X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomy z pracy zajmuje sie fotografią co myślicie o jego zdjęciach?
    http://www.kamisiek.pl/search/label/fotografia%20dzieci%C4%99ca
    Koszt to chyba 150 zl za 10 zdjęć ale nie jestem pewna w 100% czy coś się nie zmieniło w cenniku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w rozpoczętym 26tc :)
    Z tej okazji na brzuchu wysoko wyskoczyły mi jakieś krostki, które swędzą, ale jak się ich dotknie to bolą :( Nie mam pojęcia co to. I hit - zadzwoniłam żeby się do rodzinnego umówić to mnie zapisali na czwartek!
    I jeszcze jeden hit, od 17 roku życia farbuję włosy, teraz pierwszy raz mam aż taką przerwę i z przerażeniem odkryłam, że zaczynam siwieć! Narazie to tylko kilka włosów, ale jak dla mnie zdecydowanie za wcześnie :(

nadulek, MiM, Monika1357 lubią tę wiadomość

preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi się podobają te zdjęcia ;) i cena też nie wysoka u nas ponoc od 200 wzwyż za 10 zdjęć.

Agusia ja jeszcze nie widzę siwych i obym długo nie zobaczyła;p

a dziewczyny takie pytanie jakie macie zamiar kupować butelki??? macie jakies polecone?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) Paulinqa ja już kupiłam jedną butelkę antykolkową tommee tippee, i zamierzam dokupić jeszcze jedną butelkę dr brown...osobiście ich nie używałam, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii. w praktyce się okaże czy są dobre ;)

relgh371atn0vk9b.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja myślę że kupię tylko jedną butelkę bo nastawiam się na karmienie piersią :) może zdecyduje się na avent lub dr brown

Ja też nie mam pojęcia czym podmywac się po porodzie, zapytam położnej na szkole rodzenia ogólnie to jest bardzo fajna babka i chciałabym żeby to ona była potem środowiskową może się uda :)

Gosiu śliczny brzusio :) i ja też nie cierpię zgagi coś okropnego :/

Dorota trzymam kciuki za wizytę :)

Eklerka to na prawdę nie zazdroszczę mam nadzieje ze po porodzie się polepszy :)

Bluberry ja też zamówiłam ta z sercem i guzikami właśnie przyszła musze rozpakować :D ekspresowa przesyłka :)

Monilia gratulacje :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty własnie tez mam polecone od dwóch mama butelki dr brown i zastanawiam się ;p ale chyba kupię jedną tą i TT, bo jkaby czasem nie podpasowała któraś to będzie w czym wybierać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:13

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było, ale piszecie w takim tempie ze nie mam szans nadrobic, trochę jednak podczytuję, słyszę ze urządzanie juz pokoiki, zazdroszczę! my dopiero ruszymy w marcu, jakie kolory ścian robicie?

pisalyscie tez o pościeli dla maluszka, mi gdzieś obilo sie o uszy ze nie mozna noworodkow klasc na poduszce i ze w ogóle lepiej mieć kocyk zamiast kołderki, wiecie coś więcej na ten temat?
    u mnie właśnie trwa remont :D co do kolorów ścian cały czas chciałam zielone wzgórza firmy dekoral, ale w ostateczności na szybkiego zmieniłam zdanie i wybrałam pole ryżowe firmy dulux, efektem pochwalę się jak już będzie po... :)

gosiunia, Nana86 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 2 butelki lovi aktywne ssanie. Jedną małą, jedną większą. Dzieci później zweryfikują nasze zakupy. Udało mi się dzisiaj dostać 3 bodziaki z długim rękawem za 15 zł. Czysta bawełna. Sobie za to kupiłam luźną tunikę z krótkim rękawem. Teraz jest mi tak gorąco że powietrza nie mogę złapać. Ja na szczęście nie farbuję włosów, mój naturalny kolor mi jak najbardziej odpowiada. Chyba się zdrzemnę bo wyczerpały mnie zakupy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszelkie zakupy butelek i smoczkow i innych detali zostawiam na marzec. Wtedy powinnam miec dosc kasy na wykonczenie takich zakupow i w marcu również odbieramy zamowiony wozek i lozeczko. Do tego czasu jeszcze dokupie ciuszkow dla malej i rzeczy typu kolderki, reczniczki, kocyk dodaktowy i co mi jeszcze przyjdzie do glowy, a sobie na przyszly miesiac planuje koszule i staniki. Tak wczoraj przegladalam swoje rzeczy i znalazlam bielizne ometkowana jeszcze co na swieta dostalam. Jak spojrzalam to rozmiar L, ale majtki totalnie nieciazowe, a przed ciaza nosilam M, wiec zastanawiam się co teraz mam z tym zrobic, bo od poczatku czerwca chcialabym wrocic do treningow (chyba że bedzie cc to moze troche pozniej) i na pewno nie zostane z takim tylkiem i nogami jak teraz mam zaniedbane :p

Monilia dobre wiesci! Bardzo się ciesze :) czekamy na kolejne relacje :)

Pochwalcie się pokoikami jak beda gotowe :) pozytywnie zazdroszcze mozliwosci remontow i dekorowania wszystkiego "na swoim" :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• pompon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam na razie jedną butelką lovi aktywne ssanie. Też na nastawiam się mocno na karmienie piersią, ale po porodzie czeka mnie egzamin dyplomowy i powrót jeszcze na chwilkę do skzoły, więc i butelka i laktator będzie niezbędny raczej. Butelek więcej kupię jak się okaże, że są potrzebne :)

Dziewczyny ja na razie kupiłam jedną koszulę do karmienia o taką http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4979711524.html i jeszcze ze dwie będę dokupować, zastanwiam się czy te o których piszecie z rozpięciami na guziczki sa praktyczne, chodzi mi o tę koniecznośc rozpinania i zapinania. Jak myślicie?

(u tego samego sprzedawcy zamówiłam też legginsy ciązowe lekko ocieplane, mam nadzieję, że bedą fajne, bo legginsy to jedyne w czym się dobrze czuję ;))

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila gratuluję zdrowej córeczki :*
    Butelki chce nam zasponsorować babcia w lutym wiec nie będę jej odmawiać:)

A co do majtek to moja siostra ma taki handelek obwoźny miedzy innymi gatki wlasnie wiec posiłkuję się u niej :) ale rozmiar mnie przeraża z miesiąca na miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:40

monilia84 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon wydaje mi się ze te co ty kupiłaś mogą okazać się praktyczniejsze ale to wyjdzie w praktyce ;) mnie się po prostu bardziej podobały te z guzikami i są na prawdę fajne juz pomierzylam wszystko jest ok! :D

Ja też musiałam zmienić rozmiar majtek ale po porodzie z uciecha kupię mniejsze ;) Oby tylko dojść z powrotem do tego rozmiaru M :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:42

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się i polecam ;)
    Koszula, szlafrok i ręczniczek z kapturkiem dla Nikosia <3 wszystko u jednego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17268970

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:16

beti97, Wonderwall, Bluberry, gosia86, Catyyy, gosiunia, Nana86, MiM, Monika1357, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:26

• beti97 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska super też myślę o czymś takim :) tylko jaki rozmiar kupić ? Przed ciążą wchodziłem w S/M .

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    dziewczyny zwolnienie lekarskie to tylko na 14 dni lekarz wystawia, a potem trzeba iśc po kolejne?
    Ewelinkie mój mówi,że ma prawo na max 3tyg, potem trzeba przyjść po kolejne.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke na miesiąc najdłużej może wystawić zwolnienie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:55

monilia84, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska fajne rzeczy na taki szlafrok poluje;p

Pompon własnie najwięcej nastawia się na karmienie piersią dla mnie nie jest to priorytet i wcale nie bede sie uważac za gorsza matka jak szybko przejde na butelki i na mm oraz nie popadne w jakiś dołek . moja mama też karmiła krótko bo mowila że nawet miesiąca nie dała rady. dla mnie moje piersi są sprawą bardzo intymna i dla dobra dziecka mam zamiar na początku przystawiać ale jak najszybciej chce przejść na butle. żebym tylko tu wojny o karmienie nie wywołała;p

gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:26

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ