X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka i tak będzie więc głowa do góry :) ostatnia prosta przed nami zobaczysz jak zleci :) juz niedługo będziemy tulic nasze maleństwa <3

Gosia ja juz od jakiegoś czasu wspomagam się lusterkiem bo też nic nie widzę ;) kciukasy za wizytę :)
    Mniam naleśniki smaka robisz ;) dodałas wody mineralnej ze takie puszyste wyszło?

Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Agusia ciężarnych się nie morduję - nawet wirtualnie :)

Ja wiem że imię nie determinuję życia danej osoby - ale tak jakos naszły mnie luźne skojarzenia.

Gosia raz jeszcze przepraszam jak uraziłam :*

Haaaa mam rozwiązany problem siusiaka u Małego :) Bo ogólnie odkąd wiem że to syn to boję się jego siusiaka jak ognia ;)
    Pediatra u której byłam z dzisiaj z Małą ma męża urologa dziecięcego i mnie uspokoiła że zgodnie z nową szkołą tylko się go myję - nic nie odciąga, naciąga, obciąga itp. ;)

Ja też swojemu tylko myłam siusiaka...najzwyczajniej w świecie...bez odciągania, naciągania... :p Także te siusiaki nie sa takie straszne :p

gosia86, czarna panda, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Karolcia nie będę wnikać w temat ;) hehehe
    Ale fakt jest taki że różne przypadki sie zdarzają i chłopak mojej koleżanki miał problem ze stulejką facet 25 lat i dziewczyna musiała go po lekarzach prowadzać żeby zrobić z tym porządek

Dziewczyny czasem z imionami jest tak że mamy już wybrane na początku ciąży i caly czas tak myślimy o dziecku aż jak się urodzi okazuje sie ze to nie to imię i nie pasuje ono do dziecka

Pytanie do dziewczyn które biorą luteinę do pochwowo
    Zdarzają się wam jakieś wycieki takie rzadkie jak woda w białym kolorze?mi czasem po nocy jak śpię bez majtek leci po nogach taka strużka ale tylko rano jak wstaję.

Ojj zdarzają się, codziennie po spaniu. A propos luteiny....macie jakieś skutku uboczne? Wpływa ona u Was np. na wagę?

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 11 dentysta :(

Miłego dzionka dziewczyny :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Paulinqa jednak zadzwoniłam do lekarza, powiedział żeby brać 4x2 aspargin, 3x2 dupka, 2x100luteiny i jakby mnie zaczął boleć brzuch to do szpitala.
    Póki co się nie wybieram chociaż jak powiedziałam mężowi to powiedział, że wychodzi z pracy żeby mi torbę do szpitala spakować i od razu jedziemy. Ale póki brzuch nie boli to mi się nie śpieszy.
    A jesli chodzi o plecy to musisz jeszcze wytrzymać do 18-stego bo wtedy mam wizytę. Chociaż mnie plecy już długo bolą bo chyba od 13tc i wtedy zaczął coś wspominać o ortopedzie- ale póki co tematu nie kontynuował

Własnie mi też wspomniał o ortopedzie i na nastepnej wizycie jak mi nie przejdzie to zdecydujemy co robić dalej.. a mi to się marzy taki masaż porządny a tu nawet ramion nie ma mi kto wymAsować;p

Gosia co do domowegoSPA ja przed wizytą to się tak tym zmachałam jakbym maraton przebiegła. a co bedzie potem? na następną wizytę mąż będzie w razie czego mi pomorze ;p ale tak to na czuja ;)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska współczuję dentysty :/ lubię swojego ale nie koniecznie to co robi mi w buzi. Eklerka strasznie się cieszę że ZUS wydał pozytywną opinię, spory problem z głowy :) cholestazy nie zazdroszczę, ale przy dobrej diecie powinno być dobrze. Ja zaraz idę gotować rosół. Powiem Wam że o dziwo moja mama przerzuciła się na moje obiady i nie narzeka. Nawet wczoraj pochwaliła moją brokułową. Gosiu ja wczoraj robiłam wygibasy w wannie , ale chyba dobrze się wydepilowałam. Tak mi się wydaje. Trzymam kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące.

gosia86, PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka świetnie, że sprawa rozwiązuje się na twoja korzyść a tej cholestazy współczuje no ale dasz radę i będzie wszystko dobrze bo innego wyjścia nie ma :)

Mim i Gosia kciukam za wizyty ja mam dopiero 16.02 i już nie moge się doczekać..
    Dobrze, że mała kopie ostatnio bez przerwy więc jestem spokojniejsza. :)

Pigulska łącze się w bólu moj też chrapie codziennie a teraz dodatkowo ma katar wiec masakra jest ;/

PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella dzięki za odpowiedź o luteinie
    Bo naprawdę zaczelam sie martwić że to wyciek wód płodowych po wczorajszej szkole rodzenia. Bo nie mam tego codziennie tylko jak długo siedzę w tej samej pozycji i uciekam na brzuch.
    Pigulska powodzenia u dentysty. Naleśniki wyszły takie puszyste bo ubiłam najpierw jajka
    Jakoś nie mogę się wybrać do łazienki;/

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Ale sie uchachałam czytajac Was :)
    Eklerka- wspaniałe wieści :*
    Reszcie życze żeby siusiaki miały byc tam gdzie mają być, a gdzie ich ma nie być niech ich nie bedzie.
    Też panikuję ciągle ze jeszcze Jagna w Sylwestra sie zamieni ;)

Ja mam kolejny dzien bez zadnych planow.
    Nuda.
    Jedyna kolezanka ktora nie pracuje okazala się szpiclem szefa wiec nie pojde juz do niej :/ A ja ją w jej samotnej ciazy tak wspieralam....

Z kolei moja kumpela ktora ma termin na marzec juz wie ze bedzie miala cesarke - mała obrócona źle i raczej juz sie nie przekreci.

Zaczelam sie zastanawiać nad tymi porodami - chce siłami natury ale coraz bardziej panikuję ;) Ale okazalo sie ze przyjaciel tesciowej jest dyrektorem w szpitalu w ktorym bede rodzila wiec mi jakos lepiej.

Okazalo sie ze mężowi wyjazd wydluzyli - mialo byc 2 tyg a bedzie 4 plus moze cos jeszcze, ptem jedzie na snowboard do austrii i w efekcie męża bede miala w polowie marca.

nudzi mi sie a ja tam nie umiem sobie rozrywek zapewnic ;)

Eklerka lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł a Ty który luxmed jutro wybierasz?
    Muszę Cię jeszcze zmartwić tym wylotem do Warszawy o kotrym pisałaś położna wczoraj mówiła że żaden samolot już nas nie zabierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:23

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede na swobodnej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ty mnie nie strasz bo ja 11 lutego lece do rodzicow no modlina - musze wsiasc do samolotu. Jesli mi lekarz pozwoli to lece poza tym na szczescie brzuch mam maly

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, dziś jest ten dzień megawizytowy. Życzę wszystkich powodzenia i czekam na wieści z wizyt. Eklerka bardzo współczuję tej cholestazy, ale dobrze że wyszło z badań i już lekarz wie co robić. Na szczęście odpadł Ci problem z ZUSem.

Ja mam dziś Szkołę Rodzenia i chciałam zacząć dzień od tego żeby umyć włosy, a się okazuje, że przez większość dnia nie będzie wody. Mam nadzieję, że jutro nie wytną mi takiego numeru, bo nie chcę iść do lekarza nie wykąpana:/

Wogóle jakiś dziwny dzień, słońca już nie ma, napadał świeży śnieg, a ja próbuję zjeść śniadanie i napisać do Was, a mnie królik atakuje...co za łobuz.

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny.
    Eklerka- super, że z ZUSem wszystko się wyjaśniło- szkoda tylko, że tyle nerwów to Cię kosztowało :( a co do cholestazy i diety z nią związanej- jest jeden malutki plusik- przyzwyczaisz się do jedzenia jakie nas wszystkie czeka po rozwiązaniu ;) a nie kazali Ci brać jakiegoś esentiale? Bo mi wyszły raz wysokie próby wątrobowe- ale to zdecydowanie za wcześnie na podejrzenie cholestazy, ale wynik miałam 2.5x większy niż normalnie to lekarz profilaktycznie kazał brać esentiale i w ciągu miesiąca spadło.

Powodzenia przy pozbywaniu się buszu i na wizytach :)

Anioł, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz lydki i uda mam zrobione i pachwiny delikatnie - dalej gorzej. jeszcze cos widze ale depilatorem juz nie pojdzie :/

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uda załatwione, ale jak depilatorem próbowałam pachwiny to mi malutkie kropelki krwi powypływały, czyli dalej w tych okolicach zostaje mi golarka. Już mnie nerwy biorą na te rosnące kłaki tam gdzie nie mają. Ja przez PCO to mam tego chyba więcej plus na brodzie. Dziennie pęseta w ruch. Już sie wiele razy zastanawiałam nad depilacją laserową, ale to chyba za drogi interes. Teraz zaczyna być coraz większy wybór domowych depilatorów laserowych. Nie jest to tanie, ale jakby zliczyć wszystkie sesje w gabinetach...ale nie znam nikogo kto by to miał i używał i czy to jest bezpieczne.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, moje koleżanki miały depilacje na nogach i w okolicach bikini- z tym, że całkowicie likwiduje włosy to ściema. Bo im odrastały- może słabsze ale i tak muszą się depilować

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi kropelki sie pojawily - to chyba przez to ze mam bardzo mocne ciemne wlosy. pozniej moze bedzie lepiej - obiecuje sobie ze juz bede regularnie depilatora uzywac na nogach i pachwinach :P

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam depilacje laserowa pach i bikini, nie wydałam majątku bo kupiłam 3 zabiegi na pachy i 3 na bikini na grouponie za 300 zł, dwa razy tak zrobiłam ale przez długi czas było rewelacyjnie, tzn nie jest tak ze włosków w ogóle nie ma, ale goliłam sie raz na dwa miesiące i te włoski były jasne i bardzo słabe. Niestety teraz jak jestem w ciąży to mam wrażenie ze mi wszystko odrasta, gole sie tak sams często jak przed, ciekawa jestem czy po urodzeniu tez tak zostanie bo jesli tak to wydałam 6 stow ale na dwa lata tylko. A i takiego zabiegu nie mozna robić w ciąży ale i tez w okresie bliskim przed

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny;)
    Eklerka współczuje że wyszła Ci cholestaza chociaż przyznam że nie miałam pojęcia co to za choroba -musiałam poczytać w google. Trzymam kciuki za Ciebie, napewno będzie dobrze;)
    Ja zarastam strasznie teraz...a jeszcze mam teraz łazienkę w remoncie...masakra. Dzisiaj wyciągli starą wanne i wsadzą nową z kabiną prysznicową ale nim to zrobią to jeszcze potrwa troszkę i nie można będzie się tam kąpać...a ja w piątek mam jeszcze wizytę u ginekologa! Zresztą zle mi jak sie nie wykapie cała...nie wiem może pójdę do sąsiadki.
    Pochwale się:) Kupiłam wózek!!! jestem strasznie zadowolona. Jeszcze go nie odebrałam. Kupiłam używany Espiro Vector Pro 3w1 za 550 zł. Kobieta używała go 6 mies bo za dużo miejsca jej zajmował w bloku. Niebiesko-czarny. Lekko sie składa, bardzo zadbany, duże kółka, fajne ma czesci, bajery-suuuuper:) A Wy już macie wózeczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:37

dorota1987, Magic, beti97, gosia86, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ