Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie na połowkowym Jagienka miała 365 g
17 dni póżniej 540
a 6 dni później 640
Witam się z Wami,
czytam na bieżąco ale nie mam czasu wczuć się bo mam moją anorektyczkę na glowie i powiem Wam ze jest masakra!!!!!!
Wczoraj dała w siebie wmusic trochę herbaty ale czarnej bo owocowa ma już 3-4 kcal w kubku
-
Czesc
Karolcia nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, a te 2 dni roznicy to naprawde niewiele.
Aniol wspolczuje bo wiem co to znaczy przebywac i rozmawiac z anorektyczka. Moja bardzo dobra kolezanka chorowala kilka lat, niestety 2,5 roku temu zmarla wazac 27 kg.
Ilez ja jej sie natlumaczylam zeby zmienila swoje podejscie..... Ale to ciezka choroba bardzo trudna do wyleczenia. Im dziewczyna mlodsza tym ma wieksze szanse, moja koleanka byla juz pelnoletnia i nie chciala sie leczyc mimo ze byla w kilku szpitalach. Rodzina nie chciala jej ostatecznie ubezwlasnowolnic bo sie wstydzili co ludzie powiedza i ze ona sama im tego nie wybaczy. No i dziewczyna zmarla
Magic gdzie ty sie podziewasz ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:33
-
Hej dziewczynki
Ofelaine ale smutna historiaA Tobie Aniołku i tej dziewczynie współczuję...anoreksja to głównie choroba o podłożu psychologicznym i dlatego ważne jest wsparcie najbliższych trzeba pomóc tej nastolatce bo marnie skończy...oby wyszła z tego
Karolcia staraj się nie myśleć o tym za dużo najważniejsze że z dzidziusiem wszystko w porządkuod każdego parametru jest jakaś granica dopuszczalnego błędu tak jak pisze Madziorek.
Madziorek smacznego "drinka" -
Witajcie kochane, witamy się w 23 tygodniu!
Czyli wg mojej książki "W oczekiwaniu na dziecko" zaczynamy 6 miesiąc!
Jestem tak zabiegana, że czasu brak na cokolwiek, a o forum nie wspomnę, nie mam kiedy poczytać dokładnie...
U nas wszystko dobrze, w poniedziałek wizyta u mojej ginki, mamy 4,5kg na plusie, mój Bajeczek rośnie zdrowo, tylko muszę trochę przystopować i się oszczędzać, zwolnić trochę, bo za dużo wysiłku - tak powiedziała ginka. Za 2,5tyg mam robić glukozę.
Wczoraj dentysta, na szczęście wszystko super, nie mam krwawienia dziąseł ani żadnych ubytków, mogę pokazać się w kwietniu, ale jakby było mi już ciężko to po porodzie
Poza tym Antoś szaleje w brzuszku, ostatnio brzucho skakał we wszystkie strony świata
DZIEWCZYNY! Polecam Wam wejść na stronę smyka, bo są ogromne obniżki, ja kupiłam mnóstwo rzeczy za grosze, pajace czy body wychodzą po 10-12zł a jakość jest świetna, nie kupowałam wcale rozmiaru 56, bo dostałam od koleżanki, także kupiłam od 62 wzwyż, nawet jesienno-zimową kurteczkę na 74, przeceniona ze 100zł na 40zł!! Zajrzyjcie koniecznie)
Ściskam Was wszystkie, trzymam kciuki, żeby każdej wszystko dobrze się układało i jestem z Wami myślamiJak tylko mogę to wpadam, ale czas goni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:59
PIGULSKA, monilia84, gosia86, kika79, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
A ja tylko chciałam powiedzieć Wam dzień dobry
Jedziemy do diabetologa. Prosimy trzymac kciuki żeby nas przyjęli. Za każdego kciuka dziękujemy stokrotnie!
gosia86, Catyyy, Puella, Nejcik, Jagódkaaa, katalina, Anioł, kika79, gosiunia, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
KotMisia kciuki zaciśnięte
Karolcia co do wagi to moja Mała na połówkowym miała ok 380 g. Też nie była jakaś szczególnie wielka, czuję jej ruchy , ale jest delikatna. W piątek lecę zrobić krzywą cukrową i resztę badań. Nastawiam się już psychicznie. Dzisiaj spałam ponad 12 godz. Ja nie wiem co się dzieje że tyle przespałam. Za 2 tyg wizyta u gina i początek 3 trymestru. Już się doczekać nie mogę.
-
pewnie, każde dziecko jest inne, jedno będzie mniejsze drugie większe, każde rośnie w swoim tempie, nie ma się co tym przejmować
Grunt, żeby zdrowe były nasze Bąbelki a niech rosną sobie tak jak im odpowiada
Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Cześc Dziewczyny,
Trochę się znowu nie odzywałam, bo nie mogę wysyłać wiadomości z telefonu, a nie miałam dostępu do internetu w komputerze.
Karolcia nie martw się będzie ok, ja też niestety miałam przygodę ze szpitalem. W piątek zaczęłam plamić, pojechaliśmy na ip i do wczoraj trzymali mnie na oddziale. Na szczęście nie wygląda to na nic poważnego, z łożyskiem ok, z Synkiem też, najprawdopodobniej szyjka coś podkrwawiła. Mam teraz nakaz leżenia, więc pokornie odpoczywam, na szczęście już w swoim łóżku.
Na wypisie też mam wpisane " zagrażający poród przedwczesny" - to standardowe rozpoznanie, które w zasadzie chyba większości kobiet wpisują, które zgłaszają się ze skurczami, skróconą szyjką czy jak ja z krwawieniem.
Trochę Wam zazdroszczę tych różnych zakupów, ja za bardzo teraz nie mogę się ruszać z domu, więc przeglądam internetowo stronki i powoli kompletuje wyprawkę. -
Catyyy wrote:witam,
akcja remont trawa i bałagan wszędzieto dopiero trzeci dzień, a już jestem zmęczona tym remontem. Najgorsze jest przede mną - sprzątanie po remoncie. wszystko do prania, trzepania i mycia. majówki pomocy
Kochana, nie strasz, bo my też zaczynamy niebawem remont pokoiku a ja muszę się stosować do poleceń ginki i dużo odpoczywać, a tego się boję, bo nie usiedzę w miejscu, taka Zosia - Samosia ze mnie całe życie...
Trzymam kciuki za szybkie odsprzątanie, efekt będzie super na pewno!!
Tylko uważaj Caty na siebie i bąbelka!!
Catyyy lubi tę wiadomość
-
Ojjjj staram się nie przemęczać, ale tego pyłu po szlifowaniu ścian wszędzie pełno i mimo zabezpieczeń dostaje się w każdy zakamarek. Także cały dom będzie do odświeżenia
A wiecie, że facet nie sprzątnie tak jak kobieta i jak sama nie zrobię to nigdy się nie pozbędę bałaganu. Mam nadzieję, że jeszcze tylko dwa dni i koniec, będę mogła zająć się sprzątaniem generalnym i zakupieniem dodatków i innych pierdół by nadać życia pustemu pomieszczeniu.
Nejcik lubi tę wiadomość
-
Jak nie urok to sraczka! Kurczę od wczoraj boli mnie ręka - dzisiaj doszedł ból ucha. Kurcze co jeszcze.
Karolcia mój młody na połówkowym niby ważył 275gr a dwa dni później już 345 gr. Lekarz z połówkowego się pomylił więc nie masz co się martwić. Z maluchem będzie wszystko OK! Tylko sie oszczędzaj!
Nadulek masz ten wyrok sądu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:15
03.02.2014 -
Powodzenia na wizytach. Te z Was co już były to gratuluję dobrych wieści. A Karolcia nie stresuj się ta waga to zazwyczaj nie jest dokładna, zawsze są granice błędu.
MiM - trzymaj się zdrowo!
Ja dziś byłam w przedszkolu, na występie z okazji Dnia Babci i Dziadka. Była tylko moja mama bo teściowie na wizycie u lekarza - onkologa
Ale występ udany, wesoły! Potem poczęstunek ciasta, ciasteczka i upominki dla dziadków.
Dopiero wróciłam. Chciałam od razu zabrać córkę do domu ale ona stwierdziła że chce zostać i pobawić się z koleżankami
Generalnie czuję się ok. Od dziś zażywam żelazo bo mi wyniki nieco się pogorszyły.
MiM lubi tę wiadomość