Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki!
jeżeli chodzi o kąpiel noworodka, to w dużej mierze będzie zależało od Waszych dzieci. U nas pierwsza kąpiel była krzycząca - włożyliśmy Małego do wanienki - a tu ryk, krzyk i kupa. Temperatura wody - taka jak w zaleceniach ok 37 stopni. Nie wiedziałam o co chodzi. Do drugiej kąpieli owinęłam go w pieluszkę i dopiero włożyłam do wody. O dziwo - cisza! Przez około tydzień kąpałam go owiniętego w pieluszkę, póżniej tylko go przykrywałam pieluszką i po paru dniach w ogóle od niej odeszliśmy. Synek generalnie lubił od początku kapiele, ale woda nie mogła być za ciepła (najlepiej w granicach 36,5-37). Do kąpieli od początku używałam emolientów, ale teraz już raczej z nich zrezygnuję. Dziękuję za namiary na bloga tej chemiczki!!! Dopiero teraz zobaczyłam, że emolienty nie są takie cudowne. Użyję kosmetyków, które ona poleca (Rossmann, Hipp). W pielęgnacji dziecka stosowałam zasadę minimum (zalecaną przez moją dermatolog). Po kąpieli nie smarowałm go już niczym, jedynie pupę linomagiem przed założeniem pieluszki. Do tej pory moje dzieci nie jest balsamowane po kapieli, a skórę ma idealną.
Co jeszcze...u nas żeby kąpiel odbyła się z uśmiechem na ustach - dziecię musiało być najedzone, nieśpiące i generalnie zadowolone z życia :p Nie było nawet mowy żeby go wykapać gdy była godzina kolek, albo czas na jedzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 08:56
PIGULSKA, Eklerka, czarna panda, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kika Puella dziękuję za cenne rady
ja też postaram się zastosować zasadę ze im mniej tym lepiej tymbardziej ze właśnie niektóre kosmetyki nie są takie cacy jakby się mogło wydawać
i ja też lubię Ziaje i jej produkty
i uwielbiam ciepłe kąpiele ciekawe czy syn to po mnie odziedziczy czas pokaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 09:02
kika79, gosiunia lubią tę wiadomość
-
ella zgodzę się każde dziecko jest inne, moja ryczała tylko przy wyjmowaniu z wody a dziś siedzi po 2 godziny dziennie na basenie.
Odnośnie tego co dodawać do kompieli to zależy to od skóry dziecka i możliwości finansowych nasza była wcześniakiem z bardzo suchą skórą i waliśmy olilatum a moja siostra kompała w ziaji tak więc nie ma regółygosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć piątkowo
MiM widziała, że masaż pomógłmnie też kręgosłup boli, ale jakoś daję jeszcze radę
mąż się wczoraj śmiał, że mam na prawdę pokaźny brzuszek
MI ostatnio mama z teściową mówiły odnośnie prania ubranek,że za ich czasów to prało się w płatkach mydlanychWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:14
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Właśnie wracamy do domu,na wielkie śniadanie szkoda że konia nie mam bo zjadłabym go z kopytami. Mały fikal po glukozie koziołki chyba mu smakowalo
gosia86, Bluberry, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
My dzisiaj w trochę lepszym nastroju
Szykujemy sie na odwiedziny pana księdzadobrze że mąż w domu to nie będę sama go przyjmować
Kika najważniejsze że przeżyłaś tego drina mnie to czeka 2.02
Ja też oglądamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:33
kika79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny:)
Strasznie ponury ten dzień. Dobrze, że deszcz nie pada.
Życzę miłego dnia, życzę też słonecznego dnia, ale nie wiem czy to możliwe:)Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualny
-
Ja też nie mogę się doczekać
choć trochę mnie przeraża ta myśl...mnie to trochę krepuje
no sesja to nic fajnegoale zawsze jak jest brzydko na zewnatrz to lepiej wiedz w chodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:44
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Witamy się kobitki
Też właśnie sluchałam co tam w DDTVN jednym uchem, bo sernik z brzoskwiniami robięale mi się chciało, a jest okazja, bo babci jutro trzeba coś w ramach prezentu zawieźć
Ja właśnie zamawiałam na razie kilka rzeczy z Ziaji, sama używam ich kosmetyków i jestem zadowolona. Kupiłam własnie ten płyn do kąpieli, oliwkę i maść pupkowąZobaczymy jak się sprawdzi. Poza tym mam krem taki ogólny z babydream i na odparzenia dwie próbki z Nivea. Pewnie jakiś linomag czy bepanthen się jeszcze przyda. Też jestem ciekawa co na szkole rodzenia będą mówić.
Wstawię sernik do pieczenia to pójde się wykąpać i ogarnąć, trochę do nauki muszę przysiąść a wieczorem jedziemy z moim do teatru