X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzisiaj sądny dzień i muszę się wyżalić. Od piątku czekałam na wyniki glukozy, dzisiaj postanowiłam zajść do laba i zapytać co jest grane. Okazało się, że "moja jedna probówka się pobiła i badanie trzeba powtórzyć"! Myślałam, że się poryczę! Nie dość, że znowu trzeba będzie wypić to świństwo, czekać 3 godz. w labie, wśród wcale nie zdrowych ludzi to jeszcze kolejny raz będę kłuta 3 razy (łącznie 6!), a moje żyły od piątku się jeszcze nie pogoiły! nie mam słów :( głowa mi pęka z nerwów, a jutro wizyta u gina

relg3e5e54dwhg22.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja właśnie nie mam nawet typów bo niewiele imion mi się podoba. Z mężem się śmiejemy że będzie się nazywać Eudocja :-)

Co do chłopca wybraliśmy Ignacy choć dość popularne imię się robi. No ale dziewczynki tak nie nazwiemy:)

A co do karmienia piersią ja na pewno chcę ale życie zweryfikuje. Moja przyjacióła bardzo chciała karmić piersią ale niestety dostała zapalenia kanalików czy czegoś w 7 tygodniu po porodzie i musiała zakończyć. I ma teraz ogromne problemy z piersiami ( operacja) ale wiem że jak by wszystko było ok na pewno by nie przerwała. Pożyjemy zobaczymy:)

• maribel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, bardzo Ci współczuję :( Sama bym się zirytowała. Kłucie tyle razy i 3-godzinne czekanie to nic przyjemnego.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, współczuję, dziś miałam glukozę i nie dość że mam problemy ze znalezieniem żył ( choć w ciąży troszkę bardziej mi wyszły) i nakuła mnie jak indyka do pieczenia to strasznie mi niedobrze po tym było. A wracając do domu zrobiło mi sie tak źle w sklepie że na parę minut uciekłam z kolejki do kasy na powietrze. Na szczęście przytrzymała mi miła Pani moją kolejeczkę;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shit, Alma wspolczuje, chyba by mnie szlag trafil jakby mnie to spotkalo.

Kosoglos mi sie tez zadne imie zenskie szczegolnie nie podoba chyba ze Magda ale tak ma na imie moja siostra wiec odpada.

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma niezła historia, oj wkurzyłabym sięto mało powiedziane.Przykro mi :/

Ja Antośkę mam w brzuchu :) Antonina Klara chyba będzie.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mnie również było niedobrze po glukozie, miałam lekkie zawroty głowy, a niestety w labie byłam i będę sama. Kosogłos moje żyły wyglądają jak u narkomana, siniak na siniaku, tak mnie pokłuła. Tak się cieszyłam, ze mam to już za sobą, a teraz z nerwów aż potężnego bólu głowy dostałam. Piję melisę, może to mi choć trochę pomoże, bo na dziś mam dość :/

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam scharatane zyly, dodatkowo jeszcze na przegubie mam ogromnego siniaka po wenflonie.
    Kilka dni i sie zagoi. Uszy do gory :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, grom wie co się tak naprawdę stało z tymi moimi probówkami, może je zgubiły albo pomyliły, w każdym razie taką oficjalną informację dziś otrzymałam. Oczywiście następna kwestia, ze nikt nawet się do mnie z diagnostyki nawet nie pokwapił zadzwonić i poinformować o tym, choć mają mój nr tel, bo mam kartę stałego klienta, więc gdybym sama tam nie zaszła i nie zapytała to czekałabym za przeproszeniem do usranej śmierci :/

Karolcia postawili Ci już jakąś diagnozę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:24

relg3e5e54dwhg22.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma współczuję, ja się w piątek wybieram na badania. Dzisiaj znowu problem w wc brzuch jak balon, zaraz jelito moje przyklejone zacznie boleć :/ od razu waga większa i brak apetytu na jedzenie :( jutro biorę tylko kapsułkę z dha a tabl z wit co 3 dzień bo mnie inaczej rozerwie. Bez witamin nie mam takich problemów. Napiłam się lactulosum powinna pomóc. Mała jest aktywna co mnie cieszy, a ksiądz kolendę odwalił w 5 min. Ja chyba koszulę zamówię M bo brzucha już takiego nie będzie ale do figury z przed ciąży też będzie daleko. Czy Wam też pęka kręgosłup? Trochę posiedzę na krześle i mam ochotę położyć się na łóżku jak jakaś foka.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:26

• maribel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, a może spróbuj brać witaminy bez żelaza? Mi właśnie żelazo szkodzi, pomijając, że powoduje uciążliwe zaparcia. Dlatego nie biorę żelaza, wyniki mam w normie.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie wiem kiedy was nadrobię, ale wpadłam się pochwalić. Wczoraj zostałam ciocią Nikoli, duża dziewczynka 3530 i 58 cm. Ale poród bardzo ciężki trwał 12 godzin! Bratowa powiedziała, że już nigdy w życiu. Także ja jestem już przerażona :)

gosia86, gosiunia, Anioł, KotMisia lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Ja idę jutro na glukozę, a między czasie mam 2 lekarzy: okuliste i endokrynologa, obym była wstanie pójść do obu po tej glukozie :-)

Ja polecam videoblog mamy Zachariasza, super młoda mama, i Zachariasz uroczy ;-)
    https://www.youtube.com/watch?v=oJ-ekOafPSM&list=PL00CB2AFC0BF7108B

Oglądałam już gdy tylko zaszłam w ciąże :)

Marlencia gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:32

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny jak byłam szykanowana za karmienie butelką. Dobrze że mam cięty język i od razu uciełam dyskusję. Nie umiałam karmić, mała wiecznie głodna, cycki bolały, poza tym WINO - Marzyłam o winie!

Koleżanka moja, która mieszka w małej miejscowości przeżyła gehene ze względu na to że miała cesarkę - że jest gorszą matką bo nie wie co to poród.

A z butelek polecam szklane CANPOL - do dzisiaj je posiadam - smoczki tylko kupie.

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia gratulacje :) ja też się boję porodu , ale niestety inaczej się nie da. Mam nadzieję że będziemy miały jak najmniej bolesne porody.

marlencia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczynki:-)

U nas od rana do 17 prądu nie było,masakra jak w epoce kamienia łupanego,dobrze że miałam gdzie iść bo korby bym dostała samą w ciszy w domu.
    Gratuluję kolejnej zdrowej dziewuszki:-)
    Po poprzednich porodach stosowalam szare mydło( wyboru 19 lat temu) nie było teraz mam ziajke mamma Mia do stosowania w ciąży i połogu.
    Jeśli chodzi o butelki to napewno firmy MAM mam już jedna mała,są to butelki antykolkowe i samosterylizujace z bardzo miękkim profilowanym smoczkiem.Sprawdzone przez koleżanki od 3 lat.
    Jutro usg tarczycy i już mam stresa brrr...
    Właśnie skończyłam prac kocyki a teraz piore kolderke podusie i ochraniacz do łóżeczka,wszystko dostaliśmy,dzięki koleżance mam prawie wszystko,musimy kupić tylko łóżeczko,wanienke część kosmetyków,środki higieniczne,pieluchy tetrowe i pampersy oraz karuzelke.
    Zakochałam się w Fischer Price z kubusiem puchatkiem i projektorem trochę droga 180 zł ale co tam mama zwariowala i obiecała.że kupi syniowi:-D

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Marlenciu gratuluję :D

Ofelaine jak dla mnie imię Michalina jest bardzo ładne :)

Agusia musiałaś się najeść strachu przez ten półpasiec :( ale o opryszce na brzuchu to nie słyszałam oby szybko zniknęła :)

Alma udusić to mało za taki numer wrrrr...Ale cóż jak trzeba to trzeba może tym razem nie będzie tak źle :) mam nadzieję że aby bezpłatne będzie to kolejne badanie

marlencia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ