Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane pomóżcie mi bo mam problem i nie wiem jak go rozwiązać
Od 2013 roku wynajmujemy mieszkanie,Ale zameldowana jestem u moich rodziców od 81 roku,przyszło mi pismo ze mam spacic zaleglosc zadłużenia na mieszkaniu 52 tys zł (kosmos) czy jeżeli się wymelduje to będę mogła rodzić normalnie w szpitalu?,czy dostanę becikowe bez meldunku i co będzie z dzieckiem gdzie go zamelduja jeśli ja nie będę miała meldynku? Nie wiem co robić a nie będę spłacać czegoś z czego nie korzystamDominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
nick nieaktualny
-
dorota1987 wrote:Magic, niech Twój mąż mi wybaczy. Mnie się nawinęły takie łakocie za przysługę dla przyjaciół, chociaż niepotrzebnie, bo pomogłam bez trudu i bezinteresownie...ale dobre:) dla oszukiwania mam jeszcze takie duże gruszki z Biedronki. Są słodkie i bardzo soczyste, mniam:)
KotMisia, a ile Olusia ważyła ostatnio? Ja jak patrzę na mój suwak, to zgadza się tylko słowo "ponad", bo Jaś będzie już pewnie miał 1kg. Boję się, że już nie ma miejsca pod sufitem, a jutro urodziny kuzynki i ciocia zamawia catering...na prawdę dobry. Aż się boję. Aż mi maluch wywija na samą myśl. -
nick nieaktualny
-
oj gosia....smalec....fujjjj
kika z tego co wiem, to dziecko by dostać na nie becikowe musi mieć meldunek ale ze szpitalem to bez znaczenia gdzie masz meldunek, ważne jest ubezpieczenie.Możesz dogadać sie z najemcą by cie zameldował na jakis czas. Poza tym.... musisz udowodnić, że tam nie mieszkasz i nie moga Cię pociagnąc do odpiwedzialności za coś nad czym nie masz kontroli.
A powiedz mi czemu jest zadłużenie? czy to jakis spadek czy rachunki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:38
kika79 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:Kika dlaczego i na jakiej podstawie karzą Ci zapłacić taką kwotę? Skoro płaciłaś czynsz co miesiąc?
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
Kika nie chce Cie straszyć ale chyba jak juz przyszło wezwanie do zapłaty to chyba nie ma odwrotu, chyba że jakoś udowodnisz że tam nie mieszkasz
Jeśli chodzi o meldunek i szpital to przecież jak się wymeldujesz to i tak zostaje Ci ten sam dowód osobisty wiec tu chyba nie powinno być problemu
No ale jak z meldunkeim małego to nie mam pomysłu
Magic ten smalec juz od dawna za mną chodzi taki pyszny z cebulką i skwareczkami mniam
Kika współczuję Ci problemów z rodzina zawsze najgorzej się wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:41
kika79 lubi tę wiadomość
-
Kika przykra sytuacja, niestety specjalistą nie jestem od takich sytuacji, ale wydaje mi się, że rodzić możesz w obojętnie jakim szpitalu (o ile nie wymaga skierowania) i nie jest istotny meldunek a ubezpieczenie. Becikowe też należy się za urodzenie i nie ma wspólnego z meldunkiem, chyba że gmina w której jesteś lub mogłabyś być zameldowana daje dodatkowe becikowe. A dziecko nie jest meldowane automatycznie, tylko trzeba je samemu zameldować. Potem dopiero są schody np. ze żłobkiem, że przynajmniej jeden rodzic musi być zameldowany w tej miejscowości gdzie znajduje się żłobek państwowy.
kika79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No jedyne co mnie ratuje to to że mam umowę najmu lokalu który wynajmuje, meldowac mnie właścicielka nie zamelduje nie wiem gdzie uderzyc by coś się dowiedziec masakra normalnie zalamalam sieDominik jest już z nami od 24.04.2015
nick nieaktualny
-
No to muszę Was zdziwić, bo przyjaciółka rodziła w lipcu w szpitalu w Katowicach, gdzie bez skierowania nie przyjmują, chyba, że mają dużo miejsca. Ona akurat bardzo chciała tam rodzić, bo jej urodzone przedwcześnie bliźniaczki miały najlepszą opiekę i są teraz zdrowe.
W Katowicach jest jeszcze jeden szpital, w połowie prywatny, gdzie bez skierowania trzeba za wszystko płacić, a skierowania mogą wydać tylko lekarze zatrudnieni w tym szpitalu.Magic lubi tę wiadomość
-
No musze w poniedziałek gdzies uderzyc i popytać bo spać spokojnie nie będę mogła. A teraz nie potrzeba mi problemów i tak mam ich sporo od Nowego roku wiecznie coś... poprostu rok zaczął mi sie koszmarnieDominik jest już z nami od 24.04.2015
nick nieaktualny