X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie :)

a My dziś witamy się w 26 tygodniu :)

Gosiu ale się uśmiałam z tej ciemieniuchy ;)

gosia86, Bluberry, PIGULSKA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe to musze do pepco zajrzeć moze i u nas są takie sliczne ;))

własnie dobrze ze komplikacji nie było i mały zdrowy. podobno tatusiek jest w szoku że odebrał poród;) ale podziwiam ich tez a zwłaszcza ja za zimną krew ;)

a co kupowałas ciekawgo??

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się u nas dziś studniówkowo:-)
    Matko ale zlecialo teraz to będą dni uciekać jeszcze szybciej.

Mam dziś okropny dzień od rana ból głowy ze na oczy nie widzę i co chwila płacze nie.wiedzieć czemu normalnie mam dość a na dodatek mam od rana mdłości,których nie miałam aż do dnia dzisiejszego.

Ofelaine, gosia86 lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Ofe to musze do pepco zajrzeć moze i u nas są takie sliczne ;))

właśnie dobrze ze komplikacji nie było i mały zdrowy. podobno tatusiek jest w szoku że odebrał poród;) ale podziwiam ich tez a zwłaszcza ja za zimną krew ;)

a co kupowałaś ciekawego??

Oczywiście ciuszki dla kluski mojej, śpiochy, kaftaniki, body, komplecik fajny i dla siebie koszule do karmienia. Nakupiłam na 160 zł i przesyłkę mam gratis. :) Jak dojdzie paczka to wrzucę zdjęcia ;) Musze się chyba opanować bo ta moja córka to na 99 % jak się coś zmieni to będę musiała polowe ciuszków oddać szwagierce.

Teraz może zacznę kompletować kosmetyki i coś dla siebie. ;)

gosia86, gosia86, pompon lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika polubiłam za studniówkę a nie za te okropne dolegliwości ;)

kika79 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ineska przede wszystkim kciuki zaciśnięte :)

A ja jestem podekscytowana bo przyszły dzisiaj moje paczki z allegro :D
    Najpeirw legginsy i koszula do karmienia, obydwie rzeczy super, koszula 95% bawełna i 5% spandex, pomierzyłam i ''wyjście'' do karmienia wydaje się być praktyczne, a w legginsy od razu wskoczyłam. Polecam zatem :) http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4979711524.html

No i mega paka od użytkownika http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773.

ba9373e008cff174med.jpg

Ogólnie jestem bardzo zadowolona, wszystko się zgadza, fajnej jakości wydają mi się prześcieradełka, pokrowce, pieluszki. Jestem zielona w temacie więc brałam troszkę w ciemno, ale wszystko wydaję się być okej. Poczułam jak to macierzyństwo staje się bardzo realne, jak za kilka miesięcy będę tego wszystkiego używać, nosić Tośkę w beciku i zmieniać wielkie podkłady w siateczkowych gaciach :D ja zamówiłam te z bella mamma i z canpolu, mają taki brdziej profilowany kształt i przylepiec, więc myślę, że na początek super. No i aspiratorek też zamówiłam z canpolu, do niego nie trzeba filtrów, a kosztował niecałe 20zł. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Przyszła też wanienka - super i stelaż do wanienki to jedyna wtopa, bo jest uszkodzony, jedna nóżka jest wygięta i bardzo niestabilnie stoi, nie wiem czy to wada produkcyjna czy powstała w transporcie, ale będę pisać z prośbą o wymianę. Z babeczką super kontakt, jak zapomniałam napisać rozmiaru majtekto dzwoniła i dopytała, także mam nadzieję, że będzie w porządku. I ogólnie polecam :)

Wonderwall, gosia86, beti97, kika79, Ofelaine, Catyyy, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekam na zdj;) ja też czekam na ciuszki zamówiłam pieluchy tetrowe i rożek dla małego za 25 zł;p więc też fajna cena;p
    i też szukam teraz koszul ale nie mogę się zdecydowac;p

kika już blizej niż dalej ;))

pompon ale masz już duzo rzeczy ja to daleko w tym wszystkim jestem szok;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:37

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska świetna wiadomość, mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i będziecie mieli w domu wspaniałego synka.

A ja odpoczywam i dalej zastanawiam się czemu mój Jaś taki duży. Jak dziecko za małe to jest strach a jak duże to też. Ciekawe czy się tam pomieści. Ale jak pobolewa mnie teraz czasem brzuch miesiączkowo, to chyba dobrze, chyba macica pracuje, prawda?

Gratuluję wieści z wizyt:)

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ja też za studniówkę polubiłam
    Paulinqa to musiał być dla nich szok ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło
    Mnie też mama urodziła w domu. Ojciec będzie wtedy w pracy brat miał 17 lat telefony na wiosce 3 na krzyż. Brat poszedł do sąsiada wezwać pogotowie to nie chcieli przyjechać bo młody dzwoni to pewnie jaja sobie robi. Dopiero oddzwonili do sąsiada i on potwierdził że mama w ciąży to wysłali karetkę
    A jak już przyjechali to byłam już na świecie
    Ale 6 dziecko to pewnie też szybko poszło :)

Sąsiadka kilkanaście lat temu urodziła w karetce bo nie zdarzyli do szpitala dojechać ale to też był kolejny poród a nie pierwszy

Ofeline tak na prawdę to żadna z nas nie ma 100% pewności co do płci :) na 100% to sie dowiemy jak urodzimy
    U mnie też by były jaja gdyby urodził sie chłopak:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, niezła historia z tym porodem. Dobrze chociaz, że to nie pierwsze dziecko, bo mogłaby być panika :D gratulacje dla nich, niezłe przeżycie. No i najważniejsze, że żadnych trudności nie było i z dzidziolem wszystko dobrze :)

Oj jakby u mnie chłopak znienacka wyskoczył to by miał przechlapane, większość kwiatki i róż... ;) Ale pan doktor już tak Tosiaka popodglądał dokładnie, że ma opcji!

No dziewczyny ja to taki typ, muszę wszytsko mieć wcześniej już zaplanowane, pokupowane, przygotowane, żeby czuć się bezpieczniej i lepiej. Głupota trochę bo dopiero za miesiąc się przeprowadzam, więc teraz u mamy w mieszkaniu jestem i to wszytsko tu składuję. Tę wanienkę to za cholere nie wiem gdzie będę trzymać ;p Ale jestem szczęśliwa!

Wózek i fotelik kupują drudzy dziadkowie, łóżeczko i materac przy okazji mebli do naszego pokoju po malowaniu i zostaje przewijak, termometr - może któraś poleci jakiś sprawdzony ??,laktator, pampki, mokre chusteczki, octenisept i pewnie jeszcze jakies linomagi czy inne cuda i dla mnie koszule, cyckonosze, szlafrok.A rzeczy typu bujaczek, mata edukacyjna, karuzela do łóżeczka zostają na prezenty, bo już wszyscy pieją, że nie będą mieli z czym małej odwiedzać :P

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:41

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:27

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko - ogromne gratulacje, super wiadomość! Życzę duuużo dużo powodzenia dla Was i Maciusia!!! ;-)

Wow, pompon, ale zakupy! :D Super, każda z nas już chyba wpadła w szał i coraz bliżej czuje ten klimat!! :D

DZIEWCZYNY, ja się dzielę kolejną nowością, moja szwagierka poleciła mi wanienkę składaną

-> http://www.smyk.com/karibu-wanienka-skladana,p1066499005,swiat-niemowlaka-p

Oni mają niewielkie mieszkanko, a taka zwykła zajmuje sporo miejsca i mówiła, że ta sprawuje im się idealnie, bo potem ją składają i wieszają w szafie, jak się ją złoży to jest płaściutka.
    Według mnie super rozwiązanie, ma nóżki i jest bardzo praktyczna, nawet w podróż. Bardzo zachwalali i my też się na taką skusimy ;-)

inessa lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:27

• Puella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    no właśnie z koszulami nocnymi jest problem, ja kupiłam dwie:

1) http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-fashion-xl-i4860399158.html
    wzięłam XL ze względu na wzrost, bo mam 175

2) http://allegro.pl/show_item.php?item=4960856952
    wzięłam L, bo na codzień nosze M/L.

i obie za duże :-( wyglądam jak w worku :P ale w sumie nie wiem ile jeszcze brzuch urośnie, ale jak teraz jakaś mi wpadnie w oko to chyba wolę kupić mniejszą, niż znów za dużą :)

Byłam w stacjonarnym sklepie Italian Fashion i na żywo pooglądałam wszystkie ich koszule. Jakość super - bawełna gruba, porzadna, więc moim zdaniem dobry wybór. Jedyne moje zastrzeżenie, że rozmiary zdecydowanie zawyżone. W L topiłam się - bardzo szerokie są, więc pobrałam mniejsze. XL wydała mi się ogromna. Pamiętaj, że zawsze możesz wymienić na mniejsze (ja tak zrobiłam). Nawet jak jeszcze trochę przytyjesz do porodu, to po porodzie od razu dużo kg zleci, także też nie ma po co sobie tych zapasów robić.

Wonderwall lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:02

Catyyy, MiM, pompon, katalina, Bluberry, Puella, gosia86, Wonderwall, beti97, kika79, Agusia246, Nejcik, inessa, AGA 30, Nana86, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    o matko, no to nieźle :-) ale chyba takie szybkie porody są mniej bolesne?
    nie pytałam czy bolesne czy nie ale wydaje mi się że nie;p bo nic nie czuła wieczorem że się zbliża.. ale sama bym nie chciała tak przy 1 dzziecku;) ale z tym starszym też miała lekki poród ponoć.;)

Rika śliczny brzuszek;p mi daleko do takiego;)

Rika lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ale bajer z tą wanienką :) A cena jeszcze lepsza :)

03.02.2014
  • Catyyy Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika śliczny brzuszek, ja też chce już taki duży :)

Rika lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko to świetne wieści :)

Rika ale duuuuży brzuch :)

Rika, inessa lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ