X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM no co Ty nic się nie stało. Jakies imię musiałam wybrać i tyle.
    Co do siuraka to rozmawialam z mama i siostra ostatnio ze cieszę się że będzie córka bo siuraka mozna zepsuć:)
    To sie ze mnie śmiały mama mówi że 3 siuraki myła i żadnego nie zepsuła:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:41

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia o sprawność siusiaka to pasowałoby zapytać jednak bratowe :P

madziorek, dorota1987, MiM, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy imienia.... Dołujące to, że nie potrafię nazwać swojego dziecka, żadne imie mi nie pasuje...

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie będę wnikać w temat ;) hehehe
    Ale fakt jest taki że różne przypadki sie zdarzają i chłopak mojej koleżanki miał problem ze stulejką facet 25 lat i dziewczyna musiała go po lekarzach prowadzać żeby zrobić z tym porządek

Dziewczyny czasem z imionami jest tak że mamy już wybrane na początku ciąży i caly czas tak myślimy o dziecku aż jak się urodzi okazuje sie ze to nie to imię i nie pasuje ono do dziecka

Pytanie do dziewczyn które biorą luteinę do pochwowo
    Zdarzają się wam jakieś wycieki takie rzadkie jak woda w białym kolorze?mi czasem po nocy jak śpię bez majtek leci po nogach taka strużka ale tylko rano jak wstaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:00

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    My też nie mamy imienia.... Dołujące to, że nie potrafię nazwać swojego dziecka, żadne imie mi nie pasuje...
    dokładnie mam tak samo!

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam tak Gosiu jak brałam lutein.

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    dokładnie mam tak samo!
    Mnie dołuje ze nie potrafię podjąć decyzji co do imienia, bo nam pasują oba :) i podobają się oba i jedno po moim tacie by było to by się dziadek cieszył ;) mamy jeszcze trochę czasu może nas olśni ;)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MiM za odpowiedź
    Bo już sobie zaczęłam bajdurzyć że to może wody płodowe się sączą
    Ot takie szukanie problemów

Oby mojej Polci do jutra siurak nie wyrósł bo byłby Poldek skazany na różowe ubranka :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek , przynajmniej coś macie:) a my to za przeproszeniem w czarnej dupie jesteśmy :) .
    Gosia86, to trzymam kciuki na jutro. Oby Pola była Polą. Ja też się czasem martwię co by to było jakby Małej siusiak urósł :), oj ciężko by mi było się przestawić :)

gosia86 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z koleżanką jak tam po wizycie i jest zachwycona lekarzem do którego też chodzę. Nawet jej nie zbadał jeszcze, a jak mu odpowiedziała że pracuje w piekarni to od razu jej powiedział, że już nie pracuje. Dostała L4 na 3 tygodnie, czyli standardowo do następnej wizyty. Dzieciątko jest zdrowe, już widziała rączki i nóżki, dostała 3 zdjęcia i ma termin na 4 września (łatwo zapamiętam, bo ja jestem z 3 września). Jestem szczęśliwa, że jej poradziłam od razu działać i jutro już nie idzie do pracy. W jej głosie była pełnia szczęścia, a bałam się że jej takiej już nie usłyszę. Oby było jak najwięcej dobrych wiadomości. Zaraz idę spać, więc się już z Wami pożegnam:)

gosia86, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka fajnie, że koleżanka zadowolona :) dobrej nocki :)

a mój brzuchol dalej nie współpracuje po zwiększonej dawce leków.. Jak mi nie przejdzie to najwyżej do lekarza jeszcze jutro zadzwonię i w razie czego każe mi jechać na oddział. (w razie czego jutro się "oporządzę" i spakuję torbę i każe mężowi zanieść do auta żeby była w razie czego)
    A w czwartek mam wizytę u lekarki z luxmedu więc najwyżej znowu mi da skierowanie do szpitala jak ją coś zaniepokoi.
    chociaż mam wielką nadzieję, że się uspokoi..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witamy się z Wiki w 3 trymestrze. Powiem Wam że ten mój chłop ma pomysły. Często wieczorem stawia mi się brzuch , twardnieje. Wczoraj aż bolało bo Mała się jakoś prężyła pod skórą. A co zrobił mój chłop?? Wziął mój brzuch jak jajko niespodziankę i zaczął trząść aaaa jak to bolało. Na szczęście szybko puścił jak się zaczęłam drzeć, bidny się wystraszył a chciał pomóc i rozruszać dzidzi. Myślałam że mi przyczepy w środku popękają a Wiki miała trzęsienie ziemi.
    Co do Zosi to moja sąsiadka żyła 92 lata i jeszcze na kielonka z koniaku zapraszała. Dzisiaj wizyta u doktorka ,ach niech już będzie 16 20 :)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:03

PIGULSKA, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika taki maz to skarb, moj codziennie wraca z pracy z dwoma batonami dla mnie i jak ja mam nie tyc :)?

Witam sie, dzis dzien lenistwa a na obiad bedzie pizza ( jesli ciasto mi wyjdzie ) :)

Beti powodzenia na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 08:11

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dzisiaj na 16:00 :) stres już jest :)

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z dobrymi i złymi wieściami :D
    Dobre - zostałam wezwana do ZUS-u na przesłuchanie i... wydadzą decyzję pozytywną, muszę tylko czekać na formalną decyzję na piśmie :D
    Złe - poszłam do szpitala na badania i rutynowe usg i... okazuje się, że nasz Maluch jest o ponad 2 tygodnie z wymiarami do przodu (waży 1145g) i wyskoczyły mi podwyższone wskaźniki wątrobowe co świadczy o początkach cholestazy :/ Jestem zmuszona przejść na dietę wątrobową (nic smażonego, gazowanego, słodkiego, najlepiej gotowane warzywa i mięsko :(), może się cofnąć, ale co tydzień mam sprawdzać wyniki... I już zapowiedziano mi, że na pewno poród będzie rozwiązany wcześniej (ok. 15 kwietnia), a ja będę miała podawane sterydy na płucka Maluszka :(
    Więc z wyprawką trzeba trochę przyspieszyć... :D
    Miałam pierwsze ktg i Mały tak się wiercił, że ciągle ginęło tętno albo były szumy bo kopał w głowicę... :D
    No i oczywiście nadal nie mamy imienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 08:56

MiM, slash, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzisiaj się mega nie wyspałam...chyba zatłukę kiedyś męża za to chrapanie wrrrr :/ i powoli zaczynam odczuwać smaki macierzyństwa bo oczywiście razem ze mną budzi się Mały i nie daje mi zasnąć przez dobrą godzinę, chyba przewraca się z boku na bok jak mama ;)

Kochane kciuki za wizyty i samych pozytywnych wieści :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka super ze z ZUSEM wyjaśniło się na Twoją korzyść :D

A co do cholestazy to współczuję :( ale bądź dobrej myśli, lekarze na pewno uprzedzili Cie o konsekwencjach ale wcale nie powiedziane ze tak musi być. Moja bardzo dobra znajoma urodziła zdrowego synka zaledwie tydzień przed terminem i też dopadła ja cholestaza. Zresztą teraz jest drugi raz w ciąży i ma to samo. Jedynie musisz przestrzegać diety i mieć pozytywne nastawienie ;) będzie dobrze

Eklerka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka super ze z ZUSEM wyjaśniło się na Twoją korzyść :D

A co do cholestazy to współczuję :( ale bądź dobrej myśli, lekarze na pewno uprzedzili Cie o konsekwencjach ale wcale nie powiedziane ze tak musi być. Moja bardzo dobra znajoma urodziła zdrowego synka zaledwie tydzień przed terminem i też dopadła ja cholestaza. Zresztą teraz jest drugi raz w ciąży i ma to samo. Jedynie musisz przestrzegać diety i mieć pozytywne nastawienie ;) będzie dobrze
    Naczytałam się w internecie o konsekwencjach i nogi się pode mną ugięły... Ale trzeba ścisnąć tyłek i wytrzymać, dla Maluszka zniosę wszystko, ważne żeby z nim było wszystko ok :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Eklerka świetne wieści z zusem, współczuję diety ale dasz radę bo kto jak nie Ty musisz być dzielna
    Rika uwielbiam świeże bułeczki na śniadanko zazdroszczę
    Ja smażę naleśniki takie puszyste biszkoptowe ciasto mi wyszlo
    Muszę zrobić domowe spa żeby pozbyć sie tego buszu :/ a ja tam nc już nie widzę
    My idziemy na 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 09:12

Rika, Anioł, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ