Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam już zamówiony i zaliczkowany wózek Tako Omega Black i odbieramy w marcu, bo na razie by nam przeszkadzał w domu.
Ale żadna z Was nie ma doświadczenia z domowymi depilatorami laserowymi?
Ja bym się tak chętnie pozbyła zbędnych włosków na dłużej, ale jak ma się tyle wydatków dla domu i teraz dla dziecka, to gdzie tam jeszcze się porywać na takie wydatki, które można zastąpić zwykłą golarkągosiunia lubi tę wiadomość
-
cześć wszystkim
witamy się w 28 tygodniu czyli zaczynamy 7 miesiąc
Eklerka współczuję tej cholestazy...ja się bałam, że mi cos wyjdzie, ale miałam robione badanie i nic nie wyszło. Dobrze, że z zusem się rozwiązało
dorota broń Cię ręka Boża przed laserem w ciąży! tylko depilacja woskiem lub maszynka. Moja znajoma kosmetyczka robiła siostrze mojego męża depilację laserową to nie mogłam nawet z nimi w pokoju siedzieć a co dopiero robić ją na własnym cieleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:59
Bluberry, beti97, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Blu- ja też tak robiłam- że głównie na wizytę, ale jak mi "wyskoczył" ten szpital to przynajmniej raz na 5 dni się staram pozbywać buszu żeby w razie czego wstydu nie było
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Magic, nie martw się, ja myślę o takim zakupie ewentualnie dopiero po porodzie. Poruszyłam jedynie ten temat, bo Was mogę o wszystko zapytać, każda ma jakieś doświadczenia i to jest bardzo cenne. Nigdy bym nie zrobiła czegoś co mogłoby zaszkodzić dziecku.
Magic, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
To mi w ciąży włosy na nogach prawie nie rosną. Mogłabym depilować raz na 1,5 miesiąca. Szkoda że z bikini tak nie jest
w pralce właśnie się pierze pierwsze pranie ciuszków Wiki. Później poprasuję, włożę do torebki żeby się nie zakurzyło i pierwsza tura gotowa. Muszę dzisiaj powiedzieć ginowi o tych swoich twardnieniach wieczornych, a dzisiaj od rana brzusio miękki jak zwykle, ale zdarzyło mi się że w kilka sekund zrobiła się twarda piłka i po minucie puściła. Czyżby to ćwiczenia macicy? Tylko wieczorem dochodzi ból podbrzusza i mój B. zaczyna się stresować. Zobaczymy co gin doradzi.
Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolcia chodzę i idę na takie spotkanie z gotowymi pytaniami, czasami w trakcie rozmowy coś mi sie przypomni
opowiada o tym co mogę odczuwać, co jest normalne a co nie. Pytałam ją o twradnienia brzucha, powiedziała, że nie ilość jest ważna,tylko częstotliwośc i inne odczucia jak ból nieustepujący nawet po zmianie pozycji. Ogólnie jestem zadowolona ze spotkań bo wiele rzeczy mi tłumaczy,nie straszy, bada mi brzuch pokazuje gdzie aktualnie leży Mała :)mierzy ciśnienie.
dorota to mnie uspokoiłaś. Taki laser jest skuteczny, ale nie dla wszystkich. Mojego mężą siostra zrobiła sobie pachy i ma problem z głowy na jakis czas. Teraz robi sobie głebokie bikini-darła się jakby rodziłazanim osiągnie się zamierzony efekt to trzeba parę razy powtórzyć na daną partię ciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:20
dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Woda u mnie powróciła:) nie wiem czy na chwilę czy już na stałe..a ucieszyłam się jak afrykańskie dziecko. Trafia mi się dziś wychodne i szlak by mnie trafił jakbym szła z włosami przyklejonymi do głowy. Chociaż zauważyłam, że w ciąży włosy mi się tak szybko nie przetłuszczają i myje je rzadziej. Tym bardziej się z tego cieszę, bo u mnie nie ma za ciepło, tzn. jest w salonie przy kominku, a w łazience brrr.
Mi już coraz mnie zakupów zostało do zrobienia i wiele z nich planuję robić przez internet, żeby się niepotrzebnie z domu ruszać, a i tak np. butelki zauważyłam że taniej wychodzą w internecie. Wczoraj zaciekawił mnie jeden sklep internetowy, wg mnie jest niedrogo i chyba zrobię tam zakupy po wypłacie. Może któraś zna ten sklep?
http://www.patiimaks.pl/gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Eklerka lubie za ZUS!
No przynajmniej raz pokazali "ludzką" twarz.
Dorotko kiedyś wspomniałaś że w HM na Stawowej nie ma działu ciążowego! Tak bo tylko jest na 3 stawach i w Silesi. Ale na 3 stawach dupy nie urywa - 2 wieszaki z wybrakowanymi rzeczami.
Właśnie wróciłam z zakupów - nogi w dupie a tu jeszcze do gina.Eklerka lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Karolcia a w luxnedzie masz położną?
W końcu się ogarnęłam
Mi tez włochina nogach rosną wolniej tylko paznokcie na potęgę mi rosną
Z ciekawostek położna wczoraj mówiła że możemy malować paznokcie lakierem ale tipsy nie wskazane bo to wieksza ingerencja niby
Dzisiaj zrobiłam pogadankę mamie wg wskazówek położnej że dzieckiem zajmują się rodzice a babcia jak chce pomoc to może zrobić kanapkę ugotować obiad czy przynieść zakupy, wysłuchać wysłuchała ale chyba poszło jak grochem o ścianę
Anioł jak brzuszek masz mały to może Cię wpuszczą na pokład ale zapytaj lekarza czy możesz. Piątek aktualny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:21
Anioł lubi tę wiadomość
-
Gosia z tego co się orientuje to w pakiecie,który mam z firmy mogę być pod opieką położnej. Jutro będę to dopytam
jak zaczęłam czytać to byłam reakcji mamy, ale od razu dopowiedziałaś
Ja to chyba mojej mamie powiem, żeby mi przed porodem nagotowała takiego jedzenia dla karmiącej co można zamrozić bo wątpię, żeby teściowa się domyśliła. A ciocię poproszę żeby mi nagotowała rosołu gar to też zamrożę (bo rosół smakuje mi tylko ciociny ;p)
spakowałam dzisiaj torbę "awaryjną" do szpitala. Mam nadzieję,że nie w złą godzinę bo znowu się zaczyna..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:25
-
Oj Karolcia tulę Cię z tymi twardnieniami
Jest tego jakaś przyczyna?
Położna wczoraj mówiła że to dobry pomysł żeby sobie teraz nagotować i zamrozić jedzenia potem będzie łatwiej
Szkoda ze nie mam takiego parowaru fajnie by było takie warzywka na parze lub mięso -
Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi twardnieniami, już przecież biorę końską dawkę magnezu i progesteronu. Praktycznie nic nie robię w domu. Ograniczyłam się do wstawiania prania i rozwieszania ( mam takie dwie suszarki pokojowe)
-
dorota1987 wrote:Witam się dopiero z Wami popołudniowo, bo mi internet nie działał, ale przynajmniej wykorzystałam ten czas i wydepilowałam nogi, żeby w czwartek nie mieć czerwonych plamek na nogach, bo by mi doktor jakąś chorobę jeszcze wynalazł. Przez zimę zawsze goliłam nogi, ale jakoś wyobraziłam sobie jakbym nagle poszła do szpitala i tak miała jak Tarzan wyglądać. Oczywiście do szpitala nie pójdę wcześniej jak do porodu:P ale psychika robi swoje. Chcę się choć trochę czuć dobrze we własnej skórze, więc jak to zawsze mówiłam: moje nogi są przygotowane na otwarcie sezonu letniego:P
Tak się zastanawiam, bo wiele z Was pisze, że ma termin na 3 badanie prenatalne i chciałabym wiedzieć czy wszystkie robicie te badanie? Ja z tego co wiem, to mój lekarz robi tylko 2 badania prenatalne, chyba że na nich wyszła jakaś wątpliwość, że wszystko jest ok lub są inne wskazania. U nas na 1 i 2 badaniu wszystko wyszło prawidłowo, więc się zastanawiam czy jest sens wogóle rozmyślać nad 3.
Witajcie.
A co obejmują te 3 badania prenatalne?
Ja miałam 1 i 2 robione w szpitalu bo to z programu dla kobiet po 35 roku życia i na drugim badaniu na wyniku mam napisane ze kolejne konsultacje u lekarza prowadzącego.
A ja tez na kazdej wizycie u gina mam usg czyli tak wypada co 4 lub 5 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:41