Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolcia88 wrote:a to ja może też sobie zacznę chodzić na taką pogadankę do położnej.
A doradza Ci np jeśli chodzi o pielęgnacje maluszka?
tak. opowiada o tym jak poród może wyglądać, co może się wydarzyć. O pielęgnacji porozmawiamy jeszcze bo ja mam taka pamięć,że muszę na bieżąco słuchać radpolecam, na prawdę, ta laska jest super. Piszę do niej na FB jak coś mnie nie pokoi ona odpisuje.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
katalina wrote:Dziewczyny, wpadam jak po ogien. Dziś mega zdolowana jestem, a na dodatek boli mnie strasznie krocze, troche brzuch jak się ruszam (dlatego ciagle siedze), a do tego mialam cale majtki wilgotne (teraz już nie aż tak), trwa to od 11 jakoś... Normalne to czy cos się dzieje? Jestem w pracy i nie mam tu ksiazki nawet żeby zajrzec, a w googlu to się boje że się okaze że rodze wiec nie szukam nawet... Miala z Was ktoras cos podobengo?
P.S. Eklerka bardzo się ciesze z pozytywnej decyzji zus
Katalina....u mnie tak już niejednokrotnie było. Też byłam przekonana, że coś złego się dzieje, bo nawet spodnie miałam mokre. Mówiłam o tym lekarzowi...i stwierdził, że jest ok. Ja dla świętego spokoju kupiłam sobie za groszę paski sprawdzające PH. Teraz przy każdych takich wyciekach biorę pasek i po strachu.katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
paulinqa wrote:a ja tyle aż przenosić bym nie chciala
hehe to nic z tego nie wyjdzie;)
kto wie,może mojej Gieni się będzie śpieszyć i jednak się spotkamygosiunia lubi tę wiadomość
-
katalina wrote:Dziewczyny, wpadam jak po ogien. Dziś mega zdolowana jestem, a na dodatek boli mnie strasznie krocze, troche brzuch jak się ruszam (dlatego ciagle siedze), a do tego mialam cale majtki wilgotne (teraz już nie aż tak), trwa to od 11 jakoś... Normalne to czy cos się dzieje? Jestem w pracy i nie mam tu ksiazki nawet żeby zajrzec, a w googlu to się boje że się okaze że rodze wiec nie szukam nawet... Miala z Was ktoras cos podobengo?
P.S. Eklerka bardzo się ciesze z pozytywnej decyzji zus
kochana ja chodze z wkładkąbo od pcozątku ciązy mam wodniste upławy. A krok może właśnie Cie boleć od siedzenia. Ja dlatego nie pracuję już bo plamiłam i krwawiłam przez swoja siedzącą pracę
katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Agusia246 wrote:Dorotka, moja siostra ma taki domowy laser i używa, bo ona taki mały rumun jest, wszystko ciemne
I faktycznie, efekty są, może nie spektakularne, ale tych włosków jest mniej, jaśniejsze itp.
Mi natomiast jak u Beti, na nogach włosy rosnąć nie chcą od jakiegoś czasu, więc czasem nawet zapominam że trzebaby jakąś maszynką przejechać. Natomiast wyżej już nie jest tak pięknie, a mi leci krew nawet jak się tylko golę
Eklerka polubiłam za ZUS, do mnie też wczoraj pracodawca dzwonił, że chcieli mój nr i mogą się kontaktować. Oczywiście jak już powinnam dostać pieniążkiCholestazy nie zazdroszczę, ale może jeszcze nie jest źle i uda się wszystko załagodzić. Swędzi Cię wszystko?
MiM, może i się nie morduje, ale chęć można miećZwłaszcza, że już mi kiedyś jeden facet wypalił, że nie nadaje się imion po zmarłych z rodziny bo to przynosi pecha. Nie żebym wierzyła, że imię może ściągnąć jakieś fatum, ale niesmak pozostaje...
Powodzenia w zmaganiach z zusem
-
Catyyy wrote:w środę 11 lutego mam wizytę, więc ciekawa jestem co powie... mój luby zabrał już wszystkie słodycze i stwierdził, że do tego czasu nie będę jadła słodkiego
Catyyy to nie tylko słodkie zalicza się do wysokiego cukru, tu chodzi o indeks glikemiczny-poczytaj w googlach. Zobaczysz, że podstawowe produkty podnoszą niesamowicie cukier. Ale nie wiem czy jest się czym martwić.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic, ja siadlam dopiero jak już stac nie moglam.. A wkladki nosilam jeszcze przed ciaza, bo uplawy mialam wlasciwie caly czas (u mnie to norma wg ginow, taka moja uroda), ale dziś aż mokro jakbym mocno popuscila, z tym zreszta też mam problem wieczorami pomimo, że wlasnie tak jak Karolcia pisala - cwicze miesnie kegla od dawna.
Macie racje dziewczyny, wysle meza po paski ph i sprawdze też wydaje mi się że to jest normalny urok, ale strach jakis się jednak pojawil. -
Ostatnio na allegro znalazłam fajne bodziaki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4995495068&ref=last-visited mają bardzo bogaty wybór wzorów, ciężko było mi się zdecydować i na razie wzięłam tylko kilka, jak zobaczę, że są dobrej jakości to pewnie jeszcze zamówię
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Katalina wczoraj położna mówiła na sr ze jak sączą sie wody to trwa to okolo 4 godzin mają bialawy kolor i wkladka/podpaska jest mokra
Czasem zdarza sie ze cuezarne popuszczaja ale wtedy na wkładce jest taka żółtawa otoczka wokół plamy i ma to zapach moczu
Mojej Krolwenie nic nie wyrosłoi nadal jest królewną waży 917 g wszystko jest pięknie łożysko wysoko więc cesarka nie jest konieczna i mam zgodę na ćwiczenia na sr. Bóle krocza od ucisku macicy na kręgosłup więc lepiej unikać leżenia na plecach. Kolejna wizyta 4.03 i 18.03 bo po 30 t wizyty są co dwa tygodnie
Aaa byłam w pracy wstępnie wyliczyla mi kadrowa ze przy rocznym urlopie plus zaległy wypoczynkowy musialabym wrócić we wrześniu 2016Magic, katalina, madziorek, Karolcia88, MiM, PIGULSKA, alma, nojaniewiem, beti97, gosiunia, dorota1987, Agusia246, Bluberry, monilia84, Anielka lubią tę wiadomość
-
Katalina to witaj w klubie
) ja tez mialam zawsze coś ale nie nosiła wkladek
ja mam taki uplaw kremowy czasami wodnisty mleczny lub zupelnie bezbarwny. Gin mnie badala i mierzyla ilosc wod plodowych i sa w normie
Nie ma nie pokojacych objawow. Ale te paski to dobry pomsl. Gdzie mozna kupic? Tylko w aptece?
gosia super, że Mała jest cała i zdrowa :)i polozna tez mowila ze ma slodki zapach jak to sa.wody ale wystepuja w.pionowej pozycji bo glowa dziecka dziala jak korekale to trzeba kontrolowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:46
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosia, to lezenie na plecach mogloby wyjasniac moje bole, bo ostatnio ciagle budze się na plecach, bola mnie zebra barki i biodra jak leze na lewej stronie
chyba zaczne sypiac w fotelu...
Sprawdze wkladke dokladnie w domu, na zapach też, a testy kupie i profilaktycznie bede wykonywac chyba.. -
Ja obstawiam naturalne oczyszczanie pochwy
i tyle. Wiadomo mamy prawo byc niespokojne. Ale pociesza mnoe jedno....gdyby w razie "w" mala pojawila sie na swiecie ma szanse na normalne zycie.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
No a u nas nic się nie wchłonęło
Dalej siusiak. Młody waży 966gr
czyli przytył prawie 400 gr przez 3 tygodnie
Magic, Karolcia88, Nana86, PIGULSKA, alma, nojaniewiem, gosia86, beti97, gosiunia, dorota1987, katalina, Agusia246, Bluberry, monilia84, Anielka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Katalina tak może być że leżenie na plecach potęguje ból bo w dzień kręgosłup jest wygięty w przeciwnym kierunku pogłębia się lordoza a jak śpimy na plecach to wyginamy go w drugą stronę
Mi się też zdarza że robią się mokre majtki ale to w sytuacjach wlasnie jak długo siedzę w jednej pozycji
Catyyy Twoja glukoza nie jest chyba bardzo zła myślę że lekka dieta wystarczy
Co do rodzaju porodu to położna też tłumaczyła żebyśmy sobie nie dały wmówić że jesteśmy gorsze bo nie urodziliśmy siłami natury tylko przez cc
Że to nie zawsze jest zależne od kobiety. Tak samo jak z karmieniem piersią kazda z nas ma prawo do wyboru i to wcale nie świadczy jaka z nas matka !
MiM gratulacje :*
A właśnie którą wagę podajecie? No ja mam dwie Shepard i hadlock3
Jeszcze Beti nas trzyma w niepewności
Ja mam jeszcze jutro wizytę w luxmed ciekawe co tam usłyszę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:15