X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem że mnie zgaga nie tyka :) o ile jelita są leniwe to nie wiem co to pożar w przełyku. A co do obiadów moja eksperymentalna zupa wyszła przepyszna, już mała miseczkę zjadłam ze smakiem, bardzo sycąca. Jak zglodnieję zjem jeszcze jedną taką miseczkę. A przepis: 1 cebulkę zeszklić z 2 ząbkami czosnku na oliwie, posypać łyżeczką imbiru i 2 czubatymi łyżeczkami curry. 3 min niech to się miętosi. Dodać pomidory z puszki krojone bez skórki, puszkę mleka kokosowego i 1/2 litra rosołu. Jak się zagotuje dodać 3/4 szklanki soczewicy. Całość niech się dusi 25 min, trzeba co jakiś czas zamieszać. Soczewica pięknie pęcznieje i zupa jest a la krem. A i zapomniałam że soczewica musi być czerwona. Sól i pieprz do smaku.

Parę dni temu napomknęłam mamie że może taką zrobimy, ale zaczęła się krzywić na myśl o mleku kokosowym i soczewicy. A tego mleka w ogóle nie czuć. Ja nie toleruję w smaku żadnego mleka więc trochę tak ryzykowałam że nie będzie mi smakować. Jedynie zupa ma delikatny zapach kokosu, a w smaku super rozgrzewa w sam raz na zimę.

No i Mała ma po niej czkawkę :p

KotMisia, Emiliada lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam 2 godziny, teraz wciągnęłam pomarańcze z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym i lezakujemy z brzuchem do góry :) KotMisia pysznie się czyta o Twoich daniach. U mnie niestety pusto w lodowce, wiec bedą pierogi z kapusta i grzybami, bo zamrożone mam albo ryż na mleku z malinami :)

Emiliada lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama przyniosła pizzę domowej roboty :) i bułeczki drożdżowe :)
    Boję się poniedziałkowych badań a zwłaszcza krzywej cukrowej że cos może być nie tak. Suszy mnie ostatnio jak konia po westernie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:03

• Anielka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj barszczyk, pychotka od mojej mamy :). W ogóle odkąd jestem w ciąży to pokochałam zupy. Właściwie to mogłabym nie jeść drugiego dania. Ale taką cukinię od KotMisi bym wciągnęła, nie powiem ;).

Mnie zgaga potwornie męczyła w 3-4 miesiącu na przemian z wymiotami i nie pomagało nic! Nawet Rennie tylko na krótko. Dopiero jak zaczęłam jeść małe porcje a częściej, to jakoś samo przeszło. Teraz mam tylko od czasu do czasu, zwłaszcza po wizytach w gościach, bo wtedy siedzi się przy stole i niestety je.

KotMisia lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się. Sprawa z ZUS-em się wyjaśniła... Najprawdopodobniej decyzja o wypłacie chorobowego będzie negatywna, więc nie dostanę kasy ani za L4, ani nie będzie mi przysługiwać macierzyński... :(
    Załamałam się, nie wiem jak sobie teraz poradzimy finansowo... Ryczę bez przerwy od kilku godzin i szczerze mówiąc odechciewa mi się już tej ciąży... Potrafią człowiekowi życie uprzykrzyć, tylko na to ich stać... :(
    Bo przecież to moja wina, że ciąża nie przebiegała książkowo...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ale jak to??? Musisz się odwoływać koniecznie !! Ja nie mogę :/ co za ludzie tam pracują ??

Eklerka lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to... Stwierdzili, że zostałam zatrudniona tylko po to by wyłudzić zasiłek :/
    Żeby było jeszcze ciekawiej, pracodawcę straszą karą pieniężną za próbę oszukania ZUS-u, a ten z kolei zaznaczył, że jeśli on karę zapłaci, to poda mnie do sądu :/
    Odwoływanie się nic nie da, ZUS jest święty :/ A ja jestem wielką oszustką, tym większą, że z rosnącym brzuchem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:46

5fjzaeq.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti...skoro mówisz, ze mleczka nie czuć, to ja spróbuję Twojego wynalazku :p Uwielbiam imbir, curry ,kurkumę itp. Mleka niestety nie toleruję, więc unikam jak mogę. Ale zupka w moich smakach, więc zapisuję składniki.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Eklerka. Walcz! tak nie można, jestem pewna że da rade jeszcze coś z tym zrobić.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walka nic nie da... Byłam zatrudniona tylko przez 3 tygodnie, nikt mi nie uwierzy w to, że byłam w takim stanie zdrowia, że nie mogłam pracować... :( Dla nich to jawne wyłudzenie. Szkoda tylko, że ludzie kombinują i im się udaje, a człowiek fizycznie rady nie daje, pada na pysk, to jeszcze go w dupę kopną żeby dobić... :(

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:06

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a w ktorym tygodniu byłaś jak się zatrudnialas? Kiedy mialas pierwsza wizytę u lekarza? Co robiłas przed podjęciem tem pracy? Byłaś zarejestrowana w pup? Może praca na umowę zlecenie? Pisz tu szybko. Od decyzji zus można się odwołać do sądu!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Eklerka a w ktorym tygodniu byłaś jak się zatrudnialas? Kiedy mialas pierwsza wizytę u lekarza? Co robiłas przed podjęciem tem pracy? Byłaś zarejestrowana w pup? Może praca na umowę zlecenie? Pisz tu szybko. Od decyzji zus można się odwołać do sądu!
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

5fjzaeq.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na sprzedaz wozek prawie nowy, fotelik samochodowy tez tylko uzywany przez mojego syna i mase ubranek. Chce sie tego pozbyc ze wzgledu na to, ze nie mam gdzie tego trzymac i sprzedam za "smieszne" pieniadze. Moze ktoras zainteresowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:22

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Eklerko co za kraj??!! Co za ludzie!! Szlag jasny by to trafił :/ nie łam się Kochana bo to Ci teraz najmniej potrzebne i pamiętaj co Cie nie zabije to Cie wzmocni!
    Spróbuj walczyć niech najbliżsi Ci pomogą musi być jakieś wyjście z sytuacji
    Trzymam kciuki bardzo mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:50

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, walcz, bo naprawdę warto! Wiem, że ciąża to nie jest najlepszy okres na takie stresy, ale uwierz mi, z ZUSem w sądzie da się wygrać. Mam przykład bardzo bliskiej mi osoby, która wygrała z nimi sprawę o emeryturę i to z bardzo słabymi dowodami. Nawet radca prawny był zaskoczony, że udało się i to już w pierwszej instancji.

Trzymam kciuki, żeby się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:55

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane <3
    Najpierw poczekam na decyzję odmowną na piśmie :(

5fjzaeq.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jeszcze naszą listę?
    Ogólnie to leżę bo boli mnie brzuch i czytam sobie nasz wątek od 1 strony :D Tetesty co rano i beta co 3 dni :D a teraz te fasolki kopią tak, że watpliwości nie ma żadnych :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit#gid=0

dorota1987, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka trzymam za Was kciuki :* co za ludzie tam pracują to ręce opadają. Odwołuj się jak możesz i nie poddawaj!
    Madzia my też zaliczyłyśmy drzemkę poobiednią, bo same oczy mi leciały, Mała na początku się kotłowala ale później też poszła spać. Teraz zjadłam drugą porcję zupki( Puella smak orientalny i czuć curry). Wypiję miętkę i spadam do siostry. KotMisia chętnie bym też skorzystała z Twoich przepisów lubię dobre i lekkostrawne jedzenie. Ja też bardzo lubię zupy , zwłaszcza krem. Zostało mi jeszcze trochę rosołku, może szklankę wypiję na kolację a warzywa i mięso dam psiakowi niech ma ucztę. Dogotuję mu tylko ryżu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ