X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    dorotka to jak pół prywatny to rozumiem :)

kika, madziorek ma rację. Najlepiej się skonsultuj ze spcejalistą. Wierzę, że wszystko się wyjaśni :)
    Ale to ten drugi szpital co opisałam, a pierwszy to jak najbardziej państwowy. Najgorszy jest fakt, że tylko tam jest najwięcej szans na uratowanie wcześniaka, a która spodziewa się, że urodzi za wcześnie i będzie miała wystawione skierowanie? Przyjaciółka dostawała co 2 tygodnie aktualne skierowanie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wam powiem że dwa porody za mną 19 i 15 lat temu ale na żaden nie miałam skierowania jechałam tam gdzie chciałam i obie urodziłam na starej Dyrekcyjnej której już nie ma i bardzo ubolewam nad tym bo choć.szpital był obskorny to mi się tam podobało może mało wymagająca jestem. Pamiętam położna kazała mi krzyczeć by łatwiej poszło a mi głos uwiez w gardle i nic powiedziec nie mogłam tylko wydykalam że mi kręgosłup pęka na pół ale usłyszeli mnie jak się mała urodziła bo płakałam że szczęścia na całą porodowke:-D

gosiunia lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo w sumie to jest chore, że gdzieś chcieli lub mogą nadal chcieć skierowanie. Wiele kobiet jest aktywnych aż do samego porodu, mogą być gdzieś z dala od miejsca zamieszkania/ szpitala w którym planowały rodzić i to jest chyba logiczne, że jak przyciśnie, to lepiej rodzić w najbliższym szpitalu. Przecież chyba świstek nie powinien być wtedy najważniejszy?

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:01

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które kończą już II trymestr. Czy Wam też tak zleciał ten czas? Kurcze dopiero co był test a tu już koniec 6 miesiąca :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KitMisia czułaś że coś jest nie tak z cukrem u Ciebie?miałaś jakieś objawy cokolwiek?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    KitMisia czułaś że coś jest nie tak z cukrem u Ciebie?miałaś jakieś objawy cokolwiek?

Nic a nic. Od początku ciązy mam ochotę na zdrowe jedzenie, wiadomo czasem coś słodkiego. Trochę więcej jadłam na święta bo jestem fanką domowych ciast :) Ale tak to nic.

Za to coś co zwróciło moją uwagę po badaniu krzywej. 3h od wypicia glukozy nie byłam w ogóle głodna. Na siłę zjadłam pół bułki bo Miś mi kazał. Także to było jedyne co mogło wzbudzić mój niepokój, bo wysoki poziom cukru był odpowiedzialny za moje uczucie sytości.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn, które kończą już II trymestr. Czy Wam też tak zleciał ten czas? Kurcze dopiero co był test a tu już koniec 6 miesiąca :)

Jak dla mnie czas biegnie nieubłaganie a balam się ze będzie mi się dluzylo.
    p Podejrzewam że już niebawem zacznie się dluzyc bo i dni staną się dłuższe będzie widniej ,pogodniej

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się niby tak nudzi, nie mam przeważnie co ze sobą zrobić, a czas i tak leci jak głupi. Nawet nie wiem co by było jakbym miała zajęcie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem kto pisał o bardzo niskim cukrze. Shaja88. Mam nadzieję, że wszytsko ok Kochana!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki KotMisia za wyjaśnienie
    A powiedz jeszcze przyrost wagi miałaś normalny czy coś niepokojącego też się działo?

Dorota ja mam tak samo praktycznie każdy dzien wygląda tak samo a i tak lecą dzien za dniem nie wiadomo kiedy

A w TV jak zwykle nic nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:59

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak patrzę to już przed nami tylko lutówki, marcówki i kwietniówki. Coraz bliżej się robi, a pamiętam jak byłyśmy na szarym końcu. Niedawno czytałam jak pisałyśmy o beta-hcg , strachu czy bije serduszko a teraz nasze Maleństwa robią nam dyskoteki. Tylko patrzeć jak będziemy tulić bąbelki w ramionach :)

KotMisia, gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dzięki KotMisia za wyjaśnienie
    A powiedz jeszcze przyrost wagi miałaś normalny czy coś niepokojącego też się działo?

Dorota ja mam tak samo praktycznie każdy dzien wygląda tak samo a i tak lecą dzien za dniem nie wiadomo kiedy

A w TV jak zwykle nic nie ma

Gosiu waga cały czas, powolutku do przodu. Na ten moment ok 7 kg :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a48a074db422.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21816f32f456.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b7dfa773e0b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d106b7fe2c2a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2491da302ee5.jpg

dorota1987, madziorek, gosia86, Karolcia88, Bluberry, PIGULSKA, monilia84, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda, wszystkie dni identyczne. Wstaję ledwo żywa z łóżka o 10:00, jak w końcu przeżuje śniadanie to jest 11:00. Czytam forum, przejrze fejsa, zagram w Odlotowe Wieżowce, tv nie opłaca się włączać, pokopie troche w kominku żeby było ciepło, pobawię się z królikiem, w międzyczasie jestem z 20 razy w ubikacji, o 14 wraca mąż z pracy, poda mi obiad, pogada jak mu dzień minął i jest 16:00. Potem znowu forum, FB, Odlotowe wieżowce i rozmyślanie nad żywotem i co by jeszcze zjeść i w końcu po ciężkim dniu idę spać:P Jak coś zmieni schemat dnia to jest super:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika jeśli chodzi o becikowe to matka dziecka składając wniosek musi mieć zameldowanie w danej gminie bądź inne potwierdzenie, ze przebywa, zamieszkują ta gminę.
    Bo jeśli nie ma się meldunku panie w mopsie mogą zrobić ci problem ( chyba, że trafisz na miłe urzędniczki) i coś wymyśla żeby to obejść.

Kiedyś chyba miałam Panią bez meldunku i kazałyśmy jej przynieść umowę najmu żeby potwierdzić, że rzeczywiście mieszka u nas i nie złożyła np. wniosku jeszcze w 5 innych gminach.

atdc8iikup31msj2.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe a obecikowe może starać się tatuś dziecka zamiast mamusi?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozę, oczywiście ale i tak potrzebne będzie ksero twojego dowodu, jeśli nie będziesz go zmieniała to w Mopsie nawet nie dojdą, że nie masz meldunku ;)

kika79 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja mówiłam, że mój brzuszek jest mały?? No to się myliłam, albo nie zdawałam sobie sprawy z jego wielkości albo dziś wyskoczył. Ale co się dziwić jak od 2 dni chodzę głodna bez przerwy!

26 tydzień
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8e0b6933a1f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5b3c135d9a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 20:35

kika79, gosia86, dorota1987, madziorek, Bluberry, PIGULSKA, monilia84, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ten prywatny szpital to pewnie na Łubinowej? A ten państwowy?

Jeżeli chodzi o ten prywatny to przyjaciółka mieszka na przeciwko niego i nie raz słyszy jak podjedzają karetki i wywożą mamy albo dzieci do szpitala w Ligocie (albo do kolejowego albo do Kliniki). Więc szału nie ma.

Co do odwiedzin w szpitalu to tam gdzie chce rodzić rodzina nie ma wstępu na sale i jest to dla mnie jak najbardziej ok bo kobieta w połogu naprawdę (przepraszam za określenie) śmierdzi - a 3 kobiety na sali odór że łoooo.

03.02.2014
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ