X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Mozę, oczywiście ale i tak potrzebne będzie ksero twojego dowodu, jeśli nie będziesz go zmieniała to w Mopsie nawet nie dojdą, że nie masz meldunku ;)
    No to chyba problem z głowy bo nie sprawdzają meldunku tylko problem bo co jeśli dziecko nie będzie miało meldunku? a może mieć inny meldunek niż matka?

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    No to chyba problem z głowy bo nie sprawdzają meldunku tylko problem bo co jeśli dziecko nie będzie miało meldunku? a może mieć inny meldunek niż matka?

Kika dziecko może mieć inny meldunek inż matka. Tylko niestety nie wiem czy uda ci się pozbyć tego długu. Najlepiej podejść do prawnika - koleżanka była w podobnej sytuacji ale też chodziło o mniejszą kwotę (3 tyś) i zapłaciła. Bo zameldować możesz się u najemcy na pobyt czasowy. A o becikowe może wystąpić ojciec dziecka.

Jeżeli chodzi o wymeldowanie to idziesz do Urzędu Miasta i mówisz że tam nie przebywasz , nie ma twoich rzeczy to zwołują komisję i decyzja administracyjną cię wymeldowują. Oczywiście komisja musi przyjść do miejsca twojego stałego zameldowania.

I to jest chamstwo - główny najemca nie płaci czynszu to szukają u innych zameldowanych - ehhhh polskie prawo

kika79 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby mój mąż cały czas ze mną siedział i z dzieckiem. Ale tylko mąż. Może jeszcze koleżanka wpadnie na chwilę w którymś momencie bo akurat pracuje w tym szpitalu. A rodzina popatrzy na małą w domu i tyle :) Kwestia dogadania się. Jak leżałam przy laparoskopii to zawsze się pytałyśmy siebie nawzajem czy nam nie przeszkadza, że ktoś siedzi. Rozmowy były szeptem, a kto mógł wychodził na korytarz. A jak kogoś badali, "towarzysze" wychodzili.
    Kika - nie zazdroszczę. U nas też co chwilę jakieś takie kwiatki wyskakują, ale nie aż na taką skalę na szczęście. Mam nadzieję, że wszystko się pozytywnie uda rozwiązać.

A co do akcji w szpitalach, pamiętajcie, że oni tam wszyscy są dla nas, a nie odwrotnie i mamy prawo domagać się wszystkiego i nie pozwolić się zbyć! To tylko kilka dni, jak trzeba to musimy być niemiłe i stawiać na swoim, nie muszą nas kochać potem, ważne, żeby zareagowali jak się coś dzieje. I dlatego tym bardziej przyda mi się mąż :P Bo ja tak nie umiem, jestem mało asertywna i za łatwo się zgadzam z innymi...

preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ostatnio lekarka powiedziała, że personelowi i lekarzom zależy żeby każdy orod był jak najszybszy i żeby tylko zdrowe dzieci się rodziły. I ja będę szła z tą wiarą :) wszystko będzie ok :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    No jedyne co mnie ratuje to to że mam umowę najmu lokalu który wynajmuje, meldowac mnie właścicielka nie zamelduje nie wiem gdzie uderzyc by coś się dowiedziec masakra normalnie zalamalam sie

Kika nie chcę wprowadzać zamętu, ale kiedyś na jakiejś imprezie w domu była o mowa o meldunkach tymczasowych. I nie wiem czy to nie jest tak, że na czas trwania umowy możesz być zameldowana w miejscu zamieszkania. Nie wiem dokładnie czy są jakieś wytyczne, ale chłopak koleżanki coś takiego kombinował. Jak szedł się zameldować to właśnie z umową najmu.
    Najlepiej by było się dowiedzieć w jakimś urzędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:10

kika79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Ale właścicielka mnie nie zamelduje tymczasowo nawet takiej opcji nie ma już kiedyś z nią gadalam to była oburzona,no cóż to jej mieszkanie i jej decyzją

Dzięki dziewczyny za rady :-)

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Dorotko ten prywatny szpital to pewnie na Łubinowej? A ten państwowy?

Jeżeli chodzi o ten prywatny to przyjaciółka mieszka na przeciwko niego i nie raz słyszy jak podjedzają karetki i wywożą mamy albo dzieci do szpitala w Ligocie (albo do kolejowego albo do Kliniki). Więc szału nie ma.

Tak, dokładnie mi chodzi o ten na Łubinowej. Komfort obiecują na prawdę fajny, ale ceny powalają, a do lekarza, który tam pracuje mnie nie stać jeździć na wizyty.

No a ten państwowy to pisałam o tym pewnie blisko Ciebie - na Ligocie. Na prawdę się nie pomyliłam, jeszcze w ten wtorek przyjaciółka mi mówiła, że przyjęli ją tylko dlatego, że miała skierowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:22

dqprj44jymj31xvy.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim mój brat jak się wymeldowal to nikt nas nie poinformował dopiero po roku zadzwonił i powiedział że się wymeldowal więc o tej komisji to pierwsze słyszę ale może i tak jest. Bo defakto co kto ma do tego czy chcę sie wymeldować czy nie,idę i się wymeldowuję albo przemeldowuje i tyle do czego mi tą komisją potrzebną?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko moze byc zameldowane gdzie indziej niz matka. Pamietam ze jeszcze niedawno bylo tak, ze dziecko automatycznie bylo meldowane tam gdzie jego matka. Teraz juz nie ma z tym problemow.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ja bym i tak podeszła do urzędu z umową najmu i dopytała dokładnie co i jak.
    Ten chłopak był trochę podpity więc dokładnie się nie wsłuchiwałam, ale mówił, że zameldował się nawet bez wiedzy właściciela.

doczytałam w googlach i przejrzyj sobie tę stronę
    http://forumprawne.org/postepowanie-administracyjne/330713-zameldowanie-na-podstawie-umowy-najmu-poradnik.html

"Brak zgody właściciela lokalu na zameldowanie w rozumieniu par. 5 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 20 września 1974 r. w sprawie wykonania obowiązku meldunkowego i prowadzenia ewidencji ludności /Dz.U. nr 33 poz. 196/ nie może stanowić przeszkody w dopełnieniu obowiązku meldunkowego, gdy osoba faktycznie w danym lokalu zamieszkuje; w razie braku potwierdzenia przez właściciela na formularzu meldunkowym pobytu osoby podlegającej zameldowaniu organ przyjmujący zgłoszenie na zameldowanie dokonuje we własnym zakresie ustaleń co do faktu przebywania osoby ubiegającej się o zameldowanie w danym lokalu "

kika79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wymeldować się można samemu! jak właściciel nieruchomości chce wymeldować jakąś osobę to wtedy jest właśnie robiona taka komisja, że przychodzą i sprawdzają i wypytują.

kika79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help!!! Sąsiedzi kupili stereo i teraz gra na full. Jutro sporo drogi przed nami a tu ni jak spać :( co do meldunków to zielona jestem.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki co ja bym bez was zrobiła,to po niedzieli ciężki tydzień się zapowiada będę biegać między lekarzami a urzędami.

Życzę wszystkim miłej nocki

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti o 22 podeślij męża żeby zapukał i poprosił o ściszenie muzyki

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti poczekaj do 22 q potem grzecznie zapukaj w pizamie. Wypnij mocno brzuch :) jak nie poskutkuje to zrób wrogą minę i powiedz, że za 3 miesiące na świecie pojawi się słodka zemsta :)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti i jak uspokoili się?
    My jutro chyba też pojedziemy do teściów a rano po łóżeczko do koleżanki

Praktykujecie jeszcze puszczanie muzyki maluchom?
    Ja mojej puszczam od 3 dni celine dion ale dzisiaj pierwszy raz zareagowała
    Tylko tak się zastanawiam czy taka piosenka śpiewana jest dobra bo żeby się nie przyzywczaila do głosu celine ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:01

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Tak, dokładnie mi chodzi o ten na Łubinowej. Komfort obiecują na prawdę fajny, ale ceny powalają, a do lekarza, który tam pracuje mnie nie stać jeździć na wizyty.

No a ten państwowy to pisałam o tym pewnie blisko Ciebie - na Ligocie. Na prawdę się nie pomyliłam, jeszcze w ten wtorek przyjaciółka mi mówiła, że przyjęli ją tylko dlatego, że miała skierowanie.

Klinika czy Kolejowy? na lubinowej jest cienka granica pomiędzy tym co na NFZ A tym co prywatnie. I naprawdę nie jedna dziewczyna wychodziła tam z rachunkiem na nieboyyczne sumy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 23:03

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia śliczne ciuszki a zwłaszcza buciki
    Dorota moje dnie wyglądają prawie identycznie do Twoich

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej soboty ;) nas maz obudzil jak wychodzil do pracy.. no ale pewnie sie jeszcze troche pokrece w lozku i dalej bede spac ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ