X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadku. To są takie specjalne skrobaczki, żeby robić spagetti z warzyw ale ja zwykłą skrobaczką sobie poradziłam tylko trochę trwało zanim naciełam tych nitek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dbb0fa698c3.jpg
    Zdjęcie pożyczone z google :)

Na pateli podsmażam małą cebulkę, dociskam czosnek, wrzucam "makaron" z cukini na 3 minutki, dolewam pomidorów bez skórki, krojonych z puszki. Dorzucam tuńczyka z puszki, doprawiam pieprzem i wsuwam, aż mi się uszy trzęsą :D

Rika, katalina, zapah_ciszy, Emiliada, gosia86, madziorek, PIGULSKA, Puella, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka co za świnie! masakra jak oni traktują kobiety w ciąży...

KotMisia poprosze wiecej tych przepisów;) co prawda ja tylko się ograniczam ale te są na prawde smaczne;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, nie wszystko stracone, a Twój pracodawca by z Toba przegral. Skad jestes? Jest kilka tanich "rozwiazan" prawnych, żeby ktos Ci pomogl, ja się ostatnio wlasnie radzilam, ale generalnie z zusem trzeba walczyc, bo oni sami pieniedzy nie dadza, bo to już jeden marmurowy stopien w najnowszym budynku by trzeba uszczerbic! Nie poddawaj się i nie placz! A przede wszystkim nie dopuszczaj mysli że to ciaza jest tu problemem a nie te skur****... Dlugo na nia czekalas i jestes już blisko wiec trzeba tylko pomyslec jak rozwiazac sytUacje, na pewno najpierw trzeba to skonsultowac prawnie..

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dziewczyny mam na sprzedaz wozek prawie nowy, fotelik samochodowy tez tylko uzywany przez mojego syna i mase ubranek. Chce sie tego pozbyc ze wzgledu na to, ze nie mam gdzie tego trzymac i sprzedam za "smieszne" pieniadze. Moze ktoras zainteresowana?

jakiej firmy fotelik i wózek oraz jaki kolor :) ?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Eklerka, nie wszystko stracone, a Twój pracodawca by z Toba przegral. Skad jestes? Jest kilka tanich "rozwiazan" prawnych, żeby ktos Ci pomogl, ja się ostatnio wlasnie radzilam, ale generalnie z zusem trzeba walczyc, bo oni sami pieniedzy nie dadza, bo to już jeden marmurowy stopien w najnowszym budynku by trzeba uszczerbic! Nie poddawaj się i nie placz! A przede wszystkim nie dopuszczaj mysli że to ciaza jest tu problemem a nie te skur****... Dlugo na nia czekalas i jestes już blisko wiec trzeba tylko pomyslec jak rozwiazac sytUacje, na pewno najpierw trzeba to skonsultowac prawnie..
    Jestem ze Śląska, a konkretnie z Zabrza :) Właśnie ściągam z poczty biurowej wszystkie maile, które wysłałam w czasie zatrudnienia żeby mieć jakiś dowód :) Zresztą wiele razy prowadziłam rozmowy z klientami i każdemu z nich byłam osobiście przedstawiana...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie do prawnika i do sądu...

No żesz k....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzupełniłam dane w naszej tablece :)

gosiunia lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Na moje szczęście na poczcie biurowej zachowały się maile wysyłane do klientów z informacją, że od danego dnia przejmuję obowiązki poprzedniej pracownicy ;)

Magic lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - podałabyś mi adres pliku ? ;)

f2w3s65gudn84bn0.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko, koniecznie do radcy lub prawnika, masz dowody na prace, popytaj wsrod klientow, ludzi z pracy czy nie byliby Twoimi swiadkami, bo beda wymagani nawet przy odwolaniu w zusie. Zbierz dokumentacje. Dobrze pamietam, że wczesniej tam już pracowalas, ale forma zatrudnienia Ci się zmienila? Skoro stanowisko zostalo, zatem nie zostalo stworzone fikcyjnie, kazdy sad to powie, zawsze mozesz powiedziec że o ciazy dowiedzialas się tydzien po zawarciu umowy i przedstawic dokumentacje medyczna swiadczaca o zagrozeniu ciazy. Sprawa sama w sobie jest trudna, ale do wygrania. Odwoluj się koniecznie od decyzji pisemnej, a jeśli nie znajdzie się rozwiazanie do kolejnej odpowiedzi negatywnej wtedy jeszcze raz, ale prosze nie poddawaj się. Wiem, że to nerwy i w ogole, ale nie pozwol zlodziejom okrasc Twojej rodziny..

madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit#gid=0

Emiliada lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nie daj się.. wygrasz to;* wierzymy tu wszystkie w to.

a my dziś napodwieczorek jogurt naturalny z kiwi i truskawkami;) pysznie lekko i małosłodko;p

Eklerka lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Eklerko, koniecznie do radcy lub prawnika, masz dowody na prace, popytaj wsrod klientow, ludzi z pracy czy nie byliby Twoimi swiadkami, bo beda wymagani nawet przy odwolaniu w zusie. Zbierz dokumentacje. Dobrze pamietam, że wczesniej tam już pracowalas, ale forma zatrudnienia Ci się zmienila? Skoro stanowisko zostalo, zatem nie zostalo stworzone fikcyjnie, kazdy sad to powie, zawsze mozesz powiedziec że o ciazy dowiedzialas się tydzien po zawarciu umowy i przedstawic dokumentacje medyczna swiadczaca o zagrozeniu ciazy. Sprawa sama w sobie jest trudna, ale do wygrania. Odwoluj się koniecznie od decyzji pisemnej, a jeśli nie znajdzie się rozwiazanie do kolejnej odpowiedzi negatywnej wtedy jeszcze raz, ale prosze nie poddawaj się. Wiem, że to nerwy i w ogole, ale nie pozwol zlodziejom okrasc Twojej rodziny..
    Pracowałam tam po odbyciu stażu, ale do maja 2013r., na tym samym stanowisku. Zresztą w CV jak byk zaznaczyłam to w historii zatrudnienia, a szef CV składał w ZUS-ie. Dokumentację bez problemu zgromadzę, ale z klientami będzie kiepsko, bo większość mieszka daleko... Na moje stanowisko przyjęto inną osobę, pracuje do dziś i z tego co wiem ma nawet przedłużoną umowę do końca tego roku, więc nie mogą zarzucić, że stworzyli fikcyjne miejsce pracy specjalnie dla mnie... Poza mną tam pracuje 8 kobiet, a ja sama miałam pod sobą 28 firm! No ale ZUS wie lepiej ;)
    Mam historię leczenia u kardiologa z tego samego powodu, który pojawił się w ciąży... Zapisy EKG z kilku miesięcy, nawet niezrealizowaną receptę na leki nasercowe, a na izbie przyjęć też na pewno pozostał ślad po moich wizytach ;) Ciąża była zagrożona, bo i taką adnotację mam na wypisie ze szpitala... Zresztą od 5 tc jestem na luteinie, mam wyniki badań, więc z udowodnieniem tego też by nie było problemów...
    Cóż, będę walczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:48

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit#gid=0

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:30

Eklerka, madziorek lubią tę wiadomość

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko dziękuję. Mam nadzieję, że w pracy wszystko się wyjaśni... ale żeby tak traktować ciążę - jako "robienie sobie na złość"... w głowie mi się to nie mieści.

P.s. mogę prosić o aktualizację u mnie - potwierdzona płeć to chłopiec. Imię : Borys/Maciej ;)
    niestety z kom nie mogę tego zrobić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:49

Eklerka lubi tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada wrote:
    Eklerko dziękuję. Mam nadzieję, że w pracy wszystko się wyjaśni... ale żeby tak traktować ciążę - jako "robienie sobie na złość"... w głowie mi się to nie mieści.

P.s. mogę prosić o aktualizację u mnie - potwierdzona płeć to chłopiec. Imię : Borys/Maciej ;)
    niestety z kom nie mogę tego zrobić :(
    Dziękuję za wsparcie :)
    Zaktualizowałam :)

Emiliada lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka co za qrestwo z tm zusem przechodzi to ludzkie pojęcie
    Nie poddawaj się, znajdź dobrego prawnika i walcz

Dziewczynki od wczoraj w kauflandzie promocja na bodziaki z długim i krótkim rękawem, ręczniki, kocyki i chyba rajtuzki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka co za skurwy... Podlegasz pod ZUS w Chorzowie?

Słuchaj jeżeli udowodnisz że podejmowałaś pracę i nie byłaś w ciąży, a do tego masz dokumentacje medyczną że ciażą była/jest zagrożona to idź Walcz!!! Poza tym musisz się odwołać - te pieprzone darmozjady lepiej niech się wezmą do pracy a nie ścigają kobiety w ciąży!

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Eklerka co za skurwy... Podlegasz pod ZUS w Chorzowie?

Słuchaj jeżeli udowodnisz że podejmowałaś pracę i nie byłaś w ciąży, a do tego masz dokumentacje medyczną że ciażą była/jest zagrożona to idź Walcz!!! Poza tym musisz się odwołać - te pieprzone darmozjady lepiej niech się wezmą do pracy a nie ścigają kobiety w ciąży!
    Nie wiem pod który ZUS podlegam, podejmując pracę mieszkałam w Zawierciu... W Zabrzu mam meldunek od stycznia :(
    I podjęłam pracę będąc w ciąży... Niestety :( Tyle, że pracodawca o tym nie wiedział i sam się wkopał dając mi umowę na 3 miesiące...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:06

5fjzaeq.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ