Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eklerka i tak będzie więc głowa do góry
ostatnia prosta przed nami zobaczysz jak zleci
juz niedługo będziemy tulic nasze maleństwa
Gosia ja juz od jakiegoś czasu wspomagam się lusterkiem bo też nic nie widzękciukasy za wizytę
Mniam naleśniki smaka robiszdodałas wody mineralnej ze takie puszyste wyszło?
Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
MiM wrote:Agusia ciężarnych się nie morduję - nawet wirtualnie
Ja wiem że imię nie determinuję życia danej osoby - ale tak jakos naszły mnie luźne skojarzenia.
Gosia raz jeszcze przepraszam jak uraziłam :*
Haaaa mam rozwiązany problem siusiaka u MałegoBo ogólnie odkąd wiem że to syn to boję się jego siusiaka jak ognia
Pediatra u której byłam z dzisiaj z Małą ma męża urologa dziecięcego i mnie uspokoiła że zgodnie z nową szkołą tylko się go myję - nic nie odciąga, naciąga, obciąga itp.
Ja też swojemu tylko myłam siusiaka...najzwyczajniej w świecie...bez odciągania, naciągania... :p Także te siusiaki nie sa takie straszne :pgosia86, czarna panda, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Karolcia nie będę wnikać w temat
hehehe
Ale fakt jest taki że różne przypadki sie zdarzają i chłopak mojej koleżanki miał problem ze stulejką facet 25 lat i dziewczyna musiała go po lekarzach prowadzać żeby zrobić z tym porządek
Dziewczyny czasem z imionami jest tak że mamy już wybrane na początku ciąży i caly czas tak myślimy o dziecku aż jak się urodzi okazuje sie ze to nie to imię i nie pasuje ono do dziecka
Pytanie do dziewczyn które biorą luteinę do pochwowo
Zdarzają się wam jakieś wycieki takie rzadkie jak woda w białym kolorze?mi czasem po nocy jak śpię bez majtek leci po nogach taka strużka ale tylko rano jak wstaję.
Ojj zdarzają się, codziennie po spaniu. A propos luteiny....macie jakieś skutku uboczne? Wpływa ona u Was np. na wagę? -
Karolcia88 wrote:Paulinqa jednak zadzwoniłam do lekarza, powiedział żeby brać 4x2 aspargin, 3x2 dupka, 2x100luteiny i jakby mnie zaczął boleć brzuch to do szpitala.
Póki co się nie wybieram chociaż jak powiedziałam mężowi to powiedział, że wychodzi z pracy żeby mi torbę do szpitala spakować i od razu jedziemy. Ale póki brzuch nie boli to mi się nie śpieszy.
A jesli chodzi o plecy to musisz jeszcze wytrzymać do 18-stego bo wtedy mam wizytę. Chociaż mnie plecy już długo bolą bo chyba od 13tc i wtedy zaczął coś wspominać o ortopedzie- ale póki co tematu nie kontynuował
Własnie mi też wspomniał o ortopedzie i na nastepnej wizycie jak mi nie przejdzie to zdecydujemy co robić dalej.. a mi to się marzy taki masaż porządny a tu nawet ramion nie ma mi kto wymAsować;p
Gosia co do domowegoSPA ja przed wizytą to się tak tym zmachałam jakbym maraton przebiegła. a co bedzie potem? na następną wizytę mąż będzie w razie czego mi pomorze ;p ale tak to na czujagosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Pigulska współczuję dentysty
lubię swojego ale nie koniecznie to co robi mi w buzi. Eklerka strasznie się cieszę że ZUS wydał pozytywną opinię, spory problem z głowy
cholestazy nie zazdroszczę, ale przy dobrej diecie powinno być dobrze. Ja zaraz idę gotować rosół. Powiem Wam że o dziwo moja mama przerzuciła się na moje obiady i nie narzeka. Nawet wczoraj pochwaliła moją brokułową. Gosiu ja wczoraj robiłam wygibasy w wannie , ale chyba dobrze się wydepilowałam. Tak mi się wydaje. Trzymam kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące.
gosia86, PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Eklerka świetnie, że sprawa rozwiązuje się na twoja korzyść a tej cholestazy współczuje no ale dasz radę i będzie wszystko dobrze bo innego wyjścia nie ma
Mim i Gosia kciukam za wizyty ja mam dopiero 16.02 i już nie moge się doczekać..
Dobrze, że mała kopie ostatnio bez przerwy więc jestem spokojniejsza.
Pigulska łącze się w bólu moj też chrapie codziennie a teraz dodatkowo ma katar wiec masakra jest ;/PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Puella dzięki za odpowiedź o luteinie
Bo naprawdę zaczelam sie martwić że to wyciek wód płodowych po wczorajszej szkole rodzenia. Bo nie mam tego codziennie tylko jak długo siedzę w tej samej pozycji i uciekam na brzuch.
Pigulska powodzenia u dentysty. Naleśniki wyszły takie puszyste bo ubiłam najpierw jajka
Jakoś nie mogę się wybrać do łazienki;/PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny
Ale sie uchachałam czytajac Was
Eklerka- wspaniałe wieści :*
Reszcie życze żeby siusiaki miały byc tam gdzie mają być, a gdzie ich ma nie być niech ich nie bedzie.
Też panikuję ciągle ze jeszcze Jagna w Sylwestra sie zamieni
Ja mam kolejny dzien bez zadnych planow.
Nuda.
Jedyna kolezanka ktora nie pracuje okazala się szpiclem szefa wiec nie pojde juz do niejA ja ją w jej samotnej ciazy tak wspieralam....
Z kolei moja kumpela ktora ma termin na marzec juz wie ze bedzie miala cesarke - mała obrócona źle i raczej juz sie nie przekreci.
Zaczelam sie zastanawiać nad tymi porodami - chce siłami natury ale coraz bardziej panikujęAle okazalo sie ze przyjaciel tesciowej jest dyrektorem w szpitalu w ktorym bede rodzila wiec mi jakos lepiej.
Okazalo sie ze mężowi wyjazd wydluzyli - mialo byc 2 tyg a bedzie 4 plus moze cos jeszcze, ptem jedzie na snowboard do austrii i w efekcie męża bede miala w polowie marca.
nudzi mi sie a ja tam nie umiem sobie rozrywek zapewnicEklerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane, dziś jest ten dzień megawizytowy. Życzę wszystkich powodzenia i czekam na wieści z wizyt. Eklerka bardzo współczuję tej cholestazy, ale dobrze że wyszło z badań i już lekarz wie co robić. Na szczęście odpadł Ci problem z ZUSem.
Ja mam dziś Szkołę Rodzenia i chciałam zacząć dzień od tego żeby umyć włosy, a się okazuje, że przez większość dnia nie będzie wody. Mam nadzieję, że jutro nie wytną mi takiego numeru, bo nie chcę iść do lekarza nie wykąpana:/
Wogóle jakiś dziwny dzień, słońca już nie ma, napadał świeży śnieg, a ja próbuję zjeść śniadanie i napisać do Was, a mnie królik atakuje...co za łobuz.gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny.
Eklerka- super, że z ZUSem wszystko się wyjaśniło- szkoda tylko, że tyle nerwów to Cię kosztowałoa co do cholestazy i diety z nią związanej- jest jeden malutki plusik- przyzwyczaisz się do jedzenia jakie nas wszystkie czeka po rozwiązaniu
a nie kazali Ci brać jakiegoś esentiale? Bo mi wyszły raz wysokie próby wątrobowe- ale to zdecydowanie za wcześnie na podejrzenie cholestazy, ale wynik miałam 2.5x większy niż normalnie to lekarz profilaktycznie kazał brać esentiale i w ciągu miesiąca spadło.
Powodzenia przy pozbywaniu się buszu i na wizytach
Anioł, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam uda załatwione, ale jak depilatorem próbowałam pachwiny to mi malutkie kropelki krwi powypływały, czyli dalej w tych okolicach zostaje mi golarka. Już mnie nerwy biorą na te rosnące kłaki tam gdzie nie mają. Ja przez PCO to mam tego chyba więcej plus na brodzie. Dziennie pęseta w ruch. Już sie wiele razy zastanawiałam nad depilacją laserową, ale to chyba za drogi interes. Teraz zaczyna być coraz większy wybór domowych depilatorów laserowych. Nie jest to tanie, ale jakby zliczyć wszystkie sesje w gabinetach...ale nie znam nikogo kto by to miał i używał i czy to jest bezpieczne.
-
Dorota, moje koleżanki miały depilacje na nogach i w okolicach bikini- z tym, że całkowicie likwiduje włosy to ściema. Bo im odrastały- może słabsze ale i tak muszą się depilować
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja miałam depilacje laserowa pach i bikini, nie wydałam majątku bo kupiłam 3 zabiegi na pachy i 3 na bikini na grouponie za 300 zł, dwa razy tak zrobiłam ale przez długi czas było rewelacyjnie, tzn nie jest tak ze włosków w ogóle nie ma, ale goliłam sie raz na dwa miesiące i te włoski były jasne i bardzo słabe. Niestety teraz jak jestem w ciąży to mam wrażenie ze mi wszystko odrasta, gole sie tak sams często jak przed, ciekawa jestem czy po urodzeniu tez tak zostanie bo jesli tak to wydałam 6 stow ale na dwa lata tylko. A i takiego zabiegu nie mozna robić w ciąży ale i tez w okresie bliskim przed
-
Czesc dziewczyny;)
Eklerka współczuje że wyszła Ci cholestaza chociaż przyznam że nie miałam pojęcia co to za choroba -musiałam poczytać w google. Trzymam kciuki za Ciebie, napewno będzie dobrze;)
Ja zarastam strasznie teraz...a jeszcze mam teraz łazienkę w remoncie...masakra. Dzisiaj wyciągli starą wanne i wsadzą nową z kabiną prysznicową ale nim to zrobią to jeszcze potrwa troszkę i nie można będzie się tam kąpać...a ja w piątek mam jeszcze wizytę u ginekologa! Zresztą zle mi jak sie nie wykapie cała...nie wiem może pójdę do sąsiadki.
Pochwale sięKupiłam wózek!!! jestem strasznie zadowolona. Jeszcze go nie odebrałam. Kupiłam używany Espiro Vector Pro 3w1 za 550 zł. Kobieta używała go 6 mies bo za dużo miejsca jej zajmował w bloku. Niebiesko-czarny. Lekko sie składa, bardzo zadbany, duże kółka, fajne ma czesci, bajery-suuuuper:) A Wy już macie wózeczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:37
dorota1987, Magic, beti97, gosia86, slash, gosiunia lubią tę wiadomość