Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wracając do tematu cc, sn, kp czy mm - to tak naprawdę opinię na temat wyższości kp albo porodu sn wyrażają moim zdaniem kobiety mega zakompleksione! Bo tak naprawdę w dupie mam jak ktoś karmi czy jak urodził ważne że dziecko zdrowe i najedzone. A tym dziewczyną po cc zawsze współczuję bo dłużej do siebie dochodzącą po porodzie.
Gosiu ja też zostawiłam swoje w aptece na żelazo i maść do pochwy bo jakiś grzyb się przyczepiłA dostałam żelazo do picia - fuj!!!!
gosia86, Magic, Anielka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
gosia86 wrote:Niestety nie tylko chrusty
Moja ciotka robi mega pyszne pączki ale nie chce zdradzić przepisu
To ja podobnie, co roku faworki robię na ostatki.
Także dziewczyny, też chętnie poznam sprawdzony przepisz na pączki :pgosia86 lubi tę wiadomość
-
Co to w ogóle znaczy "wyższość"? Ja nie twierdzę że ktoś jest lepszy czy gorszy ze względu na swój wybór, jedyne co powiedziałam, to to, że operacja NA ŻĄDANIE wiążąca się właśnie z długim dochodzeniem do siebie i możliwością zafundowania sobie choroby na resztę życia wydaje mi się objawem masochizmu. Jako że mam za sobą dwie laparoskopie i mam endometriozę, przez co miałam móc mieć dziecko tylko przez in vitro i wiem z jakim bólem wiąże się jedno i drugie piszę z czystym sercem, że jak dla mnie nie warto z samego strachu ryzykować. Każdy i tak zrobi jak uważa, chciałam dobrze wyszło jak zawsze.
Rozumiem, że wobec tego wszystkie te kobiety co zachwalają cc i mm są pewne siebie i cudowne?gosiunia, Rika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie ma co sobie skakać do gardeł. Każda z nas ma swoją opinię na te tematy i kłócenie się nic nie da. Zrobimy to co uznamy za słuszne, bądź to co za słuszne uzna lekarz. Ja właśnie oklapłam po zrobieniu sałatki z chińskich zupek. A o 20 35 dla zainteresowanych na tvn style są domowe porody.
gosia86, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie pamiętam, która, ale wklejała link z okazją na pampersy, więc odświeżę temat
http://www.agito.pl/pampers-premium-care-pieluchy-1-newborn-2-mini-222szt-pieluszek-zapas-na-miesiac-4331-1030537.html
za 119zł pampers premium care zapas na miesiąc. Z możliwością osobistego odbioru w różnych miastach więc wydaje mi się, że przyzwoita cenagosiunia lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:a ja mam pytanie, może i głupie- ale jak ktoś nie ma endometriozy to po cc może mu się zrobić?
Tak, moja przyjaciółka zachorowała na endometriozę właśnie po cc. Ma takie pręgi na brzuchu, które podczas okresu są czerwone i bardzo ją to boli. Choroba była juz tak zaawansowana, że musiała mieć operację i wycieli jej płat skóry z brzucha. ;/
Bywa, że endometrioza zadamawia się w ranach po cc niestety. -
dziewczyny nie chciałam nic złego napisać przez ten post o wadze i nie miałam żadnej z Was na myśli,pytanie było konkretnie o mnie bo moja położna powiedziała że dobrze przybieram na wadze a Beti lekarz tak jej powiedział dla tego spytałam ...
Anielka dziękuję za odpowiedź
Gosiu i Karolciu gratuluję dobrych wieści
miłego wieczoruKarolcia88, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Karolcia - właśnie może, dlatego o tym pisałam. Jak miałam drugą laparoskopię leżała ze mną dziewczyna, która urodziła cudownego synka przez cc. Na prawdę wspaniała kobieta, aż mi się tam przyjemnie z nią leżało i nadal się czasem spotykamy. No i właśnie u niej zaszła taka sytuacja. A leżała tam ze mną bo już prawie 3 lata starali się o drugie dziecko i nic i co chwilę ją kroili bo: nagle znaleźli przegrodę w macicy, potem okazało się że ma właśnie endometriozę (wycięli jej guza średnicy chyba 5cm) a na koniec okazało się, że blizna po cesarce jest... dziurawa. Po tej ostatniej operacji udało jej się w końcu zajść i spodziewa się bliźniaków
Ale żeby nie było, że demonizuję, moja mama miała dwa cc i nic jej nie jest. Chooociaż, był też mały problem, bo przez bliznę po mnie łożysko mojej siostry nie mogło wejść wyżej i było przodujące i siostra się urodziła w 33 tygodniu przez to. -
Ofe, Agusia dziękuję, właśnie jak leżałam na patologii to dziewczyna też mówiła, że na bliźnie po cc zrobiła się jej endometrioza, ale nie zapytałam czy miała wcześniej z nią problemy.
Mnie właśnie też zastanawia jak wygląda później ciąża po cc, bo chcielibyśmy, żeby do 2,5 roku maksymalnie była różnica między dzieciaczkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:47
-
Moja mama robi domowe paczki;) są pyszne i nie pękają przy pieczeniu
wiem że cały sekret tkwi w dużej ilości jajek w pączkach i do oleju do smażenia daje się spirytus lub surowego ziemniaka zeby nie naciągały tłuszczem.. ziemniaka trzeba co troche wymieniać. a i do ciasta też troche spirytusu daje
może komuś się przyda;)
my kolejnego dziecia chcemy dopiero po minimum 5 latach wczesniej nie planujemy.
a ja znam kilkanascie kobiet po cc i nie mają żadnego problemu, moja kuzyka rodziła 14 lat temu cc i też jest ok. więc nie ma co się kłócić, każdemu może się coś przytrafić ale nie jest powiedziane że to będe ja czy któraś z tego forum. dziękuje tyle na tematWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:02
-
Magic wrote:Puella ma rację. Ja z którą nie rozmawiam to każda przytyła albo 12 kg albo 18 albo 42
no ta ostatnia to już przesada i wynik obżarstwa, ale każda zgodnie mi mówi, że po ciąży lepiej zrzuca się większe lg niż mniejsze. Te, które przytyły conajmniej 15-18 kg są szczupeljsze niż przed ciążą, ciut gorzej ejst z tymi, które mało przytyły. Ale nie ma co się zamarwtować. ja wierzę, że mąż jak obiecał będzie mnie wspierał w dążeniu do ulubionej wagi
poszłam posprzatać i wiecie co zrobiłam?? przy wyciskaniu mopa wiadro sie przechyliło i rozlała mi sie wodaniech zyje gracja w ciąży
gosiunia, Magic lubią tę wiadomość
-
madziorek wrote:Magic mam to samo, ciagle coś upuszczam, wpadam na coś itd itd :p
szczęśliwy nie był
Ale fakt jest taki że mamy chyba dziurawe rączki;)
Paulinqa moja mama czasem robi paczki z ziemniaków i potwierdzam radę ze spirytusem do oleju dodanym -
10 żółtek im więcej tym lepiej
ok 2 kg mąki
10 dag drożdży
trochę cukru do smaku
trochę soli
do ciasta dodać spirytusu
olejku waniliowego troche oraz cukier waniliowy
mama mówi że cukier, sól i mąka to na oko daje;) hahah
Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
No właśnie tez myślałam żeby zrobic chrust a paczki raczej kupie,ale trochę się boje tego spirytusu
Wróciliśmy z ikei jesteśmy padnięci, u nas w lidlu mnóstwo ubranek, może mało tych disneya ale ja nic nie brałam, bo dziś dostałam ogromna pakę, wiec już kompletnie nic nie potrzebuje -
Agusia nie ma co się denerwować bo naprawdę istnieją kobiety które na każdym kroku będą ci wypominać xesarke albo karmienie mm. miałam kiedyś koleżankę która karmiła cycem dziecko do 2 roku życia i dla niej flacha to było same zło i podawanie flachy wiązało się Z czystym lenistwem matki. oczywiście dla mnie to bzdura bo jak napisałam wcześniej mam to gdzieś kto jak karmi i jak urodził. ważne ze dziecko całe i zdrowe.
A tak na marginesie za którym podejściem Ci się udało. bo moja przyjaciółka podchodzili z tego rządowego programu drugi raz Ale już u niej widzę początki depresji.gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014