X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo hej dziewczynki :)
    meldujemy się w 24 tyg i 5 dni :)
    maleństwo moje fika jak szalone...
    codziennie breakdance na rzęsach :D
    (aż czasem proszę aby przestał, takich mocnych kopniaków to ja nie lubię)

biorę żelazo w tabletkach po których mam metalowy smak w ustach "bleee" i to 2 razy dziennie więc posmak jest praktycznie cały czas...

okazało się że w szpitalu na inflanckiej nie praktykują porodów w wodzie, na Madalińskiego jest tylko immersja wodna ;/ i tylko na żelaznej praktykowany jest poród w wodzie a ja nie wiem na co się zdecydować ;/ wymarzyłam sobie poród w wodzie ze znieczuleniem wziewnym a tu "dupa" że tak to określę...

a teraz nasze focie :) na jednym jest brzuch od przodu i jedni mówią że widać tą "brązową" kreskę a inni że to ścieżka z włosów... i pępek chyba mi się wykluje na zewnątrz... ;/

15128825c9.jpg

599e6f59f3.jpg

2f2731a83e.jpg

i zamówiłam sobie ubrania ze strony http://99shop.pl/c/1/odziez-ciazowa.html czekam na paczuszkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:47

nadulek, katalina, beti97, Catyyy, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, brzuszek super! Zgrabny mega :) mi się wydaje, że również na solcu oferuja porody w wodzie, ja się nie decyduje wiec ostatnio nie dopytywalam, ale cos obilo mi się o uszy.

Pigulska trzymamy kciuki, na pewno to nic groznego, a po prostu taki urok ciazy ;)

Czy tylko ja mam dziś taki spiacy dzien? Normalnie siedze w pracy i jak widze wchodzacego klienta to jestem w takim sennym "szoku"...

PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    U mnie na obiad dziś kurczaczek :P
    Ostatnio na allegro zakochałam się w pościeli do łóżeczka http://allegro.pl/urocze-hafty-posciel-6el-120x90-darland-i5032771590.html co o niej sądzicie? nie za drogo?

Caty cudna pościel;) Napiszę do sprzedawcy czy sprzedaje bez wypełnienia( bo już mam). Ochraniacze wydają się takie grubsze co jest plusem. Ale fajne historie z Waszymi zaręczynami;) Ja witam się w 7 miesiacu;) Jutro mam wizytę i dowiem się jaki mam cukier.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam odchodzi się od porodów w wodzie. Za duże ryzyko zakażeń itp. W ogóle koleżance na patoligi ciąży powiedzieli żeby zapomniała o wannie do końca ciąży. Ciężarnej najlepiej pod prysznicem. Chodzi o bakterie :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domku nadrabiam dzień poszczenia chałką z masełkiem ;)

Ale wieści niestety nie za dobre...potwierdziły się przypuszczenia mojej ginki :(

Alma mam zastój moczu w nerkach :/
    Dodatkowo jestem wściekła bo urolog nie przyjechał dziś do przychodni i tym samym odwołał wszystkich pacjentów wrrrr...Zostaje mi albo czekać do środy albo szybko zapisać się do innego szlag :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy też tak macie ale cierpię ostatnio nieustannie na tzw Nudzi mi się :( kiedyś lubiłam grać, czytać. Później przyszła praca, dom , obowiązki i teraz kiedy mam czas dla siebie nie mam żadnego hobby. Źle mi z tym ale nie potrafię nic znaleźć co by mi się podobało. Jak pracowałam to obiecywałem sobie że w ciąży będę mieć czas na wszystko a nie robię nic. Czas wlecze mi się jak flaki z olejem, najchętniej zajęła bym się już Małą chyba na to mam ochotę. Jutro mój B. wyjeżdża ze znajomymi do Krakowa się zabawić, wróci w niedzielę. Więc nawet w weekend nic z nim nie porobię. Czasami mu zazdroszczę że on ma te swoje gry i to mu zajmuje czas. Może jak siostra znajdzie dla mnie czas to się z nią spotkam, ostatnio coś nikt dla mnie czasu nie ma :( ech przepraszam że się tak użalam ale nie mam komu, a moja mama działa na mnie jak płachta na byka.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj zgrabny brzusio :) i ja bym raczej stawiała ze to ta kreska "linea nigra" i pępek jeszcze masz w miarę schowany ;)
    Mój to jest już płaski i nie mam krechy za to mega pieprzyków...albo mi ich przybyło albo się naciagnely przez rosnący brzuch :P

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja też mam ostatnio fazę na "nicmisieniechce" trochę mi brakuje pracy bo miałam mobilizację żeby wstać rano z łóżka ;) ale nie narzekam bo wiem ze gdybym pracowała to bym miała dość i marzyła o siedzeniu w domu...no cóż babie nie dogodzisz :P
    Juz niedługo będziemy tęsknić do tego błogiego lenistwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:09

madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Puella, Ty rodzisz na madalinskiego, dobrze pamietam? Ja chcę wybrac polozna dopiero po rozmowach z lekarzem i moze pierwszych zajec w szkole rodzenia.. Ale już z mezem przegadane, on też mowi że bedzie czul się pewniej :)

Takie jest założenie :p Madaliński na pierwszym miejscu. Jak dojadę, bo mieszkam pod Warszawą i dojazd mnie mega stresuje (zwłaszcza jak się przydarzy w korkowym szczycie).

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja miałam zdecydowanie więcej usg. Na początku wizyty miałam co 2 tygodnie (u tego co chodzę prywatnie) dodatkowo w luxmedzie kilka, po 2 "genetyczne" i "połówkowe" i w szpitalu 2.

Czarna oczywiście, że ten użytkownik sprzedaje pościele bez wypełnienia. Wystarczy popatrzeć w jego aukcjach. albo na stronie darland.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:27

czarna panda, alma lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że podzieliłyście się swoimi historiami zaręczynowymi, nie tylko ja się tak wygadałam. Bardzo lubię słuchać takie historie, jakby jakaś stara, wścibska baba. Kiedyś miałam pomysł, żeby napisać opowieść na faktach jakt poznały się najbliższe pary z mojego otoczenia i jak wyglądały ich zaręczyny itd...ale okazuje się że historie dziadków czy rodziców to jakiś handel wymienny. Jakieś takie czasy..heh.

Pigulska, bardzo współczuję, że wizytę odwołano, szkoda, że Ci chociaż wczesniej nie dali znać, to być niepotrzebnie głodna nie siedziała.

Dziewczyny, mi też się nic nie chce. Myślałam, że wykorzystam jakoś ten czas ciąży, zrobię coś kreatywnego, a nie umiem się zająć. Zła jestem na siebie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jesteście same z tym niechceniem, pewnie połowa z nas na l4 na to cierpi..
    Ja chciałam się zapisać hiszpański, no ale jakoś mi nie poszło ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystko przez to, że nie umiemy skupić na niczym innym myśli jak na macierzyństwie i wszystkim co jest z nim związane.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ale usg miałam dziś robione wiec musiałam być na czczo :) także głodówka nie poszła na marne :) jedynie teraz mi się odwlekła konsultacja z urologiem :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chyba nie czytam ze zrozumieniem. Daj znać czy udało Ci się zapisać na nową wizytę.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wieczorem jadę po Misia na halę po treningu. Fajnie bo się naslucham komplementów od 15 chłopa ;) jakoś mi z próżności potrzeba :) chociaż na zainteresowanie Misia nie narzekam. :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Pigulska, a bolą Cię nerki? Kochana jak oglądałam videoblog jednej z młodych mam, to też miała problemy z nerkami w ciąży i podobno niestety, ale jest to dość częsta przypadłość wśród ciężarnych :/ Na pewno dostaniesz antybiotyk i przejdzie jak ręką odjął. Do środy trochę daleko, więc może lepiej spróbuj umówić się szybciej do urologa, w ciąży w dodatku z takim problemem powinni przyjąć Cię na cito. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)
    Karolciajuż myślałam, ze to ja bije rekordy z usg ;)

A co do pościeli dla malucha, to ja wolę kupować stacjonarnie nie na allegro, bo muszę dotknąć materiału, sprawdzić jakość itp. W moim przekonaniu pościel dla dziecka musi być mięciutka, a nie każda jest taka, choćby była niewiadomo w jak piękne wzory. Nawet zastanawiam się nad pościelą z flanelki, bo są o wiele przyjemniejsze w dotyku niż bawełna. A i bawełna bawełnie nierówna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:51

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usg miałam 4, mimo że chodzę prywatnie. Moja lekarka mówi, że nie ma 100% pewności czy usg jest bezpieczne.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie dołaczam do klubu "niechcemisie" ! najchętniej t z kanapy bym nie wstawała ostatnio.. a przed swietami miałam takiego powera oby mi to wróciło i żebym wszystko zdążyła przygotować;)

ja też mam często usg zwłaszcza na początku co 2 tyg no a teraz co 4 ;)

czy wasze maluchu kapią Was też po pęcherzu??? ja mam czasem takie wrażenie że nie zdążę dojść do toalety. jest to takie niespodziewane..

gosiunia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma no właśnie nic mnie nie boli, ogólnie nie było żadnych objawów to wyszło przez przypadek na usg. Wyniki moczu też mam dobre, muszę jeszcze krew zbadać: keratynine i eGFR. Jutro będę dzwonić i próbować się umówić gdzieś wcześniej :)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ