Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic, popieram
Dodatkowo z mezem zartobliwie uznalismy że jeszcze też nigdy nie bylam na zadnej diecie gdzie z dnia na dzien aż tyle schudnetoz to przepis na "diete" cud wrecz
Moja waga wyjsciowa byla wysoka, nigdy nie wazylam tyle wczesniej i w momencie zajscia w ciaze nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, pomimo że bylam aktywna fizycznie, ale styl zycia wtedy jakis szalony byl.. W kazdym razie ciaza zmienila moje podejscie do tematu i i tak uwazam że 7kg na 7 miesiecy to nie duzo, nawet jeśli raz jeszcze tyle przytyje to nic się nie stanie, byle malutka byla zdrowa i zadowolona
Moi rodzice też zakupili w lidlu termometr dla malej i kolderke/narzutke żeby mogla się u nich bawic
A co do cc/sn to ja jeszcze nie wiem w jaki sposob bede mogla ale wydaje mi się że jeżeli ktoras z form daje nam wiekszy komfort i poczucie bezpieczenstwa to nie ma co krytykowac. Sama o cc mysle i nie jest to dla mnie akt masochizmu wiekszy niż sn. Troche tu ostatnio wieje groza jak poczytac co niektore wypowiedzi, po co mamy się klocic? Kazda z nas ma prawo do swoich opinii i decyzji, nie musimy się wzajemnie krytykowacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:48
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWaga to cieżki temat. Ja np. przed ciaza wazyłlam 68,5 kg przy wzroscie 162 trenujac karate 3xtyg i raz crossfit i biegajac. Okragla bylam zawsze ale nikt by nie powiedzial ze 68,5 - wskazniki mi pokazywały nadwagę. Jakas masakra. Ogolnie mieśnie mialam ładne a w ciazy miesnie spadly i wchudlam na dien dobry 4,5 kg a teraz mam 71 i nadal nie jestem gruba jak by waga pokazywała. Taka moja uroda.
Tutaj zdjecie z wakacji, nogi masywne od zawsze ale z nadwagą bym nie przesadzała
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2543ee26b21c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:44
Catyyy, monilia84, madziorek lubią tę wiadomość
-
Ja paulinqa kupiłam w lildu termometr za 49,99 elektroniczny
Anioł ja mam 10 na plusie z poprzedniej soboty, teraz w tą znów się zważe. Ale po mnie widać, że poszło mi równiotko wszędzie - najwięcej w brzuch! potem pupa-zrobiły mi sie dwa czerowne rozstępy, potem cycki i udaogólnie czuję się spuchnięta, więc obstawiam zatrzymanie wody też w dużym stopniu, bo jeść jem jak przed ciążą, tyle, że więcej sie ruszam. Przed zajściem tylko pracowałam i zajmowałam sie domem, a teraz chodze na spacery długie i w domu więcej robie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:50
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyMagic w brzuch powinno jak najbardziej
Ja mam nadzieje ze po porodzie bedzie max te 68,5 i biore sie za siebie
W sumie to dni odliczam do powrotu do treningów - dlatego bym chciala silami natury urodzic bo 27 czerwca mam beg na 10 km
Ale oczywiscie najwazniejsze zeby Jagna byla zdrowa i wszystko bylo w porzadkuMagic, paulinqa, madziorek lubią tę wiadomość
-
Narobiłam się trochę dzisiaj. Poprasowałam już te rzeczy które wczoraj wyprałam dla Małej, pieluszki, prześcieradełka jeszcze po mnie. Trochę tego było plus parę naszych rzeczy i głód mnie skręcił na maksa. Zjadłam jogurcik i kiwi i włączyłam pralkę tym razem z naszymi ubraniami. Wyczesałam dywan z psich kudełków i kocyk z kanapy, trochę przejechałam szczotką po mieszkaniu i mam dość. Jutro mamy iść na parapetówkę więc muszę jeszcze dzisiaj iść do sklepu i kupić składniki na sałatkę z zupek chińskich.
-
Anioł to ja mam podobnie
czekam tylko, aż urodzę i zacznę biegać
beti nie przesadzaj z tym sprzątaniem. Ja byłam na spacerku i też zjadłam, wypiłam kawę-o ile to można kawą nazwaći zaraz się biorę za sprzątanie
bo suf, że aż szmata do podłogi jest sztywna
Anioł lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Anioł przecież ty miałaś fajną figure;)
aaaa ja się załamałam, smaruje sie od poczatku ciąży balsamami i co??? i na brzuchu ok nie ma rozstepów ale wiecie gdzie mam??? na łydkach!jak to możliwe w takim miejscu???? chyba tyją mi łydki;p nie no musze walczyć z nimi ale jak już są czerwone kreseczki to jedyne co to mogą zblednąć. szok! -
Anioł ja mam podobnie mam 161 cm i przed ciążą co prawda ważyłam ciut mniej 63, a teraz 67,7 . Nogi też zawsze miałam takie dobrze zbudowane, marzy mi się że kiedyś będę mieć szczuplusie. Jak poznałam mojego B. to ważyłam 57 kg a później się dopasłam.
-
nick nieaktualnyJa tez dzis sprzatałam i powiem wam ze nic mnie tak nie meczy jak odkurzanie - no masakra jakas.
Byłam jeszcze oddac mocz do posiewu a teraz kolejna inke piję
A ja nie lubie spacerowac i w efekcie w ogole z domu sie nie ruszam prawieAnielka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Po pierwsze i najważniejsze, nie uważam i nie napisałam, że sposób porodu wpływa na jakość rodzicielstwa. Co to za różnica jak dziecko wyszło (i czy w ogóle z nas) i czym się je karmi, ważne, że jest i się je kocha.
Po drugie właśnie miałam na myśli przede wszystkim to, co napisała Beti. Że według mnie z samego strachu przed bólem przy porodzie sn nie warto fundować sobie choroby na całe życie.
Po trzecie, Paulinqa, to nie było wymierzone personalnie w Ciebie. Napisałam, że to tylko moje zdanie i że nie chodzi mi o sytuację kiedy ktoś ma dobry powód albo zalecenie lekarskie. Akurat to, że chciałabyś, żeby mąż był w tym czasie przy Tobie, nawet jeśli nie z Tobą na sali, bo do cc chyba nie wpuszczają jest absolutnie zrozumiałym dla mnie powodem.
Napisałam swoje zdanie tylko dlatego, że chciałabym, żeby nikt nie podejmował takiej decyzji w stanie wiedzy niekompletnej. A na słowo endometrioza strasznie dużo kobiet nadal odpowiada "co????" -
ja najmmniej ważyłam 47 kg.. przy wzroscie 165 cm więc masakra. nie chce mieć takiej wagi bo wygladałam jak śmierć. potem z czasem zaczełam przybierać i jak ważyłam tak 59. 60 to czułam się ok
a po stracie maleństwa zapusciłam sie całkowicie i moja waga wyjsciowa to 68 kg więc powiedzmy ze dobrze do wzrostu. ale chce wrócic do tych 60 kg po porodzie i bedzie ok;) już szykuje dobre buty
Agusia rozumiem twoją wypowiedz i szanuje twoje zdanie tak jak każdej innej osoby na tym forum. każdy poród ma swoje plusy i minusy, i na to się decydujemy zachodząc w ciąże bo jakoś to dziecko wyjść musiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:11
Anioł lubi tę wiadomość
-
Anioł, lubię za Inkę
W ciąży pochłaniam ogromne ilości. A niedawno odkryłam Inkę waniliową z pomarańczą
Ja nie lubię spacerować bez celu. Mogę dużo chodzić, ale muszę sobie obrać jakiś cel (np. pójście do konkretnego sklepu po coś tam).
A propos wagi, to chciałam zaznaczyć, że absolutnie nic złego nie miałam na myśli i nie chciałam nikogo urazić. Wiem, że każda kobieta jest inna, a przyrost wagi to bardziej kwestia predyspozycji. Chciałam jedynie pocieszyć dziewczyny, które mało przytyły, żeby nie zamartwiały się, że "mały przyrost wagi" równa się "coś nie tak z dzieckiem" (chyba, że lekarz uważa inaczej). To tyle.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
U mnie cycochy swoje ważą :p ja dobrze się czułam przy 57. Po ciąży biorę się za siebie, mam nadzieje że ładnie zlecę z wagi. Moja siostra przy karmieniu tak schudła że wyglądała jak chodząca anoreksja. Teraz za to w wieku 40 lat ma nadwagę. Ma brzuchol piwny, dupsko jej urosło a w szkole była modelką. Jak patrzy na swoje zdjęcia z młodości to się denerwuje. Teraz się śmieje że razem chodzimy w ciąży, a jak jej zapytałam czy pójdzie ze mną na szkołę rodzenia to powiedziała że nie chce żeby myśleli że teź jest przy nadziei :p
Magic lubi tę wiadomość
-
Paulinqa - no jakoś wyjść musi
A potem jak będzie krzyczeć całą noc będziemy się zastanawiać jak by tu wepchnąć spowrotem
Jak pewnie większość z Was się orientuje Ebrzozowska urodziła ślicznego Piotrusia, kawał chłopa wzrostu 58cm i spytałam w jaki rozmiar go ubiera, to napisała, że 56, bo 62 jeszcze jest za duże. Także ja z czystym sercem kontynuuje kupowanie 56Ale chyba kupię jeszcze tylko kilka bodziaków i półśpiochów ewentualnie.
Anioł, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam operację i mam bliznę jak po cc, tylko, że moja macica nie była rozcinana. I powiedziałam,że choćbym miała się zesrać(za przeproszeniem) to urodzę sn. Też ból, ponad 5 miesięcy walczyłam z własnym ciałem, by było wyprostowane -blizna ciągnęła i chodziłam przygarbiona.Ale moja znajoma, mama dwójki dzieci miała dwie cesarki, pierwszą bo akcji porodowej nie miała. Lekarze określili ją jako przypadek kobiety niezdolnej urodzić sn. A druga cc to już formalność
u nas w Polsce po cc nie pozwolą rodzić sn
Agusia ja wspomniałam o tym stronę wcześniej chyba, że dziecko urodzone mieści się spokojnie w roz,56. bo tak właśnie mierzą świeżo urodzonychLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Witajcie, ja tylko na chwilkę.
Dzięki za info o ciuszkach z lidla i termometrze.
Zatem chyba ja juz sie nie bede wybierała bo u nas 3 lidle na krzyż a to prawie 20 km ode mnie, wiec pewnie nie wiele co zostanie.
Ale jak patrze na fotki to ciuszki wyglądają ślicznie.
Buziaki dla Was odezwe się wieczorkiem.Magic lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie martwcie się wagą. Od wakacji zaczniemy grupową walkę z kilogramami :p Będzie dobrze! Do sylwestra wejdziemy w rozmiar mniejszy niż przed ciążą :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:46
gosia86, monilia84, gosiunia, katalina, Anioł, slash lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Ja bylam u fryzjera <mmmm lubię to>
Wykosił mi boki bo do celowo chcę zapuścić prawy bok
No cos w tym stylu tylko w brązie lub rudości
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3308030f3ef.jpg
A teraz idę do położnej
Lubię to! Podoba mi się ta fryzurka. Ja jestem tchórzem i zawsze obcinam się tak samo. Teraz mam ochotę trochę poeksperymentować i może się odważę oddać w ręce fryzjerki. Zostało mi jeszcze pare miesięcy siedzenia w domu, więc nikt nie będzie mnie oglądał....włosy w tym czasie odrosną :pgosia86, MiM lubią tę wiadomość