Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolkaa wrote:Wanienka kosztowała jakos 54 albo 56 nie pamiętam dokladnie, napewno mniej niż 60. Zdj zrobie jutro. Ogólnie duza jest ra wanienka i najpierw dziecko leży z jednej strony wanienki a później z drugiej siedzi jak juz jest starsze, nie wiem czy jaśnie napisałam to. Koleżanka ma taka i kapie w niej do tej pory 3latka i prawie roczne dziecko i chwalila ze jak byli mali chlopcy to bez problemu sama kapala.
Karolka ja niestety Małą jak była niemowlakiem kąpałam sama - bo mąż musiał wrócić do pracy po 4 tygodniach. I nie jest to aż takie straszne.A wanienkę mam bez bajerów
Pamiętam jak byłam świeżo po porodzie to tak sie wszystkiego bałam a potem jak Matylda miała ze 3 miesiące to jedną ręką obiad gotowałam, drugą ją trzymałam i jeszcze gadałam przez telefon
Więc dziewczęta DAMY RADĘPorodzimy sobie ze wszystkim
ps. Młody dzisiaj wyjątkowo leniwyslash, gosia86, Rika, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Noto chyba czas rozejrzec się za wóżkiem.
Dzięki Karolka.
Gosia - tu nie ma głupich pytan.
Jedynie mogą się powtarzac.
Nie wiem jak to jest z myciem. Roznie słyszałam, ze na poczatku to tylko samą wodą się myje. Potem smarowac oliwką. Pozniej tzn chyba po jakims czasie mozna dodac jakies mydełko.
Ale poczekajmy az mamy się wypowiedza ktore juz maja troche praktyki albo dobra teorie.gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosiu pytanie w cale nie jest glupie bo sama sie zastanawialam czy kupowac juz jakis plyn do kapieli czy nie. A rowniez czytalam, ze noworodka nalezy kapac w samej wodzie i tylko smarowac cialko po kapieli.
takze ja tez czekam na rady doswiadczonych mam
A my dzis zaczynamy 26 tydzienPIGULSKA, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie mycia to oczywiste ze trzeba użyć mydełka Ale najlepiej jest stosować emolienty,ją osobiście polecam ziaje czyli
Plyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt nawilżający od pierwszego dnia życia 200 ml około 10-11 zlPIGULSKA lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Dzień dobry
Ale się wyspałamteraz musimy zjeść z Nikosiem jakieś śniadanko bo w brzuszku burczy
Ja również dołączam do pytania odnośnie kąpieli niemowlakaoglądałam gdzieś poradnik w którym położna wlała odrobinę płynu (nie pamiętam nazwy) do wody i po wykapaniu maluszka nie potrzeba było go już niczym smarować
jedynie maścią do pupy
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Pigulska to pewnie był Emolien bo przeważnie na tych instruktazach on jest polecany Ale jest drogi,w zasadzie Ziaja ma podobne składniki i jest tańsza każda i tak kupi co uważać będzie za słuszne ja już swój typ mam.
Tak samo mówią żeby dziecku smarować pupę od samego początku moim zdaniem po co? Skóra się przyzwyczai i nie daj co zapomi się posmarować i wtedy problem bo odrazu awaria a tak bynajmniej każdy krem czy maść podziała.ją tak wychowałam moje choć młoda miała atopowe zapalenie skóry i na dodatek skaze białkowa ale odpowiednie nawilżanie pomogło i dziewczyna do tej pory nie ma żadnych problemow
Karolcia ja słyszałam że najlepsza temp to 37 stopni ale tak naprawdę to dziecko zdecyduje bo jedne wola cieplejsza inne chłodnaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 08:33
PIGULSKA lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png