X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to musiałabyś przenosić ze 2 tygodnie :P bo ja się śpieszyć nie mam zamiaru :P

paulinqa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:07

Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Paulinqa to musiałabyś przenosić ze 2 tygodnie :P bo ja się śpieszyć nie mam zamiaru :P
    a ja tyle aż przenosić bym nie chciala ;) hehe to nic z tego nie wyjdzie;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    a to ja może też sobie zacznę chodzić na taką pogadankę do położnej.
    A doradza Ci np jeśli chodzi o pielęgnacje maluszka?

tak. opowiada o tym jak poród może wyglądać, co może się wydarzyć. O pielęgnacji porozmawiamy jeszcze bo ja mam taka pamięć,że muszę na bieżąco słuchać rad ;) polecam, na prawdę, ta laska jest super. Piszę do niej na FB jak coś mnie nie pokoi ona odpisuje.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Dziewczyny, wpadam jak po ogien. Dziś mega zdolowana jestem, a na dodatek boli mnie strasznie krocze, troche brzuch jak się ruszam (dlatego ciagle siedze), a do tego mialam cale majtki wilgotne (teraz już nie aż tak), trwa to od 11 jakoś... Normalne to czy cos się dzieje? Jestem w pracy i nie mam tu ksiazki nawet żeby zajrzec, a w googlu to się boje że się okaze że rodze wiec nie szukam nawet... Miala z Was ktoras cos podobengo?

P.S. Eklerka bardzo się ciesze z pozytywnej decyzji zus

Katalina....u mnie tak już niejednokrotnie było. Też byłam przekonana, że coś złego się dzieje, bo nawet spodnie miałam mokre. Mówiłam o tym lekarzowi...i stwierdził, że jest ok. Ja dla świętego spokoju kupiłam sobie za groszę paski sprawdzające PH. Teraz przy każdych takich wyciekach biorę pasek i po strachu.

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    a ja tyle aż przenosić bym nie chciala ;) hehe to nic z tego nie wyjdzie;)

kto wie,może mojej Gieni się będzie śpieszyć i jednak się spotkamy ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wypijemy kawke inke na odziale ;D hahh. lepiej niech tam siedzi do terminu w brzuchu jak jej dobrze;)

Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Dziewczyny, wpadam jak po ogien. Dziś mega zdolowana jestem, a na dodatek boli mnie strasznie krocze, troche brzuch jak się ruszam (dlatego ciagle siedze), a do tego mialam cale majtki wilgotne (teraz już nie aż tak), trwa to od 11 jakoś... Normalne to czy cos się dzieje? Jestem w pracy i nie mam tu ksiazki nawet żeby zajrzec, a w googlu to się boje że się okaze że rodze wiec nie szukam nawet... Miala z Was ktoras cos podobengo?

P.S. Eklerka bardzo się ciesze z pozytywnej decyzji zus

kochana ja chodze z wkładką ;) bo od pcozątku ciązy mam wodniste upławy. A krok może właśnie Cie boleć od siedzenia. Ja dlatego nie pracuję już bo plamiłam i krwawiłam przez swoja siedzącą pracę :(

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:03

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dorotka, moja siostra ma taki domowy laser i używa, bo ona taki mały rumun jest, wszystko ciemne :) I faktycznie, efekty są, może nie spektakularne, ale tych włosków jest mniej, jaśniejsze itp.
    Mi natomiast jak u Beti, na nogach włosy rosnąć nie chcą od jakiegoś czasu, więc czasem nawet zapominam że trzebaby jakąś maszynką przejechać. Natomiast wyżej już nie jest tak pięknie, a mi leci krew nawet jak się tylko golę :/
    Eklerka polubiłam za ZUS, do mnie też wczoraj pracodawca dzwonił, że chcieli mój nr i mogą się kontaktować. Oczywiście jak już powinnam dostać pieniążki :( Cholestazy nie zazdroszczę, ale może jeszcze nie jest źle i uda się wszystko załagodzić. Swędzi Cię wszystko?
    MiM, może i się nie morduje, ale chęć można mieć :P Zwłaszcza, że już mi kiedyś jeden facet wypalił, że nie nadaje się imion po zmarłych z rodziny bo to przynosi pecha. Nie żebym wierzyła, że imię może ściągnąć jakieś fatum, ale niesmak pozostaje...
    Czasem swedzi do tego stopnia, ze jestem w stanie drapac do krwi... Zwlaszcza brzuch i piersi :-( Powodzenia w zmaganiach z zusem :-)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    w środę 11 lutego mam wizytę, więc ciekawa jestem co powie... mój luby zabrał już wszystkie słodycze i stwierdził, że do tego czasu nie będę jadła słodkiego :)

Catyyy to nie tylko słodkie zalicza się do wysokiego cukru, tu chodzi o indeks glikemiczny-poczytaj w googlach. Zobaczysz, że podstawowe produkty podnoszą niesamowicie cukier. Ale nie wiem czy jest się czym martwić.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobię sobie małą dietkę, przyda się ;) lepiej dmuchać na zimne....

relgh371atn0vk9b.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, ja siadlam dopiero jak już stac nie moglam.. A wkladki nosilam jeszcze przed ciaza, bo uplawy mialam wlasciwie caly czas (u mnie to norma wg ginow, taka moja uroda), ale dziś aż mokro jakbym mocno popuscila, z tym zreszta też mam problem wieczorami pomimo, że wlasnie tak jak Karolcia pisala - cwicze miesnie kegla od dawna.
    Macie racje dziewczyny, wysle meza po paski ph i sprawdze też wydaje mi się że to jest normalny urok, ale strach jakis się jednak pojawil.

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na allegro znalazłam fajne bodziaki :) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4995495068&ref=last-visited mają bardzo bogaty wybór wzorów, ciężko było mi się zdecydować i na razie wzięłam tylko kilka, jak zobaczę, że są dobrej jakości to pewnie jeszcze zamówię :)

relgh371atn0vk9b.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wczoraj położna mówiła na sr ze jak sączą sie wody to trwa to okolo 4 godzin mają bialawy kolor i wkladka/podpaska jest mokra
    Czasem zdarza sie ze cuezarne popuszczaja ale wtedy na wkładce jest taka żółtawa otoczka wokół plamy i ma to zapach moczu

Mojej Krolwenie nic nie wyrosło <3 i nadal jest królewną waży 917 g wszystko jest pięknie łożysko wysoko więc cesarka nie jest konieczna i mam zgodę na ćwiczenia na sr. Bóle krocza od ucisku macicy na kręgosłup więc lepiej unikać leżenia na plecach. Kolejna wizyta 4.03 i 18.03 bo po 30 t wizyty są co dwa tygodnie
    Aaa byłam w pracy wstępnie wyliczyla mi kadrowa ze przy rocznym urlopie plus zaległy wypoczynkowy musialabym wrócić we wrześniu 2016

Magic, katalina, madziorek, Karolcia88, MiM, PIGULSKA, alma, nojaniewiem, beti97, gosiunia, dorota1987, Agusia246, Bluberry, monilia84, Anielka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to witaj w klubie :)) ja tez mialam zawsze coś ale nie nosiła wkladek :) ja mam taki uplaw kremowy czasami wodnisty mleczny lub zupelnie bezbarwny. Gin mnie badala i mierzyla ilosc wod plodowych i sa w normie
    Nie ma nie pokojacych objawow. Ale te paski to dobry pomsl. Gdzie mozna kupic? Tylko w aptece?

gosia super, że Mała jest cała i zdrowa :)i polozna tez mowila ze ma slodki zapach jak to sa.wody ale wystepuja w.pionowej pozycji bo glowa dziecka dziala jak korek ;) ale to trzeba kontrolowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:46

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, to lezenie na plecach mogloby wyjasniac moje bole, bo ostatnio ciagle budze się na plecach, bola mnie zebra barki i biodra jak leze na lewej stronie :( chyba zaczne sypiac w fotelu...
    Sprawdze wkladke dokladnie w domu, na zapach też, a testy kupie i profilaktycznie bede wykonywac chyba..

• Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam naturalne oczyszczanie pochwy :) i tyle. Wiadomo mamy prawo byc niespokojne. Ale pociesza mnoe jedno....gdyby w razie "w" mala pojawila sie na swiecie ma szanse na normalne zycie.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u nas nic się nie wchłonęło :) Dalej siusiak. Młody waży 966gr :) czyli przytył prawie 400 gr przez 3 tygodnie :)

Magic, Karolcia88, Nana86, PIGULSKA, alma, nojaniewiem, gosia86, beti97, gosiunia, dorota1987, katalina, Agusia246, Bluberry, monilia84, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina tak może być że leżenie na plecach potęguje ból bo w dzień kręgosłup jest wygięty w przeciwnym kierunku pogłębia się lordoza a jak śpimy na plecach to wyginamy go w drugą stronę
    Mi się też zdarza że robią się mokre majtki ale to w sytuacjach wlasnie jak długo siedzę w jednej pozycji
    Catyyy Twoja glukoza nie jest chyba bardzo zła myślę że lekka dieta wystarczy

Co do rodzaju porodu to położna też tłumaczyła żebyśmy sobie nie dały wmówić że jesteśmy gorsze bo nie urodziliśmy siłami natury tylko przez cc
    Że to nie zawsze jest zależne od kobiety. Tak samo jak z karmieniem piersią kazda z nas ma prawo do wyboru i to wcale nie świadczy jaka z nas matka !

MiM gratulacje :*
    A właśnie którą wagę podajecie? No ja mam dwie Shepard i hadlock3
    Jeszcze Beti nas trzyma w niepewności

Ja mam jeszcze jutro wizytę w luxmed ciekawe co tam usłyszę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ