X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic myślę ze jest ok. Ale to Kotmisia jest specjalistką od poziomu cukru we krwi. A u nas znowu choroba Młoda dopadła. do srody w domu.

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam już w necie :)) nie mam cukrzycy. Dzięki MiM :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:51

dorota1987 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wyniki super! Możesz wcinac słodkie aż uszy będą się trzesly :) Wczoraj u diabetologa była dziewczyna, która po kanapce razowej z wedlina ma cukier 140! Masakra :(

Magic lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za uspokojenie mnie. Jestescie nieocenione :)

Rika sto lat i wszystkiego najlepszego. Oczywiscie szczesliwego rozwiazania :)
    Zabieram sie za lepienie pierogow.

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia dziękuję :) lubię za cenną podpowiedź.Współczuję, moja teściowa ma cukrzycę i musi pare razy dziennie mierzyć sobie poziom cukru :( ja na słodkie to zawsze i wszędzie :) choc w ciąży staram się ograniczyć, bo wiadomo to nic dobrego ani dla mnie ani Małej :) za to robię domowe słodkości :)

Ofe to normalne, dzieci mają z tygodnia na tydzien inną aktywność :) ale zauwazyłam, że Lilka ma czkawkę po słodkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:54

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja uciekam, ogarniam sie do księgowej...

Muszę jechać komunikacją. Ale się przewietrzę trochę :)

Miłego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach :)

Odpoczywajcie w weekend :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Chleb jem orkiszowy lub razowy, piję litry wody, staram się dużo warzyw i owoców. Odstawiłam słodkie napoje gazowane, bo tylko było gorzej. Teraz nawet łyka nie wezmę bo są dla mnie za słodkie, a mój B. tylko takie świństwa pije. Ja czasami wzięłam łyka. Jem dużo jogurtów, kefirów. Od wczoraj przechodzi mi już moje parcie na słodkie, ciekawe co teraz będę zajadać. Wy też macie takie okresy że macie na coś konkretne parcie? Ja już przerabiałam pomarańcze, winogrona, kiwi, banany, pomidory, słodycze. Ciekawe co teraz? Wynalazłam w gazecie fajny przepis na zupę z soczewicy( Gazeta dla mam :) ) może ugotuje dzisiaj, bo moja mama odmroziła kapustę z grochem:/ ból brzucha murowany, a właściwie podbrzusza. Idę do sklepu. Po obiedzie umówiłam się z siostrą więc nie powinnam narzekać na nudę :)
    Anioł dobrze że trafiłaś na mądrego sędzine :)

Beti, a próbowałaś pić siemię lniane na czczo? Ja w sumie to nie mam zaparć już z tydzień i prawdę mówiąc zastanawiam się co mi pomogło. Obstawiam, że było to siemię, ale oprócz tego zaczęłam jeszcze dosypywać sobie otręby owsiane do jogurtu (każdego dnia około 4 łyżeczki), pić raz dziennie kawę zbożową Inkę i zrobiłam sobie kurację z tego Forlaxu (wzięłam 2 dni po saszetce rano i wieczorem). Odpukać na razie jest super! Lactulosum czeka w razie "W", ale mam nadzieję, że nie będę musiała używać. Na dłuższą metę chyba trochę rozleniwił mi jelita :/.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuję swoją zupkę, tylko w kuchni ciasno bo kucharki dwie. Mama swój obiad i ja swój. Trochę mi się gotuje pod kopułą , jej zresztą też no ale może się nie pogryziemy. Mnie na szczęście krocze nie boli, ale podbrzusze i owszem. Byłam na zakupach no i miałam z 5 kg jak mnie zaczęło rwać, to stwierdziłam że po wypłacie będą mega zakupy w Tesco z dowozem do domu. Może macica mi się znów rozciąga, albo więzadła.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siemię odrzuca :/ zobaczymy chcę trochę diety półpłynnej wprowadzić. Mama może się dondać na mnie i patrzeć jak na wariatkę ale ja będę teraz po swojemu gotować bo jej dania nie zawsze są lekkostrawne i później mi się odbijają.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej kochane prosze was o porade bo juz sama nie wiem co robic. Od kilku dni slabo wyczuwam ruchy, tzn. Sa one bardzo delikatne tak jak np.w 18 tygodniu. Ale czuje dziecko kilka razy dziennie. Jedyne co mnie zastanawia to, to ze jeszcze w poniedzialek wieczorem bardzo mocno niunka mnie skopala tak ze az bolalo i od wtorku taki spokoj.moze cos sie stalo zaplatala sie pepowina ? Nie chce schizowac i jechac na ip bo czuje te ruchy w koncu tylko wiem, ze sa inne niz zawsze.
    dzis czulam ja o 4,6 i teraz.

Ofelaine, czytałam, że do 30tc nasze dzieciaczki mają nieregularną aktywność. Jednego dnia potrafią kopać bez opamiętania a drugiego być bardzo spokojne. Dopiero po 30tc ich aktywność zaczyna się regulować, dlatego na przykład liczenie ruchów ma sens dopiero po 30tc. Na naszym etapie najważniejsze jest, żeby czuć jakikolwiek ruch. Nie ma co się zadręczać negatywnym myśleniem, tylko spokój może nas uratować :).

Ofelaine, MiM lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Mnie siemię odrzuca :/ zobaczymy chcę trochę diety półpłynnej wprowadzić. Mama może się dondać na mnie i patrzeć jak na wariatkę ale ja będę teraz po swojemu gotować bo jej dania nie zawsze są lekkostrawne i później mi się odbijają.

To faktycznie musisz trochę poeksperymentować i znaleźć sposób na siebie :). Trzymam kciuki za sukces, bo zapchane jelita to koszmar.

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Rika, spełnienia marzeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 11:43

gosiunia lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś ulubione strony, blogi z pomysłami na zdrowe obiadki? U mnie w kuchni ostatnio monotonia i brak pomysłów na zdrowe jedzenie.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania Puelli!

Anioł - super, oby tak dalej szło.
    Rika - spełnienia marzeń i dużo spokoju ;)
    Ofe - ja miałam tak ostatnio, że dwa dni z rzędu były mocne kopy, niemal cały dzień, a następne dwa dni leciutkie i raz na jakiś czas. Od wczoraj od 1:30 kopie znowu mocno. Niby mnie w nocy nie budzi, ale zasnąć nie daje :D I kopie co oczy otworzę, jakby chciała powiedzieć "mama, nie śpij już, baw się!".
    W ogóle się z mężem śmialiśmy, że to wygląda tak, że jak długo jest spokój to ja ją tam pyrgam żeby dała coś znać i że ona robi to samo ;)

No i w końcu się doczekałam, spadł śnieg, po raz drugi tej zimy. Ciekawe ile się utrzyma tym razem.

gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, vos mi sie podzialo z laptopem wiec z telefonu podczytuje a maz zawiozl komputer do kolegi.
    Rika wszystkiego najlepszego :)
    Ofe, moja Gieniutka (poki nie wymysli maz imienia mama tak ochrzcila ;) ) tez ma dni spokoju i brykania. Czasem az ja zaczepiam (szturcham delikatnie brzuch, ale tez nie zawsze skutkuje) najwazniejsze ze czujesz ruchy nawet takie delikatne :)
    A ja zjadlam dzisiaj knopersa i przyjaciolka zgaga powrocila :( w sumie to nie ma dnia zeby sie nie pojawila, ale to przewaznie na noc przychodzi a jak juz teraz zaczelo palic to pewnie do wieczora bedzie..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w ogole nie mam weny na gotowanie :( samej dla sievie mi sie nie chce a maz jak wraca z pracy to juz nie je. Ale polecam rybe z pieca z sosem brokulowym (frosty). Ja w ogole nie jadalam ryb a to jest smaczne. Nawet sama rybe moge jesc bez innych zapychaczy typu ziemniaki, makaron,ryz.
    Ale jak dla calej rodziny to ma byc to moze sie okazac za drogie bo w pudeleczku nie ma za wiele. Moze na 2, max 3 osoby.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bestia zgaga pojawia się wieczorem, zwłaszcza gdy próbuję zasnąć. Jest uparta, co wieczór męczy. Mi pomagają banany.

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie klade sie do lozka jak nie poloze gdzies obok mleka. I to nie szklanki ale kartonu!

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę Wam codziennie pisać co jem na obiad ;) wczoraj był makaron orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, pycha :)
    Dziś cukinia pokrojona jak spaghetti, z czosnkiem, czerwoną cebulka, pomidory z puszki plus tunczyk. :) Oczywiście to co piszę to dania z niskim indeksem glikemicznym.

A co do zgagi to spróbujcie jeść mniej ale co ok 3h. Ja zapomniałam co to zgaga, a potrafilam mieć malpe po wodzie mineralnej na czczo ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia...brzmi bardzo smacznie! Napisz proszę jak to przygotowujesz :p

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella napiszę jak siade do laptopa :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ