Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alma uśmiałam się z tych pampersów dla dorosłych
na szczęście Puella już nas poratowała linkiem do fajnych podkładów
ja na pewno je zamówię
Alma a jakie masz te bóle brzucha opiszesz?
a co do wymiarów to u nas wychodzi że wg główki jest młodsza niż wg brzuszka czy kości udowej ale lekarze mówią że to normalne i żeby się nie martwić
może ma małą główkę bo to kobieta
Ofeline gratuluję córeczki :* czekamy na relacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:17
gosiunia lubi tę wiadomość
-
A to ja szukam łoża do sypialnimadziorek wrote:http://olx.pl/i2/oferta/lozko-CID628-ID8uBWL.html#:10fd1e0a89
Za duzo powiedziane lozko to jest raczej kanapa

kochane majtki siateczkowe w jakim rozmiarze zamówić? normalny rozmiar czy większe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:21
-
Gosiu Masz, linka na te podkłady bo ja dziś oglądałam w rossmanie z Belli i normalnie się zalamalam.
Jak urodziłam Angelike 19 lat temu to po porodzie dostawalo się lignine i to bez ograniczeń i nie wolno było nosić bielizny a majtek siateczkowych nie było,a 15 lat temu też dawali lignine i już było.wolno bieliznę nosić.
I wiecie tak po zastanowieniu to wolałabym ta lignine niż te podkłady belliWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:30
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Kika wpisz sobie np. na Allegro podkłady Hartamnn, to na pewno znajdziesz. Belli to takie duże prostokątne pieluchy są...ale moim zdaniem po domu są jak najbardziej OK. Ja do szpitala i pożiej już w domu na noc zakładałam Hartmanna, bo sa "pewniejsze" i chłonniejsze. Za to Belli są przewiewniejsze, bo nie mają tej dodatkowej warstwy kleju, więc sprawdzają się w ciągu dnia.
Gosia majtki siatkowe możesz spokojnie zamawiać w rozmiarze w jakim nosisz obecnie, bo są one rozciągliwe (przynajmniej te moje taie byłam, a kupiłam jakies pierwsze lepsze na Allegro).
-
Puella no własnie słyszałam o tym, ze ta waga to jest takie trochę pi razy oko, choć może to zależy od jakości sprzętu
Ale pomyłka prawie 1,5 kg to już przesada. Ale i tak Cię podziwiam kochana, musiałaś być bardzo dzielna ;*
O tak i dziękuję również za link do tych podkładów, zawsze lepsze niż moje ekstremalne pampersy
Gosia bóle mam dokłądnie takie jak na miesiączkę, często budzą mnie w nocy, ale raz mi się zdarzyło, ze oprócz brzucha ból promieniował również z krzyża, a to już wymaga kontroli u gina, bo sam mi powiedział, żeby zwłaszcza tych krzyżowych nie lekceważyć.
A co do Twojej malutkiej, to pewnie właśnie ma mniejszą głowkę bo to kobietka
Ofe również gratuluję córci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:44
-
http://allegro.pl/hartmann-podklady-poporodowe-premium-14szt-midi-i4998156046.html
mi po łyżeczowaniu napchali ligniny w majty a jak ze mnie chlusneło to i tak ta lignina nic nie dała a miałam jeszcze podpaskę
tak sobie to wyobrażam że po porodzie pewnie jest podobnie jak po łyżeczkowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:42
kika79, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dzięki MiM
matko czuję się jak dziecko we mgle, kompletuję wstępnie koszyk na allegro z rzeczami dla siebie i dziecka i to czarna magia
pytam męża czy wie co to jest ciemieniucha?
a on na to jakaś miejscowość?
kika79, alma, Anielka, Karolcia88, PIGULSKA, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Mi znowu wszystkie znajome polecają Fride i zachwalaja, sama już nie wiem tyle tego jest
Gosiu twój małż jest nie do pobicia,padlam:-D
Dziewczyny mam pytanie,wam też tak nogi puchną? Bo ja od tygodnia wieczorami nie mam kostek normalnie a nogi jak kłody szerokie a zimę mamy,aż się boję na wizycie muszę ginowi powiedzieć mam nadzieję ze to nie jest kolejne jakieś przyblakane chorubsko:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:04
gosia86 lubi tę wiadomość
gosia86 wrote:Dzięki MiM
matko czuję się jak dziecko we mgle, kompletuję wstępnie koszyk na allegro z rzeczami dla siebie i dziecka i to czarna magia
pytam męża czy wie co to jest ciemieniucha?
a on na to jakaś miejscowość?

Gosia nie jesteś sama. Ja to już w ogóle nie wiem za co się zabrać, co wybrać, co będzie potrzebne itp. Po prostu tukan na tropie
O fridzie słyszałam dużo dobrego, ale to głownie z pamiętników belly. Szczerze, to nawet nie wiem jak to wygląda
haha, dobre z tą ciemieniuchą
Ech, nasi mężczyźni, to już w ogóle zagubieni w akcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:05
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja tez polecam Fridę, Sopelek, Katarek....
Kika...mi tak puchły pod koniec ciaży, dużo wody się magazynowało. O pierścionkach/obrączce musiałam zapomnieć na kilka miesięcy. Na razie odpukać nie puchnę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:14
kika79 lubi tę wiadomość
-
Kika też mam problem z łydkami, często odczuwam tzw. "cięzkie nogi". Gin mi tłumaczył, ze to krew wolniej krązy i robią się zastoje. Najlepiej unikaj stania, bądź długotrwałego siedzenia w jednym miejscu. Staraj się jednak ruszać i wykonywać stopami krążenia, kiedy tylko możesz. Poproś też męża albo sama jeśli zdołasz wykonuj masaże nóg, aby pobudzić krążenie. Nie przegrzewaj stóp, unikaj cięzkiego i ciasnego obuwia. Mi pomaga spanie z nogami uniesionymi nieco wyżej (jak siedzisz, też je lepiej unosić), spanie na lewym boku i w razie sporej opuchlizny chłodne kompresy albo strumień chłodnej wody na nogi.
Jeśli nie masz białka w moczu i wysokiego ciśnienia do tego, to pewnie to "standardowa" opuchlizna nóg ciężarnej, więc się nie przejmuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:17
kika79 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny,nogi mam właśnie do spania wyżej, śpię na lewym boku na rogalu bo małż mi kupił buty mam luźne dużo odpoczywam stosuje się praktycznie do wszystkich zaleceń i guzik z tego wieczorem mam balony:-( do tego mam nieraz ogień w stpach
no cóż jeszcze tylko kilka miesięcy i problem zniknie
Jestem niskocisnieniowcem a jakie wyniki to 27 się okarze u gin,jak narazie to tylko hemoglobina mi spadła do 10Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:23
ja to się w ogóle zastanawiam czy on weźmie dziecko na ręce
mąż ma chrześnicę jak ją chrzcili to miała 3 miesiące matka dziecka dała małą mojemu na ręce a ten ręce jak kłody i mówi zabierzcie ją bo się boję że jej coś zrobię
no ale liczę że przy własnym dziecku będzie łatwiej
Anielka warzywo też jest dobre
Kika współczuję puchnięcia
-
Gosiu wierz mi do swojego ma się inne podejście,zobaczysz jeszcze będziesz go odpedzac by tylko sobie mogła spokojnie poleżeć w łóżeczku a nie w ramionach tatusia
gosia86 lubi tę wiadomość
Gosia...mój małż jest totalnie antydziecięcy. Dzieci znajomych bały się go. A on zawsze reagował na obecność dziecka jak na zło konieczne. PO porodzie zmieniło się to....uwielbia syna i nie miał żadnych obaw by się nim zajmować. Także jak Twój Małą zobaczy, zakocha się i już będzie córeczką tatusia :p
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość