X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te Wasze historie z zaręczynami ;)

U mnie raczej zwyczajnie było ;) Po pracy przyjechałam do mieszkania mego ukochanego a on przygotował obiado-kolację ;)
    Po kolacji przy świecach uklęknął i wręczył mi piękny pierścionek ;) Też się popłakałam ;) A było to ponad 8 lat temu! Małżeństwem jesteśmy od ponad 7 lat.
    Na szczęście ja nie z tych co wielkie uroczystości, rodzina i ta cała stresująca szopka ;) Ale co kto lubi ;)

Właśnie zjadłam obiad - makaron z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym i z pomidorkami koktajlowymi.
    A mężowi zrobiłam na dwa dni kotlety schabowe bo on Ryb nie lubi ;) Dobrze więcej dla mnie będzie ;)
    Co u Was na obiad?

katalina, PIGULSKA, dorota1987, maribel lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was planuje wykupić indywidualną opiekę położnej przy porodzie?
    ja się nad tym zastanawiałam, ale jak od 1.03 cena na żelaznej wzrosło do 2 tys. to coraz mniej mi się to widzi.
    Przecież to kupa kasy... :/

Ja nie miałam przy porodzie takiej opieki ale pielęgniarki zaglądały co chwilę, było kilka razy ktg, sprawdzały rozwarcie, kroplówka - generalnie byłam zadowolona z opieki a rodziłam 16h!
    Mąż był cały czas przy mnie i gdy czułam te skurcze parte to wtedy zawołał pielęgniarkę i wtedy była przy mnie już cały czas.

Teraz też nie wykupuję - jak dla mnie nie ma potrzeby takiej, szkoda kasy.

• katalina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś makaron z sosem bolonskim, ale to wlasciwie obiadokolacja. I robie dziś salatke z tunczykiem na jutro do pracy. Ciekawe jak to wyjdzie... Od tygodnia przygotowujemy inne posilki, a jeśli już nawet cos tradycyjnego to z duzo lepszych jakosciowo skladnikow. Mój maz codziennie biega po schodach i pokonuje już gora dol 33 pietra lacznie wiec jestem z niego dumna, a i po kilku dniach bardzo się między nami poprawilo i duuuzo rozmawiamy, podjal fajne decyzje i czekamy na efekty :)

Karolcia88, WesołaMama, madziorek, PIGULSKA, beti97, KotMisia lubią tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dziś kurczaczek :P
    Ostatnio na allegro zakochałam się w pościeli do łóżeczka http://allegro.pl/urocze-hafty-posciel-6el-120x90-darland-i5032771590.html co o niej sądzicie? nie za drogo?

relgh371atn0vk9b.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinkie 2 tysiące?! u nas 1000zł i się mocno zastanawiam. Chyba nie wezmę.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty ja będę zamawiać łóżeczko z taką pościelą w komplecie ;)
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-9el-posciel-darland-i5035806066.html (ja akurat chyba się zdecyduje na misie na huśtawce w szarych grochach)

WesołaMama, Catyyy lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi się właśnie też podobają te szare grochy i szare gwiazdki :)

relgh371atn0vk9b.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - a kiedy zamawiasz? Jak będziesz je już mieć to daj znać czy dobrej jakości..
    Z córką miałam ten problem że mi szczebelki te u góry obgryzała jak kornik... Ponoć można dokupić nakładki silikonowe ale nie wiem czy to zdrowe dla dziecka...
    Potem wzięła się za ścianę - tj. zrobiła dziurkę w ścianie paluszkiem chyba i drążyła ;)
    A głodna nie chodziła ;) Więc takie smaki miała najwyraźniej!

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:44

Catyyy lubi tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:45

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła zamawiać będę dopiero w marcu więc jeszcze trochę potrwa zanim zdam relacje ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tematy wyprawkowe królują :p Ja baldachimu nie będę używała (miałam w zestawie z łóżeczkiem). Mój był taki, że nie zakrywał całego łóżeczka, tylko boki. Także żadnej funkcji nie spełniał, poza kurzołapstwem. Na początku komórki w oczach dziecka sa bardzo rozproszone, więc dziecko widzi bardzo niewyraźnie. Także nie potrzebuje "otulania",czy "przysłaniania" od całego świata, bo i tak tej przesłony nie zobaczy :p

My wykupujemy położną, bo bardzo mi zależy żeby rodzić z tą samą, która naszego synka na świat "sprowadziła". Wiadomo kasa (u nas 1500 zł), ale ja wolę ją wydać i mieć poczucie bezpieczeństwa. Odkąd zaszłam w ciąże wiedziałam, że chcę tą samą położną, więc mam już ponad połowy kwoty uzbieranej. Także nie szarpnie nas po portfelu.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, Ty rodzisz na madalinskiego, dobrze pamietam? Ja chcę wybrac polozna dopiero po rozmowach z lekarzem i moze pierwszych zajec w szkole rodzenia.. Ale już z mezem przegadane, on też mowi że bedzie czul się pewniej :)

• alma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Trochę Was nadrobiłam, ale niestety nie wszystko :(
    Inessko bardzo się cieszę, że Wasz synek Was odnalazł:) Wspaniałe wiadomości!
    Piękne macie historie zaręczynowe dziewczyny, naprawdę można się wzruszyć :) Ja sobie wymarzyłam zaręczyny w łódce na środku jeziora (żeby było romantycznie, hehe :)) Ale mąż oświadczył się w czasie 5 rocznicy w hotelu- i tak coś podejrzewałam.
    Mam do Was pytanie odnośnie usg. Ile razy miałyście je robione? Bo ja w sumie już 10 (w tym 4 w szpitalu)i się zastanawiam, czy to nie za dużo... Bo opinie na temat jego bezpieczeństwa dla dziecka są różne... A mój gin robi mi badania co miesiąc, więc do końca ciąży czekają mnie jeszcze 3-4. Jakie macie zdanie co do ilości usg?

relg3e5e54dwhg22.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne historie z zareczynami :)

Mój chłop jako ze nie należy do romantycznych oświadczył mi się w wakacje w wodzie...tzn ja pływałam sobie spokojnie na materacu a on ni stąd ni zowąd podplynął do mnie wyznał miłość i zapytał czy zostanę jego żoną :) ja ogólnie w szoku ale zgodziłam się od razu :) śmiejemy się do teraz ze nie miałam wyjścia bo nie za dobrze pływam i gdyby tak po odmówie mnie zrzucił z materaca to mogłabym pójść na dno...hehehe

alma, Catyyy, katalina, KotMisia, dorota1987, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja w sumie nie wiem ile miałam musiałabym policzyć, ale ogólnie nie martwię się ze mogły one jakoś negatywnie wpłynąć na maluszka i za każdym razem ciesze się ze mogę go oglądać :) chyba nie ma żadnych rzetelnych badań które mogłoby stwierdzić szkodliwość badań usg

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bez obiadu :(

O 16 mam usg nerek wiec musze być na czczo i z pełnym pęcherzem (nie wiem jak wytrzymam bo już mam mega pparcie) :/

Trzymajcie kciuki
    Miłego popołudnia ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska dasz radę :) z jedzeniem nadrobisz jak wrócisz z badania :) oczywiście trzymam mocno kciuki :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska powodzenia na badaniu. Mogę zapytać, czemu masz usg nerek? Ja też je miałam po wykryciu białka w moczu. Ja miałam pusty pęcherz podczas usg, bo nie wytrzymałam i musiałam zrobić siku.
    Co do usg naszych maluchów, to wiem,że wytwarza ono fale dźwiękowe, a czy one są szkodliwe, czy też bezpieczne... no właśnie- tego nie wie nikt... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:38

relg3e5e54dwhg22.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymam kciuki za usg - napewno wynik będzie dobry.

Widzę że wszystkie miałyście takie piękne historie z oświadczynami a u mnie nic!
    Nie bylo oświadczyn ani pierścionka, kolacji, klękania ani nawet piwa.
    Ślub wzieliśmy po 10 latach związku z 8 letnią córką jako gościem honorowym, cały ten ślub był tylko dla niej bo ona strasznie chciala by jej rodzice yli małżeństwem, a żeby bylo ciekawiej mój mąż w 1 rocznicę zgubił obrączkę :-ż

PIGULSKA, Eklerka, dorota1987, madziorek lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ