X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Acha ;) bo myślałam, że coś ze mna jest nie tak :) mówię o czyms i nie pamiętam :) ale i tak nie mówiłam o wanience :)
    pochwalę się Wam naszym brzuszkiem :) Mała tak się rozpycha, że jest coraz większy :)
    5ee6919671bc6333med.jpg
    a waga....hmmm...z soboty mam 66,4kg czyli 9 kg na plusie. musiałam pare dni odsapnąć od ludzi, bo byłam z wizyta u znajomej i był jej mąż(zazwyczaj go nie było, bo on taksiarzem jest) i mnie pocieszył, że jak mam dziewczynke to nawet jeszcze łądnie wyglądam ale zaraz dodał, że potem zbrzydne... załamka jak ludzie potrafią się wypowiadać o ciężarnej. Mówił też, że poźniej będę wyglądac jak słonica - jak jego żona....masakra. Dlatego sie nie odzywałam, bo miałam depresję i już chciałam się głodzić, ale w dupie to mam czy przytyje 5 czy 10 kg czy nawet 15 przecież ja znam siebie i wiem,że zrzucę. Mąż wciąz mi powtarza, że mi pomoże wrócić do formy :)

Jaki koleś :/

WesołaMama, Catyyy lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy normalego Gullivera z IKEA -->> http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/

Nic wymyślnego, a rośnie razem z dzieckiem ;-)

MiM lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No KotMisia Ty to nas zawsze potrafisz zaciekawić i czekać na ciąg dalszy :D

Ja nie mam dziś pomysłu na siebie leżę i bezmyślnie gapię się w telewizor

A byl u nas dzisiaj przyjaciel z dwulatkiem ale cudny ten dzieciak <3 a jak fajnie mój mąż się z nim bawił aż ciepło się na serduchu robi :)
    A maly artysta zjadł kredkę (Magic taką akwarelę do robienia rysunków na paznokciach) potem napchał laski cynamonu w dziurkę od klucza :) a najlepiej jak podkradał czekoladki i po kryjomu wcinał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia a jaki Ty miałaś ten cukier, że Ci zdiagnozowano cukrzyce?

201505111762.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nie ma co słuchać "mądrych porad", wiadomo, że każda z nas musi przytyć od tego jest ciąża, nie ma sensu objadać się słodyczami czy pić napoje słodzone, le bez przesady :) a uważam, że każda kobieta w ciąży jest piękna, bo ma w sobie drugie życie :)

Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady. Tak jak Wam pisałam wczoraj wyszłam ze spzitala, z powodu plamień, teraz generalnie jest ok, mam się oszczędzać i żyć spokojnie, więc siedzę w domu, dużo leże i powolutku wracam do aktywności. W sobotę mieliśmy jechać z Mężęm na urlop ( około 600km), w zasadzie wszystko było zaklepane, ale z związku z tą sytuacją zrezygnowaliśmy z wyjazdu. Mąż urlop i tak musi teraz wziąśći trochę mi szkoda, siedzieć przez tydzień razem w domu. Zastanawiałam się czy nie pojechać na pare dni do spa, to jest jakieś 120 km od naszego miejsca zamieszkania. Wiadomo, że z żadnych zabiegów nie skorzystam, ale zawsze trochę zmiana miejsca. W tej miejscowości jest też szpital, więc jakby coś się działo to będę mogła szybko podjechać. Jak powiedziałam mojej Mamię o pomyśle to zaczęła mi mówić, że jestem nieodpowiedzialną matką, że jak tak mogę itd. Wydaje mi się, ze godzina w samochodzie to nie jakoś dużo, bardzo dbam o siebie, a na pewne rzeczy i tak nie mamy wpływu, ale po tej rozmowie z nią czuję okropnie. Czy to jest naprawdę tak nieodpowiedzialny pomysł?

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ale rozpisałam, sorry, ale musiałam się wygadać

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy z ikei i takie rosnące. Ale ja sobie ubzdurałam, ze chce z tymi szufladami i teraz myśle nad tym ;)

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa co prawda ja teraz nie miałam plamień, ale wisi w powietrzu wyjazd na weekend :) myslę, że 120 km to mało i możesz jechać, ale wiadomo, basen odpada, tylko krótkie spacery i tam na leżaczkach przy basenie możesz leżeć :) ja tak robiłam, mąż latał z sauny do sauny a ja kimałam na leżaczku przy zmysłowej i relaksującej muzyce :)

No gość muszę wam powiedzieć, że trochę ma niewyparzona gebę, ale jego matka jest taka sama. Jak pracowałam to przychodziła do mnie na paznokcie i potrafiła powiedzieć, że ona nie cieszy się na wnuka - sama na dwóch synów- bo ona chciałaby wnuczkę Aleksandrę.... no szok. Dziewczyna poroniła w 6 tygodniu przeszła gechennę, problemy w ciązy były a ona gada, że wolałaby wnuczkę...no ręce opadają.. w rodzinie nic nie ginie...

Madzia ja juz dawno podjęłam decyzję, że będzie bez szuflady, bo tam będzie zbierać sie kurz :) ale każda z nas zrobi jak uważa :) mi sie podoba jedno, ale jest drogie....i niestety w szufladą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:12

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka ja bym dla własnego sumienia zapytała lekarza jeśli masz taką możliwość czy te 120km jest przez niego akceptowalne, a poza tym czasem w aucie siedzi się dłużej stojąc Np w korku

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-maja-szuflada-pkg-biale-nowosc-i4942985976.html

też masz rację gosiu. Najlepiej jest powiadomić lekarza, że się chcesz wybrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:14

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa wrote:
    Magic nie ma co słuchać "mądrych porad", wiadomo, że każda z nas musi przytyć od tego jest ciąża, nie ma sensu objadać się słodyczami czy pić napoje słodzone, le bez przesady :) a uważam, że każda kobieta w ciąży jest piękna, bo ma w sobie drugie życie :)

Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady. Tak jak Wam pisałam wczoraj wyszłam ze spzitala, z powodu plamień, teraz generalnie jest ok, mam się oszczędzać i żyć spokojnie, więc siedzę w domu, dużo leże i powolutku wracam do aktywności. W sobotę mieliśmy jechać z Mężęm na urlop ( około 600km), w zasadzie wszystko było zaklepane, ale z związku z tą sytuacją zrezygnowaliśmy z wyjazdu. Mąż urlop i tak musi teraz wziąśći trochę mi szkoda, siedzieć przez tydzień razem w domu. Zastanawiałam się czy nie pojechać na pare dni do spa, to jest jakieś 120 km od naszego miejsca zamieszkania. Wiadomo, że z żadnych zabiegów nie skorzystam, ale zawsze trochę zmiana miejsca. W tej miejscowości jest też szpital, więc jakby coś się działo to będę mogła szybko podjechać. Jak powiedziałam mojej Mamię o pomyśle to zaczęła mi mówić, że jestem nieodpowiedzialną matką, że jak tak mogę itd. Wydaje mi się, ze godzina w samochodzie to nie jakoś dużo, bardzo dbam o siebie, a na pewne rzeczy i tak nie mamy wpływu, ale po tej rozmowie z nią czuję okropnie. Czy to jest naprawdę tak nieodpowiedzialny pomysł?

Kochana... Ja uważam, że to SUPER pomysł. Jeszcze tym bardziej teraz, jak miałaś stresujący czas z powodu plamień - trochę relaksu się przyda! Ja dostałam od mamy bon upominkowy do spa, wybrałam się wczoraj, pani dopasowała mi bardzo delikatne kosmetyki dla kobiet w ciąży, miałam masaż twarzy, szyi i dekoltu, przez 1,5godzinki byłam mega zrelaksowana ;-)
    To nic złego dla dziecka!!! Masaże pleców w ciąży panie wykonują jeśli ciężarna leży na boku, bo całkiem płasko nie wolno. W tych czasach wszytko jest idealnie dopasowane dla każdej kobiety - nas ciężaróweczek tez! ;-) Więc jeśli masz możliwość - JEDŹ! Zrobi Ci to na pewno na korzyść, a jak ty się zrelaksujesz i odprężysz, to maluszek też bedzie zachwycony!!! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny,
    nie mogę za dużo rozmawiać z moją Mamą, bo zawsze tak mną zmanipuluje, że cały wieczór zastanawiam się i czuję się jako wyrodna ciężarna.
    mi urlop aż tak nie jest potrzebny, ale widzę, ze mój Mąż juz nie wyrabia praca, mna się sporo zajmuje, remont. Chciałabym, żeby odpoczął.

Niestety z moim lekarzem prowadzącym nie mam jak się spotkać i trochę mi głupio, jak go pytałam o ten długi wyjazd w góry to mówił, że nie ma żadnych przeciwskazań i żebym na spokojnie jechała. Jak w szpitalu z nim rozmawiałam to mówił, że to nic poważnego. W szpitalu jak leżałam to lekarka, która mnie prowadziła miała ciut innne podejście, kazała mi głównie leżeć, natomiast ordynatorka mówiła, że mam za dużo nie leżeć, bo to tylko zwiększa ryzyko zatorowo-zakrzepowe. Różne zdania, ale decyzję muszę niestety sama podjąć.

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuchy macie więc i ja pokarzę swój ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b52be0d7c41.jpg

Mam nadzieję, że Milenka na prawdę okaże się dziewczynką ;)

gosia86, gosiunia, PIGULSKA, Bluberry, katalina, Rika, dorota1987, Catyyy lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka to jeśli wczesniej pozwolił jechać to bym pojechała
    Odpoczniesz zrelaksujesz sie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jak nastawisz się głownie na relaks to jest to przecież nawet i dla Was wskazane! Tak jak Magic pisze - nie wysiłek, basen, czy bieganie, tylko relaks... :) I co z tego, że 120km, przecież w domu na krześle czy w fotelu też siedzisz.. To nie znowu 5 godzin drogi, zawsze można się zatrzymać, rozprostować i jechać dalej ;-) A odpoczynek się przyda, kochana! ;-)
    Ja jak miałam masaż to aż mi się przysypiało a Małemu chyba bardzo to pasowało, bo brykał :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta !!! po miesiącu mam laptopa !!! a więc nadrobić was nie dam rady bo to z 50 stron ja nie więcej... :)

w poniedziałek kupiliśmy wózek x-lander x-move, nowy fotelik (mieliśmy używany z allegro za 150 ale okazał się jakiś taki nie pewny) więc kupiliśmy nowy maxi-cosi cabriofix kolor GREY

http://www.x-lander.pl/product,xmove.html kolor GREY

no i jak na razie jest decyzja że rodzimy się w wodzie :) podobno jest lżej, ciepła woda niweluje ból (a ja nie chcę puki co znieczulenia zewnątrz-oponowego, tylko znieczulenie wziewne) zobaczymy jak to będzie a wy co o tym myślicie ? jakieś doświadczenia w porodzie w wannie ?

a no i jutro szukam szkoły rodzenia....

w poniedziałek miałam usg i mały ma 586 gram i wszystko bardzo dobrze się rozwija....

no więc tyle u nas słychać :)

gosiunia, kika79, PIGULSKA lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie, chwalę się i ja, a co! :D Skoro dzisiaj zaczynamy 23 tydzień ciąży, to pochwalę się moim brzucholem - pełne 22 tygodnie ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e57a97d78f59.jpg

WesołaMama, gosiunia, gosia86, kika79, Bluberry, PIGULSKA, katalina, Rika, Eklerka, dorota1987, Catyyy lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak w skrócie. Wczoraj zadzwoniła tesciowa, ja po wizycie. Dól jak rów. A ta do mnie czy wysłałam babci kartke. To jej mowie ze zapomniałam. Ze duzo problemow, ta cukrzyca, te skurcze, ulozenie małej. I jeszcze jestesmy na jednej wyplacie bo Miś ma zastój. To mi moralniaka puściła jak nie wiem co. Ale to nic w porównaniu z smsem jakiegoo napisała do misia. Wyszło , że jesteśmy egoiści i gowniarze. Bo telefon wg niej nie wystarczy. Miś to się tak wkurwił, że głowa mała.
    I dziś sms. Ze ona wie ze jest najgorszą matką na świecie, ale kiedys tak nie było, mieli dobry kontak. Czyli od kiedy jest ze mną jest gorzej.
    Jak byliśmy na święta to powiedziła do Misia że on jeszcze gówno wie o życiu. bo ona taka doświadczona, 2 rozwody, całe życie w jednej pracy i taka życiowa. Tak mnie wkurwiła, że szkoda słow.

A cukier miałąm 159 po 2h.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej KotMisia to faktycznie kiepsko jej wyszło
    Ale to tylko teściowa więc nie ma co się przejmować
    U mnie też jest zamieszanie w rodzinie bo trzeba zrobić pomnik na ojcu i wielkie zamieszanie a co najlepsze to robi je moja mama bo każdego z nas mówi co innego i wychodzą potem szopki
    No cóż takie uroki dużej rodziny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja dziewczyny !! Czytam sobie o łóżeczkach, wchodzę na linka Magic patrze i nie wierze.

Teraz nie chodzi mi o łóżeczko ale o pokój :P Już wyjaśniam:

Pare dni temu pisałam,że znalazłam używane łóżeczko na olx 7 km ode mnie, białe z żyrafką, nie wiem czy któraś pamięta. Na ogłoszeniu jest wklejone zdjęcie łóżeczka, które stoi w pokoju.
    http://olx.pl/oferta/lozeczko-dzieciece-CID88-ID8nYHN.html

I teraz wchodzę na aukcje podana przez MAGIC I co widzę ten sam pokój ale łóżeczko inne wprawdzie.
    Jak to możliwe, że dwie osoby mają taki sam wystrój, Niemożliwe, czyli mój Pan
    prawdopodobnie skopiował zdjęcie z neta i wstawił, że niby swoje....?

Piękne brzuszki macie dziewczyny, jestście wszystkie bardzo zgrabne mamuśki ;)
    A ty Magic nie przejmuj się jakimś bucem. Nie lubie takich wieśniaków, kórzy obrażają swoje żony...

Jagodka ja myśle, że to 120 km to nie tak daleko i możesz jechać i tam spokojnie wypoczywać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:56

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ