X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia u nas będzie Wiktoria. To tatusiowy wybór. Jakoś dam radę, postanowiłam pozytywnie się nastawić. Moja teściowa nie gotowała 2 lata i ma dla nas coś ugotować. Aż się boję :/ siedzimy już w busie polskim i pędzimy do Poznania. Gosiu Wam też życzę udanej wizyty u teściówki. Wszystkim Majowym mamusią życzymy miłego weekendu :)

gosia86, monilia84, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się podobają tylko te najpopularniejsze :) i chyba nic innego nie wymyślimy :)
    My mieliśmy dziś budować szafę w przedpokoju, ale z wiadomo z jakich powodów praca stanęła. A mąż dobrze wie, że bym nie odpuściła i bym mu pomagała :) może na pocieszenie uda mi się jakiś kocyk zamówić :P
    Dziewczyny a jak z tymi różkami? Musza być takie twarde czy takie zwykle tez są ok? Mam śpiworek, ale nie wiem czy młody będzie chciał spać. A w sumie była promocja w Tesco to kupiłam. Ale na początku podobno najlepiej w rożek, koleżanka mi mówiła ze nawet 2 miała.

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia szczerze mam to gdzieś czy imię dla mojego dziecka jest popularne czy nie :)

Jak chcrzciłam swoją córkę Matylda to nie było żadnych Matyld w okolicy a teraz jest umiarkowany wysyp ;)
    A Syn będzie Michał - czyli w miarę popularne Imię.

A co do wymeldowania się - właśnie o to mi chodziło że jak główny najmeca chce wymeldować bez zgody zameldowanego. (miałam to w domyśle) ;)

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia w moim otoczeniu popularne są teraz Zosie, Antosie, Hanie, Natalki i podobają mi się te imiona, kierujcie się swoim gustem a nie popularnością ;)

Mim gdybym miała mieć córkę to byłaby właśnie Matylda :) mąż od dawna uwielbia to imię zobaczymy może kiedyś ;)

Madziorek ja mam póki co jeden rożek niewiadomo czy Mały w ogóle będzie go tolerował, poza tym maj juz może być ciepły wiec nie będę parzyć dziecka w czymś takim ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż zbiera się jak sójka za morze z chociażby wymyśleniem propozycji na imię :/ Ale on to po swojej mamusi zawsze wszystko załatwia za pięć dwunasta :/ i tak samo wiecznie spóźniony...

zjadłam śniadanko, mało pożywne bo chlebuś z miodem więc teraz wcinam kiwi z truskawkami

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! :) U nas noc kiepska, mały był od popołudnia mało aktywny, wieczorem też (a zawsze bryka), zaczęłam się martwić i nie mogłam przez to spać od 4 do 6.. Ale potem usnęłam i pospaliśmy z mężem jeszcze do 10 ;-)
    Po przebudzeniu czułam kopniaczki, więc byłam już spokojna. Wiem, że dziecko ma różne dni, tak jak każdy z nas..

Moja mama mi zawsze powtarzała: zobaczysz jak zajdziesz w ciążę, od samego poczęcia będziesz się już martwić i troszczyć o dziecko. I teraz wiem, że taka jest prawda, od samego poczęcia człowiek się martwi, jest większe - też, jest dorosłe - też, bo to nasze dziecko i dla nas nawet mając 30 lat nadal będzie dzieckiem... Kocham nad życie mojego Syna, już zwariowałam na jego punkcie <3

Dziewczyny, co do imion to u nas znów pełno Wiktorów, Bartków, Julek, Amelek, Zuzi...
    My chcemy Antka nie zważając na modę, tylko po moim dziadku, zawsze to mówiłam i mi się marzyło, że jak będę miała syna, to będzie Antoni. I teraz spełnione marzenie: Antoni Marek (Marek po moim mężu). Nie patrzcie na modę, tylko na to co Wam się podoba! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA - przynajmniej nie mam problemu w przedszkolu kiedy proszę o żeby zeszła Matylda (jest sama na całe przedszkole)

U nas jest Matylda Zofia (po babciach)
    a syn będzie Michał Marcin (po tacie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:23

PIGULSKA lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis wybila studniowka :-)
    I tez nadal nie mamy imienia :-(

PIGULSKA, gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat chcemy jedno imię. I tak się używa jednego. Z rozkiem to chyba tez zamówię jeden zwykły jak będzie potrzeba to się dokupi, bo podobno na początku dziecko ma być takie poowijane. Zobaczymy co powiedzą na szkole rodzenia

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ :D

Życzymy Wam z mężem i Lilianką udanego weekendu! :*

Do zobaczenia w poniedziałek! :) :*

ps. Spokój - tylko on może nas uratować :D

WesołaMama, KotMisia, Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas zostaje Milenka. A jak się okaże że chłopiec no to nie mamy pomysłu ;)
    Rożek zagubiłam po córce ale nie będę kupować bo w sumie maj więc już ciepło. Jak coś to otulę w kocyk i już ;)
    Choć jak któraś z Was zakupiła rożek to jest przydatne np. dla gości jak chcą wziąć na rączki bobaska a czują się mało pewnie a taki rożek daje stabilność. Przyda się też np. żeby położyć dziecko u kogoś na sofie, dywanie...czy w wózku.

My zmykamy do teściów na urodzinki Teścia, będą same pyszności bo teściowa gotuje wyśmienicie. Między innymi mój ulubiony schab ze śliwką z pysznym sosem i torcik orzechowo-czekoladowy ;)

Miłego weekendu!

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś będę piekła ciasto orzechowo-migdalowe bez mąki :) mam nadzieję, że będzie dobre.

U nas corcia będzie miała na imię Aleksandra :)

A z racji tego, że mamy nowy rok to urzędy stanu cywilnego podają zestawienia imion z zeszłego roku. Zerknijcie sobie, może coś was natchnie :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos rożków - ja dostałam od koleżanki rożek, kolorystycznie jest uniwersalny, wypiorę go w detergentach dla niemowlaków, ale chyba jeden wystarczy co? Chyba nie ma sensu kupować drugiego rożka, bo i po co..?!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak kupie jeden i chyba nie usztywniany bo wydają mi się mimo wszystko solidne.
    U mnie maraton rodzinki.pl uwielbiam to :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik jeden wystarczy w zupełności. Pamiętam że zamiast w rożek to owijałam małą w duszą poszewkę od podusi i w tym się czuła najlepiej. Wyglądała jak tortilla :)

Moje samopoczucie dzisiaj? Czuje się jak Kupa. Wielka, niepełnosprawna słonica z bolącymi znowu plecami.

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia skąd jesteś? Bo ja wpadam na ciacho do Ciebie:D

Już się wkurzyłam na wyjazd do teściów:/
    Bo jak teść się dowiedział że przyjedziemy to oczywiście jest okazja żeby się napić
    No nienawidzę tego. Pojadę i będę się w..rwiać
    Jakby mu nie wystarczyło że Np po piwie wypiją
    Wcale nie myśli o tym że gdyby coś się działo to z tego zadupia bez auta nie ma jak się wydostać (oczywiście wierzę że nic się działo nie będzie)
    Ale chyba jak KotMisia moja noga prędko tam nie postanie (no pomijając dzisiejszy wyjazd)

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - mnie też strasznie denerwują tacy ludzie, wyszukujący okazje do chlania. A mój mąż też tak lubi :P Współczuję.

A my dzisiaj też mamy 100 dniówkę :D Z tej okazji od rana przeszukałam prawie cały dom w poszukiwaniu zasranej zaginionej ładowarki do aparatu, która się oczywiście nie znalazła. Jakoś mam przeczucie, że się znajdzie w końcu gdzie..? U teściowej! Twierdziła, że nie ma, ale przecież sama ta ładowarka z domu nie wyszła? Przeszukałam też moje "panieńskie" rzeczy w poszukiwaniu mojego starego aparatu, ale też się nie znalazł. Tutaj na okrągło wszystko znika. Aż mnie brzuch rozbolał z tego szukania.

My też mamy jeden rożek od znajomych, ich synek w ogóle nie chciał w nim przebywać, więc ja też więcej nie kupię. Za to kupię chusty do chustowania i będę chustować :D

A co do imienia, niunia miała być Lenka na samym początku. Ale doszłam do wniosku, że teraz co chwilę ktoś tak nazywa córkę i przestało mi się podobać. No i będzie Zosia (też nie sprawdzaliśmy wcześniej popularności) i się okazuje, że Zosiek jeszcze więcej! Wkurza mnie to trochę, ale ja wiem, że moja córeczka jest Zosią i koniec :) A moje imię też jakieś popularne na moje czasy było, zawsze Agnieszek po 2/3 w klasie miałam i nie czułam się z tego powodu nijak :) Zawsze były też ze 2 Karoliny, 2/3 Michałów, 2 Joasie i ja na przykład nie znam NIKOGO w okolicy mojego wieku kto miałby na imię Zosia.

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, właśnie mąż przywiózł z poczty wielką pakę z zamówieniem ciuszkowym ze Smyka dla naszego Anteczka, ale mamy super humor, oglądamy i się zachwycamy! :D

gosia86, KotMisia, Wonderwall, PIGULSKA, madziorek, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik czekamy na fotki

Agusia mi sie wydaje że Pola też coraz bardziej popularne i nawet nie sprawdzam które ma miejsce w rankingu najczęściej nadawanych. Takie mi sie podoba i tak nazwę córkę, zresztą prababcia M miała na imię Apolonia a Pola to jest zdrobnienie od Apoloni
    Zofia nazwaliśmy naszą aniołkową córeczkę

Co do tego picia to tak mnie to wkurza że odechciało mi się tam jechać, niech sobie poszuka kolegi do kielszka a nie z synem pije i jeszcze jego teksty na drugi dzień jak M zdycha "za mało trenujesz" "a ja to wypiłem tyle"
    No aż białej gorączki dostaję

Tez nie chcę być zołzą dla męża i ograniczać mu kontakty z rodzicami ale chyba będzie koniec wyjazdów tam na noclegi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy dzisiaj na urodziny :) zapewne ja będę kierowcą bo mąż się napije za zdrowie solenizanta ze 2-3 kieliszki. Nie mam tego nikomu za złe bo towarzystwo jest bardzo sympatyczne i pije tylko okazjonalnie i nie na umór ;)

Nikoś dziś coś leniwy i śpiący jak ta pogoda...ja chcę już wiosnę!!!

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ