WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu cc, sn, kp czy mm - to tak naprawdę opinię na temat wyższości kp albo porodu sn wyrażają moim zdaniem kobiety mega zakompleksione! Bo tak naprawdę w dupie mam jak ktoś karmi czy jak urodził ważne że dziecko zdrowe i najedzone. A tym dziewczyną po cc zawsze współczuję bo dłużej do siebie dochodzącą po porodzie.

Gosiu ja też zostawiłam swoje w aptece na żelazo i maść do pochwy bo jakiś grzyb się przyczepił :) A dostałam żelazo do picia - fuj!!!!

gosia86, Magic, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Niestety nie tylko chrusty
    Moja ciotka robi mega pyszne pączki ale nie chce zdradzić przepisu

To ja podobnie, co roku faworki robię na ostatki.

Także dziewczyny, też chętnie poznam sprawdzony przepisz na pączki :p

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to w ogóle znaczy "wyższość"? Ja nie twierdzę że ktoś jest lepszy czy gorszy ze względu na swój wybór, jedyne co powiedziałam, to to, że operacja NA ŻĄDANIE wiążąca się właśnie z długim dochodzeniem do siebie i możliwością zafundowania sobie choroby na resztę życia wydaje mi się objawem masochizmu. Jako że mam za sobą dwie laparoskopie i mam endometriozę, przez co miałam móc mieć dziecko tylko przez in vitro i wiem z jakim bólem wiąże się jedno i drugie piszę z czystym sercem, że jak dla mnie nie warto z samego strachu ryzykować. Każdy i tak zrobi jak uważa, chciałam dobrze wyszło jak zawsze.
    Rozumiem, że wobec tego wszystkie te kobiety co zachwalają cc i mm są pewne siebie i cudowne?

gosiunia, Rika lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co sobie skakać do gardeł. Każda z nas ma swoją opinię na te tematy i kłócenie się nic nie da. Zrobimy to co uznamy za słuszne, bądź to co za słuszne uzna lekarz. Ja właśnie oklapłam po zrobieniu sałatki z chińskich zupek. A o 20 35 dla zainteresowanych na tvn style są domowe porody.

gosia86, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie, może i głupie- ale jak ktoś nie ma endometriozy to po cc może mu się zrobić?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam, która, ale wklejała link z okazją na pampersy, więc odświeżę temat
    http://www.agito.pl/pampers-premium-care-pieluchy-1-newborn-2-mini-222szt-pieluszek-zapas-na-miesiac-4331-1030537.html
    za 119zł pampers premium care zapas na miesiąc. Z możliwością osobistego odbioru w różnych miastach więc wydaje mi się, że przyzwoita cena :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    a ja mam pytanie, może i głupie- ale jak ktoś nie ma endometriozy to po cc może mu się zrobić?

Tak, moja przyjaciółka zachorowała na endometriozę właśnie po cc. Ma takie pręgi na brzuchu, które podczas okresu są czerwone i bardzo ją to boli. Choroba była juz tak zaawansowana, że musiała mieć operację i wycieli jej płat skóry z brzucha. ;/

Bywa, że endometrioza zadamawia się w ranach po cc niestety.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie chciałam nic złego napisać przez ten post o wadze i nie miałam żadnej z Was na myśli,pytanie było konkretnie o mnie bo moja położna powiedziała że dobrze przybieram na wadze a Beti lekarz tak jej powiedział dla tego spytałam ...

Anielka dziękuję za odpowiedź :)

Gosiu i Karolciu gratuluję dobrych wieści :)

miłego wieczoru :)

Karolcia88, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - właśnie może, dlatego o tym pisałam. Jak miałam drugą laparoskopię leżała ze mną dziewczyna, która urodziła cudownego synka przez cc. Na prawdę wspaniała kobieta, aż mi się tam przyjemnie z nią leżało i nadal się czasem spotykamy. No i właśnie u niej zaszła taka sytuacja. A leżała tam ze mną bo już prawie 3 lata starali się o drugie dziecko i nic i co chwilę ją kroili bo: nagle znaleźli przegrodę w macicy, potem okazało się że ma właśnie endometriozę (wycięli jej guza średnicy chyba 5cm) a na koniec okazało się, że blizna po cesarce jest... dziurawa. Po tej ostatniej operacji udało jej się w końcu zajść i spodziewa się bliźniaków <3
    Ale żeby nie było, że demonizuję, moja mama miała dwa cc i nic jej nie jest. Chooociaż, był też mały problem, bo przez bliznę po mnie łożysko mojej siostry nie mogło wejść wyżej i było przodujące i siostra się urodziła w 33 tygodniu przez to.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, Agusia dziękuję, właśnie jak leżałam na patologii to dziewczyna też mówiła, że na bliźnie po cc zrobiła się jej endometrioza, ale nie zapytałam czy miała wcześniej z nią problemy.

Mnie właśnie też zastanawia jak wygląda później ciąża po cc, bo chcielibyśmy, żeby do 2,5 roku maksymalnie była różnica między dzieciaczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:47

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama robi domowe paczki;) są pyszne i nie pękają przy pieczeniu ;) wiem że cały sekret tkwi w dużej ilości jajek w pączkach i do oleju do smażenia daje się spirytus lub surowego ziemniaka zeby nie naciągały tłuszczem.. ziemniaka trzeba co troche wymieniać. a i do ciasta też troche spirytusu daje ;)
    może komuś się przyda;)

my kolejnego dziecia chcemy dopiero po minimum 5 latach wczesniej nie planujemy.

a ja znam kilkanascie kobiet po cc i nie mają żadnego problemu, moja kuzyka rodziła 14 lat temu cc i też jest ok. więc nie ma co się kłócić, każdemu może się coś przytrafić ale nie jest powiedziane że to będe ja czy któraś z tego forum. dziękuje tyle na temat ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:02

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Puella ma rację. Ja z którą nie rozmawiam to każda przytyła albo 12 kg albo 18 albo 42 :) no ta ostatnia to już przesada i wynik obżarstwa, ale każda zgodnie mi mówi, że po ciąży lepiej zrzuca się większe lg niż mniejsze. Te, które przytyły conajmniej 15-18 kg są szczupeljsze niż przed ciążą, ciut gorzej ejst z tymi, które mało przytyły. Ale nie ma co się zamarwtować. ja wierzę, że mąż jak obiecał będzie mnie wspierał w dążeniu do ulubionej wagi :)

poszłam posprzatać i wiecie co zrobiłam?? przy wyciskaniu mopa wiadro sie przechyliło i rozlała mi sie woda :D niech zyje gracja w ciąży :)
    Magic mam to samo, ciagle coś upuszczam, wpadam na coś itd itd :p

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa a przepis?:P

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Magic mam to samo, ciagle coś upuszczam, wpadam na coś itd itd :p
    Hehe ja niedawno wylalam mleko na świeżo umytą przez męża podłogę;) szczęśliwy nie był
    Ale fakt jest taki że mamy chyba dziurawe rączki;)
    Paulinqa moja mama czasem robi paczki z ziemniaków i potwierdzam radę ze spirytusem do oleju dodanym

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 żółtek im więcej tym lepiej
    ok 2 kg mąki
    10 dag drożdży
    trochę cukru do smaku
    trochę soli
    do ciasta dodać spirytusu
    olejku waniliowego troche oraz cukier waniliowy ;)

mama mówi że cukier, sól i mąka to na oko daje;) hahah

Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez myślałam żeby zrobic chrust a paczki raczej kupie,ale trochę się boje tego spirytusu :P

Wróciliśmy z ikei jesteśmy padnięci, u nas w lidlu mnóstwo ubranek, może mało tych disneya ale ja nic nie brałam, bo dziś dostałam ogromna pakę, wiec już kompletnie nic nie potrzebuje :)

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tego spirytusu to troszkę nie dużo ;)

Anioł lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie ma co się denerwować bo naprawdę istnieją kobiety które na każdym kroku będą ci wypominać xesarke albo karmienie mm. miałam kiedyś koleżankę która karmiła cycem dziecko do 2 roku życia i dla niej flacha to było same zło i podawanie flachy wiązało się Z czystym lenistwem matki. oczywiście dla mnie to bzdura bo jak napisałam wcześniej mam to gdzieś kto jak karmi i jak urodził. ważne ze dziecko całe i zdrowe.
    A tak na marginesie za którym podejściem Ci się udało. bo moja przyjaciółka podchodzili z tego rządowego programu drugi raz Ale już u niej widzę początki depresji.

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli oczywiście można się zapytać.

03.02.2014
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ