Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kika79 wrote:Magic oczywiście to nie są zawody ,może głupio to napisałam .jak trzeba będzie to i 30 kg przytyje martwi mnie inna rzecz w tej kwesti,boję się że jak dobije do 20 to mi kręgosłup nie wytrzyma:( i co wtedy kolejna operacja?
nie jem nie wiadomo jak, nie napycham się ,słodyczy jem bardzo malo i skąd te kilogramy?
Kochana będziemy się wspierać przy gubieniu zbędnych kgmożesz na nas liczyć
ja mam to samo
Ofe pokazujmy ruszamy w przyszłym tygodniu z moim tatą, bo będzie miał wolne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:13
kika79, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolkaa dzięki za odpowiedz. Mi też się właśnie wydaje że te wbudowane z przewijakiem są małe, napisałam do dziewczyny która sprzedaje taką za 70 zł nie wydaje mi się zniszczona , zobaczymy co odpisze, chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Tak naprawdę po przeliczeniu wcale nie dużo 70 zł bo trzeba liczyć że w tej cenie jest oprócz wanienki, nóżki do wanienki, przewijak. Ale faktycznmie jeśli jest malutka wanienka to muszę się zastanowić czy warto.
gosia86 ja już mam 9 kg na plusie , też nie wiem jak to się stało bo przytyłam tak w pare tygodni dosłownie-od świąt. Nie mam dużego brzuszka, ja cała przytyłam po troszkę. Jak widzę stare zdjęcia z przed ciązy to w szoku jestem że taka chuda byłam;)
Dziewczyny kupujecie baldachimy?
-
Dzięki Gosiu za pamięć. Zaliczony wczoraj diabetolog. Dostałam glukometr i dokładna rozpiske co i jak jeść. Mam aż 6 posiłków dziennie! A na wadze jakieś 6 kg na plusie. Jak będę przestrzegała diety to pewnie do 10 dobije.
Ale powiem Wam, że jak tam siedzialam to dziewczyny przychodziły z wagą 98-110. A były tak jak my w okolicach 6 miesiąca, więc my to laski
Wczoraj byłam u koleżanki i jej 2 miesięcznego synka. Dużo gadalysmy o samopoczuciu po porodzie. Tzn o tym co w głowie, żeby mieć duże poczucie własnej wartości. Nie myśleć, że jest sie do niczego bo dziecko płacze itp. Wyszłam z tej wizyty madrzejsza i jakas taka spokojniejsza. Wiem, że dam radę!pompon, Karolcia88, gosia86, Bluberry, dorota1987, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
prosze to ta torba. w sumie pojemna w miare, moze sie wcisniemy, ze szlafrokiem moze byc problem. no nic okaze sie.
ja o dodatkowych kilogramach juz staram się nie myśleć. będę się martwić po ciąży i jeszcze z dyszkę bym chciała przedciążową zrzucić
Ja nie kupuję baldachimu, śliczne to jest, ale już bez przesady jak dla mnie, będę robić nad łóżeczko pompony tiulowe.Magic, Agusia246, Bluberry, czarna panda, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Mim bratową twoja jest naprawdę oryginalna i czekamy na nowości.
Dziewczyny nie ma co się załamywać kilogramami po porodzie dziecko tak daje popalić ze same lecą na łeb na szyję - pod warunkiem ze się oczywiście zdrowo odżywia a nie je 3 kg torcików i babeczek tłumacząc otoczeniu że karmię więc mogę. -
Zmieniam zawód! Z urzędasa na psycholog społeczną!
Mafia Mam w poczekalni u pediatry jest Gang Pruszkowski!
Jedna kazała dziecku recytować alfabet, druga mówiła do swojego jak do niepełnosprawnego "Chodź misiaczku teraz wejdziemy do gabineciku do pani doktor, zrobi ci pik pik, obejrzy gardełeczko patysiem..."
Trzecia się cieszyła że jej dziecko boi sie baby jagi i chowa pod krzesłem.
Chwała Panu że poszłam tam bez Małejgosia86, Magic, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
KotMisia to pilnuj teraz diety i wszystko będzie dobrze
A glukozę masz jeszcze powtarzać czy wystarczy tylko glukometr?
Czarna ja tez najwięcej orzybralam w ostatnim miesiącu właśnie poświątecznym
Kochane koleżanka chce mi podarować łóżeczko za darmo jak myślicie co jej kupić kawę?czy lepiej jakąś bombonierkę?
Co prawda mamy zapewnione łóżeczko od przyjaciela ale najwyzej wybiorę które mi sie bardziej podoba i jedno zawiozę do teściów lub mojej mamygosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja baldachim bym chciała, ale nie wiem czy się zdecydujemy.
Natomiast jeśli chodzi o kosmetyki to myślałam właściwie o takich tanich z rossmana babydream czy jakoś tak. I dopiero jak to nie zda egzaminu będę kombinować lepsiejsze. A do pupy na początek skrobia ziemniaczanaZnajomi stosują i mały nie ma żadnych problemów. A tak jak któraś z Was pisała, maść można potem dokupić i smarować jak coś się będzie działo.
A co do wanienek - my akurat mamy wannę w domu, więc na upartego mogłabym wcale nie mieć. Ale dostaliśmy od znajomych używaną taką najzwyklejszą na świecie
MiM - ja też z niecierpliwością czekam na relację
Chociaż powiem Wam, że na ślubie też miałam swój epizodzik, bo mój BUKIET był nie taki jak chciałam. Miał być śliczny, lejący się, biało - lekko różowy, a był głównie zapchany tymi zielonymi wiechciami, mały i sterczącyTak to jest jak się po znajomościach robi. No więc na początek się popłakałam, a potem jak ktoś mówił, że mam łądny bukiet z uśmiechem odpowiadałam, że jest ohydny
-
Bo jeszcze myślę że mogłabym cos dla jej córki kupić ale dzisiaj nic nie dostane bo nie będę specjalnie do miasta jechać
Ja nie będę kupować baldachimu chcę tylko ochraniacz na łóżeczko ale to chciałabym uszyć albo z mama albo z teściową tylko muszę materiał dostać i wymiary łóżeczka
Ogarnęłam chatę jeszcze tylko mąż odkurzy zjemy obiad, przebrać się i czekać na pana księdza, nawet nie wiem kto przyjdzie bo proboszcz rezygnuje z parafii bo ma problemy zdrowotneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:26
-
Agusia ale nie pewnie nie przeżywałaś tego bukietu przez rok i na weselu jak zagadywałaś do gości pewnie nie wspominałaś o tym incydencie.
Co do ochraniaczy na łóżeczko - jak Dziecko ma spać w swoim łóżeczku przy naszym łóżku to bezpieczniej ten ochraniacz ściągnąć bo nie widzimy przez sen czy dziecko oddycha czy nie. Tak mi zasugerowała położna. i faktycznie nie musiałam się w nocy podnosić żeby sprawdzić.
Dzisiejszy obiad dla mnie i brzucha sponsorowała Biedronka - pierogi z truskawką
Właśnie nie wiem kiedy w końcu spotkam się z "Gwiazdą"Ehh Taki egzemplarz to jest jak jeden na milion. Naprawdę nauczyłam się już z niej śmiać bo na początku było ciężko. Zabroniła mojemu bratu odwiedzić nas w szpitalu jak sie Mała rodziła bo się jeszcze brat napatrzy na "bachory" i mu się jeszcze spodobają ( a teraz sama chce bachora).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:37
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
CZARNA PANDA - CO DO KOMODY KĄPIELOWEJ (przewijak z wbudowaną wanienką) to jest super rozwiązanie, jeśli masz na tyle miejsca. Moja koleżanka to kupiła jak urodził jej się synek i teraz ma też dla córeczki, więc jest to solidne, z tym, że ma sporą łazienkę, zawsze przebiera małą w łazience i na tej komodzie ma już ręczniczki, pampersy itp. Wanienka nie jest wielka, myślę, że wystarcza do około 3-4 miesięcy.
Na pewno odradzam taką na stelażu bo to cholernie nie stabilne, znajomym ostatnio stelaż się złamał, innym powyginał, takie dziadostwo, że szok...
Także komoda kąpielowa jest super jak jest na nią miejsce, bo przewijak tak czy siak większość osób kupuje i on jest długo przydatny, potem demontuje się wanienkę i zostaje sama komoda z przewijakiem.Myślę, że dla noworodków bardzo fajna sprawa bo ma kółka, łatwo można przewieźć do łazienki
Ale to oczywiście tylko moja opinia
MiM, czarna panda lubią tę wiadomość