X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już zamówiony i zaliczkowany wózek Tako Omega Black i odbieramy w marcu, bo na razie by nam przeszkadzał w domu.

Ale żadna z Was nie ma doświadczenia z domowymi depilatorami laserowymi?
    Ja bym się tak chętnie pozbyła zbędnych włosków na dłużej, ale jak ma się tyle wydatków dla domu i teraz dla dziecka, to gdzie tam jeszcze się porywać na takie wydatki, które można zastąpić zwykłą golarką :/

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim :)

witamy się w 28 tygodniu czyli zaczynamy 7 miesiąc :)

Eklerka współczuję tej cholestazy...ja się bałam, że mi cos wyjdzie, ale miałam robione badanie i nic nie wyszło. Dobrze, że z zusem się rozwiązało :)

dorota broń Cię ręka Boża przed laserem w ciąży! tylko depilacja woskiem lub maszynka. Moja znajoma kosmetyczka robiła siostrze mojego męża depilację laserową to nie mogłam nawet z nimi w pokoju siedzieć a co dopiero robić ją na własnym ciele

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:59

Bluberry, beti97, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:06

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja mam pytanie- bo Ty chodzisz na takie spotkania z położna- i jak to wygląda? idziesz z listą pytań czy raczej luźna rozmowa?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu- ja też tak robiłam- że głównie na wizytę, ale jak mi "wyskoczył" ten szpital to przynajmniej raz na 5 dni się staram pozbywać buszu żeby w razie czego wstydu nie było ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, nie martw się, ja myślę o takim zakupie ewentualnie dopiero po porodzie. Poruszyłam jedynie ten temat, bo Was mogę o wszystko zapytać, każda ma jakieś doświadczenia i to jest bardzo cenne. Nigdy bym nie zrobiła czegoś co mogłoby zaszkodzić dziecku.

Magic, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi w ciąży włosy na nogach prawie nie rosną. Mogłabym depilować raz na 1,5 miesiąca. Szkoda że z bikini tak nie jest :/ w pralce właśnie się pierze pierwsze pranie ciuszków Wiki. Później poprasuję, włożę do torebki żeby się nie zakurzyło i pierwsza tura gotowa. Muszę dzisiaj powiedzieć ginowi o tych swoich twardnieniach wieczornych, a dzisiaj od rana brzusio miękki jak zwykle, ale zdarzyło mi się że w kilka sekund zrobiła się twarda piłka i po minucie puściła. Czyżby to ćwiczenia macicy? Tylko wieczorem dochodzi ból podbrzusza i mój B. zaczyna się stresować. Zobaczymy co gin doradzi.

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wózka ale myslę o Tutek Grander - tylko na kolor nie moge sie zdecydowac. Zaraz tez obejrze tego Tako.

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia chodzę i idę na takie spotkanie z gotowymi pytaniami, czasami w trakcie rozmowy coś mi sie przypomni :) opowiada o tym co mogę odczuwać, co jest normalne a co nie. Pytałam ją o twradnienia brzucha, powiedziała, że nie ilość jest ważna,tylko częstotliwośc i inne odczucia jak ból nieustepujący nawet po zmianie pozycji. Ogólnie jestem zadowolona ze spotkań bo wiele rzeczy mi tłumaczy,nie straszy, bada mi brzuch pokazuje gdzie aktualnie leży Mała :)mierzy ciśnienie.
    dorota to mnie uspokoiłaś. Taki laser jest skuteczny, ale nie dla wszystkich. Mojego mężą siostra zrobiła sobie pachy i ma problem z głowy na jakis czas. Teraz robi sobie głebokie bikini-darła się jakby rodziła ;) zanim osiągnie się zamierzony efekt to trzeba parę razy powtórzyć na daną partię ciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:20

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tako omega to mój typ. Ja wybrałam moonlight kremowo-brązowy :) zamawiamy w marcu

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł ja kupiłam Tutka i jest fajny póki co. Łatwo się go składa i nie jest ciężki a jak będzie dalej to się okarze.

Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda u mnie powróciła:) nie wiem czy na chwilę czy już na stałe..a ucieszyłam się jak afrykańskie dziecko. Trafia mi się dziś wychodne i szlak by mnie trafił jakbym szła z włosami przyklejonymi do głowy. Chociaż zauważyłam, że w ciąży włosy mi się tak szybko nie przetłuszczają i myje je rzadziej. Tym bardziej się z tego cieszę, bo u mnie nie ma za ciepło, tzn. jest w salonie przy kominku, a w łazience brrr.

Mi już coraz mnie zakupów zostało do zrobienia i wiele z nich planuję robić przez internet, żeby się niepotrzebnie z domu ruszać, a i tak np. butelki zauważyłam że taniej wychodzą w internecie. Wczoraj zaciekawił mnie jeden sklep internetowy, wg mnie jest niedrogo i chyba zrobię tam zakupy po wypłacie. Może któraś zna ten sklep?
    http://www.patiimaks.pl/

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze, ze wózki macie wybrane i chociaż wiecie co chcecie. Ja kompletnie nie wiem nic poza tym jaki kolor i ze lekki ma być. No i witamy się w kolejnym tygodniu :)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja może też sobie zacznę chodzić na taką pogadankę do położnej.
    A doradza Ci np jeśli chodzi o pielęgnacje maluszka?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka lubie za ZUS!

No przynajmniej raz pokazali "ludzką" twarz.

Dorotko kiedyś wspomniałaś że w HM na Stawowej nie ma działu ciążowego! Tak bo tylko jest na 3 stawach i w Silesi. Ale na 3 stawach dupy nie urywa - 2 wieszaki z wybrakowanymi rzeczami.

Właśnie wróciłam z zakupów - nogi w dupie a tu jeszcze do gina.

Eklerka lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a w luxnedzie masz położną?
    W końcu się ogarnęłam
    Mi tez włochi ;) na nogach rosną wolniej tylko paznokcie na potęgę mi rosną
    Z ciekawostek położna wczoraj mówiła że możemy malować paznokcie lakierem ale tipsy nie wskazane bo to wieksza ingerencja niby
    Dzisiaj zrobiłam pogadankę mamie wg wskazówek położnej że dzieckiem zajmują się rodzice a babcia jak chce pomoc to może zrobić kanapkę ugotować obiad czy przynieść zakupy, wysłuchać wysłuchała ale chyba poszło jak grochem o ścianę

Anioł jak brzuszek masz mały to może Cię wpuszczą na pokład ale zapytaj lekarza czy możesz. Piątek aktualny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:21

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia z tego co się orientuje to w pakiecie,który mam z firmy mogę być pod opieką położnej. Jutro będę to dopytam ;)

jak zaczęłam czytać to byłam reakcji mamy, ale od razu dopowiedziałaś ;)

Ja to chyba mojej mamie powiem, żeby mi przed porodem nagotowała takiego jedzenia dla karmiącej co można zamrozić bo wątpię, żeby teściowa się domyśliła. A ciocię poproszę żeby mi nagotowała rosołu gar to też zamrożę (bo rosół smakuje mi tylko ciociny ;p)

spakowałam dzisiaj torbę "awaryjną" do szpitala. Mam nadzieję,że nie w złą godzinę bo znowu się zaczyna.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:25

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karolcia tulę Cię z tymi twardnieniami
    Jest tego jakaś przyczyna?
    Położna wczoraj mówiła że to dobry pomysł żeby sobie teraz nagotować i zamrozić jedzenia potem będzie łatwiej
    Szkoda ze nie mam takiego parowaru fajnie by było takie warzywka na parze lub mięso

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi twardnieniami, już przecież biorę końską dawkę magnezu i progesteronu. Praktycznie nic nie robię w domu. Ograniczyłam się do wstawiania prania i rozwieszania ( mam takie dwie suszarki pokojowe) :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Witam się dopiero z Wami popołudniowo, bo mi internet nie działał, ale przynajmniej wykorzystałam ten czas i wydepilowałam nogi, żeby w czwartek nie mieć czerwonych plamek na nogach, bo by mi doktor jakąś chorobę jeszcze wynalazł. Przez zimę zawsze goliłam nogi, ale jakoś wyobraziłam sobie jakbym nagle poszła do szpitala i tak miała jak Tarzan wyglądać. Oczywiście do szpitala nie pójdę wcześniej jak do porodu:P ale psychika robi swoje. Chcę się choć trochę czuć dobrze we własnej skórze, więc jak to zawsze mówiłam: moje nogi są przygotowane na otwarcie sezonu letniego:P

Tak się zastanawiam, bo wiele z Was pisze, że ma termin na 3 badanie prenatalne i chciałabym wiedzieć czy wszystkie robicie te badanie? Ja z tego co wiem, to mój lekarz robi tylko 2 badania prenatalne, chyba że na nich wyszła jakaś wątpliwość, że wszystko jest ok lub są inne wskazania. U nas na 1 i 2 badaniu wszystko wyszło prawidłowo, więc się zastanawiam czy jest sens wogóle rozmyślać nad 3.

Witajcie.
    A co obejmują te 3 badania prenatalne?
    Ja miałam 1 i 2 robione w szpitalu bo to z programu dla kobiet po 35 roku życia i na drugim badaniu na wyniku mam napisane ze kolejne konsultacje u lekarza prowadzącego.

A ja tez na kazdej wizycie u gina mam usg czyli tak wypada co 4 lub 5 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:41

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ