WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już dostaję szału z tymi ubrankami
    Byłam u mamy i mówię że chyba musze dokupic po jednej dwie sztuki na 56 bo mam tego bardzo mało to się wydarla na mnie że po dwie sztuki mi wystarczy i ze mam nie świrować
    Mówi też żebym kupiła teraz kombinezon na zimę bo są lepsze ceny i promocje a mąż się z tego smieje i każe mi kupic od razu sukienkę do komuni ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny padam na twarz :/ cały dzień od 6.30 na nogach bo pojechaliśmy z mężem, szwagierka i jej 2 letnim synkiem do lekarza gastroenterologa (nawet nie wiedziałam że taka specjalizacja istnieje ;)) najpierw się zarejestrować a potem czekać 3 godziny na wizytę porażka :( ta nasza służba zdrowia jest beznadziejna :/
    Ale jest jeden mega plus dzisiejszego dnia mianowicie zamówiliśmy wózek! :D
    Padło na Jedo Fyn Memo :) ogólnie słyszałam i czytałam same pozytywne opinie na temat wózka i mam nadzieję że się nie zawiedziemy :)

Bryka będzie do odbioru za2-3 tygodnie
    Wybraliśmy model 2w1 ale na srebrnym stelażu i z fotelikiem Recaro Young Profi plus

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b7b90cefd15.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd9cfb68eb2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:08

gosia86, gosiunia, beti97, kic83, Anielka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy udało mi się nadrobić wszystkie wpisy ale gratuluję każdej dobrej wiadomości :)

Mi niestety nie udało się zajrzeć do Lidla i ciekawa jestem czu jutro jeszcze będzie w czym wybierać :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ile daliście za wózek? Tez nam się podoba jego
    I jak przeżyłaś dentystę wczoraj?

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pigulska ile daliście za wózek? Tez nam się podoba jego
    I jak przeżyłaś dentystę wczoraj?
    Za wszystko wyszło niecałe 1900 zl :) i jedyne co musiałabym dokupić to parasolke do spacerówki
    U dentysty całkiem nieźle i sprawnie :) ale niestety pani dr nie spodobał się jeszcze jeden ząb i wolała by go obejrzeć także idę znowu na wizytę w marcu :/ ogólnie mam też ciążowe zapalenie dziąseł bo krwawią i zleciła mi smarowanie dentoseptem. Ponoć w ciąży to bardzo częsta przypadłość i po rozwiązaniu mija jak ręką odjąć ale zęby są teraz bardziej narażone na próchnicę wiec lepiej pilnować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:22

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, na szczęście właśnie skończyło się na tym "miałam móc". Było tak: styczeń - zgłosiłam się do lekarza żeby się przebadać przed staraniami. Okazało się, że mam jakieś guzy i nie mogę. Kwiecień - pierwsza laparoskopia, endometrioza 3 stopnia. Pół roku tabletek. Wszystko się poodnawiało. Już wtedy mnie straszyli, że może z tego nic nie wyjść i chcieli kroić jeszcze raz, ale w 2 cyklu starań się udało. Grudzień - łyżeczkowanie. Zaczęliśmy starać się od razu i 7 cykli nic. Za każdym razem byłam coraz bardziej przerażona, że jednak już się nie uda. Lipiec - druga laparoskopia, endo już 4 stopień. Dostałam trzy miesiące starań naturalnie i informację, że mam się przygotowywać do in vitro, bo szanse są naprawdę marne. I już byłam pewna, że skoro przez 7 cykli nie wyszło to nic z tego nie będzie. Ale udało się.
    Na forum osób z endometriozą jest sporo dziewczyn, które do in vitro podeszły. Z tego co się zdążyłam zorientować, pierwszy raz często nie zaskakuje, albo zarodeczek chwyta, ale przestaje się rozwijać :/ Nawet sobie nie wyobrażam jak straszne jest to uczucie, kiedy się ma świadomość, że wykorzystuje się środek ostateczny i on nie działa...
    Z drugiej strony jest też dziewczyna, która po dwóch latach starań i nieudanym in vitro zaszła naturalnie. I jest też kilka, które zaskoczyły przy pierwszym transferze, na to absolutnie nie ma reguły i życie jest cholernie niesprawiedliwe :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten wózeczek i super się prowadzi
    Też się wybiorę do dentysty ale chyba juz w marcu na ten tydzień mam dosyć wizyt a jeszcze jutro czeka mnie endokrynolog

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu padłam z tej sukienki do komunii ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podejrzenie endometriozy. Kilku lekarzy stwierdzilo ze to na pewno ona bo moje torbiele na jajnikach byly wypelnione krwia. Ale ponoc tylko pobranie wycinka moze to potwierdzic. Wiec do dzis nie wiem co we mnie siedzi bo tuz przed planowana laparo zaszlam szczesliwie w ciaze w 5 cyklu staran. Ale poltora roku zycia ze swiadomoscia, ze moze leki nie pomoga i byc moze nie bede mogla miec dzieci, lub czeka mnie in vitro bylo straszne.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:09

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry współczuję
    Może spróbuj prysznica lub masażu?może rozluźni mięśnie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moja przyjaciólka ma endo i niedrożne jajowody jest po lapo. teraz czeka na drugi zabieg invitro... i codziennie modlę się o nią żeby jej się udało...

Gosia a ty masz luteinę z refundacją wypisywaną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:04

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• MiM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu a co cie siekło?

03.02.2014
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny, nie martwcie się wagą. Od wakacji zaczniemy grupową walkę z kilogramami :p Będzie dobrze! Do sylwestra wejdziemy w rozmiar mniejszy niż przed ciążą :p
    Jestem za :)

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM ta moja gin to mi ciągle wypisuje inną ale zawsze zaznacza refundację
    Tylko że ostatnio wypisała pod język a ona jest droższa od tej dowcipnej
    Ogólnie to ona myślała że ja biorę teraz 2* po 100 i kazała zmniejszyć na 2* po 50
    Ale ja biorę 2*150 wiec najpierw kilka dni wezmę 2*100 żeby nie robić takiej wielkiej zmiany od razu

Oj Blu szkoda że nie pomogło tulę Cię kochana :* na pocieszenie Ci powiem że mnie rypie rwa kulszowa

Posegregowałam ubranka rozmiarami i nie ma szału mam dużo zbędnych rzeczy typu bluzeczki sukienki i bluzy a body na 56 jedno i matka mi powie że po co mi na 56
    Jutro zajrzę jeszcze raz do lidla może coś znajdę na 56 i może w kauflanfzie coś zostało z zeszłego tygodnia bo tez byla akcja bobas

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wieści z wizyt, ja sie melduje dopiero teraz, bo było opóźnienie, a potem jechałam do rodziców. Nie jestem za bardzo zachwycona wieściami, bo Jaś ma dalej bardzo mało miejsca i muszę na prawdę nic nie robić tylko leżeć. Do tego mam zwiększoną dawkę luteiny, a mały przytył od ostatniej wizyty 100g. Dalej jest to w normie i nawet lepiej, że więcej nie przytył, bo by się nie zmieścił. Ciekawostka jednak taka, że chociaż ma mało miejsca, to jeszcze się obrócił z powrotem główką na dół. Lekarz kazał mi teraz liczyć ruchy dziecka przez godzinę po każdym posiłku i jeśli będzie ich mnie niż 10, to mam do niego dzwonić. Jeszcze się dowiedziałam, że zrobi mi 3 badanie prenatalne.

I nie kłóćcie się kochane o poród cc i sn. Najważniejsze, żeby dzieciątka były zdrowe. Ja się teraz będę modlić o to, żeby mój poród odbył się mniej więcej w terminie, a nie lada moment. Dobranoc:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie także witamy po wizycie, Natan rośnie zdrowo, wazy juz 955 g
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc567fdf5ff0.jpg

Agusia246, gosia86, Bluberry, Ofelaine, madziorek, katalina, Magic, PIGULSKA, beti97, Catyyy, Anielka, dorota1987, AGA 30, KotMisia lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy pozytywnych wieści :*
    Dorotka, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, może faktycznie leżenie i luteina pomogą?
    Ofe - no właśnie...
    MiM, moja koleżanka też miała problemy z drożnością i coś jej tam ponaprawiali. Właśnie jest po drugiej laparo i też codziennie się modlę żeby im wyszło w końcu. Jakie o wszystko okropne :/ Tyle kobiet marzy o dziecku, a tu coraz więcej komplikacji :/ Za to ludzie, którzy się niespecjalnie albo wcale nie nadają na rodziców produkują na skalę masową. A kiedyś wydawało mi się to najnaturalniejsze w świecie - kobieta zachodzi w ciążę. Dziewczyny, ile my mamy szczęścia...

Puella, Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ