Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie była teraz położna i będzie przychodzic 1 w tygodniu (to moja sąsiadka) więc fajnie bo blisko. Załozyła mi juz kartę u siebie i będzie tm wszystko wpisywac i mówic mi rózne rzeczy. Nawet ma lalki takie ktore są prawie jak dzieci i jak będę chciała to mogę poćwiczyć kąpanie
Może się skuszę któregoś dnia, ale jeszcze nie mamy wanienki, jak kupię to wtedy ją poproszę zeby przyszła z lalką.
Moja gin - ostatnio nic mi nie mówiła o 3 badaniach prenatalnych, ale pewnie wyszła z załozenia ze zdązy powiedziec.
A ja kurcze teraz będę chyba zmieniała lekarza z uwagi na to ze do Wrocławia juz mi za daleko jezdzic no i rodzic tez bede juz raczej tutaj i tez musze wybrac szpital i nie mam pojęcia który. A to raczej mniejsze miasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:05
-
Dorotka spytam jej dzisiaj to Ci napiszę.
Katalina, ja bym pojechała na ip. W poprzedniej ciąży tak miałam, czytałam wtedy, że to normalne i nawet się ucieszyłam, co prawda okazało się, że maleństwu i tak nie zaczęło bić serduszko, ale objaw był ok. Natomiast na ten moment mogą Ci się sączyć wody i zawsze lepiej to sprawdzić. Albo sama kup test, z tego co wiem są dość drogie, albo jedź i niech Ci sprawdzą.dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Kurcze wizyte mialam tydzien temu nastepna 2.03
tydzien temu wwszystko w najlepszym porzadku, brzuch teraz też nie jest twardy, a mala czuje na pecherzu i jak pyka sobie nisko.. Czuje się jak intruz na IP, wiec moze worce do domu i jeśli nie przejdzie do wieczora to zadzwonie do gina lub pojade na ip
Dzięki. Już nie smece, bo pewnie to nic takiego.. -
Troszkę zmienię temat, wybaczcie, ale moze podpowiecie.
http://arus.pl/10-elementowa-posciel-haftowana-z-moskitiera-300.html
Dziewczyny jakie dodatkowe przescierdełko moge zakupic do tej poscieli - tzn chodzi mi o kolor.
Czy np kupujecie wiecej przescieradeł i ile kompletów poscieli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:18
-
Katalina ja bym zaczęła od telefonu do gina. A jak mówisz,że Mała bryka koło pęcherza to może po prostu pod naciskiem troszkę popuszczasz (mi lekarka mówiła,że może się coś takiego zdarzać nawet jak ktoś regularnie ćwiczy mięśnie Kegla)
-
Dzieki Dorotko za zrozuminie;) nawet lekarz mówił ze stres może u mnie wszystko komplikować zwłaszcza jak męża nie będzie.. w domu nikt mnie nie neguje za to namawiaja bo się rodzice stresują że nie dojedziemy na czas w razie czego.
Katalina a może masz aż taką wydzieline??? ja tak miałam w grudniu i też się wystraszyłam czy to nie wody ale wody są bezzapachowe chyba.
ja nie miałam ponad normę glukozy tylko podwyższona i mam diete. także najlepiej jak gin ci powie Catyy co dalej bo ja miałam podwyżsozne po 1 h a po 2 mi spada ładnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:23
gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Catyy bez tragedii. Podniesione tylko o 1. Ale pewnie i tak Ci każą przejść na dietę
Paulinqa ja cały czas się waham
też mam 30km do szpitala a nawet jakby mąż był w pracy to mam perspektywę, że mogę ostatnie dni przesiedzieć u rodziców i wtedy to już blisko. Więc trochę zmartwień odpada.
Bólu jako takiego się nie boję, tzn pewnie, że mam stracha- ale jak kuzynka chudsza ode mnie mogła urodzić 4kg syna (pierwsza ciąża), Peulla 4,5kg Klocka to czemu ja miałabym nie dać rady.
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Po cc długo się dochodzi do siebie
Ale ja muszę się wstrzymać nawet z gdybaniem co wolę do 18lutego z decyzją bo mam zapytać kardiolożki co ona uważa.
Ale coś czuję w kościach, że jak mi pozwolą sn to w czasie porodu coś wyskoczy i trzeba będzie zrobić cc a wtedy 1000zł przepada... (tak czuję bo nawet przy wycinaniu migdałków w miejscowym znieczuleniu coś mi się podziało i puls gwałtownie spadł) -
Karolcia dochodzenie do siebie to też kwestia indywidualna tak mi się wydaję, moja kuzynka śmigała po cc i nic jej nie było;p tzn już po całej pionizacji
wiadomo że coś tam boli ale jak cię natną i zszywają to też boli;p no to ja mam czas do 2 marca z decyzja;)
-
Mi położna tez mówiła, ze nie ma reguły czy to cc czy sn. Mówi ze czasem dziewczyny po sn sa tak zszyte ze ledwo chodzą i jak najszybciej proszę ją zeby tam jeden szew pusciła czy jakos tak.
Miewałą takie pacjentki ktore po cc smigały bardzo szbko, wiec faktem jest - nie ma reguły.