Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinqa z odwiedzinami raczej się wstrzymują do po obchodzie
więc zaczynają przeważnie dopiero koło 9, a przynajmniej takie wrażenie odniosłam
jak mama jakaś bardziej rozgarnięta to wychodzi na korytarz i tam siedzą np cały dzień. Była właśnie jedna taka świeżo upieczona mama, która niezależnie od pory o której szłam do łazienki to koczowała z mężem/partnerem i dzieckiem w takim kąciku dla odwiedzających. -
Jak leżałam w październiku w szpitalu mąż mnie odwiedzał po 20 bo tak kończył pracę więc żeby nie przeszkadzać innym na sali siedzieliśmy na korytarzu nawet do 22 i nikt nie robił problemu
Ale wkurzało mnie Np jak do laski obok przychidzilo po 3-4 osoby i siedzieli nie wiadomo ile
U mnie tylko raz mama weszła i suedziala na sali i dwa razy siostra a tak to z mężem i drugą siostrą siedzieliśmy na korytarzu
-
przyszły własnie pieluchy tetrowe i rożek do mnie;p i kilka ciuszków;p nic mnie już tak nie cieszy jak zakupy dla młodego;)
Gosia ja tez jak do mnie ktoś przychodził to wychodzilismy na korytarz bo wiadomo to jest szpital i moze ktoś akurat chce spać. raz tylko jak miałam po załozeniu tabletek leżeć to mama ze mną siedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:23
gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Paulinqa to pokazuj pokazuj skarby dla małego:)
Dziewczyny zmieniłam siemię lniane na całe ziarenka na nie mielone i codziennie jest 2 czuje sie o niebo lepiej
Kosoglos mi siemię tez lagodzi zgagęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:36
-
Kosogłos ważne jest także że jak zjesz posiłek to posiedź jeszcze przy pustym talerzu tak z 5 minut.
OOo siemie lniane muszę zacząć pić bo mi się zatwardzenie zaczyna.... MaskaraWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:37
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
wszystko zależy od tego jakie się ma zalecenia- ja miałam zakaz wychodzenia z łóżka (nawet jak siedziałam to lekarka mnie opieprzyła:/) z pozwoleniem tylko do toalety. Więc siedzieliśmy na sali, ale nie były to odwiedziny "stadne" i przeważnie w godzinę się uwijali.
Ale jak do dziewczyny obok przyszli to nie było czym oddychać w sali, bo akurat się nałożyli odwiedzający. Do niej przyszli rodzice (2) mąż i dziecko a do innej dziewczyny w tym czasie też przyszła siostra z mężem więc nawet uchylone okno nie dawało rady.
Ale jak było 2 odwiedzających na sali to nikomu nie przeszkadzało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:44
-
nick nieaktualny
-
Ja próbowałam się do siemienia przekonać ale musiałam wylać bo cofało mi się
stwierdziłam że odstawienie wit powoduje prawie natychmiastowy spadek hemoglobiny. Nie dużo ale zawsze. No i cóż na wit wyciągam max 13,5 to niezły wynik, nie brałam 3 dni to mam 13,2 . No i co tu robić jak po żelazie w tych wit mam zaparcia?? Granulocyty wyszły za wysokie ale tym póki co się nie martwię. W pon odbiór toxo i tsh. Ciekawa jestem jak w tym temacie. Póki co wybieram wizyty w toalecie na 2 jak mi hemoglobina spadnie znów poniżej normy to znowu zacznę się martwić i brać wit. Teraz biorę samo dha.
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfef8f1ac5bc.jpg
taki becik
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65bfb934c0c.jpg
pieluszki kolorowe bo biale to wiecie jakie są ale te kolory mój tel przekłamuje te dwie u góry są żółte z krowa zielona a z sowami biała;)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b7d76c1b482.jpg
i takie spodnie z lwem na dupci;)
ja jem codziennie jogurt naturalny i zaparć nie mam no i nie jem praktycznie nic czekoladowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:50
beti97, Ofelaine, gosia86, Bluberry, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Łyżkę siemienia zalewam wrzątkiem i robi sie z tego taki kisiel, to całe jest lepsze bo jak mialam zmielone to czasem robiły się grudki takie suche w środku i to było ciężko przełknąć
Można sobie dodać do tego soku lub miodu na poprawę smaku
Do jogurtu jeszcze nie próbowałam dodawać bo wchodzi mi to parzone
Chcę wypróbować prazonego jako posypka do kanapek, trzeba je uprażyć na gorącej suchej patelni a potem utłuc w moździerzu i posypać tym kanapki
Jak wypróbuje to napiszę jak smakuje
Beti ja tez odstawilam witaminy ciekawe jak u mnie wyjdzie hemoglobina
Paulinqa to od jednego sprzedawcy? Ile płaciłaś za rożek i za pieluszki?
Ten rożek wydaje sie taki usztywniany czy to tylko takie złudzenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:54
Bluberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosia pieluchy od jednego białe i te kolorowe a rożek od innego ale za rożek płaciłam 5 zł za przesyłkę chyba więc on kosztował 20 zł w sumie.
za pieluszki te kolorowe coś koło 2.60 a za białe chyba po 1,99wiec tez nie drogo mnie wyszło.
rożek jest nieusztywniony bo kupie jeszcze jeden usztywniony. ale wykonanie jest supermogę je polecić
tak jak pieluszki fajnie wykonane i nie postrzepione.
dzięki beti
Blu faktycznie tragedia;(((Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:00
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blu nie potrafię teraz oglądać takich strasznych historii
O chorych ludziach nawet dorosłych tez nie
Ja się ciągle zastanawiam nad rożkiem
Bo kupilam już śpiworek i nie wiem czy jest sens kupować jeszcze rożek?
To dobra cena pieluszek bo w pepco są chyba po 2,90
Rika wszystko zależy od okoliczności czasem trzeba być egoistąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:02
-
nick nieaktualny