Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella ma rację. Ja z którą nie rozmawiam to każda przytyła albo 12 kg albo 18 albo 42
no ta ostatnia to już przesada i wynik obżarstwa, ale każda zgodnie mi mówi, że po ciąży lepiej zrzuca się większe lg niż mniejsze. Te, które przytyły conajmniej 15-18 kg są szczupeljsze niż przed ciążą, ciut gorzej ejst z tymi, które mało przytyły. Ale nie ma co się zamarwtować. ja wierzę, że mąż jak obiecał będzie mnie wspierał w dążeniu do ulubionej wagi
poszłam posprzatać i wiecie co zrobiłam?? przy wyciskaniu mopa wiadro sie przechyliło i rozlała mi sie wodaniech zyje gracja w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:55
Eklerka, madziorek lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Zdjęcie tego ubranka co dodałam zdjęcie to nie sukieneczka tylko takie hmm body? Jakos tak z pospiechu napisałam ze sukienka a to ma takie majteczki na dole;) Tak dla wyjaśnienia:P
gosia86 miałam kiedyś taką fryzuręJa powiedziałam sobie że pare miesiecy po porodzie pojde do fryzjera i zrobie cos innego. Chciałabym delikatnie rozjasnic wlosy na takie karmelowe i isc do kosmetyczki na jakiegos kwasika:) A kwasik odpada bo to lato wkońcu bedzie.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
A ja najmniej przy moich 180 cm wzrostu ważyłam 63 kg i wyglądałam jak śmierć. Doprowadziły mnie do tego stanu problemy z byłym chłopakiem, który nieźle dał mi popalić. Mi sie podobało jak wyglądam, taka chudziutka ale znajomi mówili, że wyglądam tragicznie, same kosci i sińce pod oczami.
Tak więc dla mnie idealną wagą to jakieś 70 kg i do takiej będę dążyć po porodzie, chce być mamą - laską
Dla was te 70 kg pewnie wydaję się megaaa dużoooo ;)ale kiedyś ważyłam nawet 90 kg i nikt mi nie wierzył,że aż tyle ważyłam. Jakoś nigdy tego po mnie nie widać. Także dobrze jest być wysokągosia86, Anioł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no hej
my dziś mamy 100-tu dniówkę !!
ja mam 155 cm i ważyłam 41 kg też chudziutka i jak śmierć a teraz przytyłam 7 kg... w biodrach 3 cm mi przybyło a teściowa z tekstem "masz nogi jak zapałki a tyłek taki wielki" mnie normalnie zatkało ale ugryzłam się w język żeby nie powiedzieć "ale nadal mam wcięcie w talii" bo ona się spasła i wygląda jak baleron a nogi ma tak samo chude i krótkie jak ja....
pozdrawiam was mamuśki
Magic, gosia86, beti97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie po wizycie.
Lekarka powiedziala, ze jak mnie teraz brzuch nie boli to juz polowa sukcesu, ale kazala sie oszczedzac. Jak czytala wypis to mowila ze troche mnie potrzymali w tym szpitalu i ze myslala, ze skonczy sie gora na 3 dniach.
Spytalam tez o wage bo jakos tak mi sie wydaje, ze za szybko przytylam to powiedziala, ze wcale nie za duzo, ze wszystko w granicach normy.
Ale jak mnie badala to akurat mialam miekki brzuch a 10minut pozniej znowu twardy. A i powiedziala jeszcze ze szyjka ladnie trzyma.Magic, gosia86, gosiunia, katalina, MiM, beti97, madziorek, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Karolcia teraz tych twardnień nie unikiemy, taki już etap mamy. Ale widzisz, że szyjka ma się dobrze, dzidziol też
także rozkoszuj się słodkimi chwilami
Ja uciekamdo zobaczenia jutro! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:35
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolcia super, że u Was wszystko ok.
Zakupki w lidlu dość udane, ale nie było prawie wcale małych rozmiarów ubranek tych 50-56 tylko te 62-68. Wzięłam parę rzeczy (body, rajstopki, sparpetki, i piżamkę).
Pozdrowionka
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Puella wrote:Lubię to! Podoba mi się ta fryzurka. Ja jestem tchórzem i zawsze obcinam się tak samo. Teraz mam ochotę trochę poeksperymentować i może się odważę oddać w ręce fryzjerki. Zostało mi jeszcze pare miesięcy siedzenia w domu, więc nikt nie będzie mnie oglądał....włosy w tym czasie odrosną :p
A gdyby nie urosły ile chcemy to Łukasz powiedział że mi doczepi
Kolor ten ze zdjęcia mi sie podoba zawsze chciałam mieć balejage w blondzie ale mi po prostu byłoby źle w takim kolorze
Ale mam super wieści z wizyty łożysko jest prawie 3,5 cm od ujścia szyjki co jest naprawdę super wiadomościąmam pozwolenie na udział w ćwiczeniach na Sr, pozwolenie na spacery
i zmniejszam dawkę luteiny a dupka jeszcze tylko 4 tygodnie
zamiast wydawać na leki wydam na moją kruszynkę
Niestety nadal zakaz seksu ale już tyle przeżyłam bez to jeszcze trochę wytrzymam
Jeszcze Wam powiem że gin na mfz robi o wiele dokładniejsze usg zawsze z pomiarami malucha, przepływami itp no a ta z luxmedu to tylko pod kątem łożyska sprawdza i raz zrobiła usg przez brzuch takie pseudo połówkowe
I zapowiada sie kolejny maraton wizyt 4 i 5.03 nfz luxmed i usg 30t
Jednak mam przynieść zaświadczenie od okulisty że nie mam przeciwwskazań do porodu siłami natury
Moja siostra miała 3 cesarki, druga tez miała cc a mama urodziła nas 6 sn w tym brata ułożonego pośladkowo
A koleżanka z pracy pierwsze dziecko przez cc a drugie sn
Takze pierwsze cc nie koniecznie jest wskazaniem do kolejnego
Karolcia to dobre wieści bierz leki odpoczywaj i jakoś przetrwasz wszystkie jesteśmy z Tobą
No to chyba muszę dokupić kilka ubranek na 56 bo u mnie to tego tylko kilka sztuk zreszta muszę policzyć wszystko
Magda gratuluję 100 dniówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:57
gosiunia, katalina, MiM, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Gosia mi w luxie tez nie rovia zadnych pomiarow, bardziej "towarzyskie" zeby podgladnac Malutka.
Ciesze sie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku
Co do drugiego porodu to sasiadka miala pierwsze cc a drugi porod sn -
Teraz mam coś takiego na głowie (sory za obróbkę ale tylko taki program mam na telefonie)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/997e8e168e46.jpg
Wiec do takiej długiej grzywy to dużo mi brakuje a góry dzisiaj nie ruszał wcale, kolor też już sprany ale będę farbować chyba dopiero w marcu a potem przed porodem
Pokazalabym Wam twarz ale minę głupią zrobiłam:DWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:16
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czarna panda wrote:Nojaniewiem czytałam Twoje posty na forum z podkarpacia. I tam przeczytałam ze chodzisz do dr Pruchniaka:) Miłe zaskoczenie. Jak leżałam w pro familii na patologii ciąży to ten lekarz strasznie mi przypadł do gustu, jemu bardzo ufałam, jedyny mnie wysłuchał. Jak zaszłam w ciąże po raz drugi to chciałam do niego isc ale wlasnie widziałam ze przyjmuje w pro familii prywatnie i w Jarosławiu. Na NFZ niestety nie przyjmuje w Rzeszowie. Bardzo fajny lekarz!!
Cześć dziewczyny, zaraz was nadrobię. Ja dzisiaj miałam wychodny dzień, w tym zaliczyłam wizytę u fryzjera i się okazało że moja fryzjerka w ciąży