X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ofeline obstawiam że pewnie skopiował zdjęcie :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Widziałam w sklepie dzisiaj płyn do higieny intymnej biały jeleń dla skóry wrażliwej to o tym piszecie? Czy o najzwyklejszym mydle szarym?
    Puella dzięki za link na te podkłady bo też sobie zamówie je, pewnie 14 szt.
    Ja wybieram się na macierzyńskie 80% na rok. W lutym też mam zamiar zaszaleć z zakupami;)Ja mam tylko ubranka, łóżeczko które dostałam od mamy muszę je tylko pomalować. Kupujecie pościel z baldachimem i innymi bajerami?;) Już nie mogę się doczekać zakupów dla bobasa;)
    Ja byłam dzisiaj u okulisty bo mnie oczy bolą i pieką od jakiegoś czasu a dawniej miałam problem z wysokim ciśnieniem w oku. Okazało się że cisnienie mam ok, wzrok tez. Okulistka powiedziała że często spotyka się z ciężarnymi z tymi objawami że przejdzie mi po ciąży. Mówiłam jej że uzywam kropelek bez konserwantów kupionych w aptece to mowiła zebym uzywała w ostateczności ale raczej unikała bo nikt nie wie jak takie substancje działają na dziecko. Zaraz zadzwonie umówić się prywatnie do lekarza innego niż ten który prowadzi moją ciąże. Troszkę mnie denerwuje mój lekarz bo nic mi nie mówi dosłownie. Sama wyciągam informacje- a ile mierzy, jak jest odwrocona, czy moge zobaczyc itp Już nie wspomnę o płci bo cały czas mówi ze ma słabe usg i nie może mi powiedzieć, a ja troszkę chcę już wiedzieć bo w lutym chcę robić zakupy, zresztą ciekawość mnie zżera;)
    Dorotka śliczne zdjęcie Jasia dodałaś chyba to wczoraj było. Też takie chciałabym miec;)
    Miłego dnia dziewczyny

Ja kupuję zwykłe mydło w kostce - biały jeleń. Ale nie wiem czy nie kupię w płynie - chyba będzie delikatniejsze do mycia.

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic sa tez łóżeczka z zamykana szufladą ;) ależ mam rozkmine ;) hihi

Jagódka tez bym gdzies pojechała, ale przed remontem z kasa kiepsko, wiec siedzimy w domu.

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hehe Ofeline obstawiam że pewnie skopiował zdjęcie :)

No raczej :) a ja myślałam, że będę jechała oglądać łóżeczko z tego zdjęcia ale okazuje się, ze nie. Nie jest to dziwne, że nie zrobił fotki swojego prawdziwego łóżeczka??

Może coś kombinuje...

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziękuje kochane za gratulacje ale jakoś nie umiem jeszcze myśleć, że będzie to córka z tego względu że gin na 99% tak stwierdził a nie na 100 %. A i usg było bardzo szybkie więc nie wiem po czym to poznał.

Ale opierając się na moim przeczuciu to pewnie jest dziewczynka bo czuje tak od ujrzenia 2 kresek na teście ciążowym :)

Gratuluje pozostałym pozytywnych wieści :*

Ofe - mi gin tez powiedział ze na 99% bo na 100% to moze powiedziec tylko po porodzie. I juz pare osób tez mi tak mowiła ze wielu lekarzy tak mówi. W sumie to ma rację.

gosiunia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja pamiętam ta aukcje i pisałam Ci wtedy ze koleś pozbywa się łóżeczka po zaledwie 3 miesiącach dziwna sprawa :/

Ja prawie pół dnia poza domem, byłam babci potem u mamy i zleciało, a teraz mąż maluje ostatnią ścianę i nareszcie będzie koniec remontu!! Wczoraj skończył szlifowanie, syf niesamowity :/ także Catyyy możemy sobie podać ręce juz mam po dziurki w nosie sprzątania :(

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wieści i pięknych brzuszków :D

Ja od początku mam już +8kg i dzisiaj poraz kolejny usłyszałam od znajomej jaki to wielki mam brzuch, że ona taki miała jak szła do porodu...wtf??? A jaki mam mieć do diaska w końcu jestem juz w 6 miesiącu ciąży :P na szczęście wstawiła się za mną szwagierka i stwierdziła że jestem wysoka mąż tez to pewnie dzidziol też będzie spory a laska która tak powiedziała jest drobna, 20 cm niższa wiec co się porównuje masakra :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka chyba Ty wklejałaś zdjęcie ściany w pokoiku z owieczkami czy mogłabyś wkleić jeszcze raz
    Bo nie wiem czy uda mi sie znalesc w gąszczu stron i postów a chciałabym pokazać mężowi
    Na razie Pola będzie z nami w sypialni i chciałabym jakoś przyozdobić jej kącik
    A sciana gdzie będzie łóżeczko jest ciemno brązowa budyń czekoladowy więc tylko jasne aplikacje mi pasują

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:41

gosia86 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne brzuszki.

Inesko - gratulacje.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolka
    Szukam inspiracji w necie ale jedynie podoba mi się coś takiego
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc86bc17933b.jpg
    A ścianę mam nawet odrobinę ciemniejszą niż ta
    A z owieczkami nic ciekawego nie znalazłam

slash lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wydaje mi się że to łóżeczko z Ikiei nie rośnie z dzieckiem i tak po dwóch latach będziesz musiała zmienić. Moje będzie miało łóżeczko po starszej siostrze i ma wielkość 140*70 i Młoda spała w nim do ukończenia drugiego roku życia bo się potem już nie mieściła w nim.

A to z ikiei ma 120x60.

Ale oczywiście zrobisz jak uważasz - to tylko moje zdanie.

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska pamietam, ze mi odpisalas wtedy. Ja napisalam wiadomosc do tego pana z zapytaniem czemu tak krotko uzytkowali,odp, ze dostali turystyczne lozeczko i dziecko w nim spi do tej pory. Narazie nie dzwonilam zeby sie umowic na ogladanie bo maz maluje nasz pokoj po pracy i nie ma czasu.
    tym samym lacze sie w remontowym bolu,ale jutro juz koniec :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Nejcik wydaje mi się że to łóżeczko z Ikiei nie rośnie z dzieckiem i tak po dwóch latach będziesz musiała zmienić. Moje będzie miało łóżeczko po starszej siostrze i ma wielkość 140*70 i Młoda spała w nim do ukończenia drugiego roku życia bo się potem już nie mieściła w nim.

A to z ikiei ma 120x60.

Ale oczywiście zrobisz jak uważasz - to tylko moje zdanie.
    MiM, pisząc, że "rośnie" razem z dzieckiem miałam na myśli właśnie okres od narodzin do 2-3 lat, nie ma chyba takich łóżeczek, które można używać do 5 roku życia dziecka, wg mnie 2-3 lata to i tak spoko, dobrze, że w ogóle będzie mogło spać w nim dłużej niż przez pierwsze miesiące ;-)
    A dla 3 latka kupimy już poważniejsze, większe łóżko, to będzie czekało w kolejce na drugiego lokatora :D

madziorek lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu wlasnie zauwazylam, ze mam kostki u nog jak balony i jeszcze nie chwalilam sie, ze od wczoraj z niewielkimi przerwami meczy mnie zgaga po wszystkim co zjem.
    Hmm.. Uwielbiam byc w ciazy :)

Eklerka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik sa takie łóżka ale kosztuja ok 2-3 tys. Dla mnie rosnące lozko to wlasnie tak do 2-3 roku życia. Niestety takiego 140 nie wstawię do sypialni, a początkowo tu bedzie Młody mieszkać ;) no i ten bok odkręcany, ze sobie wyjdzie sam oczywiście po dokreceniu belki ochronnej ;)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline takie uroki niestety ;)

Ja sie nie wypowiadam i łóżeczku bi dostaniemy a jak to mówią darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 22:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik mój chrzesniak mając 2 latka jeszcze spokojnie spał w łóżeczku 120x60 :)

Ofelaine my na szczęście też już kończymy remont :) a zgage mam prawie dziennie dokładnie takie uroki ;)

Dobrej nocki :*

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam zrobione miejsce koło naszego łóżka. Jak będziemy mieszkać na swoim to się pomyśli. Ja jutro jadę do babci. Może będę już mogła odebrać przesyłkę ze Smyka to miałabym po drodze. Ogólnie czekam na swoją kartę Bożonorodzeniową na 350 zł bo niestety zaginęła na poczcie i mają dosłać drugą. Kupiła bym za to m in kosmetyki i rzeczy niezbędne z apteki. Dokupiła pieluch. No ale muszę czekać a im się nie spieszy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - wyglądasz ślicznie i masz idealny brzuszek, a ja to bym chciała przytyć więcej, bo na razie tylko 3 kg i wszystko poszło w brzuch i pupę i wydaje mi się, że mam zapadnięte policzki trochę nadal po 1 trymestrze :/
    W ogóle wszystkie brzuszki macie śliczne :* Jak dorwę kabelek to swoje też wrzucę :)
    Łóżeczko będę kupować z odkręcanym bokiem - na początku będzie jako dostawka - i bez szuflady, bo mi nie potrzebna. Mam aż za dużo szaf na trzymanie wszystkiego.
    Jagódka - jeśli nie dostałaś nakazu absolutnego leżenia to jedź :) Maseczki i masaż buzi można w ciąży robić, a na pewno dobrze Wam zrobi taki wyjazd :*
    Gosia - bardzo ładny ten motyw z drzewkiem, ale wydaje się trudny do wykonania. Łatwiej by chyba było przykleić jakieś naklejeczki, na allegro jest pełno, może akurat?
    Może coś takiego?
    http://allegro.pl/naklejki-sciane-scienne-motylki-kwiatki-zestawy-i4814636996.html

http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-koty-kotki-zwierzatka-60-cm-i4801601876.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 23:33

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ