcześniej chciałam Wandę ale maż się nie zgodził.

Jagna Helena Anioł :)

Butelki bede miała od siostry chociaż te buteleczki MAM bardzo mnie zaintrygowały.

dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko trzymam kciuki żeby po tej luteinie macica się "rozluźniła", żebyś dostała zielone światło od lekarza i mogła spokojnie z czystym sumieniem wyjść z domu :)

Gosia nie wiem czy takie podpaski wystarczą, musiałyby wypowiedzieć się doświadczone mamy bo z tego co słyszałam krwawienie poporodowe może być baaardzo obfite :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelkę aventa moja mama miała odłożona dla wnuka ;)
    A te łóżeczka z odkręcanym bokiem moim zdaniem jesli sa do tego przeznaczone to sa stabilne gorzej jak ktoś sam przerabia. I np w ikei mozna dokupić taka barierkę ochronna, żeby dziecko nie wypadało. No musze przemyśleć te kwesie ;)
    Dorota piekne sie Jasiu ustawił. Nasz to tylko nam pokazał dupke nóżki i kikola ;) kręgosłup tez lekarz widział ale badania nie skończył ze względu na położenie uparciuszka ;)
    Zmykam spac, mam nadzieje ze dzis sie uda przespać cała noc bo ostatnio miałam przerwy trzygodzinne :/
    Dobranoc

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byliśmy dzisiaj z mężem z Ikei wzięliśmy jakieś pierdoly a kolejka do kas masakryczna
    Była otwarta jedna kasa uprzywilejowana i tam kolejka oczywiście największa
    Ale wg instrukcji podeszłam do kasjerki ale grzecznie czekam aż skończy obsługiwać klienta (jakas taka ćma była miała towar bez kodu i nie potrafiła się dogadać przez telefon co to jest za przedmiot) i w międzyczasie podchodzi pan i mówi że chciałby skorzystać z przywileju pierwszeństwa bo on z dziećmi na co ja mówię "przepraszam czy mogłabym przed panem?" (no w końcu wczesniej byłam w kolejce a poza tym krocze już mi prawie pękało z bólu) a gościu do mnie mówi " no to zależy czy panią przepuszcza" patrzę na gościa i mówię "przecież jestem w ciąży" a on na to " nie zauważyłem"

Pierwszy raz tak chamsko się wcięłam w kolejkę ale nie miałam juz siły a jeszcze tyle stać w kolejce
    Jeszcze na usprawiedliwienie dodam że dzieci nie były malutkie tylko takie okolo 3 lat
    A no i pan mąż zamiast zostać ze mną to poszedł kupić coś do picia :) pewnie bał się że ludzie z kolejki będą buczeć:D

Doświadczone mamy proszę wypowiedzcie się o tych podkładach
    Boję się tego że podkłady są bez skrzydełek
    Aż mi się przypomina katastrofa z młodości gdy zabrakło mi podpasek i musiałam posiłkować się podpaskami mamy właśnie bez skrzydełek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:20

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja w sumie tylko na chwilkę bo jestem jakoś padnieta po całym dniu.
    Oczywiscie dziś tez popędziłam do biedronki i kupiłam proszek do białego i koloru i płyn do płukania.
    Reczniczek z kapturkiem w pepco za 30 zł, półspioszki i 2 pary body w cocodrillo.

Kocyk na drutach śliczny - gratuluję zapału.

Jak bede w rossmanie to zerkne czy śa tam takie skarpeteczki dziękuję za podpowiedz.

Dziewczyny mam pytanie, kiedys pisałyscie ze macie gdzies liste ktora kiedy rodzi i czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka. Gdzie ją znalezc bo chciałam się tak troszkę zapoznać?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - tak to już jest,ludzie są różni.
    Ja może w piątek wyląduję w Ikei, jak czas pozwoli.

Muszę pomysleć co bym stamtąd chciała.

klz98u696p33kjce.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, śliczny ten Twój Jasiu:) A propo żelaza, u mnie dentystka zauważyła przedawkowanie żelaza po przebarwieniu zębów. Oprócz zaparć bardzo źle się czułam, ciągle męczyły mnie nudności.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash na pierwszej stronie jest lista :)
    My chcieliśmy kupić wieszak do wiatrołapu ale spodobał mi sie taki napis Love i był tylko bialy a u nas są jasne ściany i nie fajnie by to wyglądało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:27

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • jagoodka Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a ja dostałam pierwsze zwolnienie na 5 tygodni, a teraz drugie na dokładnie 9 tygodni.. Koleżanka u tego samego lekarza też dostaje na ok 2 miesiące.

zem3i09k4whxuchc.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak wiadomo ja nie jestem doświadczoną mamą, ale pytałam szwagierki jak to u niej wyglądało z kwestią podkładów i podpasek. Na pewno na sam początek lepiej użyć podkładów włożonych w takie siateczkowe majtki. Raczej nie powinno się coś zsuwać. Podkłady są pakowane z reguły po 10szt, a szwagierka zużyła chyba 3 czy 4 szt w pierwszej dobie. Podkład taki też można położyć na łóżko, albo potem do przewijania maluszka, więc się nie zmarnuje. Nie wiem czy jest sens kupować więcej niż jedno opakowanie, bo zawsze ktoś może dokupić w aptece czy Rossmanie. W dalszej kolejności warto zaopatrzyć się w takie podpaski Bella Maxi - są ze skrzydełkami. Trudno określić ile sztuk się przyda, a pakowane są po 10. Może ze 2, 3 opakowania? Sądze, że też mogą być w razie czego w aptece albo nawet w sklepiku szpitalnym jeśli taki jest. Chyba takich maxi podpasek nie używa się dłużej niż kilka dni, bo potem to już raczej takie jakie standardowo przy okresie się używa.

Oczywiście doświadczone mamy wiedzą lepiej, ja na razie taką wiedzę zdobyłam.

gosia86, maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Dorotko, śliczny ten Twój Jasiu:) A propo żelaza, u mnie dentystka zauważyła przedawkowanie żelaza po przebarwieniu zębów. Oprócz zaparć bardzo źle się czułam, ciągle męczyły mnie nudności.

Dzięki Maribel, będę zwracała na to uwagę, jak coś będzie nie tak to zadzwonie do lekarza czy odstawić. Mi chyba zalecił z powodu niskiego wyniku limfocytów w morfologii. Na szczęście do kolejnej wizyty 2,5 tygodnia, więc jestem raczej spokojna.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b39b34f70a6.jpg
    Kupilam dzisiaj takie
    Dorotko tylko uważaj teraz na zaparcia przy zwiększonej dawce żelaza

PIGULSKA, Catyyy lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę uważać, zwykle nie mam z tym problemu, chociaż przez weekend coś przytkało. To teraz strach. Ale u mnie kawa inka + jakiś jogurt albo pieczywo z twarożkiem działa dobrze.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze to zależy od obfitości krwawienia,czyli kwestia indywidualna :) można się zaopatrzyć w podkłady i podpaski i jak czegoś braknie to dokupić :)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ