X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • alma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to trzymam kciuki, żeby Cię szybko przyjęli :) To naprawdę dziwne, że u Ciebie wszystko tak bezobjawowo przebiegało i jednak całe szczęście, ze w porę to wyszło, bo im szybciej dostaniesz antybiotyk tym lepiej. Mnie to od razu do nefrologa skierowali, pomijając jakoś urologa.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo dziwne Alma, oby wizyta u nefrologa nie była konieczna :/ a Ty jaki miałaś problem z nerkami?

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    No bardzo dziwne Alma, oby wizyta u nefrologa nie była konieczna :/ a Ty jaki miałaś problem z nerkami?
    Kochana ja miałam kilkakrotnie białko w moczu i to dość dużo, więc od razu gin skierował mnie do nefrologa.W usg nerek na szczęscie nic nie wyszło, ale nadal muszę robić badanie moczu co tydzień, co miesiąc dobową zbiórkę moczu i też eGFR i kreatyninę. U mnie wciąż nie znają przyczyny tego białka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 20:39

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też należę do klubu niechcemisię. Aż mam wyrzuty sumienia, że mam tyyyyyle czasu i nie robię nic! Ale samemu to tak jakoś głupio. Poza tym coraz szybciej się męczę i coraz gorzej mi się oddycha. Teraz chwilę czytałam małej na głos i myślałam, że ducha wyzionę :P
    Zosia pierwsze mocniejsze kopniaczki skierowała właśnie w pęcherz :P I czasem dalej mi tam wierzga, uczucie jest conajmniej okropne :P

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Kochana ja miałam kilkakrotnie białko w moczu i to dość dużo, więc od razu gin skierował mnie do nefrologa.W usg nerek na szczęscie nic nie wyszło, ale nadal muszę robić badanie moczu co tydzień, co miesiąc dobową zbiórkę moczu i też eGFR i kreatyninę. U mnie wciąż nie znają przyczyny tego białka :/
    Ja nie mam białka w moczu i ciekawa jestem skąd to zatrzymanie moczu, może tylko przez ucisk małego zobaczymy... Jestem umówiona w sobotę na wizytę :)
    I jutro zrobię keratynine +eGFR żeby wziąć od razu do lekarza.

alma lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    staram się Was nadrobić ale ciężko idzie ;)

jestem po rozprawie - 1:0 dla mnie. Być może prawda sama się obroni a wychodzi na to ze sędzia umie czytać ze zrozumieniem i miedzy wierszami i widzi ze moj pracodawca kity wciska :)
    kolejna 9 marca :)

Gratuluję Inesko :)

Trzymajcie się i dobrej nocki :)

Catyyy, MiM, PIGULSKA, madziorek, KotMisia, Rika, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł trzymam kciuki, jeszcze będą Ci musieli zrekompensować za ten czas. Na pewno będzie na Twoją korzyść, nie ma innej opcji.

relgh371atn0vk9b.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Aniołku oby tak dalej! :)
    Ja też znikam spać spokojnej nocy ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my jutro wizytujemy-prosimy o kciuki :)

a od następnego tygodnia w netto pampersy ""pampers" w promocji :) dwie paczki za 45 zł ...chyba się skusimy :)

a gdzie nam dziś Gosia się zapodziała?

Anioł, KotMisia, gosia86, Bluberry, PIGULSKA, dorota1987, Catyyy, alma lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:03

PIGULSKA, dorota1987, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też witamy się o poranku :)
    Dziś niestety moja mała pospać nie dała, ale i tak wdzięczna jestem jej za wczoraj :P

Rika wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, spokojnego porodu i wielu radosnych chwil :)
    Trzymamy kciuki za wizytę :) Na pewno Kasieńka się pięknie rozwija :)

Anioł, dobre wieści z rozprawy, cieszę się że utrzesz szefowi nosa :) dobrze, że sprawa może znaleźć finał przed porodem :)

Kciuki również za pozostałe wizytujące! :)

Rika, KotMisia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka :)

U mnie w brzuchu jakaś cisza, aż się martwię czy to przeziębienie złe nie wpłynęło na maluszka :(

Rika, KotMisia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wszystkiego najlepszego! Lekkiego porodu i zdrowego Maluszka :*

Ja na nogach od 5:45 ;) Miś di pracy wstawał to mu zrobiłam pyszne śniadanie :) Chcę iść dalej spać tylko muszę czekać godzinę żeby cukier zmierzyć.

A moja malutka tak szaleje po 23 że spać nie mogę. Wyobrazcie sobie kota, którego przykryje się kołdra. Tak sśmiesznie się kręci żeby wyjść :) to dokładnie to samo robi moja Oleńka :) Moje Kociątko :) <3

katalina, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia kciuki zacisniete :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika Sto lat :) U mnie Mała też mocniejszy popis daje jak tylko zamknę oczy. Aż się boję jej kopów , dosłownie. Po tym jak mnie pokopała w mój " czuły punkt" modlę się żeby więcej jej noga tam nie spoczęła. Ja w nocy miałam silny ból brzucha, taki że aż 3 razy próbowałam z niego wstać. Wszystko przez te zaparcia, no ale wieczorem brałam mój ukochany syrop i dzisiaj już bez bólu :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti strasznie Ci współczuję, wiem co to za bol. Mocno sciskam żeby już przeszło. :* Ja od kiedy jestem na diecie i jem ogromne ilości warzyw to chodze do toalety 2 razy dziennie. Może spróbuj zmienić dietę, mniej białej mąki, ryżu białego i pszennego makaronu? Ja np testowalam i polecam makaron z cukinii :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika....najlepszego!

To moje dziecię wyjątkowo spokojne, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie wybudziła. Rusza się mało i bardzo delikatnie. Pewnie tak jak syn, dopiero po porodzie pokaże na co ją stać :p

Miłego dnia Dziewczyny! U nas trochę słońca się pokazała, więc od razu przyjemniej. Chociaż straszą niskim ciśnieniem.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj oproznialismy duża szafę z pokoiku, jutro kolega ja odbiera a ja poczułam, ze to się dzieje naprawdę ;)

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam, tylko nie niskie ciśnienie :( nie mogę aż wysiedzieć w pracy z tego wszystkiego :(

Mnie moje dziecie to cały dzień kopie, śmieję się, że może nie tyle harcuje jak się położę, ale jak tylko włączy się jej muzykę to normalnie dancing na całego! będzie miał tata przechlapane żeby utrzymać taką tancereczkę :P żadna muzyka klasyczna na nią nie działa, za to jak już puszczę jakieś delikatne "utwory śpiewane" to szał :) I w nocy też z każdą przewrotką :)

Ja na szczęście problemów z wypróżnianiem nie mam, zdarza się że chodzę i po 2-3 razy. Ale raz dziennie to na pewno :) Rzadko co drugi dzień, ale ja to od zawsze problemy gastryczne miałam i cud, że się teraz nie nasila :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czytam Was na bieżąco ale jakos nie miałam weny do pisania u mnie nasilone "niechcemisie" plus ból krocza jakby ktoś tam bitwę pod Grunwaldem sobie urządził, ale zauważyłam że ból nasila się gdy dużo czasu leżę na brzuchu (może jakiś ucisk to powoduje?) a od leżenia na boku bola biodra

Cudne wasze historie zaręczynowe

Anioł cieszę się że sprawy idą w dobrym kierunku:)

Rika wszystkiego najlepszego

Gosiunia kciuki za wizytę

Też odstawiłam witaminy z żelazem i problemy z "2" są znacznie mniejsze tylko ciekawe jakie wyniki wyjdą w poniedziałek

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ